Sköljikon På Tvättmaskinen: Extra Och Andra Sköljfunktioner. Hur Ser Skylten Ut?

Innehållsförteckning:

Video: Sköljikon På Tvättmaskinen: Extra Och Andra Sköljfunktioner. Hur Ser Skylten Ut?

Video: Sköljikon På Tvättmaskinen: Extra Och Andra Sköljfunktioner. Hur Ser Skylten Ut?
Video: Byte av packboxen och kullagret i en tvättmaskin 2024, Mars
Sköljikon På Tvättmaskinen: Extra Och Andra Sköljfunktioner. Hur Ser Skylten Ut?
Sköljikon På Tvättmaskinen: Extra Och Andra Sköljfunktioner. Hur Ser Skylten Ut?
Anonim

Moderna hemmafruar använder alla tvättmaskiners möjligheter för att göra hushållssysslor så enkla som möjligt. Sköljläget har en separat ikon och ett speciellt syfte. Med dess hjälp kan du undvika att använda vanlig tvätt när det inte behövs. Detta kommer att hålla tvätten fräsch och ren.

Vad ser det ut som?

Ikonen Skölj på tvättmaskinen är avbildad som ett bassäng med vågiga eller raka linjer som symboliserar vatten. Det är anmärkningsvärt att en sådan beteckning anses vara vanlig för utrustning av någon produktion. I vissa tvättmaskiner är läget också signerat med ordet "Skölj" eller "Skölj + centrifugering", vilket förenklar driften mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på tillverkaren finns det särdrag hos beteckningen

  1. Ariston . Panelen har en ikon med ett handfat och vågor, en dusch med ränder som ökar.
  2. Bosh . Läget är signerat med ordet och ligger längst ner, separat från tvättprogrammen.
  3. Indesit . Det finns siffror bredvid ratten. Bredvid kontrollpanelen finns det dekrypteringar av funktioner på ryska.
  4. Samsung, LG . Vanligtvis är alla driftsätt för tvättmaskiner från dessa tillverkare helt enkelt signerade med ord. Om ikoner används är det bara vanliga.
  5. Zanussi . Panelen visar ett bassäng med en vågig linje och prickar.
  6. Godis . En dusch visas, från vilket vatten hälls i ett bassäng.
Bild
Bild

Vad betyder det?

Märket indikerar ett specifikt program. Alla driftsätt på tvättmaskiner är konventionellt indelade i grupper. Grundläggande och ytterligare program kompletteras med unika, egenutvecklade funktioner. Dessutom innehåller kontrollpanelen lägen som är steg i en fullständig tvättcykel.

Bild
Bild

Sköljning av plagg hör till den senare kategorin . Många tillverkare placerar den separat på kontrollpanelen eller i ett större teckensnitt. Tack vare detta program kan du skölja dina kläder utan att tvätta dem med pulver. Ibland kombinerar tillverkare skölj- och centrifugeringsprogram. Det senare kan helt enkelt stängas av manuellt om känsliga tyger ska bearbetas.

Tvättmaskinen tömmer automatiskt avloppsvattnet efter sköljning. I vissa tvättmaskiner måste centrifugeringsfunktionen aktiveras separat . I detta fall kallas programmet Skölj.

Detta är ganska bekvämt och kräver inte onödiga åtgärder från användaren om de tyger som inte kan vridas ut ska bearbetas noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lägesbeskrivning

"Skölj" -beteckningen avser en fullständig tvättfas. Det är mycket bekvämt eftersom det sparar både tid och vatten. Sköljning kan vara ett tillägg till tvättprogrammet eller användas som ett oberoende läge för bearbetning av tvätt. Tvättmaskinen drar rent vatten och vänder kläder i den.

Bild
Bild

Sköljningen åtföljs av en automatisk vattentömning. Men om du vill kan du ställa in snurrningen. Då kommer tekniken först att skölja kläderna i rent vatten och sedan vrida trumman för att ta bort överflödig fukt. I de flesta fall används sköljningen utan centrifugering endast för känsliga tyger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använda sig av

Det är inte svårt att upprätta regimen. På vissa tvättmaskiner är det nödvändigt att vrida reglaget till önskat läge. I andra är det tillräckligt att klicka på en viss knapp, som är märkt "Skölj" eller markerad med motsvarande ikon. Det är mycket bekvämt att använda läget som ett extra. Sanning, systemet låter dig inte alltid ställa in en sköljning tillsammans med ett komplett tvättprogram . Allt beror på funktionerna i driftläget.

Den extra sköljningen kan användas för långa program, till exempel: "Babykläder", "Bomull ". Samtidigt tillåter inte korta lägen för olika snabbtvättar att ställa in en extra sköljning. Det finns heller ingen sådan möjlighet när du använder programmet "Handtvätt".

Bild
Bild

På den moderna marknaden finns det allt fler tvättmedel av otillräcklig kvalitet. På grund av detta försämras kvaliteten på bearbetning av saker i tvättmaskiner, som fungerar automatiskt, avsevärt. Vissa moderna tvättmedel är dåligt lösliga i vatten . Som ett resultat tvättas saker dåligt och pulvergranulerna finns kvar på tyget. Så du kan få linne med en stark kemisk lukt och vitaktig fläckar.

Efter att ha använt detta pulver är det inte nödvändigt att tvätta saker igen. Du kan helt enkelt använda sköljläget 1-2 gånger eller installera detta program utöver det huvudsakliga. Det senare alternativet är relevant om det redan är känt att pulvret äter i tyget. Tvättmaskinen snurrar trumman med kläder och kallt vatten i ungefär en timme.

Som ett resultat blir det möjligt att bli av med inte bara en obehaglig lukt, utan också farliga kemiska komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är särskilt viktigt att använda sköljningen efter tvätt om du har hanterat barnkläder . Pulverrester kan irritera känslig hud och orsaka allvarliga allergiska reaktioner. Det rekommenderas att använda en extra sköljning vid varje tvätt av babykläder. Användningen av läget är också relevant om du behöver bli av med tvålfläckar på svarta tyger. Vissa tillverkare använder till och med ett separat "Dark Clothes" -program, där kläderna sköljs mer grundligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det händer att det inte finns någon inskription på tvättmaskinen, och ikonen "Skölj" raderas som ett resultat av långvarig användning. Se i så fall tillverkarens instruktioner. Det är nödvändigt att jämföra kontrollpanelens layout med det som är synligt och försöka hitta platsen för ett lämpligt läge . Dessa enkla steg gör att du kan hitta alla program på en gammal tvättmaskin.

Bild
Bild

Vissa användare försummar sköljläget för att spara vatten eller tid . Det är värt att notera att experter starkt avråder från att göra detta. Till följd av långvarig hudkontakt med aggressiva kemikalier i tvättpulver kan olika allergiska reaktioner uppstå. Med en stark känslighet i kroppen är utvecklingen av allvarliga sjukdomar möjlig, eftersom farliga element tränger in i kroppen.

Dessutom utför de flesta tvättmaskiner sköljläget så ekonomiskt som möjligt.

Videon visar var sköljikonen är och hur du använder den.

Rekommenderad: