Flaskhävert: Välj En Vit Plast Eller Mässingshäver Med Utlopp, Storlekar På Sifon-sedimentationstankar För Tvätt

Innehållsförteckning:

Video: Flaskhävert: Välj En Vit Plast Eller Mässingshäver Med Utlopp, Storlekar På Sifon-sedimentationstankar För Tvätt

Video: Flaskhävert: Välj En Vit Plast Eller Mässingshäver Med Utlopp, Storlekar På Sifon-sedimentationstankar För Tvätt
Video: How to start a siphon a pond in 10 mins 2024, April
Flaskhävert: Välj En Vit Plast Eller Mässingshäver Med Utlopp, Storlekar På Sifon-sedimentationstankar För Tvätt
Flaskhävert: Välj En Vit Plast Eller Mässingshäver Med Utlopp, Storlekar På Sifon-sedimentationstankar För Tvätt
Anonim

Varje bostadslokal eller bostadslokal, där det finns handfat och handfat, är utrustad med sifoner. Framstegen står inte stilla, därför har hantverkarna för närvarande flera typer av denna produkt till sitt förfogande, olika design och material som används.

Visningar

Enligt design är sifonerna följande.

  • Rör - den allra första designen. Det är ett krökt ormformat rör.
  • Korrugerad - analog av rör. Istället för ett rör används här ett korrugerat rör, vilket ökar konstruktionens elasticitet och minskar livslängden.
  • Flaska - den mest pålitliga i drift.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Torr - en modern typ av sifon, som är ett rör med ett inbyggt plastmembran. Detta är faktiskt resultatet av nanoteknik.
  • Platt - avsedd för platser med sällsynt vattenanvändning, eftersom den har en begränsad kapacitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design och mått

Flaskhävern, dess sorter och modifieringar, är mest efterfrågad på marknaden bland vanliga köpare. Den vann sin popularitet med sin enkla användning och den enklaste designen. Att installera en sådan sifon är inte svårt även för den mest okunniga personen i VVS -frågor. Enkel installation ligger i enkelheten i designen. Som namnet antyder är denna sifon formad som en flaska. Ett annat namn för det är kolv, eftersom själva sifonmekanismen är placerad inuti kolven. För att förstå funktionsprincipen för den enhetliga flaskhävern (SBU), överväg vad den består av.

I den övre delen finns ett grenrör för anslutning till ett handfat . Vanligtvis är det en liten rörbit med en diameter på 32 mm och en längd på 120-150 mm med två muttrar i ändarna. Nedre mutter med packning. Den övre muttern ansluter röret till tvättstället, och den nedre ansluter till sifonbehållaren.

Reservoaren består av två halvor som är förbundna med en gängad fog.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den övre halvan är i form av en skål med ett rör med en diameter på 32 mm inbäddat i mitten. Röret löper genom hela den övre skålen och sjunker ner i sumpens nedre skål. Vid montering bör det finnas ett mellanrum på 3-5 mm mellan röret och botten på den nedre skålen. Detta är nödvändigt för avloppsvattenflödet. Det finns ett avlopp på toppen av tanken som inte ansluter till det övre skålens mittrör.

Avloppet genom den gängade anslutningen fästs på utloppsröret med en mutter och en packning . Detta grenrör är anslutet till avloppssystemet. Du kan ansluta den med ett korrugerat rör eller avloppsrör av polypropen. Storlekarna på flaskhäver är ganska acceptabla och praktiska för installation. De varierar i höjd från 130 till 180 mm. Hävertbehållaren eller kolven har en diameter i intervallet 80-100 mm. Böjningens längd kan också varieras från 100 till 180 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Enligt de material som flaskhäverna är gjorda av är de indelade i två typer: plast och mässing. De senare är mycket dyrare, men de kommer också att hålla mycket längre än plast. Polymermaterial är kortlivade när de utsätts för vatten och olika temperaturer. Därför kallas mässingslåset också förenat. Sifoner i plast är oftast vita och mässingshäver är förkromade så att de inte oxiderar. Därför har de oftast en stålfärg.

Av design är de indelade i klassiker, med överflöde, med två skålar och med ett extra avlopp . Vi undersökte enheten för den klassiska flaskhävern ovan, andra typer skiljer sig något från den. Häverten med extra avlopp eller vertikalt utlopp är samma klassiska flaskhävert. Den enda skillnaden är i anslutningsrören till tvättstället. I den här modellen finns ytterligare ett avlopp i den för anslutning av en tvättmaskin. Avloppet görs i en vinkel på 45 grader uppåt. Detta förhindrar att dräneringsvatten från tvättstället kommer in i tvättmaskinens badkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flaskhävern med ett enhetligt utlopp (SBUV) med två skålar är också en klassisk modell med ett enda modifierat anslutningsrör. Denna del i denna modell är gjord i form av en T-formad anslutning med ett gemensamt uttag. I den övre delen är grenröret anslutet till två tvättställ, och i den nedre delen konvergerar det till sifonbehållaren. Denna design är liten och sparar ansträngning och pengar under installationen och tar inte mycket plats.

Överströmmingshävern är en annan klassiker . Det skiljer sig också i den övre delen av anslutningsröret. Här, med hjälp av ett korrugerat rör, är ett extra avlopp anslutet, vars övre del är monterad på diskbänkens sida.

När vattennivån når detta avlopp kommer vattnet helt enkelt att rinna in i sifonen, så ingen översvämning kommer att hända.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en flaskhävert uppstår oundvikligen frågan - vilken är bättre: plast eller mässing? Om du väljer en plast kan du spara på köpet och förlora i kvalitet. Sådana modeller är kortlivade, temperaturskillnader och smutsigt vatten kommer att göra sitt jobb. Plasten kommer att smutsas, bli spröd och kommer någon gång att börja läcka vatten. Det enda pluset med sådana modeller är det låga priset jämfört med sådana i mässing.

Om du har valt en modell av mässing kan du glömma läckor och vattenläckor i diskbänken länge. Mässinglegering korroderar inte eller rostar, det är inert mot vatten- och temperaturskillnader. Dessutom kommer den eleganta designen av en sådan produkt att ge ditt rum ett extra elegant och moderiktigt utseende. Den enda nackdelen med mässingshävern är det höga priset, men det är värt det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilken modell du väljer (plast eller mässing) har flaskhävern fortfarande en stor fördel jämfört med andra mönster

  • Multifunktionell användning . Möjlighet att ansluta flera enheter till en enhet. Till exempel i köket kan två handfat, en tvättmaskin och en diskmaskin monteras på en produkt.
  • Tack vare dess mångsidiga dimensioner den passar alla modeller av tvättställ, handfat, handfat. Även i en modell som Tulipan passar den enkelt.
  • På grund av dess enhetlighet om ett element i modellen går sönder kan den enkelt bytas ut utan att hela sifonen ersätts. Alla element i modellen är lätta att ändra och kräver inte fullständig demontering av strukturen.
  • Med en avtagbar sumpskål , kan du enkelt utföra underhåll av denna sifon och enkelt ta bort ackumulerad smuts och fettrester från den. Även om du av misstag tappade ditt favorit smycke i diskbänken kommer det inte att gå någonstans. Det ligger bara längst ner på sumpen, varifrån du enkelt kan ta bort den.
  • Enkel installation fängslar helt enkelt med sin enkelhet . Denna modell kan monteras och installeras nästan enkelt.
  • Utformningen av denna modell är sådan att uppsamling av smuts och fettrester inte täpper till de viktigaste avloppsvattenpassagerna. Tidigt underhåll kommer bara att öka produktens livslängd.
  • Prissättningspolicy för denna modell motsvarar egenskaperna för kvalitet och prestanda.
  • Tillämpade material och snygg snygg design förstöra inte rummets allmänna utseende och betona i vissa fall dess originalitet och komplettera interiören.

Rekommenderad: