Urinalhäver: Siffror I Keramik Och Polyeten I Ett Stycke, Montera Den Vertikala Sifonen På En Väggmonterad Urinal

Innehållsförteckning:

Video: Urinalhäver: Siffror I Keramik Och Polyeten I Ett Stycke, Montera Den Vertikala Sifonen På En Väggmonterad Urinal

Video: Urinalhäver: Siffror I Keramik Och Polyeten I Ett Stycke, Montera Den Vertikala Sifonen På En Väggmonterad Urinal
Video: Fasaddekor.se - Exklusiva husnummer 2024, April
Urinalhäver: Siffror I Keramik Och Polyeten I Ett Stycke, Montera Den Vertikala Sifonen På En Väggmonterad Urinal
Urinalhäver: Siffror I Keramik Och Polyeten I Ett Stycke, Montera Den Vertikala Sifonen På En Väggmonterad Urinal
Anonim

En sifon för ett urinal hör till kategorin sanitetsutrustning som ger en effektiv dränering av vatten från systemet och skapar förutsättningar för dess överflöd till avloppet. Den noggrant utformade formen på delen gör det möjligt att utesluta flödet av luftmassor från avloppssystemet, på ett tillförlitligt sätt "låsa de obehagliga luktarna med ett lås." Förutom sin grundfunktion fungerar sifonen också som ett hinder för att specifika dofter ska uppträda i badrummet.

Valet av urinal för ett heminredning eller offentligt utrymme är ganska motiverat . Moderna modeller av VVS -utrustning eliminerar vattenöverskridanden, tar minst ett utrymme, ser estetiskt tilltalande ut och gör att du kan variera utformningen av rummet avsevärt. I en gästtoalett eller i ett privat badrum är en urinal med en dold eller öppen sifon typ mer än lämpligt. Men hur väljer och installerar du denna del korrekt i ditt hem VVS -armatur?

Bild
Bild

Särdrag

En sifon för ett urinal är ett S-format, U-format eller flaskformat monteringselement, i vars utformning en krökt del fylld med vatten nödvändigtvis är närvarande. Den resulterande luktfällan möjliggör bildandet av ett hinder i vägen för olika lukter. Dessutom, genom att installeras på urinalens anslutningsrör och fixeras på avloppsutloppet, kan du tömma inkommande vätskor till det huvudsakliga eller autonoma systemet.

Sifonen installerad i sanitetsutrustningens struktur kan ha ett horisontellt eller vertikalt utlopp . Om det finns möjligheter för dold installation, rekommenderas det att använda det här alternativet, eftersom det tar lite plats i rummet. För väggsystem finns det speciella installationer som gömmer sig bakom alla installationselement i strukturen.

Ett annat viktigt syfte som en urinalhäver har är att avskärma skräp som kommer in i avloppet. Denna funktion är särskilt viktig i offentliga tvättrum, där användningen av dräneringsutrustning ofta åtföljs av felaktiga besökare. Skräp som fastnar i kroppen på det hydrauliska tätningselementet är lätt att nå och ta bort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du utesluter sifonen från den övergripande designen är det mycket troligt att röret helt enkelt täpps till med tiden.

Olika sorter

Alla urinalhäver som produceras idag, enligt särdragen i vattendränering, är indelade i flera grupper:

  • klassiker i ett stycke;
  • separat (monteras och väljs dessutom);
  • Sifoner av keramik och polyeten avsedda för VVS med en långsträckt kropp (finns även med ett anslutningsalternativ i ett stycke).

Det är viktigt att tänka på att de flesta av de massiva golvmodellerna av VVS-armaturer för herrtoaletten inledningsvis har ett inbyggt dräneringssystem. Det kräver ingen ytterligare installation av en sifon, den tömmer inkommande avlopp genom att ansluta direkt till avloppet. Utgivningsriktningen spelar också roll. Den horisontella tas ut i väggen, den används främst i modeller med ett hängande fäste. Det vertikala utloppet ansluts direkt till golvavloppsröret eller leds in i väggen med hjälp av extra beslag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktionstyp

Typerna av urinalhäver tar också hänsyn till systemets utformning. Polyeten flexibla tillval installeras där avståndet mellan avloppet och inloppet är för stort. Den rörformade plastversionen har stela, fasta mått, är S- eller U-formad och kan installeras i ett öppet format. Dessutom är produkter av denna typ också gjorda av metall - gjutjärn eller stål, en förkromad version kan användas på utsidan.

Det inbyggda elementet är vanligtvis keramiskt, tillverkat av en speciell VVS-förening . Det ligger i urinalens kropp, vilket garanterar hög funktionalitet och genomströmning. Men vid problem med igensättning måste hela utrustningen demonteras.

Flaskhävern kan vara tillverkad av metall (vanligtvis används krom som beläggning) eller plast. Den har ett bottenutlopp, oftast monteras det öppet på grund av den skrymmande utformningen av vattentätningen och rörledningselementen

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vakuum sifoner

Vakuumsifoner för urinaler betraktas separat. De har ett inbyggt snigelventilsystem. Typiskt tillverkas sådana anordningar för infälld installation. Strukturen inkluderar ett dräneringsrör, en tätningskrage och en vattentätning. Utloppet är vertikalt eller horisontellt, beroende på funktionerna i den valda versionen finns modeller tillgängliga för tömning av upp till 4 liter vatten, för olika rördiametrar.

Den luftlösa miljön som skapas inuti vakuumhävern ger effektivt skydd mot inträngning av obehagliga eller främmande lukt, gaser som ackumuleras i avloppssystemet.

Modeller finns med pluggar som kan rensas från ackumulerat skräp utan att demontera hela systemet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter installationsmetod

Funktionerna i sifoninstallationen är också av stor vikt. Det kan vara av två typer.

  • Dold . I detta fall är en del av sifonen och rörledningarna installerade i väggen eller gömda bakom strukturelementen i själva urinalen. I vissa fall används en speciell installation, ett slags dekorativ beklädnad som döljer inte särskilt estetiska detaljer i fodret och dräneringsbeslag.
  • Öppen . Här tas sifonen fram, förblir synlig, det är bekvämt att demontera eller serva den när en blockering upptäcks. Oftast monteras flasktyper av hydrauliska lås i öppen form.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Nyanserna i att välja en sifon för ett urinal är nära relaterade till funktionerna och syftet med denna komponent i VVS -systemet.

  • Det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till avloppssystemets egenskaper . Monteringshålens diameter måste helt sammanfalla med dess indikatorer, passa tätt och förhindra läckage. Om ett specifikt VVS -märke används är det värt att överväga tillverkarens rekommendationer för val av komponenter. Standardmått: 50, 40, 32 mm.
  • En viktig parameter är vattentätningens höjd . I sifonmodeller, där avloppet utförs konstant, är vattenmängderna ganska stora. En hög luktfälla hjälper till att undvika problem med att lukt tränger in från avloppet i lokalen.
  • Färg spelar också roll . Om alla VVS är gjorda i samma intervall, kan ett öppet och ganska skrymmande golvbrunnselement också underhållas i en liknande färglösning. Den pretentiösa designinteriören utesluter möjligheten att installera budgetlösningar.

Det är vanligt att ersätta den vita sifonen med förkromad metall, som ser mer presentabel ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer bör du också ta hänsyn till materialet, eftersom det påverkar produktens livslängd och styrka. Plastsorter är tillverkade av polypropylen eller PVC. Bland fördelarna med denna lösning är:

  • hög korrosionsbeständighet;
  • hygien, förmågan att motstå långvarig kontakt med en fuktig miljö;
  • Utmärkt flödeskapacitet - Slät inredning utan att fånga skräp.

Det är viktigt att förstå att polymera material inte är väl lämpade för öppen installation. Detta gäller särskilt för sifoner på flexibla foder, med en korrugerad sektion.

De rekommenderas inte för användning i urinaler installerade på offentliga platser där polymerstrukturer kan skadas av vårdslös hantering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sifoner av metall, stål eller gjutjärn kännetecknas av ökad hållfasthet; för större estetik är de pläterade med krom på utsidan. Detta påverkar inte produktens prestanda, men det gör att du kan uppnå ett mer modernt utseende på VVS -utrustningen.

Bild
Bild

Montering

Det är endast möjligt att montera den vertikala sifonen på väggurinalen om ett sådant utlopp finns i VVS -armaturen. För externa system är det bättre att välja estetiska premiumkromelement. Men budgetplast är vanligtvis dold bakom dekorativa paneler, gömda i gipsnischer.

Installationsprocessen, som gör att du kan ansluta en sifon, innebär följande procedur

  1. Demontera det gamla systemet . Förfarandet bör utföras i ett ledigt rum, det är bättre att täcka golvet med plastfolie.
  2. Förbereda avloppsröret för installation av ny utrustning . Tätningsmedlet och andra monteringsmedel avlägsnas, spår av smuts som samlats under lång tid elimineras.
  3. Sifonfäste . Beroende på installationen kan den först anslutas till ett avlopp eller kopplas till urinalen. Diagrammet måste bifogas själva produkten.
  4. Alla kopplingar och packningar tätar systemet , kontrolleras för integritet och den slutliga monteringen av systemet utförs.
  5. Tester utförs, systemet är anslutet till vattenförsörjningen , matas vatten in i avloppet mekaniskt, automatiskt eller genom gravitation.
Bild
Bild
Bild
Bild

Korrekt val och anslutning av sifonen gör det möjligt att undvika störningar i urinalens funktion, säkerställer bevarandet av systemets integritet under drift och förhindrar uppkomsten av en obehaglig lukt.

Rekommenderad: