Uppvärmd Handdukstork Läcker: Vad Ska Jag Göra Om Läckage Vid Korsningen Under Muttern Och Efter Att Ha Stängt Av Varmvattnet I Badrummet?

Innehållsförteckning:

Video: Uppvärmd Handdukstork Läcker: Vad Ska Jag Göra Om Läckage Vid Korsningen Under Muttern Och Efter Att Ha Stängt Av Varmvattnet I Badrummet?

Video: Uppvärmd Handdukstork Läcker: Vad Ska Jag Göra Om Läckage Vid Korsningen Under Muttern Och Efter Att Ha Stängt Av Varmvattnet I Badrummet?
Video: Leaking Radiator Valve, How To Replace or Repair Diy (Home Repair) 2024, April
Uppvärmd Handdukstork Läcker: Vad Ska Jag Göra Om Läckage Vid Korsningen Under Muttern Och Efter Att Ha Stängt Av Varmvattnet I Badrummet?
Uppvärmd Handdukstork Läcker: Vad Ska Jag Göra Om Läckage Vid Korsningen Under Muttern Och Efter Att Ha Stängt Av Varmvattnet I Badrummet?
Anonim

Ägare av bekväma hem möter ofta problemet med rörläckor, och handdukstorkar är inget undantag. Om ens en liten läcka upptäcks är det nödvändigt att fastställa orsaken till läckan så snart som möjligt och vidta brådskande åtgärder för att eliminera den.

Bild
Bild

Orsaker till läckage

Inte bara gamla uppvärmda handdukstorkar kan läcka, utan också ganska moderna enheter installerade ganska nyligen, och det kan finnas många orsaker till detta. Nedan anses vara den vanligaste av dem, vilket innebar en kränkning av kommunikationens integritet.

Bild
Bild

Lossning av fackmuttrar

Lösa muttrar är en av de vanligaste orsakerna till läckage . Försvagning sker på grund av krympningsprocesser inuti röret, som uppstår till följd av temperaturskillnader i värmebäraren.

Med en kraftig minskning av vattentemperaturen svalnar rören och börjar smalna. Som ett resultat bryts den gängade anslutningens täthet och den uppvärmda handduksstången börjar läcka vid korsningen med röret.

Muttrar kan också lossna från installationsfel när åtdragning har utförts felaktigt. Underdragna, liksom överdragna muttrar är ofta orsaken till funktionsstörningar i handdukstorkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frätande processer

Rost är ofta en av orsakerna till läckor . Korrosion uppstår till följd av påverkan av strömmande strömmar i nätverket, liksom på grund av närvaron av syre i vattnet. I detta avseende är inte ens nya uppvärmda handdukstork immun mot rost och läckage.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slitna packningar

Denna anledning är den vanligaste.

Slitna packningar av gummi eller silikon orsakar läckage vid korsningen av uppvärmda handdukstorkar med gemensam byggnadskommunikation för uppvärmning eller varmvattenförsörjning.

En krokigt installerad packning kan också vara orsaken till läckaget. De mest motståndskraftiga mot höga temperaturer är PTFE -packningar, som är mycket pålitliga och har en lång livslängd.

Bild
Bild

Defekt apparat

Att installera en defekt uppvärmd handdukstork i badrummet leder till läckage direkt efter installationen. Ingen är försäkrad mot köp av sådana produkter, därför måste betalningskvittot och passet för enheten förvaras till slutet av garantiperioden som fastställts av tillverkaren.

Bild
Bild

Installationsfel

Mycket ofta börjar en helt fungerande spole läcka på grund av felaktig installation . Därför, för att förhindra sådana situationer, bör installationen av uppvärmda handdukstorkar endast lita på av proffs.

Bild
Bild

Mekanisk skada

Ibland börjar lederna läcka till följd av deras skada av något främmande föremål, till exempel vid reparationsarbete i badrummet.

Bild
Bild

Felaktig rörledning

Vid installation av kommunikation kan varmvattenledningar ledas ut krokigt och motsvarar inte måtten på den uppvärmda handduksstången.

På grund av ojämn sammanfogning av rör börjar gängade anslutningar läcka.

Detta inkluderar också uppkomsten av en läcka vid fel i bildandet av rotationsnoder.

Bild
Bild

Kraftfull vattenhammare

Ofta uppstår starka hydrauliska stötar inne i vattentillförselsystemet, vilket resulterar i att de gängade anslutningarna inte tål och läcker.

Bild
Bild

Förberedelse av verktyg och material

Efter att orsaken till läckage av den uppvärmda handduksstången har fastställts, och det är beslutat att eliminera det själv, är det nödvändigt att förbereda några verktyg och material. När du utför reparationer i hemmet kan du inte klara dig utan en skiftnyckel, nya packningar, en konstruktionskniv, polymersammansättning, FUM-tejp, drag och ett korrosionsskyddande medel. Vissa läckor kan kräva kallsvetsning och silikontätning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur åtgärdar jag problemet?

Sättet att eliminera en uppvärmd handdukstorkläcka beror helt på orsaken till läckan, och i varje fall kommer tillvägagångssättet för att lösa problemet vara annorlunda. Oavsett skadans art är den första och allmänna åtgärden för eventuell reparation att stänga av tillgången till vatten till den uppvärmda handduksstången.

Om läckan orsakas av slitage på packningen , sedan avlägsnas ett lager färg från fackmuttrarna och skruvas loss med en justerbar skiftnyckel. Sedan demonteras den gängade anslutningen, den slitna packningen tas bort, en ny installeras och fackmuttrarna dras åt. Därefter återupptas vattentillförseln till den uppvärmda handduksstången och kvaliteten på reparationen kontrolleras. I avsaknad av fabrikspackningar kan du ta en bit gummi, sätta en gammal packning på den, ringa runt den med en kulspetspenna och klippa ut den. Om packningen nyligen byttes ut och vatten fortfarande läcker kan orsaken vara en lös fackmutter. För att lösa problemet är det tillräckligt att dra åt muttern med en justerbar skiftnyckel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns någon fackmutter i den gängade anslutningen och spolen är ansluten till rören med hjälp av kopplingar, utförs reparationen något annorlunda än i föregående fall .… Med denna anslutningsmetod är det viktigt att hålrummen mellan trådarna fylls så mycket som möjligt med FUM -tejp eller drag. Annars sipprar vatten in i det fria utrymmet mellan rören och kopplingen och börjar droppa.

Bild
Bild

Det är ganska enkelt att utföra sådana reparationer med egna händer, men det finns fortfarande några nyanser . Till exempel, i avsaknad av erfarenhet av att använda FUM -tejp, är det bättre att använda bogser. Faktum är att det är ganska svårt att bestämma den optimala mängden tejp per öga.

Om du lindar det lite mindre än nödvändigt, kommer vattnet att sippra längs tråden. Om du lindar lite mer, kommer överskottstejpen att klippas av när kopplingen dras åt och det blir inte möjligt att uppnå täthet.

Bild
Bild

Därför, i avsaknad av erfarenhet av VVS -arbete, är det bättre att använda släp

  • En tråd separeras från den totala nystan, vars tjocklek är lika med trådens djup, och dess längd skulle ge lindning på tråden i ett och ett halvt till två lager.
  • Bogsan är vriden och drar sig tillbaka 5-6 cm från ena änden, och de börjar slingra sig på tråden i varvets riktning (medurs).
  • När du har nått slutet, vika upp och linda det andra lagret i motsatt riktning.
  • Sedan lindas de återstående 5-6 cm från mitten av tråden till dess ände vid rörets ände.
  • Tätningsmedel eller Unipak -pasta appliceras ovanpå släpet och vänta på att linnematerialet är helt impregnerat.
  • I det sista steget lindas kopplingen för hand på rullen och dras åt med en justerbar skiftnyckel.
Bild
Bild

En annan orsak till läckage av gängade anslutningar kan vara genom en rostig del av gängan under kopplingen . I sådana fall är det inte möjligt att hantera de tillgängliga medlen och du kan inte göra utan att demontera det skadade området. Nödvändig ring en låssmed så snart som möjligt och byt det rostade området eller hela röret.

Ibland, under påverkan av lösa strömmar, visas hål på ojordade spolar - fistlar. Om deras storlek inte är för stor och vattnet inte droppar mycket, kan du försöka klara dig själv.

Bild
Bild

För att göra detta köper de i en VVS -butik en speciell tråd avsedd för lödning av små fistlar . Sedan stängs de av och tappar bort vattnet från den uppvärmda handduksstången, rengör det skadade området med fint sandpapper och avfett med aceton. Därefter tänds en gasbrännare, det skadade området värms upp och lödet lutas mot det. Tråden börjar smälta och fyller hålet med flytande metall. Överflödiga droppar avlägsnas snabbt från rörytan utan att vänta på att de ska stelna.

Bild
Bild

Om den uppvärmda handdukstork droppar på svetsplatsen, är det osannolikt att det kommer att vara möjligt att eliminera läckaget på egen hand, du behöver hjälp av en specialist … Före låssmedens ankomst kan du sätta en klämma eller använda kallsvetsning, men sådana åtgärder är tillfälliga och kan inte tillämpas permanent. En misslyckad enhet ersätts med en ny.

Bild
Bild

Om den uppvärmda handduksstången började läcka på grund av en felaktig beräkning av installationsvinkeln eller på grund av en kränkning av fodrets geometri, hjälper i denna situation endast nivelleringen av rörnivån och under en kort tid - installation av en tjockare packning.

Bild
Bild

Om vattenspolen i badrummet hela tiden läcker, är orsaken troligtvis i lösa strömmar, vilket orsakar att rost snabbt uppträder . I det här fallet är det nödvändigt att köpa en ny enhet, mala den så snart som möjligt och behandla den från insidan med en polymersammansättning. Problemet med lösa strömmar är typiskt för gamla hus, därför rekommenderar experter att installera Lesenka handdukstorkar i dem. Sådana modeller har ett särskilt skydd mot bildandet av elektrokemisk korrosion och är inte känsliga för rost.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande

En nuvarande uppvärmd handdukstork är ett mycket farligt fenomen, och om ingenting görs kan mycket allvarliga problem följa.

Ett genombrott av kokande vatten kan allvarligt skada invånarna, samt översvämma grannarna nedan.

Bild
Bild

Att vidta förebyggande åtgärder i tid är det bästa sättet att undvika sådana situationer

  • Om kranvattnets kvalitet är mycket dålig rekommenderas det att installera inloppsfilter .… Vatten med en stor mängd föroreningar har en negativ effekt på rören och bidrar till läckage.
  • Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt driften av ventilationssystemet i badrummet, och om några fel upptäcks i det bör de omedelbart elimineras . I ett fuktigt, dåligt ventilerat område korroderar rör snabbt, oavsett vilket material de är tillverkade av.
  • Det bästa alternativet för att förhindra läckor är att installera en enhet där det inte finns vatten - en elektrisk uppvärmd handdukstork . Till skillnad från vattenanalogen är den elektriska spolen oberoende av trycket i nätverket och närvaron av en värmebärare i rören. Den kan användas året om, oavsett varmvattenförsörjningens sommaravbrott. Dessutom är de flesta moderna prover utrustade med termostater, vilket gör att du själv kan ställa in önskad temperatur. När du lämnar huset kan den elektriska spolen stängas av så att den inte avvecklar energi, och under höst-vårperioden, när centralvärmen ännu inte har slagits på eller redan har stängts av, kan den användas för att värma badrummet.
Bild
Bild

Du behöver bara köpa en uppvärmd handdukstork i specialaffärer, kom ihåg att kontrollera medföljande dokumentation och intyg om överensstämmelse … Nyligen har fall av försäljning av förfalskade produkter från välkända VVS-märken, vars kvalitet lämnar mycket att önska, blivit vanligare. När du köper bör du noggrant inspektera enheten för defekter och tveka inte att be säljaren att släppa den från förpackningen. Om detta inte görs är sannolikheten för att köpa en defekt produkt ganska hög, och dess retur kommer att kosta tid och nerver. I detta avseende är det bättre att köpa VVS -armaturer från pålitliga leverantörer som har funnits på marknaden länge och värderar sitt rykte.

Rekommenderad: