Toalettrullluckor (60 Bilder): Persienner För Ett VVS-skåp Bakom Toaletten, Rullgardiner Med Tryck, Gör-det-själv-installation Och Demontering

Innehållsförteckning:

Video: Toalettrullluckor (60 Bilder): Persienner För Ett VVS-skåp Bakom Toaletten, Rullgardiner Med Tryck, Gör-det-själv-installation Och Demontering

Video: Toalettrullluckor (60 Bilder): Persienner För Ett VVS-skåp Bakom Toaletten, Rullgardiner Med Tryck, Gör-det-själv-installation Och Demontering
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Toalettrullluckor (60 Bilder): Persienner För Ett VVS-skåp Bakom Toaletten, Rullgardiner Med Tryck, Gör-det-själv-installation Och Demontering
Toalettrullluckor (60 Bilder): Persienner För Ett VVS-skåp Bakom Toaletten, Rullgardiner Med Tryck, Gör-det-själv-installation Och Demontering
Anonim

Vi är alla vana vid att se rullgardiner som täcker fönster och dörrar till hus och kontor. För närvarande är dessa mönster mycket populära i utformningen av badrum. Varför är det så bekvämt att använda rullgardiner i badrum och hur man väljer rätt modell: låt oss ta reda på det.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Låt oss först försöka förstå vad rullgardiner är. Detta är en av de typer av persienner, som består av en rulle, styrningar och ett visst antal plattor (lameller) mellan dem. De kallas också rullgardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plåtarket rör sig längs styrningarna upp och ner, beroende på om gardinen är sänkt eller höjd . Själva banan lindas på ett specialinstallerat skaft i lådan. Sådana rullkonstruktioner kan avsevärt spara utrymme för ett redan litet badrum.

Bild
Bild

I detta fall är dukarnas huvudfunktion att isolera väggkommunikation, vattenmätare och andra fula VVS -komponenter. Naturligtvis är det billigare att isolera rör med gipsskivor eller profilerade ark, men då avslöjas en betydande nackdel med sådana strukturer omedelbart - det är omöjligt att skapa en "döv" barriär, det måste säkert finnas fri tillgång till rör och mätare vid behov: ta avläsningar, eliminera ett fel eller vattenläckage … Konstruktionen av luckor med gångjärnsdörrar döljer dessutom mängden ledigt utrymme, vilket gör det obekvämt att använda.

Bild
Bild

Rullgardiner löser helst problemet med doldhet och har ett antal betydande fördelar:

  • låter dig dölja rör och kommunikation;
  • ett brett utbud av storlekar gör att du kan välja en design för vilken rumsstorlek som helst;
  • för att ge snabb åtkomst till rör och doseringsanordningar behöver du bara lyfta upp gardinen och inte tillgripa delvis demontering av beläggningen;
  • kompakt design och användarvänlighet;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • enkel installation och fastsättning (allt arbete tar bara några timmar);
  • enkel skötsel, som består i att torka av damm från lamellens yta i rätt tid med en fuktig trasa;
  • styrka och lång livslängd, bibehålla ett attraktivt utseende under lång tid;
  • ge ytterligare bullerisolering;
  • möjligheten att skapa en original design av lokalerna, med hänsyn till ägarens smakpreferenser.
Bild
Bild

Visningar

Låt oss överväga huvudtyperna av rullgardiner. Rullgardiner skiljer sig åt på flera sätt.

Blindlådan kan placeras:

  • ovan;
  • botten;
  • utanför;
  • inuti.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typerna av kontroll av strukturmekanismen skiljer sig också åt:

  • mekanisk (öppnas och stängs manuellt);
  • automatisk eller elektrisk (de rör sig med hjälp av en speciell elektrisk drivenhet, som styrs med fjärrkontrollen eller genom att trycka på på / av -knappen).
Bild
Bild

På grund av att det inte är nödvändigt att höja och sänka persiennerna på toaletten för ofta, väljs det andra alternativet mycket mindre ofta, särskilt eftersom alternativen med automatisk kontroll har en mycket högre kostnad.

Den mekaniserade versionen är mycket mer praktisk och billigare. De mest populära är två typer.

Tejp (sladd) . I detta fall fästes en tejp på axeln och bandskiktet genom att dra i vilken en person aktiverar mekanismen. Denna metod är avsedd för belastningar på högst 15 kilo, vilket i regel är tillräckligt för korrekt funktion av rullgardiner i badrummet under lång tid. Detta alternativ är lämpligt för smala öppningar - upp till 50 cm breda; för bredare strukturer blir tejpmekanismens nackdel omöjligheten att fixera i ett mellanläge, vilket kan orsaka besvär under användning.

Bild
Bild

Spring-tröghet . Detta är en nyare modifiering som kan fixa persiennerna i absolut vilken position som helst, det vill säga att du alltid kan höja gardinen något till önskad höjd utan att öppna öppningen helt. Bekvämligheten med höjning och sänkning tillhandahålls av ett speciellt handtag på den nedre styrningen. Den enda nackdelen med denna typ av mekanism kan betraktas som en begränsning av öppningens bredd: om konstruktionens bredd är mindre än 50 cm, kommer fjädern helt enkelt inte att passa.

Bild
Bild

Rullgardiner är indelade efter typen av profil

  • Valslameller med skumfyllning. Detta alternativ är det mest ekonomiska när det gäller kostnad, oftast är sådana rullgardiner gjorda av tunna aluminiumplåtar.
  • Förstärkta sömlösa profiler - ett mer hållbart alternativ, som oftast används för installation i dörr- och fönsteröppningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lamellernas placering kan vara vertikal och horisontell, medan rullluckans former är mycket olika - från traditionell rektangulär till original asymmetrisk.

Material (redigera)

För tillverkning av rullgardiner används samma typer av material som för dörr- och fönsterkonstruktioner.

Den mest populära av dem kan noteras

Plast - det billigaste och enklaste materialet att ta hand om. Plastlameller är lätta, korroderar inte och det bildas inte svamp på dem. En mängd olika färger gör att du kan passa dem i alla interiörer. Av materialets brister kan strukturernas bräcklighet noteras, men med noggrann hantering kan plastrullluckor tjäna länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminium modeller . Priskategorin för sådana rullgardiner är redan något högre, medan aluminiumlamellerna också är lätta att tvätta, de är lätta och har en yta som är resistent mot skador och repor. Som regel är aluminiumplattor belagda med ett dubbelskikt av skyddande färg, vilket gör att de kan installeras i rum med hög luftfuktighet. Och viktigast av allt, detta material har tillräcklig styrka och därför en lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stål - de mest hållbara rullgardinerna, oftast används rostfritt stål vid tillverkningen för att undvika korrosion i framtiden under drift. Sådana modeller installeras sällan i privata hus och lägenheter på grund av de höga kostnaderna och frånvaron av en tung belastning på strukturen. Detta material är dock lämpligt för installation i offentliga badrum.

Bild
Bild

Träalternativ . Detta material väljs sällan för placering på toaletten på grund av dess höga kostnad och förmåga att deformeras i våtrum. För att bevara det ursprungliga utseendet på en träprodukt kommer det att vara nödvändigt att ständigt bearbeta det med speciella skyddande föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jag skulle vilja notera att aluminiumkonstruktioner av de övervägda materialen anses vara optimala - de har inte den högsta kostnaden, starka och hållbara.

Dimensioner

Storleken på rullgardiner kan vara väldigt olika. Först och främst, när du väljer, är det värt att uppmärksamma öppningens bredd, om det är mindre än 50 cm, då kan endast modeller med remstyrning installeras. Den stora bredden gör att du kan välja en fjädermodell.

Bild
Bild

Manuella modeller har en minsta bredd på 45 cm och en höjd på 40 cm, för automatiska versioner är minsta bredd 60 cm, höjden är obegränsad och kan vara vilken som helst. Guiderna är gjorda med parametrarna 53x22 mm eller 53x60 mm.

Lådornas mått bestäms beroende på profiltyp och konstruktionens totala höjd.

Standarddimensionerna på lådorna kommer att vara:

  1. 1,37x1,37 m, lämplig för rullslutarhöjder upp till 1,6 m;
  2. 1,5x1,5 m, lämplig för bygghöjder upp till 2 m;
  3. 1, 65x1, 65 m, lämplig för rullgardinshöjder upp till 2, 88 m.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt beror valet av önskad storlek på rummets parametrar, därför är det mycket viktigt att mäta korrekt.

För en mer exakt mätning mäts de på flera punkter samtidigt . Mät först avståndet längs öppningens bredd till vänster, höger och i mitten. Därefter mäts också öppningens höjd från toppen, botten och mitten. Sedan måste du mäta avståndet längs diagonalen för att undvika eventuell deformation av formen efter installation av rullgardiner. Avvikelser på mer än 1 cm är oacceptabla, eftersom de kan orsaka snedvridning eller krökning av duken.

Bild
Bild

Dekor

Polymermålade VVS-ark är en utmärkt lösning för rum med hög luftfuktighet. Färgen tål perfekt temperaturförändringar, bleknar inte och behåller ett attraktivt utseende under lång tid.

Bild
Bild

De mest populära alternativen för rullgardiner är klassiska vita modeller. Men om du vill diversifiera interiören med mer originalfärger är tillverkarna alltid redo att erbjuda otaliga färger och nyanser av något slag.

Bild
Bild

Samtidigt kan olika designalternativ urskiljas

Modeller gjorda i en färg , - detta är det vanligaste inredningsalternativet, medan nyanserna kan vara olika, det beror helt på kundens smak. Du kan välja en nyans som matchar toalettens övergripande färgschema eller markera designen genom att välja ett ljusare designalternativ. Samtidigt skiljer sig färg- och vita modeller inte åt i pris.

Bild
Bild

Alternativ med fotoutskrift . En sådan design kommer utan tvekan att väcka uppmärksamhet och lägga till glädje i rummet. Tack vare modern teknik är det möjligt att applicera absolut alla mönster på kundens begäran på lamellens yta. Du kan välja en bild enligt rummets stil. Modeller med fotoutskrift kräver inte specialvård, deras utseende förändras inte över tid, vilket ökar deras attraktivitet. Det bör dock komma ihåg att sådana modeller har en högre kostnad än vanliga.

Bild
Bild

Perforerade rullgardiner . Detta är den mest moderna utvecklingen, sådana modeller var ursprungligen planerade för rum där gardinerna måste släppa in en viss mängd ljus, även med slutna persienner. Ändå gör det ursprungliga utseendet på sådana modeller dem attraktiva för installation i vanliga hushållslokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgade och spegelinlägg på lamellerna ser intressanta ut. Det bör noteras att rullgardiner uteslutande målas med en industriell metod för att undvika ytdeformation i framtiden under drift.

Tillverkares översikt

För närvarande finns det många inhemska och utländska tillverkare av rullgardiner på marknaden.

De kan delas in i två kategorier

  • Företag som producerar profiler och komponenter. Det finns fyra tillverkare i denna grupp - det vitryska företaget Alutech och de ryska företagen DoorHan, Aluform och Simplex. Ledaren för den inhemska rullgardinsmarknaden är Alutech, som upptar cirka 80% av detta segment.
  • Tillverkare engagerade i installation, montering och underhåll av konstruktioner från färdiga material. Denna kategori fungerar med material från den första gruppen. Låt oss notera några av dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

RolTech företag , har tillverkat rullgardiner sedan 2005. Företagets produkter har goda recensioner, högkvalitativa material och tillbehör används i produktionen. Sortimentet innehåller olika typer av rullgardinsdesigner och mönster, ett sortiment presenteras från klassiska monokromatiska till originalmodeller med fotoutskrift och tryck. Det är möjligt att beställa en helt unik modell efter eget tycke.

Bild
Bild

" ST-Stroy " - ett annat inhemskt företag som sysslar med tillverkning och installation av rullgardiner. Ett omfattande återförsäljarnät gör att företaget kan leverera produkter i hela centrala Ryssland. ST-Stroy arbetar med automatiska och manuella rullgardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan populär tillverkare är företaget " RolstavniPro ", engagerad i tillverkning, installation och service av rullgardiner. Vid montering av konstruktioner används aluminiumprofiler från Alutech, liksom stålguider från tyska och italienska tillverkare.

Bild
Bild

När du väljer en tillverkare är det nödvändigt att noggrant studera egenskaperna hos de produkter de tillverkar, liksom recensioner som lämnas av ägarna av färdiga strukturer.

Varför behöver vi det?

När du väljer material och utformar toalettrullluckor är det viktigt att överväga deras huvudsakliga syfte. Traditionellt är de installerade för att stänga kommunikationer: mätare, stigare, rör och ventiler. Ett sådant staket kommer att skapa effekten av en plan och attraktiv yta, utan att hindra åtkomst till det slutna utrymmet om det behövs.

Bild
Bild

En sådan struktur, dekorerad med ett ovanligt mönster eller mönster, kan skapa en unik atmosfär i rummet . Med hjälp av rullgardiner kan du ge badrummet en original stil. Till exempel, om du lägger en ritning av körsbärsblommor på lamellerna, kommer en slags orientalisk smak att visas på toaletten.

Bild
Bild

Och även på toaletten, förutom att dölja VVS -nischer, kan rullgardiner ersätta de gångjärniga dörrarna till skåp och hyllor, vilket sparar dyrbart ledigt utrymme i rummet.

Installationstips

Det bästa alternativet är att installera rullgardiner under renoveringsprocessen innan väggarna avslutas. Detta döljer eventuella luckor mellan väggen och rullgardinsfästena.

Det finns tre sätt att installera strukturen:

  1. installation i öppningen, lådan är installerad inuti;
  2. fastsättning i öppningen, lådan installeras utanför;
  3. överläggsinstallation, förvaras rutan utanför.
Bild
Bild

I det första fallet är det nödvändigt att montera lådan innan du lägger plattorna. Det är viktigt att VVS -kommunikation inte stör fördjupningen av lådan.

Utomhusinstallation väljs som regel vid för nära placering av rör till öppningen. I det här fallet installeras lådan direkt på brickan. Nackdelen med denna metod är att minska öppningens storlek med lådans storlek. Överlappningsinstallationen är lämplig för tunna underlag som gipsskivor. Lådan är också placerad utanför; under installationen installeras ytterligare en lägre profil. I detta fall är det inte nödvändigt att fästa i taket, det placeras i de övre styrningarna, vilket säkerställer konstruktionens tillförlitlighet.

Bild
Bild

Innan arbetet påbörjas är det nödvändigt att göra nödvändiga mätningar av avståndet mellan sidoväggarna för att undvika eventuella misstag. Installationen kan göras själv om du har nödvändiga verktyg och tillbehör. I betongväggarna görs hål med en perforator, i vilka guiderna fästs med hjälp av ankare, sedan installeras lådan. Bladet är fäst på axeln; låselement måste installeras för att hålla bladet. Kontrollera hur lätt rullgardinerna stiger och faller, installera sedan lådkåpan och ta bort skyddsfilmen från strukturen.

Bild
Bild

Installation av hela strukturen tar inte mer än två timmar: om du har vissa färdigheter kan du göra allt arbete själv eller ringa en installatör.

Platsexempel

Rätt valda rullgardiner kan fungera i många år utan att förlora sitt utseende. Alternativen för att placera strukturen beror på den valda installationstypen, liksom placeringen av rören i badrummet. Oftast är rullgardiner placerade direkt bakom toaletten och täcker hela bakväggen från tak och golv.

Bild
Bild

I detta fall kan tanken och rören störa installationen av persienner . I detta fall är det möjligt att montera en struktur av två delar - en rörlig övre och en fast nedre. Det övre arket är fixerat på toalettcisternens nivå med spärrar. Denna design är funktionell och ser attraktiv ut. I större rum är det möjligt att installera rullgardiner på sidoväggarna för att dölja sanitetsmöbler och hyllor.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Eftersom utformningen av rullgardiner är mycket varierande kommer vi att ge de mest framgångsrika exemplen på toalettdesign.

Den naturliga gröna nyansen kommer att skapa en unik och mysig atmosfär även i ett litet rum

Bild
Bild
Bild
Bild

Originalblommönster kommer att vara ett levande uttryck för ägarens smak

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggarnas design kan betonas av lamellernas ovanliga färgning

Bild
Bild

Och naturligtvis är det marina temat alltid relevant för badrummet, så blå och turkosa nyanser, utskrifter med fisk, skal och kustnära vyer kommer att se ganska passande ut, det viktigaste är att ditt val harmoniskt passar in i rummets övergripande interiör

Rekommenderad: