Tvättmaskinsmatta: En översikt över Gummi- Och Silikon-antivibrationsmodeller (halkskydd) För En Tvättmaskin, Brun Och Andra Färger

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskinsmatta: En översikt över Gummi- Och Silikon-antivibrationsmodeller (halkskydd) För En Tvättmaskin, Brun Och Andra Färger

Video: Tvättmaskinsmatta: En översikt över Gummi- Och Silikon-antivibrationsmodeller (halkskydd) För En Tvättmaskin, Brun Och Andra Färger
Video: Handikappanpassning räcke/handtag/trappa 2024, April
Tvättmaskinsmatta: En översikt över Gummi- Och Silikon-antivibrationsmodeller (halkskydd) För En Tvättmaskin, Brun Och Andra Färger
Tvättmaskinsmatta: En översikt över Gummi- Och Silikon-antivibrationsmodeller (halkskydd) För En Tvättmaskin, Brun Och Andra Färger
Anonim

Många människor gillar inte tvättmaskinens intensiva vibrationer under tvätt och centrifugering. För att lösa detta problem har speciella sängkläder utvecklats. Valet av en sådan matta är dock långt ifrån så enkelt, för för detta måste du ha åtminstone en grundläggande uppfattning om vad produkterna är, hur man väljer rätt storlek och tillverkningsmaterial. Denna artikel hjälper dig att göra ditt val.

Vad behövs det för?

Tvättmaskinens matta används i olika fall. Det hjälper till att bli av med tvättmaskinens buller, vilket kan orsakas av flera faktorer, nämligen:

  • ojämnt golv på platsen där tvättmaskinen är installerad;
  • oreglerade stödelement;
  • fel på lager;
  • typ av maskin (med vertikal lastning av linne);
  • fasta föremål mellan trumman och tanken;
  • felaktig installation och anslutning av maskinen;
  • ojämn och felaktig trumlastning;
  • närvaron av transportbultar på stöden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mattan under skrivmaskinen minskar inte bara ljudnivån utan även vibrationerna i den utrustning som används, varför det kallas antivibration. Således bidrar det till bevarande av golvbeläggningen. Detta gäller också för ett klinkergolv som, oavsett limets kvalitet, kan kollapsa på grund av den intensiva vibrationseffekten av en maskin som körs . Frekventa vibrationer i maskinen leder till att bandet, drivningen, tanken går sönder. I detta fall blir andra element också oanvändbara. Mattan avlastar tekniken från att hoppa och svaja, vilket är typiskt för föråldrade modeller. Dessutom är dessa produkter utformade för att förhindra att utrustning glider på golvet under centrifugeringsprocessen.

Vad händer?

Modeller av mattor skiljer sig inte så mycket i form som i tillverkningsmaterialet. De utför alla samma funktioner, men kvaliteten på ändringarna varierar. I grund och botten kan antivibrationsmattor delas in i två typer: gummi och silikon . Både de och andra produkter har ett reliefmönster på båda sidor. På grund av närvaron av en lättnad glider de inte på golvbeläggningens yta och låter inte tvättmaskinen glida. Samtidigt skiljer sig produkterna åt i kostnad och effektiv livslängd. Men som praktiken visar, eliminerar både de och andra alternativ inte alltid bullret med 100%.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att åtgärda problemet måste du bli av med dess grundorsaker . Till exempel måste du först justera produktens höjd och utföra korrekt installation. Antivibrations- och halkskyddsmattor läggs samtidigt med installationen. Detta förhindrar lossning av utrustningen och ökar produktens livslängd.

Gummimodeller tillhandahålls mer för att skydda golvet mot mekaniska skador.

Samtidigt minskar de vibrationerna från tvättmaskinen något under dess användning. Gummiprodukter släpper ut små golvutskott . De utmärks av optimalt grepp och utesluter rörelse av utrustning på golvet under maskinens drift. Gummimattor är praktiska och hållbara, de skiljer sig åt i variationen i storleksintervallet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilda versioner mot vibrationer är tjockare. De har en annan struktur, vilket skapar förutsättningar för vibrationsabsorbering . Strukturen hos gummimodellerna kännetecknas av närvaron av många luftbubblor. På grund av detta har polymeren utmärkta stötdämpande egenskaper.

På grund av dem återställs den helt till sin ursprungliga position efter en stark belastning under tryck . Vibrationsmodeller kännetecknas av närvaron av två lager. Deras översta lager är utformat för att jämna ut fötterna på en hushållsmaskin. Det är motståndskraftigt mot mekaniska punktbelastningar. Bottenlagret förhindrar överföring av vibrationer till golvet.

Relief av produkter skiljer sig i djup och typ av mönster . I sortimentet av tillverkare kan du se alternativ med en vågig yta, finmaskig relief, modeller med avlastningsremsa och deprimerade bollar. Det är bättre att ta produkter med speciella hörnelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Silikonanaloger har nästan samma egenskaper som gummiprodukter. Deras största skillnad är det höga priset, som i genomsnitt är 1000 rubel och mer . Ju större matta är, desto dyrare är den. Modellerna har en rektangulär form, i motsats till stativen för stödelementen i den installerade utrustningen. Välj dem enligt storleken på tvättmaskinens installationsområde.

Andra alternativ är gjorda av en tvålagers komposit . Toppskiktet motstår mekanisk chock och långvarig stress. Botten, tillverkad av EVA, dämpar buller och vibrationer. Dessa modifikationer har ingen obehaglig lukt. De innehåller inga giftiga ämnen, är inerta mot fukt och vatten och är lätta att rengöra.

Dimensioner

Modellernas dimensioner varierar beroende på parametrarna för själva tvättmaskinerna. Baserat på det här, på rea finns det produkter med måtten 40x60, 50x60, 60x60 s m. Produktens tjocklek kan vara 25 mm. Produkterna skiljer sig åt i storlek på granulat av det använda materialet. De är mindre på ovansidan än på insidan och under.

Förutom, till salu finns det alternativ med mått 62x65 cm … Medeltjockleken på produkterna kan vara 1,5 cm, vikten varierar från 2,5 till 4 kg. Men på kundens begäran kan tillverkarna också göra en matta i anpassad storlek. För att göra detta är det nödvändigt att mäta parametrarna för det upptagna utrymmet för placeringen av tvättmaskinen.

Bild
Bild

Färger

Färglösningar av antivibrationsmattor för en skrivmaskin är inte så olika. I sortimentet av butiker kan du se produkter i bara tre färger: transparenta alternativ, liksom produkter i vitt och svart. Det inre lagret kan vara grått, grafit eller gult. Mindre vanligt kan bruna alternativ ses hos linjalerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en modell av en antivibrationsmatta eller ett halkskyddsalternativ för en tvättmaskin är det nödvändigt att ta hänsyn till ett antal faktorer, inklusive en översyn av de bästa tillverkarna och recensioner av riktiga köpare. Du måste vara uppmärksam på tvättmaskinens dimensioner, dess vikt samt golvets funktioner.

Storleken på antivibrationsmattan ska vara densamma som det upptagna området.

När det gäller tillverkarna, alltså du kan titta närmare på produkterna från flera märken, till exempel Proflex, Mattix-Vibromats, Lux … Produkter av dessa märken är miljövänliga, praktiska, hållbara. Dessutom kännetecknas de av hög vibrationsabsorbering och halkskydd. Sådana produkter säljs i hushållsapparater och stora köpcentra. De kan också köpas i VVS -butiker och online.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste ta en produkt med optimal lättnad. Det fäster bra på golvet och förhindrar att hushållsapparater glider . Dessa mattor släpper ut mindre oegentligheter i golvet. Antivibrationsmodeller tål ett brett temperaturintervall (över 100 grader). Gummi är tunnare än speciella analoger, de är inte alltid effektiva.

Du måste köpa sådana produkter för att installera tvättmaskinen på ett trä-, betong- eller klinkergolv . När du köper kan du vara uppmärksam på typen av modeller. Vissa mattor är utrustade med speciella dämpningskuddar i hörnen. Detta bevarar den nedre delen av huset.

Bild
Bild

Produkter med upphöjd botten är väl ventilerade. På grund av detta förhindrar de att mögel bildas mellan maskinen och golvet . När du köper måste du bestämma tjockleken: dess minsta indikatorer indikerar en låg vibrationsabsorption. Sådana mattor kan inte helt eliminera brummande och tekniska hopp.

Det är bättre att köpa en produkt från en pålitlig säljare, välja en originalprodukt av ett visst märke.

När det gäller praktisk är det bättre att välja ett alternativ för en specifik skrivmaskin. Vanligtvis, mer vibration finns i produkter av små storlekar, liksom smala maskiner … De är mindre stabila och oftare än deras dimensionella motsvarigheter hoppar på golvet under arbetets gång.

Det är för dem som tjockare kullar med en bubbelstruktur av tillverkningsmaterialet behövs . De försöker matcha produktens färg med interiörens färgschema. Mattan kommer således inte att se ut som en obegriplig färgfläck mot den allmänna bakgrunden och förbli ett funktionellt element i arrangemanget. När du köper kan du uppskatta graden av vidhäftning av materialet till golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En översikt över antivibrationsmattan under tvättmaskinen i videon.

Rekommenderad: