Toalettreparation (89 Bilder): Var Ska Man Börja Och Sedan Börja, Hur Man Gör Det Själv, Idéer För Att Dekorera Ett Badrum I En Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Toalettreparation (89 Bilder): Var Ska Man Börja Och Sedan Börja, Hur Man Gör Det Själv, Idéer För Att Dekorera Ett Badrum I En Lägenhet

Video: Toalettreparation (89 Bilder): Var Ska Man Börja Och Sedan Börja, Hur Man Gör Det Själv, Idéer För Att Dekorera Ett Badrum I En Lägenhet
Video: 20 Very Small Bathroom Ideas 2024, April
Toalettreparation (89 Bilder): Var Ska Man Börja Och Sedan Börja, Hur Man Gör Det Själv, Idéer För Att Dekorera Ett Badrum I En Lägenhet
Toalettreparation (89 Bilder): Var Ska Man Börja Och Sedan Börja, Hur Man Gör Det Själv, Idéer För Att Dekorera Ett Badrum I En Lägenhet
Anonim

Omklädningsrummet i alla hus eller lägenheter måste utföras felfritt. Men inte alla vet exakt hur man uppnår detta och vilka punkter man ska uppmärksamma. Dessutom är metoder för en typ av byggnad inte alltid lämpliga för andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Gör-det-själv toalettreparation är tillgänglig för nästan alla amatörbyggare. Som alltid måste du ta hand om ett genomtänkt designkoncept och materialval. Svårigheter att utföra arbete kan vara förknippade med ett otillräckligt område i rummet, men tack vare de enklaste åtgärderna övervinns dessa begränsningar.

Det är mycket viktigt att inte glömma en minut om de ökade hygienstandarder som är karakteristiska för badrummet som inget annat rum. Innan du använder någon rekommendation du gillar måste du förstå om den är motiverad och till vilket resultat dess genomförande kommer att leda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för olika rum

När du behöver renovera en liten toalett är det första steget naturligtvis att tänka på konceptet. Dessutom, om för ett större badrum kan misstag i det fortfarande korrigeras i ett visst arbetsskede, så här måste du göra om allt igen, med extra kostnader. Innan du designar i "Brezhnevka" eller i en mindre lägenhet från en tidigare period måste dess tekniska skick beaktas. Oavsett hur noggrant de en gång byggde kan alla strukturer bli oanvändbara.

Varje projekt i sådana lägenheter bör utformas med hänsyn till den mest effektiva användningen av det tillgängliga utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en modern typisk lägenhet finns det mycket mer utrymme för beslutsfattande ., men en sak är oförändrad: projekt som kräver ombyggnad är alltid värre än de som inte ger det. Det handlar inte bara om möjliga problem, konflikter med grannar och med bostadsbesiktningen. Svårigheter orsakas också av den ökade arbetsvolymen (både vid demontering och installation).

Avfallshantering är ett problem för lanttoaletten. Du måste omedelbart avgöra om det är möjligt att ansluta till det centrala avloppssystemet eller så måste du leta efter lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudstad

Efter att ha behandlat särdragen hos en viss bostad måste du ta reda på hur mycket badrummet kommer att utsättas för globala förändringar. Endast större reparationer hjälper om det beslutas att slå ihop dess delar, eller tvärtom, för att göra två separata från ett rum. Kostnaden för en högkvalitativ översyn är ganska hög, liksom dess varaktighet, och många arbeten är bara möjliga för utbildade installatörer.

I nya hus eller efter en nyligen gjord översyn behöver du inte utföra det igen. Ett mer blygsamt alternativ kan övervägas med begränsade medel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ekonomisk

Billig toalettrenovering kommer inte att röra rör, väggar eller mätare.

Denna kategori faller ganska in i:

  • installation och byte av speglar;
  • byte av defekta ventiler;
  • installation av undertak eller undertak.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du byter toalett är detta också en budgettyp av reparation (eller en del av den). Men”enkelt, snabbt och billigt” betyder inte mindre ansvar. Varje år finns det hundratals fall av dålig kvalitet på kosmetiska reparationer på toaletter, fel som leder till en översvämning av grannar eller allvarliga olägenheter i hushållet. Därför måste valet av komponenter, dekorativa element, verktyg och anställning av ett team närmar sig noggrant.

Det är oacceptabelt att spara på någon av dessa komponenter, men noggrann marknadsundersökning gör att du inte kan betala för mycket för kvalitet.

Bild
Bild

Renovering

En vacker och trevlig toalett är en uppskattad dröm för många människor. Renovering hjälper till att väcka det till liv och stödja det i framtiden. Det skiljer sig från den vanliga översynen genom närvaron av ett särskilt förberett projekt för att dekorera rummet. Ganska ofta förbereder de till och med 3D -rendering med specialprogramvara.

Nästan alltid, vid renovering, förändrar de infrastrukturen och ytans utseende totalt ., inse kreativa läckerheter och följ de senaste modetrenderna. En annan funktion är att det är lämpligt att göra renoveringen i hela lägenheten på en gång, och inte på en toalett isolerat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och verktyg som krävs

Det är osannolikt att det är möjligt att reparera toaletten ordentligt utan verktyg. Du kan demontera gamla tillbehör med en skruvmejsel, men det är mycket mödosamt och tidskrävande. Det skulle vara mycket bättre att ta en skruvmejsel och en uppsättning bitar för det. Betonglistar demonteras med en perforator, vilket också gör det lättare att ta bort kakel och förbereda hål. När man arbetar med ett rör och en toalett måste befälhavaren ha en gasnyckel redo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att installera nya rör, både metall och plast, utan att använda en svetsmaskin.

Att förbereda sig för applicering av efterbehandlingsmaterial hjälper:

  • roulett;
  • vikmätare;
  • byggnivå;
  • lod.
Bild
Bild
Bild
Bild

Primer, beläggning, kitt, färg appliceras med penslar och rullar. Men för att arbeta med kakellim är det lämpligt att ta en hackad murslev. En såg, en hammare, en mejsel, en mejsel, en fil och andra låssmeder, snickeriverktyg behövs också för standardreparationer, även i andra rum. Därför är utgifterna för deras köp fullt berättigade.

Det rekommenderas att upprätta en lista över de nödvändiga verktygen och kontrollera med det efter att det blivit klart vilket arbete och med vilka material som kommer att utföras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För väggar

Kakel anses förtjänstfullt vara en universell lösning för att dekorera väggarna på toaletten. Men du kan inte ta kakel tillverkade av vanliga silikater (som har en vit undersida). Trots att de är kemiskt neutrala ökar det stora antalet mikroskopiska porer vätskeintaget och kvarhåller obehagliga lukter. Att bekämpa dem med hushållsdeodoranter är mycket dyrt och också dåligt för din hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapeter anses vara ett alternativ till kakel . Det rekommenderas att limma de typer av dem som kan rengöras och tvättas i toaletten. Med rätt kreativitet och flit kommer det att bli möjligt att få ett utseende som inte är värre än att använda kakel. Problemet är att även de bästa typerna av tapeter inte håller tillräckligt länge. Men kostnaderna är mycket mindre, och därför kommer frekvent byte inte att påverka plånboken.

Liksom i föregående fall måste ytorna förberedas för arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tak

Standardförfarandet är att helt ta bort den gamla beläggningen. Men vad man ska göra härnäst beror på vilken typ av finish som väljs. Så, stretch och undertak är monterade på en enkel rengjord bas. Om dekorativt gips används slås beläggningarna ner till det grova golvet och underlaget bereds så noggrant som möjligt. Belysningsarmaturernas funktioner beaktas också.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specificiteten för användning av toaletter och deras "fyllning" ställer vissa krav på de material som kan användas för att avsluta tak.

Först och främst inkluderar dessa:

  • Kondensmotstånd.
  • Åtdragning. När ett genombrott inträffar uppifrån är det nästan alltid detta material som tar det första slaget.
  • Mekanisk styrka. Det räcker inte med att taket helt enkelt är vattentätt, det måste också tåla trycket från vattenmassan.
  • Enkel åtkomst till kommunikation dold bakom taket.
  • Elegant utseende, men utan onödig pretentiöshet och pompa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Överdriven ljus täckning kan skapa olämpliga associationer. Absorption av höjd är oacceptabelt, tvärtom är färgen vald på ett sådant sätt att den garanterar en visuell expansion av utrymmet. Vitkalkning anses vara det enklaste sättet att uppfylla de flesta av de listade kraven. Det appliceras på cirka 60 minuter, men den här tiden är vanligtvis mindre. Men du måste ta hänsyn till att vitkalkade tak är instabila för fukt, och den enda ursäkten är det enkla att återställa finishen.

Måla är ett bra alternativ ., särskilt eftersom det är mycket mer varierat i utseende och konsistens. Det rekommenderas att använda vattentäta lösningar - olja, silikon, latex eller akryl. Några av de vattenbaserade blandningarna kan också användas, men här måste du redan göra ett noggrant val.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ganska stor del av konsumenterna föredrar olika typer av plattor, som inte bara kan skapa ett trevligt utseende utan också att kompensera för mindre höjdskillnader. Samtidigt blir toaletten inte lägre, men du måste noggrant välja materialets färg och storleken på de enskilda blocken.

Falska tak kommer också att täcka alla problem med den grova basen, men de kommer att absorbera minst 3 cm i höjd, varför det med alla svårigheter med att limma plattorna är bättre lämpade för små toaletter.

Kassettstrukturer rekommenderas inte för användning i låga rum. Men om toaletten är medelstor eller stor, kommer det inte att finnas något förkastligt med denna metod för efterbehandling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns mycket fler möjligheter när du använder lamelltak, som är ogenomträngliga för fukt och är brandsäkra. Belysning och ledningar kan enkelt tas bort inuti skenorna eller panelerna, de kommer inte att förstöra utseendet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att taket ska se fördelaktigt ut, som hela rummet som helhet, måste du noggrant välja lamporna. Alla ljuskällor är inte lämpliga för alla tak. Så av uppenbara skäl är höguppvärmande strukturer oförenliga med upphängda och spända dukar. Ju mer kompakt lampan är, desto mer tätt pressas den mot toppens plan, desto mer fördelaktig blir designen. Ett lika viktigt krav är ett hus skyddat mot fukt: i det här fallet pratar vi om brand och elektrisk säkerhet för invånare.

Spotelement ger utmärkt diffust ljus , men det är fortfarande bättre att sätta dem inte i taket, utan som accenter och ytterligare belysning av enskilda element. Koppartrådar är bäst för att ansluta alla belysningsarmaturer. Aluminium leder ström sämre, oxiderar mer aktivt vid kontakt med luft, går sönder snabbare och lättare, det är mycket svårare att montera ledningar från den. Slagarna ska förseglas med ett fuktresistent fyllmedel.

Glödlampor bör överges: de förbrukar mycket ström och värmer samtidigt upp luften mer än att belysa utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

På toaletterna i ett privat hus eller lägenhet är golvets designroll inte mindre än taket eller väggarna. På samma sätt är det nödvändigt att tänka igenom allt noggrant och ta hänsyn till subtiliteterna när man förbereder för dess efterbehandling. Kakel av natursten och kakel har blivit utbredd i inredningen av toalettgolv.

Deras fördelar är obestridliga:

  • styrka;
  • minimal vattenabsorption;
  • nötningsbeständighet;
  • möjligheten att välja golvbeläggning som en del av en enda samling (varifrån det också kommer att finnas material för väggdekoration).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en mängd olika färger är i förgrunden, är det värt att välja en kakel, och porslin stengods visar sig vara den obestridda ledaren i hårdhet. Alla typer av "sten" beläggningar tolererar lätt verkan av aggressiva reagenser, inklusive hushållsapparater. En allvarlig nackdel med stenen är dess kyla; golvvärme korrigerar problemet, men det komplicerar strukturen, gör arbetet längre och dyrare. Plattorna som läggs på golvet måste ha tre hållfasthetsklasser och högre.

Bland andra sorter är material med korundbeläggningar och lager som minskar halten förtjänat i första hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träbotten är opraktisk för ett toalettgolv - med yttre estetik på butikshyllor eller fotografier kommer det snabbt att svälla och svälla, det kan ruttna. Dessutom är även tjocka brädor saknade sådana brister, såvida de inte dyker upp senare. Ingen färg och emalj kommer att rädda, eftersom de endast appliceras på utsidan, och resten av planen kommer att förbli otäckta av skydd. Därför visar sig användningen av linoleum vara mer lönsam än trä. Teknologer har lärt sig att ge den en kolossal yttre sort, vilket var svårt att föreställa sig för 10 år sedan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattentåliga linoleumsrullar passar bra på trånga ställen som kräver lockig styling. Utseendet på röta, mögelsvampar och mikroorganismer är nästan omöjligt, det är väldigt enkelt att rengöra golvet från smuts och fukt. Men beläggningens fullständiga täthet kan inte uppnås, så det måste lyftas då och då och basen måste torkas och behandlas med desinfektionsmedel.

När det gäller hållbarhet behöver du inte installera semi-kommersiellt linoleum på toaletten. Nog och den enklaste vardagen, även den mest känsliga, om den bara inte glider.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsordning

Det spelar ingen roll om en konstruktion ess eller en nybörjare inom detta område måste genomföra en större översyn. Det första steget är alltid en högkvalitativ design av framtida reparationer. Rummets yta mäts noggrant, eftersom det beror på vilka idéer som kan förverkligas och vilka som kommer att förbli fruktlösa fantasier.

Oftast, särskilt i urbana lägenheter i gamla hus, finns det absolut inte tillräckligt med utrymme. I en sådan situation måste du överge de ursprungliga rörelserna och börja bekämpa tätheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man starta?

Innan designen påbörjas bör du bestämma vilken utrustningsval som ska installeras. Vid akut brist på utrymme är de begränsade till en toalett. När tvättrummet är relativt ledigt kan du lägga ett handfat, urinal eller bidé i det. Minst 0,4 m finns kvar mellan mitten av toalettskålen och väggen, och när handfatet placeras minskar detta avstånd till 0,3 m. Hängande toaletter absorberar inte golvytan, men på grund av den obligatoriska ramen, 10 cm eller lite mer kommer att tas bort från väggen. Dessutom kommer installationens komplexitet att kräva inblandning av proffs och deras ersättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha behandlat toalettens "stoppning" är det dags att tänka på dess ton . Det är bättre att välja mellan lugna toner, den minsta variationen är oacceptabel. Även med en sådan begränsning finns det många ganska attraktiva alternativ, särskilt eftersom ingen förbjuder att göra lokala färgaccenter. Efter att ha valt en färg kan du ta reda på behovet av verktyg. Listan över dem ändras beroende på det planerade materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att eliminera de gamla VVS- och efterbehandlingsmaterialen ., alla onödiga komponenter i allmänhet. Det finns ingen speciell svårighet i detta, men mycket ansträngning och tid måste läggas ner. Toalettskålarna i de nyare versionerna tas bort genom att ta bort korrugeringen, medan de äldre garderoberna är fixerade på en cementbas. Det kommer att behöva brytas. Att ta bort brickorna kompliceras av det faktum att även med slitage på det yttre lagret är de extremt stabila.

Eftersom arbete, oavsett val av hand eller elverktyg, kommer att skapa mycket buller och damm, måste du förbereda dig. Den optimala perioden är veckodagar. Samtidigt är alla möbler i räckvidden täckta med plastfolie. Bakgrunden brukar blötläggas och tas bort mekaniskt. Stark färg tas inte bort, med undantag av olja; för alla färg- och lackmaterial används speciella tvättar. Kalkningen avlägsnas med en spatel efter riklig mättnad med vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudverk

Fortsätter att genomföra översynen av toaletten steg för steg, de tas för att skapa förbättrad kommunikation. I många hus är gamla stigare opålitliga, då måste de bytas ut mot nya av PVC. I de flesta fall ändras hela segmentet från golv till tak. Anslutningar levereras med adaptrar, och den modulära designen kan enkelt kompletteras med delar av önskat format. Rör inuti toalettrummet sätts oftast in i spår; Om bidén (antingen fristående eller integrerad i toaletten) inte används kan ersättning vanligtvis undvikas.

Ledningarna är dolda i spåren och avloppsrören ligger i en speciellt avsedd låda . Om det beslutas att reparera väggarna med hjälp av gipsskivor, är omkretsen av de grova väggarna täckta med en profil fäst på pluggar med en diameter på 6 mm. Vid fixering av ramen används huvudprofilerna, och förstyvningsmedel används också, fördelade i steg om 0,4-0,5 m. Därefter krävs det att fixera den fuktresistenta gipsskivan, tidigare skuren i fragment med önskad diameter. Fixering görs med specialskruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du förbereder arken måste du göra en öppning i dem för den efterföljande installationen av inspektionsluckan, då är det möjligt att övervaka utrustningens tillstånd och siffrorna på mätardisplayen. Sedan måste du göra golvet. Keramiska plattor skärs på smala platser, och därför är deras kostnader vanligtvis högre än uppskattat efter område. Basen är välarbetad med en djupt penetrerande primer. Ytterytan är jämn med självutjämnande.

Sedan skapar de ett självutjämnande golv, och valet av en färgad eller transparent komposition beror enbart på personliga preferenser. På en transparent yta måste du lägga en bild som blir tredimensionell efter fyllning. Accelererad utjämning uppnås med en nålvals. När blandningen är torr blir den stark.

Eftersom ångor som frigörs vid stelning av självutjämnande golv är hälsoskadliga, är det lämpligt att arbeta i andningsskydd.

Bild
Bild
Bild
Bild

När golvet är klart är det tur att arbeta med väggarna . De måste grundas under brickan; för uttalade oegentligheter appliceras ett cementspackel. Gipsskivor slutar inte under plattorna, med undantag för dubbel grundning och försegling av varje söm. En skena eller nivåer monteras längs hela omkretsen på höjden av den första plattan. Detta gör att du kan avsluta rummet så exakt och snabbt som möjligt.

Murverket går i rader tills önskad höjd uppnås; att placera kors är beroende av lederna både vertikalt och horisontellt. När dagen har gått tas skenan bort och de nedre plattorna läggs. Om de inte passar kan du trimma problematiska element. Så utan onödiga svårigheter är det inte värre att dekorera väggarna med egna händer än med hjälp av ett team av efterbehandlare. Fogning sker på ett vanligt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Situationen är en annan när man använder plastpaneler. En ram bildas längs väggarna av metall- eller träprofiler. Avståndet från en kolumn till en annan är maximalt 50 cm. Ramen måste löpa i rät vinkel mot panelernas rörelse. Det är inte svårt att sätta blocken själva: du måste lägga den första delen i startprofilerna eller hörnen; fäst alla strukturer med självgängande skruvar genom de extrema utsprången.

Bild
Bild
Bild
Bild

Då måste hörnen stängas med speciella element: de är antingen fixerade före panelerna eller limmade på utsidan på flytande naglar. Om tapet väljs rengörs hela ytan från smuts och dammpartiklar, och den grundligt grundas. Därefter putsas väggarna med "Vetonit" för våtrum. Att applicera det en eller två gånger beror på hur mycket väggarna är deformerade. I särskilt svåra situationer impregneras de med en primer även tre gånger.

Ytor som torkas efter grundningen jämnas med en flottör och smörjpapper . Du måste flytta dem i en cirkel. Om återstående defekter påträffas, spacklas och gnids de dessutom. Efter rengöring av väggarna från damm måste de grundas igen. Det är allt, detta slutför förberedelsen för att klistra in tapeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha övervunnit alla svårigheter att dekorera väggarna tar de upp taket. Om det är gångjärn måste du dra en linje längs omkretsen med en nivå för att exponera strukturen. Styrprofilerna är fästa på väggarna, för detta ändamål behöver du hålen för snabbmonterade pluggar. Steget mellan huvudprofilerna är 0,4 m, linjen i deras passage tjänar för att fästa upphängningar. Efter att ha förberett ramen måste du fästa ett valt material på det (nödvändigtvis kombinerat med väggdekoration efter färg).

Nästa steg är placering av VVS och annan utrustning . Viktigt: installationer för nedhängda toaletter bör utföras före väggbeklädnad. Vid traditionellt VVS fästs korrugeringen på avloppsinloppsrören och ansluts till toaletten. Sedan sätts den i önskat läge, eftersom den flexibla slangen är lätt att flytta som du vill. Tanken ska inte vila mot väggen, inte ens vid en enda punkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Märkningen av toalettskålsulan på golvet görs tillsammans med borrpunkten. Vid denna tidpunkt används borrkronor för betong, och de går igenom brickorna med en speciell borr för keramik. Tappar placeras i de borrade hålen, sedan exponeras toaletten och pressas mot botten på sexkantskruvarna. För din information: gummi brickor bör placeras under skruvarna, de kommer inte att bryta tunna VVS. Hattarna på fästelementen är täckta med dekorativa pluggar.

Först efter alla dessa arbeten blir det möjligt att ansluta vattnet och täta fogen på toalettskålsulan med en silikonbaserad förening. Om ett handfat också är installerat på toaletten reduceras valet till att fästa det på fästena från satsen eller på pluggar som skruvas fast i väggen. Vanligtvis styrs de av instruktionerna i instruktionerna. Först efter fastsättning kan vattentillförseln och dräneringskanalen anslutas. Men renoveringen av toaletten stannar inte heller där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur avslutar jag?

Fortsätt sedan till installationen av dörrar. Lådans position verifieras så exakt som möjligt från alla sidor. När du använder en tung duk skruvas lådan fast med pluggar. Du ska inte vara rädd för deras dåliga utseende - du behöver bara placera fästelementen i gångjärnsområdet och under spärrspåret. För din information: erfarna hantverkare kontrollerar nivån efter varje manipulation för att undvika minsta skift. När installationen av duken är klar måste du applicera polyuretanskum och fylla hela luckan runt omkretsen.

När de tar bort skummet från cylindern flyttar de det i sicksack och försöker hålla lådan i en viss position. Lägg inte i överskott av skum, eftersom det oundvikligen kommer att expandera och gå utöver konturen. Skär av skummet från utsidan efter ½ dag, medan du måste vara försiktig och lämna allt inuti. Alltför tunna lådor kompletteras med ytterligare detaljer. Om det finns spår måste du klippa remsorna till önskad storlek och snäppa på plats; enkla brädor planteras på skum eller fixeras med självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett hur noggrant dörrarna själva är monterade, om deras val misslyckades, kommer problemen att växa som en snöboll. Glasstrukturer, helt eller delvis, ser elegant ut och blir ett vinnande designelement. Du ska inte vara rädd för att kika utifrån, eftersom du kan beställa en version med mörkt eller frostat glas. Om det finns små barn, äldre eller allvarligt sjuka människor i huset, kommer sådana dörrar till badrummet att låta dig styra silhuetten genom glaset och komma till undsättning i tid. Samtidigt är glasdörrar miljövänliga och bekväma, de dämpar väl främmande buller. Det finns många intressanta modeller i alla tillverkares sortiment.

När det gäller hygien och bekvämlighet är PVC -dörrar inte sämre än glasdörrar dessutom är de vanligtvis lättare än trä. Detta gör att du kan vägra från kraftfulla gångjärn och tunga lådor, från att stärka väggarna. Även med minimalt underhåll kommer den speciella filmen att hålla i många år.

Trädörrar kan endast installeras om badrummet är utrustat med stark avgasventilation. Om det inte finns där, kommer även de mest fuktbeständiga stenarna att dämpas och försämras på kort tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel

Du kan under lång tid räkna ut exakt hur det är bättre att ordna en toalett i en lägenhet eller ett hus, rådfråga specialister och vänner. Men det är troligt att du har de mest intressanta exemplen och idéerna framför dig som du kan fokusera på.

Då kommer det att visa sig att förvandla en vanlig toalett till ett verkligt ovanligt och originellt utrymme

  • Så här kan du göra ett ganska stort toalettrum med en yta på 10-12 kvadratmeter. m. Nära dörren finns ett handfat, och en toalettskål är fixerad i mitten av väggen mittemot ingången. Kvadraterna med rika röda plattor verkar bilda en kontinuerlig remsa som stilistiskt förbinder golvet och väggen. En utsökt mörk dörr med ett vertikalt fönster till vänster kompletterar och kompletterar kompositionen.
  • Det moderna tillvägagångssättet för toalettutformning kan vara annorlunda, men därför inte mindre originellt. Den välkända "vita tronen" är det enda objektet i denna färg som designern har valt. Väggar och golv är dekorerade med natursten i olika färger. Nästan överallt är det slätt och jämnt, men till vänster ovanför skåpet med skåp är väggen gjord med en uttalad lättnad. Och i den del som ligger längst från entrén ersätts plötsligt stenbakgrunden med en vacker grön panel, reflekterad av en oval spegel som hänger på en annan vägg.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Och den här kompositionen innehåller tydligt referenser till plott med dataspel för tjugo år sedan. En abstrakt figur i form av gula rasterceller på en oklanderligt svart vägg tycks antyda detta. Ser du lite lägre kan du se ett målat grått hjul och till höger om det - en blomma och en Köln, som står på ett stativ. Bilden på cisternen är rolig och till och med barnslig i själen. En trädörr av något bruna plankor, en tegelvägg som går snett plus en betonad antik belysningslösning gör designen ganska original.
  • Här skapas all design på spelet med vita och röda färger. På sidoväggarna finns de i sin rena form, och väggen längst bort från ingången är gjord i skotska motiv. Golvet är målat på samma sätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Liknande färger har valts här, men du kan direkt se hur olika designers har arbetat med projektet. Det verkar vara en liten detalj - en gnistrande metallplatta som gör att du kan göra en mycket kraftfull accent. Ett upphängt väggmonterat handfat ser blygt ut ur en nisch.
  • Det är inte nödvändigt att kombinera vita och röda toner, kombinationer med blå ser också bra ut. Kvadrater på golvet och rektanglar på väggarna ger en ganska iögonfallande look. Toaletten och handfatet är placerade på ett sådant sätt att det sparar utrymme så mycket som möjligt. En av väggarna är dekorerad med ett blått blommönster mot en lugn vit bakgrund. Många spotlights, gissade av reflektionerna, ger en bekväm miljö för människor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig ännu fler tips för toalettrenovering i följande video.

Rekommenderad: