Designer Handdukstorkar: El Och Vatten, Svart Vertikal, Rostfritt Stål Och Andra Badrumsmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Designer Handdukstorkar: El Och Vatten, Svart Vertikal, Rostfritt Stål Och Andra Badrumsmodeller

Video: Designer Handdukstorkar: El Och Vatten, Svart Vertikal, Rostfritt Stål Och Andra Badrumsmodeller
Video: Rostfritt stål 2024, April
Designer Handdukstorkar: El Och Vatten, Svart Vertikal, Rostfritt Stål Och Andra Badrumsmodeller
Designer Handdukstorkar: El Och Vatten, Svart Vertikal, Rostfritt Stål Och Andra Badrumsmodeller
Anonim

Uppvärmda handdukstorkar är en av de grundläggande VVS -artiklarna i badrummet. Tidigare sågs dessa installationer som praktisk uppvärmningsutrustning och torkplatser. Idag är VVS -tillverkare engagerade i tillverkning av originaldesigner av handdukstorkar, som förflyttar produkter med traditionella former till bakgrunden. Genom att bevara och modernisera den funktionella sidan av denna produkt så mycket som möjligt, försöker företagen för tillverkning av handdukstorkar skapa konstnärliga dekorativa element.

Denna installation finns i nästan alla hem, oftast har den en standard S- eller M-form, vi torkar ofta små saker på den. Nu syftar moderna modeller inte bara till att uppfylla en värmefunktion, utan också att bli en del av interiören i en viss stil.

Bild
Bild

Särdrag

Katalogen över uppvärmda handdukstorkar förvånar med dess olika design. Här hittar du både klassiska och designade badrumsmodeller.

De mest populära produkterna är tillverkade av rostfritt stål, detta beror på deras kvalitetsegenskaper . De har utmärkta korrosionsskyddande egenskaper och TIG-svetsningstekniken gör att du kan göra handduksvärmare så täta som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En egenskap hos moderna designmodeller ligger i standardformen för handduksvärmare gjorda av rör med ett tvärsnitt, som skiljer sig åt i form av böjning och typ av täckning. En mängd olika profiler används för tillverkning av designerhanddukstorkar . För tillverkning av en produkt kan flera profiler i olika former och storlekar kombineras. Med metoden för en ovanlig kombination erhålls modeller med en unik design, riktiga konstverk.

Intressanta designlösningar hjälper till att skapa en speciell atmosfär i badrummet

Förutom den estetiska sidan har designmodeller förbättrad prestanda och är mer praktiska att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Precis som klassiska uppvärmda handdukstorkar skiljer sig designalternativen åt vad gäller tekniska egenskaper, eller snarare när det gäller uppvärmning. Det finns 3 typer.

  1. Vatten . Uppvärmningskällan är avsedd för anslutning till värmesystemet och är varmt vatten, som cirkulerar genom rören. Nackdelen med denna modell är beroende av säsongsuppvärmning. Men om ditt hus är utrustat med autonom uppvärmning är detta inget problem.
  2. Elektrisk . Denna version av uppvärmda handdukstorkar värms av frostskyddet eller oljan inuti, som värms upp med hjälp av ett värmeelement. Det finns också modeller inuti som det finns en elkabel i ett silikonhölje. Fördelen med en sådan produkt är rörlighet. Det kan enkelt installeras eller flyttas till valfri plats.
  3. Hybrid . Utformad för anslutning till vattenförsörjningssystemet, men ett värmeelement är också placerat inuti, vilket fungerar som en extra värmekälla. Detta är bekvämt när det uppstår fel i stadsvärmen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också andra tecken på vilka dekorativa modeller utmärks:

  • efter anslutningstyp (botten, topp);
  • efter plats (horisontellt, vertikalt).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Form och material

Olika metaller och deras legeringar används för tillverkning av designade handdukstorkar. Beroende på materialet skiljer sig också produkternas tekniska egenskaper, deras indikatorer på värmeöverföring, effekt, slitstyrka och hållbarhet.

Bild
Bild

Det finns 3 huvudmaterial som används i produktionen

  • Svart stål är det billigaste alternativet . Uppvärmda handdukstorkar av sådant material är emellertid mer mottagliga för korrosion, eftersom de inte har en inre skyddande beläggning, är deras värmeöverföringshastighet genomsnittlig. Sådana modeller är endast lämpliga för dem som har autonom uppvärmning, som inte är rädda för tryckfall.
  • Rostfritt stål - det mest populära materialet för tillverkning av handdukstorkar. Den har goda tekniska egenskaper: lång livslängd, korrosionsbeständighet, förmåga att klara högt tryck. Dessa rostfria produkter kan installeras i lägenheter som använder stadens vattenförsörjningssystem. En fördel är också det rimliga priset.
  • Mässing är en kombinerad kopparbaserad legering . Starkt, slitstarkt material med korrosionsskyddande egenskaper, men tål inte tryckfall särskilt bra. Den karakteristiska guldgula färgen gör det möjligt att producera modeller som är perfekta för klassisk och retrostil i interiören.

Det finns också unika samlingar av handdukstorkar. Till exempel producerar det kända varumärket I-Radium en hel samling trämodeller, och Cinier-företaget tillverkar handdukstorkar uppvärmda av pyreneansten.

Det är värt att notera att priset för alla designermodeller kommer att vara mycket högre än de traditionella.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller de viktigaste formerna av designeruppvärmda handdukstorkar finns det 5 typer av dem:

U-formad

Bild
Bild

S-formad

Bild
Bild

M-formad

Bild
Bild

foxtrot

Bild
Bild

stege

Bild
Bild

Förutom de fem viktigaste finns det ett stort antal icke -standardiserade alternativ för uppvärmda handdukstorkar som kombinerar traditionella former av produkter - till exempel krökt, ram, i form av sexhörningar, i loftstil. I form kan designprodukterna vara antingen vertikala eller horisontella.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Verksamheten hos konstruktörer av företag för tillverkning av handdukstorkar är riktade till ett stort antal köpare. De försöker diversifiera sin produktkollektion så mycket som möjligt med hjälp av de mest vågade färgerna och invecklade mönster.

Ett brett utbud av denna värmeutrustning gör att du kan välja det perfekta alternativet för vilken inredning som helst. För moderna, högteknologiska badrum är modeller med förkromning, vita eller svarta färger lämpliga. För en klassisk eller vintagestil är mässing att föredra.

För dem, som gillar ljusa element i inredningen, handdukstorkar av orange, rött, blått, grönt och andra mättade färger är lämpliga.

Många modeller finns i matta färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

Det finns ganska många företag som arbetar med tillverkning av dekorativa handdukstorkar i både Ryssland och utomlands

Italienska märket Margaroli , som fick global popularitet år 2000, när det släppte flera samlingar av moderniserade handdukstorkar. Nu i företagets katalog kan du hitta ett stort antal eleganta modeller av högsta kvalitet som passar perfekt in i alla interiörer.

Bild
Bild

De ursprungliga modellerna av handdukstorkar tillverkas också av det polska märket Terma . Produkterna är populära bland fans av extraordinära stillösningar.

Bild
Bild

Cordivari företag är engagerad i tillverkning av snygga, krombelagda handdukstorkar i rostfritt stål.

Bild
Bild

Uppvärmda handdukstorkar av det italienska varumärket Scirocco Är en kombination av funktionalitet, kvalitet och estetik. Märkets modeller blir en riktig dekoration av alla interiörer.

Rekommenderad: