Installation Av Urinal: Installation, Anslutning Till Avloppssystemet För En Vägg- Och Golvurinal, Mått, Normer Och Installationsinstallationsscheman

Innehållsförteckning:

Video: Installation Av Urinal: Installation, Anslutning Till Avloppssystemet För En Vägg- Och Golvurinal, Mått, Normer Och Installationsinstallationsscheman

Video: Installation Av Urinal: Installation, Anslutning Till Avloppssystemet För En Vägg- Och Golvurinal, Mått, Normer Och Installationsinstallationsscheman
Video: Urinal system installation 2024, April
Installation Av Urinal: Installation, Anslutning Till Avloppssystemet För En Vägg- Och Golvurinal, Mått, Normer Och Installationsinstallationsscheman
Installation Av Urinal: Installation, Anslutning Till Avloppssystemet För En Vägg- Och Golvurinal, Mått, Normer Och Installationsinstallationsscheman
Anonim

Urinalen anses vara en av de mest populära typerna av VVS, som oftast finns på kontor och offentliga platser. Nyligen började de installera det i lägenheter, hus på landet, eftersom det är en mycket praktisk och bekväm sak. När du köper en urinal är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till materialet för tillverkning, design, utan också installationsmetoden, eftersom detta VVS skiljer sig åt på plats.

Monteringstyper

En urinal är en typ av toalettskål, som har en enkel design och är lämplig för installation inte bara på offentliga toaletter, utan också i badrum i lägenheter och hus. Idag är denna typ av VVS stor efterfrågan, eftersom den är bekväm att använda, låter dig spara ledigt utrymme i toalettrummet och förenklar rengöringen. Enligt installationsmetoden skiljer sig vägg- och golvurinaler, och enligt anslutningssystemet, övre och dolda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängda (väggmonterade) modeller produceras som regel med sifon i ett stycke, spolcisterner levereras inte med dem.

Hitta en lämplig plats innan du installerar enheten. Det är bäst att placera väggmonterade urinaler i hörnområdet i badrummet . Anslutningen av sådana modeller utförs genom att montera enskilda keramiska sektioner, som alla har ett utlopp med ett galler och är anslutna till avloppssystemet med en vattentätning. Fästning på väggen utförs med skruvar, under vilka det är absolut nödvändigt att sätta gummibrickor (detta minskar risken för fajansbrott).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller golvurinaler installeras de huvudsakligen på offentliga platser, samtidigt som de placerar flera sektioner, som separeras från varandra med bås . Det finns inga krav på valet av placering av sådana modeller, det enda är att installationen rekommenderas att utföras efter att avloppsrörledningen har slutförts och hydraulportarna har anslutits. Dessutom ska golvstående urinaler placeras under golvnivån genom att trycka utloppen i hydraultätningarna. Installationsprocessen för sådana enheter är ganska enkel, eftersom den liknar installationen av konventionella toalettskålar. Vattenutloppet i golvmodeller utförs vertikalt, därför måste sifonen installeras i golvet (i avsaknad av en sätts luckan in direkt i röret).

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Att installera en urinal är särskilt viktigt för de lägenheter och hus där stora familjer bor. Innan du köper och installerar denna hygieniska enhet bör du välja dess storlek och plats korrekt, med hänsyn till normerna och reglerna för det interna sanitetssystemet. Bredden på urinalen bör vara mellan 350 och 360 mm.

För att installera en urinal med egna händer och ansluta den till avloppet behöver du bara ha de nödvändiga verktygen och minimala färdigheter. Följande instruktion hjälper nybörjare med detta.

Golvmodell

Installationsarbetet skiljer sig inte mycket från installationen av toaletten, eftersom det också är vertikalt. Det rekommenderas att installera golvstående urinaler först efter att avloppssystemet har lagts och de hydrauliska tätningarna har förberetts.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst måste du anpassa basen som strukturen ska installeras på. Montera sedan sektionen i en nivå av 100-115 cm under golvnivån och skjut utloppshålen i den hydrauliska tätningen. Platser där lösa kontakter mellan urinutloppet och skålen och alla tillslutningar är märkbara måste förseglas noggrant med asbestcement eller hartssträng.

Bild
Bild

Väggmodell

Om badrumsväggen är solid, är urinalen bäst inbyggd i den. Samtidigt används installation ofta för att installera denna typ av VVS (i fallet när väggarna är ömtåliga). Fästningen av strukturen utförs med hjälp av speciella pluggar, som är gängade genom hålen som tidigare förberetts i produkten.

Bild
Bild

Innan du påbörjar installationsarbetet måste du se till att vattenledningarna kommer att ligga ovanpå urinalkranen.

Om urinalanordningen inte ger närvaro av en hydraulisk tätning, är det först och främst nödvändigt att installera en sifon, tack vare vilken strukturen och avloppsröret kommer att anslutas till varandra.

Bild
Bild

Installationsprocessen är följande: först markeras platsen där urinalen ska fixeras (väggen måste ha en plan yta), sedan borras hålen (de måste matcha pluggens dimensioner), strukturen sätts på. Installationen av upphängda modeller slutförs genom att ansluta enheten till ett avloppsrör. För detta tas ett utloppsrör från en sifon som leds till avloppssystemet genom ett uttag. Grenrörets ände måste smörjas med rött bly och en linnesträng lindas runt, korsningen hälls med cementbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

När installationen av urinalen är klar är det bara att ansluta den ordentligt till vattenförsörjnings- och avloppssystemet. Det är viktigt att ta hänsyn till att vissa modeller har en solid sifon, medan andra inte tillhandahålls. Numera finns det få urinaler till salu, som är utrustade med en speciell tank för uppsamling av vatten. Den vanligaste typen anses vara strukturer med öppen anslutning till vattnet, som har en speciell kran. För att ansluta sådana modeller till vattenförsörjningen måste du använda en VVS -ledning. Det rekommenderas inte att använda flexibel eyeliner, eftersom det på grund av dess elasticitet kommer att ge designen ett oestetiskt utseende och det kommer att se grovt ut i toalettdesignen. Samma anslutningsprocess är följande.

  • Först levereras vattenledningarna, de måste placeras flera centimeter högre från platsen där kranen kommer att installeras i framtiden. Med hjälp av en koppling pressas plaströret ur ett metallrör med en låsmutter.
  • När installationen av kopplingen är klar ska röret, till vilket kranen är ansluten, rullas in i en skrapan - allt ska vara ordentligt fixerat. Alla anslutningar är förseglade.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att ansluta urinalen till avloppssystemet måste du bestämma vilken typ av vattendränering, av vilka det finns 3

  • Kontinuerligt avlopp . Detta är mycket bekvämt, men ekonomiskt olönsamt, eftersom du kommer att behöva bära stora kostnader för elräkningar.
  • Manuell spolning . Det anses vara en universell och vanligaste typ av vattenspolning.
  • Bil . Det är en modern version av avloppet, som är mycket populärt och används ofta när du installerar ett smart hemsystem. I detta fall styrs vattenspolning med sensorsensorer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan måste du ansluta sifonröret till avloppsuttaget. Den nedre delen av grenröret, som kommer att installeras i uttaget, bearbetas med rött bly, en linnevals lindas på den i flera lager (dess tjocklek bör inte överstiga 3-4 mm).

Därefter utförs liknande åtgärder från den övre delen av grenröret, som måste sättas in i själva uttaget.

Bild
Bild

För tillförlitlig drift måste alla skarvar fyllas med cementbruk.

Dessutom, när du ansluter urinalen, rekommenderas det att ta hänsyn till följande rekommendationer från erfarna specialister

  • Förstärkta plaströr som används för att ansluta till vattenförsörjningen och avloppssystemet är bäst gömda under dekorativa trim. Detta kommer att ge inredningen i badrummet ett elegant utseende.
  • Efter att ha installerat strukturen och anslutit den till alla system är det nödvändigt att kontrollera lederna för läckage genom att utföra en testkörning av systemet.
  • Om urinalens design ger en dold sifon måste avloppet tas bort från väggen. För modeller med öppen sifon kan vatten dräneras från golvet.

Rekommenderad: