Väggmonterad Torktumlare På Balkongen (31 Bilder): Balkong Utfällbar Och Hopfällbar Tvättmodell

Innehållsförteckning:

Video: Väggmonterad Torktumlare På Balkongen (31 Bilder): Balkong Utfällbar Och Hopfällbar Tvättmodell

Video: Väggmonterad Torktumlare På Balkongen (31 Bilder): Balkong Utfällbar Och Hopfällbar Tvättmodell
Video: Miele TDA140CNDS Torktumlare 2024, April
Väggmonterad Torktumlare På Balkongen (31 Bilder): Balkong Utfällbar Och Hopfällbar Tvättmodell
Väggmonterad Torktumlare På Balkongen (31 Bilder): Balkong Utfällbar Och Hopfällbar Tvättmodell
Anonim

Efter tvätt i maskinen blir tvätten nästan torr. Rep som hänger i badrummet, på balkonger, loggior och till och med i köket är ett minne blott. Nu kan du begränsa dig till en torktumlare på balkongen. Det finns många typer av torkutrustning för kläder som inte tar mycket plats och inte förstör interiören. En av dessa är väggtorken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Väggtorken är en mångsidig enhet för att torka kläder inomhus. Tillverkare erbjuder många modeller som skiljer sig åt i utseende och monteringsmetod. Varje familj kan välja nödvändig utrustning baserat på interiörens egenskaper och mängden kläder som vanligtvis torkas hemma.

Först och främst har väggtorkaren fördelen att spara plats . Vikbara modeller frigör helt utrymme från hushållsartiklar.

De är enkla att installera, så det är inte nödvändigt att ringa hantverkarna och leta efter specialiserad anläggningsutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Väggmonterade torktumlare finns i olika varianter. Du kan välja rätt modell beroende på rummets egenskaper.

Stationär

Om huset har en balkong eller loggia, där utrymme är tilldelat specifikt för att hänga kläder, är en stationär torktumlare perfekt. Det är faktiskt samma rep som brukade dras längs rummet. Endast den moderna designen ser mycket snyggare ut.

De flesta ägare föredrar att montera dem från utsidan av balkongen. Denna plats har sina fördelar och nackdelar.

Fördelar:

  • lätt att installera;
  • kränker inte interiörens stil;
  • linne stör inte i huset;
  • torkar snabbt om vädret är bra.
Bild
Bild

Brister:

  • rena kläder på gatan blir smutsiga;
  • du kan inte använda den i regnigt väder;
  • torkar långsamt under den kalla årstiden;
  • förstör husets utsida från gatans sida.

Vissa väggtorkar är utrustade med rullar i kanterna. Detta gäller för stora loggior, där det är omöjligt att använda hela enhetens längd. Tack vare rullarna kan du helt enkelt dra i repens övre eller nedre del och enkelt nå det objekt som är svårt att nå.

Bild
Bild

Glidande

En utdragbar balkongtork är en serie metallrör som är sammankopplade med en dragspelliknande mekanism. Vid behov går det framåt. De installeras på en lämplig plats: utomhus, på balkongen eller i badrummet.

Den största fördelen med en sådan enhet är dess kompakthet

Oftast är de små i bredden (från en halv meter till 1, 2 m), så de är mer lämpliga för att torka vardagskläder, och sängkläder passar inte på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar

Deras design består av två delar:

  • Stationär. Den sitter fast på väggen. Den har en trumma på vilken repen är lindade.
  • Rörlig. Fästs i repets ändar, sträcker sig och fäster vid motsatt vägg. När plagget har torkat kan det tas bort och repen spolas runt trumman.

Du kan själv göra en vikbar torktumlare eller köpa den i en butik. Fördelen med köpta modeller är att de är utrustade med automatisk linlindning. Denna modell är vald eftersom den:

  • när den fälls tar inte mycket plats;
  • har en enkel design;
  • perfekt för rum där varje centimeter utrymme värderas;
  • billig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande torktumlare har dock flera nackdelar:

  • tål inte mer än sju kilo;
  • repen kommer snart att sjunka;
  • huvuddelarna är gjorda av kortlivad plast.

Wallfix -torktumlare har inte ovanstående nackdelar. Det är en robust konstruktion som består av metallrör som glider diagonalt ur en stationär låda. Tvätten hängs på rep som sträcks mellan rören.

Bild
Bild

Den här enheten är värd mer än dess plastmotstycken. Dess största nackdel är att torktumlaren tar mycket plats i utfällt läge. Därför är det mer bekvämt att använda det i privata hem, där du kan fästa Wallfix på väggen på bakgården.

Hopfällbar

En annan typ av väggtorkar är vikning. Den består av en stationär stor rektangulär bas och en rörlig del i form av en ram med lameller. När de inte används är de anslutna, och vid behov lutar ramen i en vinkel på 45 eller 90 grader, och kläder kan hängas på lamellerna.

En sådan modell tar mycket plats på väggen, men i det här fallet fungerar den vikta torken som en dekorativ funktion. Det finns många modeller i olika färger och med originaldesign.

Bild
Bild

Hiss

Denna modell kan samtidigt tillskrivas både vägg- och taktorkar på grund av att det kräver två plan för montering. Den består av horisontella metallrör, vars höjd justeras med en speciell mekanism. Denna torktumlare är ganska robust och tål en vikt på upp till 20 kg.

Innan tvätten hängs sänks metallrören till önskad höjd, och när de är onödiga återförs de till taket. Torktumlaren tar lite plats i alla lägen, vilket gör den lämplig för små utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk torktumlare

I badrum började de ofta installera torktumlare med värmeelement - handdukstorkar i form av en stege. Det kan också användas för att torka små mängder föremål. Elektriska torktumlare i lägenheter är särskilt användbara på vintern. De skapar en behaglig temperatur i badrummet och befriar rummet från överflödig fukt.

Vid installation och användning av denna typ av utrustning måste alla nödvändiga säkerhetsåtgärder följas. Det är bättre att bjuda in en specialist för att ansluta en elektrisk torktumlare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Det mest populära materialet för torktumlare är plast. Den har en mängd fördelar:

  • korroderar inte och förlorar inte sitt ursprungliga utseende;
  • billig;
  • kräver ingen särskild vård;
  • lämnar inte fläckar på rena kläder;
  • lister av plast bryter inte linne;
  • situationen utesluts när kläderna klamrar sig fast vid torktumlarens utskjutande strukturer och slits.
Bild
Bild

Aluminiumstorkar är lätta och billiga . Kanske är det här deras fördelar slutar. Aluminiumdelar oxiderar snabbt när de utsätts för fukt - inte den bästa materialegenskapen för en torktumlare. De är kortlivade och med tiden börjar de förstöra tvätten.

Stålkonstruktioner är bättre än aluminium, men de oxiderar på samma sätt över tiden. Olika beläggningar kan bara förlänga livslängden under en kort tid. Om du köper en metallarmatur är det bättre att välja rostfritt stål. Till en kostnad kommer det att vara en storleksordning dyrare, men det kommer att vara i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanismer med polymerpulverbeläggning bör undvikas. Det kommer att spricka av fukt, förlora sitt utseende och förstöra kläder.

Enhet

Innan du fixar enheten måste du fundera över en plats för den. Ett gratis tillträde till sängkläderna måste säkerställas.

Det är viktigt att installera väggtorken korrekt . Den måste fästas på den bärande väggen, eftersom strukturen måste tåla flera kilo vått linne. Det ska inte förstöra gips eller någon annan finish.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att inte bli besviken över köpet är det bättre att uppmärksamma flera rekommendationer

  • Torktumlaren ska inte ta mycket plats. Innan du går till affären måste du göra mätningar och förut beskriva installationsplatsen.
  • Om balkongen är en plats för en familjesemester, är det bättre att föredra vikmekanismer.
  • Du bör uppmärksamma inte bara på kostnaden utan också på produktens material. Rostfritt stål blir betydligt dyrare än aluminium, men i det här fallet är det bättre att inte spara pengar.
  • Avståndet mellan stavarna är mycket viktigt för torktumlaren. Det ska inte vara smalt, annars kommer tvätten att torka länge och det kan finnas fläckar på den.
  • Väggmonterade hopfällbara torktumlare är inte avsedda för en stor mängd föremål och sängkläder. I detta avseende är de betydligt sämre än traditionella rep.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Att göra en torktumlare med egna händer är inte alls svårt. Speciellt om du inte behöver montera den i hårda stenar.

  1. Förbered två träbitar eller andra bitar som kan användas som förankring.
  2. Borra flera skruvhål symmetriskt.
  3. Borra tre hål i väggen och häng sedan fästena med hjälp av väggpropparna.
  4. Det återstår att sträcka klädstrecket och fixera det på de självgängande skruvarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta idéer i inredningen

För vissa är en torktumlare bara en hushållsapparat utan krusiduller, men för någon är det viktigt att bevara inredningsstilen och välja en design som kommer att se harmonisk ut i rummet. Det finns många originalmodeller av väggtorkar.

En mycket vacker typ av väggmonterad skjuttork är en träkonstruktion, som förutom en rörlig del har en hylla och krokar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att trä ser mer estetiskt tilltalande ut och inte bara förstör interiören utan också kompletterar det perfekt. Vissa modeller kan till och med användas i andra rum, till exempel i genomgångsrum eller i korridoren.

Bild
Bild

Om torktumlaren inte bara tilldelas en funktionell, utan också en dekorativ roll, skulle en hopfällbar torktumlare vara det bästa alternativet. Det passar perfekt in i interiören, där huvuddelen av strukturen kommer att se ut som en panel.

Rekommenderad: