Tvättmaskin över Toaletten (18 Bilder): Design Av En Toalett Med Tvättmaskin Och Installationsfördelar

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskin över Toaletten (18 Bilder): Design Av En Toalett Med Tvättmaskin Och Installationsfördelar

Video: Tvättmaskin över Toaletten (18 Bilder): Design Av En Toalett Med Tvättmaskin Och Installationsfördelar
Video: Olkjud tvättmaskin 2024, April
Tvättmaskin över Toaletten (18 Bilder): Design Av En Toalett Med Tvättmaskin Och Installationsfördelar
Tvättmaskin över Toaletten (18 Bilder): Design Av En Toalett Med Tvättmaskin Och Installationsfördelar
Anonim

Frågan om att spara utrymme i små lägenheter är ganska akut, särskilt när det gäller typiska byggnader under andra halvan av förra seklet. Det är nu i nya byggnader som prioriteten är ett kombinerat badrum, rymliga kök och små bostäder på fastighetsmarknaden representeras av studiolägenheter med möjlighet till individuell planering av bostadsyta. Men tänk om arvet gick till "Chrusjtjov" eller "liten familj"? Hur man organiserar bostadsutrymmet på rätt sätt utan att tappa de redan blygsamma kvadratmeterna med övergripande möbler och andra hushållsartiklar?

Bild
Bild
Bild
Bild

Ägare till små lägenheter frågar sig ofta: var man ska placera drottningen av hushållsapparater - en tvättmaskin som ingen hemmafru kan klara sig utan? Valet är inte stort - det är antingen köket eller badrummet, eftersom installationen av maskinen kräver anslutning till avloppet och i närheten av vattenledningarna. I den här artikeln kommer vi att titta på ett ovanligt alternativ för att placera tvättmaskinen över toaletten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Tanken med att installera en tvättmaskin på toaletten är snarare en påtvingad åtgärd. Det är svårt att kalla en sådan installation för en designlösning eller en egendomlighet i interiören, men ägare till små lägenheter tillgriper ofta detta alternativ. Förutom anslutningsfunktionerna är det också viktigt att ägna stor uppmärksamhet åt den estetiska frågan - en sådan kombination av hushållsartiklar ska inte se löjlig ut.

När du bestämmer dig för att använda denna metod för att installera hushållsapparater, läs recensioner på Internet, exempel på badrumsdesign, väga för och nackdelar med en sådan installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inte så många fördelar med att montera redskap

  • Ergonomisk. En obestridlig punkt är de betydande besparingarna i rymden.
  • Rationell förändring av området. Installation av en nisch med efterföljande installation av en tvättmaskin kommer visuellt att korrigera bristerna i ett badrum med en långsträckt och smal form.
  • Ytterligare isolering. Genom att gömma skrivmaskinen i en garderob och låsa den i toaletten kommer ljudet under driften definitivt inte att orsaka obehag, särskilt om familjen har små barn.
  • Unik designlösning. Interiören i badrummet, dekorerad med skickliga händer i stil med "techno" eller "futurism", kommer att ge ett lust till en liten lägenhet.
  • Möjligheten att gömma tvättmaskinen bakom en dekorativ dörr av MDF -paneler är det enklaste sättet att inte belasta inredningen i ett litet badrum med så kraftfull utrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild

På tal om nackdelarna med att installera en tvättmaskin på toaletten kan följande punkter lyftas fram

  • Svårigheter i drift. Att ladda tvätten och fylla i pulvret orsakar vissa svårigheter på grund av att maskinen är i ögonhöjd och armlängd.
  • Installation svårigheter. På grund av det begränsade utrymmet är det ganska problematiskt att ansluta tvättmaskinen till all kommunikation.
  • Svårigheter orsakade av behovet av att reparera utrustning. Tänk dig att tvättmaskinen börjar skräpa - den måste tas bort från piedestalen, och efter inspektion eller reparation kommer den att sättas tillbaka. Ibland kan du ensam inte klara av att lyfta sådan stor utrustning, och två personer kommer helt enkelt inte att vända i det begränsade utrymmet i rummet.
  • Behovet av att bygga en ytterligare struktur. Tvättmaskinen ovanför toaletten är installerad på en robust piedestal som tål utrustningens vikt och vibrationsvågor under driften.
  • Obehag när du använder toaletten för dess avsedda ändamål. Tvättmaskinens och toalettens samtidiga användning orsakar stora olägenheter: buller, vibrationer, aktiv dränering och så vidare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsfunktioner

Det enklaste sättet är att planera installationen av en tvättmaskin direkt efter att du har flyttat till ett nytt bostadsutrymme, eller om du har påbörjat en större översyn av hela lägenheten. På detta sätt kan du uppnå maximal bekvämlighet och komfort när du installerar denna hushållsapparat och efterföljande inredning.

När du bestämmer dig för att installera en tvättmaskin på toaletten är det första steget att noggrant studera funktionerna i VVS -strukturerna . Bredden på öppningen av hela strukturen bör vara minst 65 cm och höjden - från 85 cm. Spalten är nödvändig för att underlätta installationen av maskinen och avlägsnande av den, om det behövs.

Med hänsyn till den begränsade ytan i rummet rekommenderas att använda smala modeller av tvättmaskiner, som kommer att se mer harmoniska och kompakta ut utan att hänga över tanken.

Bild
Bild

När alla mätningar har slutförts och själva maskinen har köpts kan du gå vidare till konstruktionen av en konstruktion för installation. Detta kan vara en speciell nisch eller en robust gångjärnshylla. Installatörer rekommenderar att du använder stora metallhörn. Träbjälkar i det här fallet kommer inte att fungera: deras fastsättning på väggen kommer inte att vara tillräckligt tillförlitlig på grund av hushållsapparaten och vibrationerna under driften. När hörnen sitter fast ordentligt på väggen och bildar en ram kommer vi att hantera de elektriska ledningarna.

Tvättmaskinen måste vara ansluten till den mest pålitliga strömkällan . Det är strängt förbjudet att använda förlängningssladd och billiga uttag! Badrum är ofta inte utrustade med extra uttag, så hantverkarna måste dra koppartråden från växeln och isolera den noggrant. Efter att ha installerat ett fuktresistent uttag är det absolut nödvändigt att kontrollera dess funktion. Efter att ha säkerställt att installationen av strömförsörjningen är pålitlig och säker fortsätter vi att ansluta vattentillförseln.

Bild
Bild

Med hjälp av en ventil installerad på stigaren stängde vi av kallvattentillförseln. Därefter installerar vi en kran på metall-plaströret, till vilket vi fäster inloppsslangen från tvättmaskinen. Sedan ansluter vi strukturen till avloppsröret.

Om du inte har tillräcklig kompetens, sök professionell hjälp!

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När all kommunikation är ansluten är det nödvändigt att slutföra utformningen av nischhyllan . Det rekommenderas att svetsa en låg mutter vid metallramens främre vägg. Detta är nödvändigt för att undvika att maskinen hoppar ur nischen under intensivt arbete (snurrar tvätten). Nu kan du börja designa strukturen. Nischen kan mantlas med gipsskivor, ovanpå vilka gips eller dekorativa plattor kan läggas. Om du vill dölja enheten kan nischen arrangeras i form av ett skåp med gångjärn eller snidade dörrar, och hyllor för förvaring av sanitära tillbehör kan byggas ovanpå strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter avslutat arbete kan du installera tvättmaskinen på en ny plats, ansluta den till vattenförsörjningen och el och sedan starta en provtvätt.

Du kan välja en kompakt modell i online -formatet: till exempel presenteras ett stort urval i de bästa onlinebutikerna "M Video" och "Eldorado".

Rekommenderad: