Tvättmaskinens Bredd: Minsta Och Högsta Storlek. Vad är Dem? Valbara Kriterier

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskinens Bredd: Minsta Och Högsta Storlek. Vad är Dem? Valbara Kriterier

Video: Tvättmaskinens Bredd: Minsta Och Högsta Storlek. Vad är Dem? Valbara Kriterier
Video: Kvalitetsfördelar och funktioner W1 tvättmaskiner I Miele 2024, Mars
Tvättmaskinens Bredd: Minsta Och Högsta Storlek. Vad är Dem? Valbara Kriterier
Tvättmaskinens Bredd: Minsta Och Högsta Storlek. Vad är Dem? Valbara Kriterier
Anonim

Under hela sin historia strävar mänskligheten efter att göra dess existens till det mest bekväma, för vilket huset och allt som finns i det skapades. Utvecklingen av framsteg och modern teknik gör det möjligt att modernisera alla hushållsapparater, lägga till ytterligare funktioner till dem, samtidigt som enhetens totala storlek minskar.

En av de mest efterfrågade hushållsapparaterna för någon familj är en tvättmaskin, som kan spara tid och ansträngning genom att utföra en betydande mängd arbete. För att denna enhet ska passa i varje lägenhet arbetar tillverkarna med att minska maskinens bredd och skapa olika versioner av enheten när det gäller funktionalitet och kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är minsta bredd?

De första tvättmaskinerna liknade en fat med en roterande mekanism inuti, vilket hjälpte till att tvätta flera saker samtidigt. Moderna prover av denna teknik har inte helt försvunnit från detta, eftersom de finns i två versioner:

  • vertikala lastningsanordningar;
  • enheter med frontlastning av linne.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom skillnaden i utseende, tvättmaskinens enhet och dess funktionalitet är den största skillnaden storleken på dessa två alternativ för hushållsapparater. En enhet med vertikal lastningstyp är mindre, därför köps den oftare när det nästan inte finns ledigt utrymme i rummet . Bredderna för alla typer av tvättmaskiner kan variera beroende på maskinens belastning.

Tvättmaskinens minsta bredd för vertikal lastning är 40-45 cm , som låter dig installera hushållsapparater både i köket och i alla andra rum där det finns alla nödvändiga förutsättningar. Skillnaden i bredd påverkar trummans volym, minskar eller ökar dess kapacitet från 0,5 till flera kilo. Med en breddskillnad på 5 cm kan trumman rymma 1-1,5 kg mer eller mindre, beroende på enhetens dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om framåtvända tvättmaskiner, kan minsta bredd för dem kallas 50-55 cm. Sådana hushållsapparater rymmer från 4 till 5 kg torra föremål och har alla nödvändiga funktioner . Vissa tillverkare försöker göra vitvaror ännu mindre för att göra det möjligt att passa in i en köksinredning eller ett litet badrum. Det mest framgångsrika alternativet anses vara en enhet med en bredd på 49 cm, vilket ger extra utrymme mellan väggen eller headsetet.

När du väljer en liten tvättmaskin bör du vara medveten om att starkare vibrationer och buller kommer från den under drift . Placering av hushållsapparater i en lägenhet eller ett hus ska inte bara vara funktionellt och bekvämt, utan också säkert för hushåll och grannar.

Valet av lämplig modell måste vara noggrant så att hushållsapparaten uppfyller alla behov, är ekonomisk, inte förstör utseendet och inte orsakar olägenhet för någon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standard

Tillverkning av hushållsapparater, tillverkare kommer förr eller senare till vissa standarder för dimensionerna på en viss enhet, och tvättmaskiner är inget undantag. Trots att det finns två huvudtyper av sådan teknik - frontal och vertikal, samt ytterligare - inbyggd, kan standarder för vart och ett av alternativen särskiljas.

Det finns specifika normer och standarder för tvättmaskiner med frontmatning

Tvättmaskin alternativ Höjdindikatorer bredd djup Trumvolym
Full storlek variation 85 cm till 90 cm 60 till 85 cm 60 cm Högst 6 kg
Smala hushållsapparater 85 cm 60 cm 35 till 40 cm 3,5 till 5 kg
Kompakta modeller 68 cm till 70 cm 47 till 60 cm 43 till 45 cm 3 till 3,5 kg
Inbäddade enheter 82 cm till 85 cm 60 cm Från 54 till 60 cm Högst 5 kg

Tvättmaskiner med frontmatning är mycket populära, vilket gör att du kan välja en produkt av alla kända märken utan rädsla för produktkvalitet. Fördelen med sådana produkter betraktas som ett gratis topplock, som kan tjäna som ett extra område för placering av schampon, pulver, tandborstar och andra lätta föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi talar om standardmåtten för topplastade tvättmaskiner, ser värdena ut så här:

Skrivmaskinvariant Höjd värde bredd djup Trumvolym
Stora modeller 85 cm till 1 m 40 cm 60 cm 5 till 6 kg
Standardalternativ 65 till 85 cm 40 cm 60 cm 4,5 till 6 kg

Denna hushållsapparats relevans ligger i metoden för montering av trumman, som är fixerad med två lager, vilket minimerar buller under drift.

Av nackdelarna kan vi bara notera att du måste hålla maskinens lock alltid ledigt så att du kan öppna och stänga enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den inbäddade sorten har också sina egna standarder, som ser ut så här:

  • djupet kan ligga i intervallet från 55 till 60 cm;
  • bredd - från 58 till 60 cm;
  • höjd - från 75 till 84 cm.

För att säkert installera sådana inbyggda hushållsapparater är det nödvändigt att lämna ett mellanrum på 5 till 10 cm på baksidan, minst 10 cm på sidorna och ovansidan, och högst 20 cm, så att apparaterna fungerar utan avbrott och stör inte användningen av resten av möblerna. När du väljer tvättutrustning för installation i ett headset måste du tydligt veta dess höjd och bredd så att denna utrustning passar exakt in i det utrymme som är avsett för den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maximal

Förutom smala och små tvätt hushållsapparater finns det också enheter i full storlek, vars dimensioner överstiger befintliga standarder. Bredden på sådan utrustning kommer att vara minst 60 cm, höjd - 85-90 cm och djupet bör vara minst 60 cm. En sådan enhet kan rymma upp till 7 kg torra föremål, vilket är bekvämt för institutioner där du måste tvätta ofta och mycket.

Det finns industriella tvättmaskiner, vars trumma är avsedd för 12-16 kg torra föremål. Dimensionerna på en sådan enhet kommer att skilja sig väsentligt från standardindikatorerna:

  • höjden är lika med 1 m 40 cm;
  • djup - 86 cm;
  • bredd - 96 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns något behov av att köpa en industriell version av utrustning eller en kraftfull fullstor, kan du köpa en tvättmaskin med följande indikatorer:

  • höjd - inom normala gränser, men i vissa fall kan det nå upp till 1 m;
  • bredd - från 60 till 70 cm, i vissa fall 80 cm;
  • djup - 60-80 cm.

På grund av en liten ökning av hushållsapparater är det möjligt att använda dem både i badrummet och i köket, samtidigt som det har ett antal fördelar, inklusive funktionen att torka kläder, vilket kräver en mer kraftfull och voluminös trumma.

När du funderar på att köpa stor utrustning är det värt att välja en plats för den och beräkna om den kommer att passera genom dörröppningen och passa in i önskat utrymme.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Så att frågan om att välja en bra och bekväm tvättmaskin inte blir ett problem måste du veta vilka nyanser du bör uppmärksamma

  • Att välja plats för en framtida bil . För att säkerställa korrekt installation och korrekt drift av utrustningen är det nödvändigt att göra mätningar i förväg för området där maskinen är planerad att installeras. Det är viktigt att mäta höjden, djupet och bredden på frizonen och lägga till några centimeter till dem, vilket ger det utrymme som krävs under maskinens drift på grund av enhetens vibrationer. För inbyggda alternativ bör luckorna vara betydligt större, från 10 till 20 cm, för att skydda möblerna och själva utrustningen.
  • Förekomsten av nödvändig kommunikation och deras plats . Tvättmaskinen måste vara ansluten till vatten- och avloppsrören för att säkerställa problemfri och korrekt drift. När du planerar placeringen av en ny hushållsapparat, bör du räkna med ett avstånd på 5-7 cm från rören, vilket garanterar bekvämligheten att ansluta enheten och säker drift i framtiden. Det är inte värt att placera maskinen alldeles intill rören, eftersom de på grund av vibrationer kan skifta eller deformeras, särskilt för plastsorten.
  • Enkel installation i önskat rum . Varje rum har sina egna standarder. När du planerar att köpa en tvättmaskin är det värt att mäta bredden på dörröppningen så att en ny hushållsapparat kan tas in i rummet och installeras på önskad plats. Om detta ögonblick inte är genomtänkt i tid, kommer det att vara nödvändigt att antingen utöka öppningen eller leta efter en ny plats för enheten.
  • Lätt att använda maskinen . När du väljer hushållsapparater bör du vara uppmärksam på typen av last. I den vertikala versionen blir maskinen mindre skrymmande, men det bör inte finnas något ovanför den som kommer att störa den bekväma användningen. Den främre lastningstypen förutsätter att det finns ledigt utrymme framför enheten, vilket gör att du fritt kan öppna luckan för att ladda och lossa tvätt.
  • Bestämning av optimal trumvolym . För att köpet av en skrivmaskin ska motivera sig själv är det nödvändigt att köpa en enhet som kommer att spendera minst el och vatten samtidigt som den gör det maximala arbetet. För små tvättmängder kan du köpa smala eller små apparater som använder en liten mängd vatten medan du tvättar så mycket som ägaren behöver. Det är lämpligt för en stor familj att köpa en stor maskin där du kan tvätta från 4 till 7 kg torra saker åt gången.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en tvättmaskin är det värt att besluta om enhetens huvudfunktioner, den maximala trumkapaciteten, vilket gör att du kan beräkna de genomsnittliga parametrarna för maskinens dimensioner.

Noggrann anpassning av storleken på sådana hushållsapparater till den valda platsen är en extremt viktig punkt som du måste uppmärksamma, annars blir det problematiskt att uppnå en långsiktig drift av enheten under bekväma förhållanden för en person.

Rekommenderad: