Budget Tvättmaskiner: Betyg På Billiga Och Pålitliga Automatmaskiner. Hur Väljer Man En Kvalitet?

Innehållsförteckning:

Video: Budget Tvättmaskiner: Betyg På Billiga Och Pålitliga Automatmaskiner. Hur Väljer Man En Kvalitet?

Video: Budget Tvättmaskiner: Betyg På Billiga Och Pålitliga Automatmaskiner. Hur Väljer Man En Kvalitet?
Video: Whirlpool AWE6100 Tvättmaskin 2024, April
Budget Tvättmaskiner: Betyg På Billiga Och Pålitliga Automatmaskiner. Hur Väljer Man En Kvalitet?
Budget Tvättmaskiner: Betyg På Billiga Och Pålitliga Automatmaskiner. Hur Väljer Man En Kvalitet?
Anonim

Dagens liv är svårt att föreställa sig utan en sådan enhet som en tvättmaskin. Det finns i nästan alla hem och blir en riktig assistent för att lösa hushållsfrågor. I butiker hittar du inte bara mycket dyra lyxenheter, utan också prisvärda artiklar i budgetkategorin. I dagens artikel kommer vi att titta närmare på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Tvättmaskiner har länge upphört att vara en kuriosa. Det finns många olika modeller av dessa användbara hushållsapparater som säljs i butiker. Varje köpare kan välja det perfekta alternativet. Det viktigaste är att ta hänsyn till egenskaper och särdrag hos specifika modeller.

Det finns flera typer av tvättmaskiner. Var och en av dem har sina egna prestandaegenskaper och egenskaper. De bör beaktas och beaktas när man föredrar en specifik modell. Låt oss titta närmare på vad de olika typerna av dessa populära hushållsapparater är.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maskin

De mest populära enheterna för närvarande. De är bra eftersom de är utrustade med många användbara program som underlättar processen att tvätta saker gjorda av olika typer av tyger. Automatisk maskinkontroll är programvara.

De enklaste modifieringarna av sådana enheter kan bara tvätta kläder enligt ett specifikt program, och i mer komplexa produkter bestämmer systemet automatiskt alla nödvändiga parametrar, till exempel den erforderliga volymen vatten, temperatur, centrifugeringshastighet. Maskinen kan också bestämma hur mycket tvättmedel som ska tillsättas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsmekanismen för automatiska tvättmaskiner är en trumma. Det är en känslig komponent i sådana hushållsapparater. Trumman är känslig för mekanisk skada, vilket kan leda till ogynnsamma konsekvenser för enheten som helhet.

Den största fördelen med moderna automatmaskiner är i betydande besparingar i vatten och tvättpulver . Dessutom, under tvättprocessen, upplever saker i sådan utrustning en mer skonsam och snygg effekt. Det finns två huvudtyper av automatmaskiner:

  • med frontlastningstyp;
  • med vertikal lastningstyp.

De vanligaste idag är frontlastmaskiner. De är lätta att använda och presenteras i ett stort sortiment. Ofta är dessa sorter mycket billigare än vertikala.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lastluckan på de främre modellerna är utrustad med en speciell tätningskrage, som ansvarar för tätheten hos alla delar. Vissa användare hävdar att denna komponent ofta går sönder. Om du använder maskinen korrekt och behandlar den med omsorg kommer inga problem att uppstå.

Om det finns en framåtvänd automatisk maskin hemma kan hushållen övervaka tvättprocessen och hålla den under kontroll . Så, om du av misstag stoppade in en sak i tvätten, från vars fickdokument dök upp, kan du alltid stoppa cykeln, tömma vattnet och "spara" föremålet som av misstag hamnade i trumman.

Främre automatiska klippare installeras ofta i små hem. Toppen på dessa enheter kan användas som arbetsyta, till exempel i köket. I butiker kan du hitta många inbyggda modeller av olika storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller av automatiska tvättmaskiner med topplastning har en mer komplex design . Det är därför reparation av sådana exemplar är ofta dyrt . Trumman är fixerad här på två axlar, det finns redan ett par lager, och inte ett, som i frontprodukter. Trots den höga komplexiteten hos sådana maskiner ger detta inte ytterligare fördelar. Till viss del medför denna faktor vissa svårigheter vid drift av utrustning.

När du använder vertikala automatmaskiner riskerar trumklaffarna under tvätten att öppna av misstag, vilket i slutändan kan leda till negativa konsekvenser och allvarliga skador. Som ett resultat kommer ägarna att behöva lägga pengar på dyra reparationer. I de flesta fall uppstår liknande problem med billiga kinesiska enheter av dålig kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en vertikal tvättmaskin är det möjligt att lägga till tvätt under tvättprocessen. På samma sätt kan du ta bort onödiga saker. I det här fallet behöver du inte ändra själva cykelprogrammet. Dessa modeller har en mer kompakt kaross jämfört med de frontmonterade automatiska enheterna. Trumman i toppladdningsprodukter är mer pålitlig och slitstark.

Det bör noteras att det inte kommer att vara möjligt att använda en vertikal tvättmaskin som en extra arbetsyta. I den övre delen av dessa enheter finns ett brunnslock, så något kan inte läggas där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halvautomatisk enhet

Halvautomatiska tvättmaskiner levereras inte med ytterligare styrelement . Det enda undantaget är timern. Arbetsmekanismen för dessa enheter är en aktivator. Detta är en speciell vertikal behållare utrustad med en elektrisk drivenhet för att rotera skivan. Det är han som vrider saker i själva behållaren och blandar dem. I denna process bildas en liten mängd skum, så att du säkert kan använda produkter avsedda för handtvätt. Under sovjettiden installerades halvautomatiska aktivatoranordningar i nästan alla hem och var mycket populära.

Liknande enheter är fortfarande tillgängliga idag. De lockar köpare inte bara genom deras demokratiska kostnad, utan också genom sina kompakta dimensioner .… Om det behövs kan denna hushållsapparat fritt flyttas till en annan plats.

Halvautomatiska maskiner behöver inte anslutas till avloppet eller VVS-systemet, så de är idealiska för människor som ofta flyttar till nya bostäder

Bild
Bild
Bild
Bild

Volymen på halvautomatiska enheter varierar. Vanligtvis varierar denna siffra och kan vara från 1,5 till 7 kg. En liknande teknik fungerar utan ytterligare program och inställningar. Funktionen med att värma vatten i halvautomatiska enheter tillhandahålls inte; avloppsslangen måste riktas till badrummet eller toaletten. Av denna anledning de övervägda hushållsapparaterna är mer lämpliga för användning i en sommarstuga eller ett lanthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvättmaskiner skiljer sig åt beroende på typ av enhet. Teknik händer med direkt- och remdrift . Så modeller av automatiska tvättmaskiner med remdrivning är billiga, de kan hålla i cirka 15 år utan störningar och reparationer, och hela huvudbelastningen i dem matas till bältet. Om tvätten inte fördelas ordentligt i enheten kan bältet fungera som en stötdämpare. Men dessa bilmodeller var inte utan brister. Tänk på dem:

  • banddrivna maskiner brukar ha inte de mest rymliga tankarna , eftersom det krävs mer ledigt utrymme på insidan av enheten för själva remsystemet;
  • sådana bilar arbeta högljutt;
  • bälten och elektriska borstar i dessa modeller slits ofta och snabbt ut därför kommer det inte att vara möjligt utan ständiga reparationsarbeten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Många experter rekommenderar att du inte köper bälte, utan fyrhjulsdrivna bilar. Låt oss titta på fördelarna med dessa typer av automatiska enheter.

  • Dessa modeller är kompakta . Men de skiljer sig åt i imponerande kapacitet.
  • Motorerna för sådana enheter anges 10 års garanti .
  • Fyrhjulsdriftstekniken är mycket fungerar tystare och vibrerar lite . Det betyder naturligtvis inte att du inte alls kommer att höra hur en sådan maskin tvättar. Hon kommer att göra lämpliga ljud, men de kommer inte att vara så högt och irriterande.
  • Fyrhjulsdrivna enheter tvättar tvätt effektivt .
  • Det finns en chans accelererad tvättcykel .
  • Med denna teknik besparingar i elförbrukning är möjliga .

Det är sant att sådana maskiner är dyrare än bältesmaskiner. Ett vanligt problem med sådana enheter är läckage i packboxar och byte av lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg

Idag kan du i hushållsapparater hitta många högkvalitativa och pålitliga tvättmaskiner i budgetklass-konsumenterna har mycket att välja mellan. Låt oss analysera en liten topp av de mest populära och praktiska modellerna av billiga enheter.

Voltek Rainbow CM-5 Vit

Klassificeringen av budget tvättmaskiner öppnas med en teknik av aktivatortyp. Denna halvautomatiska maskin måste anslutas till ett avlopps- eller vattenförsörjningssystem . Hon kommer att passa perfekt för ett lanthus eller landsbygd . Trumman är avsedd för 5 kg bomullslinne eller 2,5 kg ull eller syntetiska föremål. Du kan utföra flera tvättar i samma vatten, till exempel först tvätta vita föremål och sedan färgade föremål. Således kan du spara betydligt på resurser. Denna billiga maskin styrs av mekaniska omkopplare med enkla och begripliga beteckningar.

Denna maskin tillhandahåller 2 tvättprogram.

En av dem är avsedd för föremål tillverkade av känsliga tyger. Enheten är lätt och använder pulver ekonomiskt.

Bild
Bild

Beko WRS 54P1 BSW

Det välkända varumärket Beko producerar billiga, men högkvalitativa och funktionella tvättmaskiner som är mycket efterfrågade . Den angivna modellen innehåller 15 program för att tvätta kläder av olika tyger. Tekniken utmärks av en enkel men estetisk design . Sidoväggarna är gjorda i form av bokstaven S, vilket avsevärt minskar vibrationsbelastningen.

Maskinen är utrustad med ett elektroniskt system som ansvarar för jämn fördelning av saker. Det låter dig också eliminera buller under tvätt och ökar utrustningens stabilitet .… Maxbelastningen för denna billiga maskin från ett välkänt företag är 5 kg.

Bild
Bild

Hansa AWS5510LH

Denna automatiska tvättmaskin uppfyller alla krav för moderna hushållsapparater … Den saknar särskilt komplexa komponenter för att avskräcka konsumenter som är vana vid enkel design och enkla, okomplicerade kontroller. I designen av denna produkt tillhandahålls bara allt du behöver. Enheten kännetecknas av närvaron av kontroll över spänningsfall, självdiagnos av funktionsstörningar, skydd mot vätskeöverflöd och barnspärr.

Bild
Bild

Indesit BWUA 21051L B

Alla användare kan hantera denna tvättmaskin eftersom det är så enkelt och begripligt som möjligt … Det finns många lägen här, men de är alla elementära, och du behöver inte studera dem på länge. Maskinen startas genom att trycka på en knapp. Det tar tekniken cirka 45 minuter att ta bort de vanligaste föroreningarna.

Det finns en cykel för att tvätta ullartiklar. Det finns en barnskyddsfunktion som föräldrar till små mobbare kan uppskatta.

Bild
Bild

Hotpoint Ariston VMSL 501 B

Detta är en attraktiv och högkvalitativ tvättmaskin gjord i en trendig kombination av vita och svarta färger. Denna teknik innehåller elektronisk, men mycket enkel kontroll . Det finns många användbara och användbara program.

Tankens kapacitet är 5,5 kg. Det finns också en snooze -timer i 12 timmar. Den nödvändiga kontrollen av tankens obalans är närvarande. Produkten är annorlunda felfri montering och hög tillförlitlighet för absolut alla element.

Bild
Bild

Candy GC4 1051 D

Denna italienska modell av tvättmaskinen är älskad av många konsumenter som köpte den. Enheten tillhör budgetklassen, har en frontlastningstyp. Maskinen är utrustad med elektronisk styrning och har många användbara alternativ. Skiljer sig i Candy GC4 1051 D och mycket bra snurrning, samt pålitligt skydd mot eventuella läckor.

Denna billiga men högkvalitativa och pålitliga tvättmaskin har en attraktiv design. Det är mycket lätt att använda. Modellen tillhör klassen energiförbrukning "A + / A", har en inbyggd skumnivåkontroll. Denna billiga enhet skiljer sig och mycket bekväm lucklucka - den kan öppnas 180 grader.

Bild
Bild

Indesit IWUB 4105

Detta är en av de mest populära budgetmaskinerna i kategorin upp till 18 000 rubel . Italiensk teknik kännetecknas av den rikaste funktionaliteten och innovativa system. I modellen Indesit IWUB 4105 finns en försenad start, det finns en funktion för rengöring av sportkläder och ett program för att tvätta barnkläder. Du kan också starta en minitvätt, som inte tar mer än 15 minuter.

Bild
Bild

Zanussi ZWSO 6100V

Billig modell med kompakta mått och utmärkt kvalitet. En snabb tvätt, som tar bara 30 minuter, tillhandahålls. Det önskade programmet kan väljas genom att vrida på ratten. Det finns en fördröjd startfunktion. Användare gillar närvaron av Quick Wash -programmet, vilket förkortar tvättcykeln med cirka 50% . Denna teknik pressar ut tvätten på ett förstklassigt sätt, vilket resulterar i nästan helt torra kläder. Men den här maskinen behöver mer vatten än konkurrerande produkter, vilket är en nackdel med Zanussi ZWSO 6100V.

Bild
Bild

Atlant 40M102

Det vitryska varumärket producerar högkvalitativa och pålitliga hushållsapparater som kan fungera i många år utan att kräva komplexa och dyra reparationer. För en familj på 2-3 personer är den populära och billiga Atlant 40M102-modellen idealisk . Denna maskin är avsedd för 4 kg tvätt. Den tillhör klassen energiförbrukning "A +", har 15 inbyggda program, pekskärm. Maskinen är utrustad med en högkvalitativ display.

Denna lågkostnadsmodell levereras med en utökad garanti, vilket är mest när det gäller varumärket Atlant . Av nackdelarna är det värt att notera det Atlant 40M102 är inte utrustad med läckageskydd . Det finns inte heller något sätt att låsa luckan under tvättprocessen.

Bild
Bild

Indesit IWUB 4085

Detta är en fristående italiensk budget tvättmaskin . Hon behandlar saker med största omsorg och ansvar. Detta motsvarar en hög tvättklass - "A", samt en låg rotationshastighet för trumman vid centrifugering (endast 800 varv / min). I denna teknik du kan säkert tvätta även dyra saker utan att vara rädd för att de kommer att försämras.

Enheten är utrustad med en russifierad panel kompletterad med LED -bakgrundsbelysning. Allt styrs av elektronik. Indesit IWUB 4085 har ett grunt djup, 13 inbyggda program och läckageskydd. Trumman är tillverkad av höghållfast plast och rymmer upp till 4 kg tvätt.

Bild
Bild

Valbara kriterier

I ett enormt sortiment av billiga tvättmaskiner av hög kvalitet kan du "gå vilse" på jakt efter det bästa alternativet. Låt oss ta en titt på vilka kriterier för val av utrustning som anses vara de viktigaste.

Funktionell … Innan du går till en järnaffär, överväg många gånger vilka funktioner du behöver från din tvättmaskin. Således kommer du att rädda dig själv från att köpa utrustning, vars funktioner kommer att visa sig vara helt värdelösa för dig.

Bild
Bild

Lastningstyp … Det är upp till konsumenten att välja om han vill välja en front- eller vertikal skrivmaskin. Både den första och den andra har sina egna styrkor och svagheter. Om du vill integrera maskinen, till exempel i ett köksaggregat och använda den som arbetsyta, bör du köpa en frontlastare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kapacitet . Var uppmärksam på tankkapaciteten hos en billig tvättmaskin. Ju mindre en person använder utrustning, desto mindre utrustningsbelastning kan vara. Om enheten köps för en familj med små barn, är det lämpligt att ta en större modell (minst 5-6 kg).

Bild
Bild

Drivenhet … Alla för- och nackdelar med olika typer av enheter anges ovan. Vilket alternativ som är bättre att välja är upp till köparen själv. Enligt experter och många användare anses fyrhjulsdrivna alternativ vara de bästa.

Bild
Bild

Mått . Välj en plats för den framtida installationen av tvättmaskinen innan du går till affären. Efter att ha tilldelat en fri yta för tekniken, mäta den för att ta reda på vilka dimensioner maskinen ska ha så att den kan placeras utan störningar. Se till att enheten inte blockerar passage och åtkomst till andra föremål i omedelbar närhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design . Överskugga inte utformningen av hushållsapparater. Trots det låga priset kan budgetmaskiner se väldigt snygga och attraktiva ut. Försök att välja en modell som harmoniskt passar in i den befintliga miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärke . Köp endast tvättmaskiner tillverkade av välrenommerade tillverkare. Sådana hushållsapparater omfattas av en garanti, och om ett fel upptäcks kommer enheten att bytas ut eller repareras utan kostnad. Dessutom är märkesvaror av bästa kvalitet och tjänar så länge som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Affär . Köp liknande apparater i specialiserade hushållsapparater. Kontrollera utrustningen innan du köper. Sök vid behov hjälp från försäljningskonsulter.

Rekommenderad: