Växthus För Balkongen: Gör-det-själv Mini-balkong Växthus, Plantor Och Växthus För 4 Och 3 Hyllor, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Växthus För Balkongen: Gör-det-själv Mini-balkong Växthus, Plantor Och Växthus För 4 Och 3 Hyllor, Recensioner

Video: Växthus För Balkongen: Gör-det-själv Mini-balkong Växthus, Plantor Och Växthus För 4 Och 3 Hyllor, Recensioner
Video: Tegelstensgolv i växthuset 2024, April
Växthus För Balkongen: Gör-det-själv Mini-balkong Växthus, Plantor Och Växthus För 4 Och 3 Hyllor, Recensioner
Växthus För Balkongen: Gör-det-själv Mini-balkong Växthus, Plantor Och Växthus För 4 Och 3 Hyllor, Recensioner
Anonim

Ett växthus för en balkong är en mycket bekväm och praktisk utrustning. Det låter dig odla växter, vilket skapar de mest bekväma förhållandena. En mängd olika alternativ för balkong växthus gör att du kan välja den perfekta modellen.

Bild
Bild

Typer av växthus

Det finns ett stort utbud av växthus, beroende på form och storlek:

  • Små balkongväxthus har många fördelar. De kännetecknas av prisvärdhet och praktiska egenskaper. Även i ett litet rum kan du odla plantor själv.
  • Ett växthus för en balkong presenteras vanligtvis i form av ett ställ, som är täckt med en transparent film. Det kan snabbt installeras och demonteras efter användning.
  • Växthus med 4 hyllor är kompakta. De har en ungefärlig storlek på 50x50x157cm, tar väldigt lite plats när de monteras och väger inte mer än fem kilo. Du kan montera dem själv på din balkong.
  • De mest populära modellerna är växthus med 3 hyllor. Deras mått är vanligtvis 50x70x127cm. Detta alternativ kan användas inte bara som växthus för växter, utan också som en balkongdekoration.
  • Mini växthus kan vara bärbara, vilket gör att de kan flyttas fritt från ett hörn av rummet till ett annat. Tillverkare erbjuder modeller i alla storlekar och med ett annat antal nivåer.
  • Vissa modeller har inbyggd ventilation, bevattning och extra belysning. De kallas automatiserade, eftersom växthuset oberoende reglerar alla processer som är nödvändiga för växternas normala tillväxt. Ett sådant växthus har upp till cirka fyra kvadratmeter. Trädgårdsmästaren ansvarar bara för att plantera växter, och resten av processerna utförs av automatiseringssystemet.
  • Många föredrar ett växthus-skyltfönster, som också fungerar som en del av balkonginredningen. Ett sådant växthus kännetecknas av närvaron av en autonom typstruktur, som dessutom är en sluten film. Den öppna delen av modellen ligger i fasadens område.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Vad kan du plantera?

Om du har din egen trädgård, men det inte finns någon möjlighet eller tid att ägna tid åt att skapa ett växthus på platsen, då skulle den perfekta vägen ut ur denna situation vara att odla plantor på din balkong. Växthusets kompakthet gör det möjligt att odla plantor för ytterligare plantering i din trädgård, utan att ta mycket plats.

För sådana ändamål kan växthuset endast användas från mars till maj. Om det inte behövs kan det enkelt vikas och tas bort så att det inte tar extra plats. Växthuset används ofta för att odla grönska. Detta gör att du kan glädja dig själv och din familj med färska gröna året runt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Växthuset på balkongen har en enkel struktur, så om du vill kan du göra det själv. En mängd olika material som är hemma kommer att göra. Det kan vara onödiga rör, stänger, gamla fönsterkarmar av trä, glas och plastfolie.

Innan du går vidare till byggandet av ett växthus bör du överväga flera viktiga punkter:

  • Var är det bästa stället på balkongen? Det ska inte störa rörelsen. Det är nödvändigt att skapa tillgång till strukturen för bekväm växtskötsel.
  • Bestäm dimensionerna på den framtida strukturen, liksom från vilka material du kommer att göra den. Du kan köpa färdigt material eller söka bland de tillgängliga verktygen.
  • Om balkongen ligger på södra sidan kommer plantorna att få tillräckligt med ljus. I ett annat fall bör du tänka på ytterligare ljuskällor, var de kommer att placeras.
  • Glöm inte din ekonomiska förmåga och ta hänsyn till dina färdigheter inom byggbranschen.
Bild
Bild

Träram växthus

Den enklaste lösningen för att bygga en växthusstruktur är en träram. Tillverkningsprocessen omfattar flera steg:

  • Först måste du beräkna måtten på locket och lådan, samt ta upp en tillräcklig mängd material. Du behöver träskivor och stänger, skruvar och gångjärn, polykarbonat eller glas.
  • En utmärkt lösning skulle vara att skapa ett diagram över det framtida växthuset, där strukturens dimensioner bör anges.
  • Därefter kan du fortsätta med tillverkning och montering av låddelarna. Träskivor måste behandlas noggrant med ett skyddsmedel. Alla sömmar måste förseglas. Det är bättre att måla insidan vit, och på utsidan kan du använda den färg du vill ha.
  • Den dubbla ramen ska vara gångjärnig och ha speciella spår där glaset ska sättas in. Du behöver också träglaspärlor för att säkert fixa glaset.
  • För enkel användning kan ramen förses med ett handtag. Ramen fästs på strukturen med hjälp av gångjärn med spärrar. Detta gör att locket kan fixeras i olika positioner.
  • Om växthuset kommer att användas året runt är det värt att ta hand om dess isolering. För att göra detta kan du använda mineralull eller skum, eftersom de har värmeisoleringsegenskaper. Isolering används både inne och ute.
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallkonstruktion

Ett växthus på balkongen kan göras av onödiga metallrör:

  • För att skapa en pålitlig ram används rör av metall eller plast. Valet av storlekar är individuellt.
  • För att ge strukturen stabilitet kan du använda den bärande balkongväggen och fästa höljet på den.
  • Växthuset bör fyllas med hyllor, på vilka brickor eller krukor sedan installeras. Antalet hyllor bör beräknas utifrån växternas höjd.
  • Ovanpå är växthuset täckt med plastfolie, vilket gör att ljus kan passera och skyddar växterna från yttre faktorer. Filmen ska sitta väldigt tätt. Röjningar leder till värmeförlust inuti strukturen.
  • På ena sidan av strukturen bör en svängdörr installeras, som kommer att stängas säkert på grund av att det finns en dragkedja eller tejp. För att fixera blixtlåset på filmen kan du använda ett speciellt lim eller stryka det med ett extra lager papper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Organisation av belysning

Vanligtvis planteras frön för plantor på senvintern eller tidig vår. Det är under denna period som växter kommer att behöva en tillräcklig mängd extra ljus för aktiv tillväxt. Om vi pratar om äggplanter, paprika och tomater, så räcker inte dagsljus för dem även på senvåren. Konstgjord belysning är idealisk för regioner i norr eller nordväst.

  • Det vanligaste och billigaste alternativet är användning av lysdioder. Med en viss kombination av färger kan du skapa önskat spektrum för normal växtbelysning, vilket praktiskt taget inte skiljer sig från dagsljus.
  • Det är mycket bekvämt att använda en färdig "fytolamp". Det kan köpas i en specialaffär eller göras för hand. Den innehåller en hel uppsättning lysdioder i en glödlampa. Fytolampans effekt justeras beroende på växthusets yta.
  • Om du gör det själv måste du beräkna den totala effekten för de använda lysdioderna. Vanligtvis används denna kombination: två röda, en blå och en extra vit eller grön lysdiod.
  • När du installerar ett extra ljussystem är det värt att överväga vattentätningen av varje nivå i växthuset. Överskott av vatten som kan rinna från krukornas dräneringshål får inte komma in på elektriska apparater.
Bild
Bild
Bild
Bild

Droppbevattningssystem

För enkelhets skull använder många växthusköpare ett droppbevattningssystem. Det ger många fördelar, den viktigaste är att växterna får fukt utan att skada eller bryta stjälkarna.

Det praktiska med systemet ligger i dess automatisering, vilket frigör din tid från vattning . Kärnan i detta system är att det levererar vatten direkt till rotsystemet, utan att bevattna bladen och matjorden.

Droppbevattningssystemet kan göras oberoende, medan vattenbehållaren måste vara över plantornas nivå. I specialaffärer säljs en färdig version för bevattning av växter i ett växthus. Ett fat vatten kan placeras på valfri plats på balkongen.

Bild
Bild

Det automatiska systemet innehåller en liten nedsänkbar pump. Eftersom växthusen för balkonger är små behöver plantorna inte mycket vatten. För att göra ett bevattningssystem själv kan du använda rör från medicinska "droppare ".

Ytterligare kontakter kan köpas i din djuraffär. Du behöver också en programmerare för att slå på och av systemet, vilket är billigt. Alla element ska vara anslutna och automatiseringen av bevattning för dina växter är klar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Många människor gillar växthus för balkongen eftersom de ger många fördelar. De kan köpas färdiga i specialaffärer eller tillverkas för hand. I butiker säljs en färdig ram, på vilken en polyetenbeläggning sedan sträcks.

Många användare noterar växthusets estetik och dess attraktiva utseende. Det passar harmoniskt in i inredningen. Prydnadsväxter eller plantor kan bekvämt placeras i ett litet växthus. Detta alternativ är mycket bättre än att placera många krukor på fönsterbrädorna.

Rekommenderad: