Elektriska Torra Garderober: Att Välja En Toalett För Ett Sommarboende Som Bränner Avfall Och Luktfria Modeller, Driftsprincipen

Innehållsförteckning:

Video: Elektriska Torra Garderober: Att Välja En Toalett För Ett Sommarboende Som Bränner Avfall Och Luktfria Modeller, Driftsprincipen

Video: Elektriska Torra Garderober: Att Välja En Toalett För Ett Sommarboende Som Bränner Avfall Och Luktfria Modeller, Driftsprincipen
Video: Sopor till Värme 2024, April
Elektriska Torra Garderober: Att Välja En Toalett För Ett Sommarboende Som Bränner Avfall Och Luktfria Modeller, Driftsprincipen
Elektriska Torra Garderober: Att Välja En Toalett För Ett Sommarboende Som Bränner Avfall Och Luktfria Modeller, Driftsprincipen
Anonim

Moderna torra garderober används aktivt i förortsområden. De är kompakta, praktiska och gör det enkelt att hantera avfallshantering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Torra garderober ser ut som vanliga toaletter, så det är ganska enkelt att använda dem även för dem som stöter på en sådan design för första gången. Enheten i en modern elektrisk torr garderob består av flera huvudkomponenter:

  • kompakt toalett utan cistern;
  • kompressor;
  • elektrisk pump;
  • ventilationskanal;
  • en plats för förvaring av avfall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller har också elektriska värmare. Sådana toaletter kan installeras säkert i landet. Dessutom finns spolningsknappar på basen av strukturen. Faktum är att de används för avfallshantering. En elektrisk torr garderob är inte ansluten till vattenförsörjningen.

Det finns många fördelar med sådana konstruktioner

  1. De är helt ofarliga för miljön. Avfall bearbetas naturligt, så naturen är inte förorenad.
  2. Torkat eller förbränt avfall kan användas som gödningsmedel. Många trädgårdsmästare strör aska på sängarna för att öka avkastningen.
  3. Denna design fungerar utan vatten, dessutom är den helt tyst.
  4. Enheterna fungerar även vid minusgrader.
  5. Enheter av denna typ kan fungera autonomt. Därför kan de vid behov flyttas från ett rum till ett annat.
  6. Eftersom allt avfall bearbetas finns det inga obehagliga lukter i rummet.
  7. Ägare av elektriska toaletter behöver inte köpa några fyllmedel separat.
Bild
Bild

Men torra garderober har också sina nackdelar

  1. Elektriska toaletter är dyrare än andra. Dessutom ökar elräkningarna.
  2. Denna typ av design är flyktig. Det betyder att de flesta av dem inte kommer att kunna fungera efter ett strömavbrott. Undantaget är dyrare modeller som är utrustade med ett inbyggt batteri och kan fungera utan att vara anslutna till elnätet i flera timmar.
  3. Du måste spendera pengar även om något går sönder i strukturen, eftersom enheten är mer komplex i konfigurationen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

En elektrisk torr garderob är perfekt för ett sommarboende eller ett lanthus. Det används huvudsakligen inom följande områden:

  • i hem där människor inte bor permanent;
  • vid vård av sjuka eller äldre människor;
  • i områden där grundvattennivån är för hög;
  • i kompakta husbilar;
  • som en tillfällig toalett på en byggnad eller reparationsplats;
  • på territoriet för små garage, verkstäder eller bad, byggda separat från huvudhuset.

Det är mycket viktigt att installera det korrekt för att den elektriska torra garderoben ska fungera korrekt. Först och främst bör det noteras att produkten bara kan anslutas till en 220 W strömförsörjning.

Dessutom är det nödvändigt att säkerställa att ventilationssystemet fungerar . Efter det måste du jorda uttaget, som ska användas för att ansluta enheten. När allt är klart kan den torra garderoben anslutas och användas för sitt avsedda ändamål.

Bild
Bild

Olika sorter

Det finns flera huvudtyper av elektriska toaletter, som huvudsakligen skiljer sig åt i hur de fungerar.

Brinnande

Idag är det dessa mönster som är mest populära.

De fungerar enligt en enkel princip: mänskligt avfall bränns och askan slängs efter förbränning.

Plus är att du kan förstöra papper också. Det gör också dessa toaletter mer miljövänliga. En toalett kan hantera förbränning av avfall som genereras av en familj på 4-6 personer . De kan installeras både i stora hus och i lägenheter.

Den mest populära elektriska torra garderoben är Askungen . Norska produkter har många fördelar. De kan användas vid vilken temperatur som helst. Dessutom behöver rummet i vilket strukturen är installerat inte vara extra utrustat. Asklagret är mycket lätt att rengöra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frysning

Sådana mönster är också ganska praktiska när det gäller användning. Principen för deras funktion är ganska enkel.

Avfall fryses in i en inbyggd kylenhet, varefter det säkert kan användas som gödningsmedel.

Faktum är att låg temperatur dödar mikrofloran, och skalet av briketter sönderfaller snabbt utan att skada miljön . En sådan torr garderob fungerar tyst, det finns inga obehagliga lukter i rummet. Det är bekvämt att installera en sådan struktur i ett hus eller lägenhet där en sjuk eller äldre bor.

Denna design har bara två nackdelar. För det första är en sådan torr garderob ganska dyr. För det andra kan du använda den bara en timme efter att du slagit på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompostering

En sådan torr garderob fungerar på samma sätt som en torv. Designen är utrustad med en elektrisk värmare och en speciell kompressor. Olika typer av avfall behandlas separat . Du kan använda dem som gödningsmedel.

Bild
Bild

Med pompa

Kolv- och pumptoaletter är praktiska att använda. De första kännetecknas av det lägsta priset bland alla presenterade. Avfallshantering sker under trycket från den nedre delen av handpumpen . Nackdelen är att det tar mycket ansträngning att spola avfallet. Men detta problem löstes av dem som uppfann pumpdesignen. Det är mer bekvämt att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer en toalett för ett hem eller sommarstuga måste du vara uppmärksam på flera grundläggande parametrar

  1. Produktens mått . Som regel försöker tillverkare göra torra garderober så kompakta som möjligt. Därför blir det ganska enkelt att välja rätt alternativ för ett litet rum.
  2. Behållarvolym för avfallsbehållare . Denna parameter avgör hur ofta den måste tömmas. Så till exempel kan en design med en 20 liters tank användas cirka 50 gånger. För en stor familj är det värt att välja en rymligare torr garderob för att inte lägga för mycket tid på att rengöra den.
  3. Kostnad och funktionalitet . Eftersom elektriska torra garderober är ganska dyra försöker många välja mer budgetmodeller. Detta är inte svårt att göra, eftersom priset till stor del beror på konfigurationen. Så när du väljer en torr garderob kan du helt enkelt vägra onödiga funktioner. Så, till exempel, om det inte finns några barn i familjen, är det ingen idé att köpa en struktur utrustad med en barnstol. Detsamma kan sägas om tilläggsvärmefunktionen, som sällan används i lägenheter.
  4. Displaysystem . Indikatorer låter dig övervaka hur full avfallsbehållaren är, vilket gör det lättare att använda torra garderober.
  5. Design . Du kan säkert välja en produkt som kommer att se vacker ut i rummet utrustat för det, eftersom utformningen av elektriska torra garderober är mycket varierande.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Den elektriska toaletten är mycket lätt att använda. Faktum är att moderna produkter har mycket gemensamt med konventionella toalettskålar. Därför kan denna design användas av både barn och äldre.

Innan du börjar använda den torra garderoben är det värt att kontrollera om den är ansluten till strömförsörjningssystemet. Därefter måste du lyfta säteskyddet och vid behov säkra en speciell avfallspåse.

De säljs med utrustningen och är mycket enkla att använda. Alla väskor är för engångsbruk; efter det förstörs de omedelbart.

Sedan kan locket sänkas och den torra garderoben användas för sitt avsedda ändamål . Sedan behöver du bara trycka på spolningsknappen och se till att avfallspåsen har flyttats till en speciell kammare. Det är värt att komma ihåg att flytande och fast avfall hanteras på olika avdelningar.

Bild
Bild

För att avfallet ska kunna bearbetas utan att det uppstår någon obehaglig lukt måste ventilationen vara påslagen i några minuter. När avfallstanken är full måste den tömmas. Ett välutrustat ventilationssystem gör att du kan använda toaletten bekvämt och inte oroa dig för att köpa ytterligare luftreningsprodukter.

Elektriska torra garderober har dykt upp på marknaden relativt nyligen . Men på denna korta tid lyckades de vinna stor popularitet. Trots de mindre bristerna är de faktiskt praktiska att använda och är perfekta för installation i landet.

Rekommenderad: