Garderob På Toaletten (74 Bilder): Hur Man Gör Ett Inbyggt Skåp Med Egna Händer, Vilket är Bättre-en Inbyggd Eller Gångjärnsversion, Smala Och Kantiga Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Garderob På Toaletten (74 Bilder): Hur Man Gör Ett Inbyggt Skåp Med Egna Händer, Vilket är Bättre-en Inbyggd Eller Gångjärnsversion, Smala Och Kantiga Modeller

Video: Garderob På Toaletten (74 Bilder): Hur Man Gör Ett Inbyggt Skåp Med Egna Händer, Vilket är Bättre-en Inbyggd Eller Gångjärnsversion, Smala Och Kantiga Modeller
Video: Snickeri for Dummies: Hur man bygger platsbyggda garderober på ett enkelt sätt! 2024, April
Garderob På Toaletten (74 Bilder): Hur Man Gör Ett Inbyggt Skåp Med Egna Händer, Vilket är Bättre-en Inbyggd Eller Gångjärnsversion, Smala Och Kantiga Modeller
Garderob På Toaletten (74 Bilder): Hur Man Gör Ett Inbyggt Skåp Med Egna Händer, Vilket är Bättre-en Inbyggd Eller Gångjärnsversion, Smala Och Kantiga Modeller
Anonim

Små lägenheter har ofta otillräckligt lagringsutrymme. Detta gäller även för VVS -rum, de har ofta helt enkelt inte en plats där du bekvämt kan fälla tvättmedel, toalettpapper och andra tillbehör. Att bygga en garderob i garderoben kommer att bidra till att ändra denna situation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

VVS -rum i lägenheter är ofta små, så du vill använda varje centimeter av området. En gör-det-själv-garderob på toaletten kommer att vara det bästa alternativet för förvaring av saker. Detta är det perfekta stället att förvara olika små föremål på hyllorna. Här kan du lägga verktyg för reparationsarbete, som sannolikt finns i huset, det kommer att finnas plats för andra viktiga föremål.

Man kan inte annat än hålla med om att ett skåp på toaletten kommer att vara en mycket bekväm och praktisk föremål för detta rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan bygga hyllor, ett väggskåp eller ett pennfodral själv . Slutresultatet av arbetet beror på hur korrekt storleken på skåpet valdes, dess färg. Toalettmöbler ska vara vackra, bekväma och funktionella. Vanligtvis är toaletten liten, så möblerna ska inte vara skrymmande och omfattande för att inte visuellt ta upp det redan lilla utrymmet i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du börjar arbeta bör du välja den modell du gillar och rita en detaljerad arbetsplan. För att göra en garderob för toaletten bör en ritning med detaljerade mått göras. Det finns många alternativ för hyllor och skåp för VVS -rum, bland dem bör du välja den som är lämplig för ett visst rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en modell bör du ta hänsyn till designfunktionen, nämligen:

  • fuktresistenta material bör föredras;
  • vid installation av skåpet är det viktigt att lämna fri tillgång till rör eller ventiler, till vattenmätare och andra avloppsarmaturer;
  • möbelns storlek måste exakt matcha rummets storlek;
  • skåpet måste vara ordentligt fastsatt på väggen;
  • ha ett tillräckligt antal hyllor för att lagra så många saker som möjligt;
  • ett sanitetsskåp måste vara funktionellt och harmoniskt passa in i rummets övergripande design.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Garderoben i toaletten kan placeras på golvet, hängas på väggen, ett av de intressanta alternativen är den inbyggda garderoben. Handgjorda produkter, anpassade till rummets allmänna stil, i ett lugnt färgschema ser harmoniskt ut.

Ett golvmonterat skåp kan anses vara det enklaste att installera . Typiskt har denna design en U-form. Hyllorna i dessa produkter är både öppna och stängda, blandade typer av strukturer kan hittas.

Det är inte svårt att installera sådana möbler; under installationen beaktas rummets dimensioner. Skåpet måste ha rätt storlek. Det ska inte vidröra toalettskålen och cisternen, dess hyllor ska vara på en bekväm nivå så att de inte stör besökare som är på toaletten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett väggskåp på toaletten kan kallas kanske det mest framgångsrika valet för VVS -rum. Sådana strukturer är monterade direkt ovanför toaletten, det kan också vara ett inbyggt skåp i en nisch. När du väljer en sådan modell bör du komma ihåg att modulära system med gångjärn inte ska nå toaletten eller cisternen.

Du kan hänga ett väggskåp för det väsentliga i toaletten , men du kan bygga en struktur för att dölja rören. Det är viktigt att möblerna på toaletten kompletterar rummets övergripande interiör och matchar rummets färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett hörnskåp för de viktigaste hygienprodukterna kan vara ett bra alternativ för små utrymmen, det kan hängas på ena sidan. Ett par hörnhyllor, som placeras i olika hörn från toaletten, kommer att se bra och organiska ut. Direkt nära själva toaletten kan du bygga ett litet tekniskt skåp, det blir en plats där avloppsrör och ventiler kommer att döljas, och dessutom kan det bli en bekväm plats för förvaring av verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En inbyggd garderob kan bli de mest funktionella möblerna för sanitetsrum . Den passar perfekt i en nisch, döljer avlopps- och VVS -systemet, skapar en original och unik design i ett litet rum.

Installationen av inbyggda skåp bör angripas mer noggrant, eftersom sådana strukturer är belägna direkt nära rören och kondens eller en liten läcka kan leda till skador på materialet.

När du väljer denna typ av konstruktion bör alla mätningar göras noggrant för att utesluta eventuella sprickor eller andra defekter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Det är ganska enkelt att välja en intressant modell av ett toalettskåp, du behöver bara bestämma vilken typ som passar bäst för ett visst rum. Flera modeller kan anses vara de mest populära.

Skåp med rullportar . Sådana möbler installeras ofta i ett litet rum. Bekvämligheten med sådana modeller är att deras rulllucka stiger, produkterna kan hängas på det mest obekväma stället när det gäller form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor med pseudo persienner . Rörliga remsor används inte på dörrarna i sådana modeller, så innehållet på hyllorna kommer att vara väl ventilerat.

Bild
Bild

En VVS -lucka som täcker en nisch med ett rör . Vanligtvis är denna lucka en ram gjord av ett hörn, en metalldörr är fäst vid den. Även om en sådan struktur kommer att vara billig, kommer utseendet på sådana möbler inte alltid att vara idealiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp med gångjärnsdörrar . Sådana modeller kan ha olika design och storlekar. Dess funktionalitet och användbarhet beror på valet av strukturens storlek.

Bild
Bild

Produkt med fackdörrar . För denna design behöver du inte skapa ytterligare utrymme för att öppna dörren. Sådana produkter kan hängas bredvid mezzaninen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllorna kan antingen vara stängda eller öppna . För slutna hyllor antas det att det finns dörrar som gör konstruktionen lite tyngre. Samtidigt kommer ett skåp med en dörr att bidra till ett mer estetiskt utseende på toaletten, för ibland kan det bli röra på hyllorna och stängda hyllor döljer denna brist från ögonen. Speglar hängs ofta på dörrarna, vilket skapar ytterligare bekvämlighet vid användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

I järnaffärer kan du hitta hyllor och toalettskåp för alla smaker , men de passar inte alltid rätt storlek eller passar inte ett visst rum.

Dessutom kostar det att bygga ett skåp med egna händer mindre än ett butiksalternativ; när du utför arbetet kan alla önskemål gällande storlek, typ, färg och material för tillverkning beaktas.

Nära toaletten kan du placera ett pennfodral eller ett skåp med hyllor; sådana möbler är mer lämpliga för stora badrum. Ofta placeras en utrullningsdosa nära toaletten, det här arrangemanget är mycket bekvämt för att få ut det rätta. Alternativt kan nischen ovanför installationen sys med gipsskivor eller täckas med en spegel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du skapar en garderob för en toalett bör du välja de mest bekväma och funktionella modellerna . Dessutom bör en sådan produkt inte sticka ut från det allmänna färgschemat. När du väljer en färg är det bättre att föredra mjuka pastellfärger, de är perfekta för ett litet rum.

Ett skåp i kontrastfärger kommer också att se bra ut i garderoben. Ett sådant accentområde kommer att skapa utseendet på ett rymligt rum.

För dem som följer praktiken med feng shui kan nyanser som kombineras med vatten, som blått, vitt, grönt, användas för att måla skåp och andra element i rummet.

Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer produktens storlek ska du komma ihåg att garderoberna på toaletten inte ska ta mycket plats. Produktens dimensioner är särskilt relevanta när du anordnar små rum.

Toalettmöbler bör göras med hänsyn till rummets storlek . Ett litet skåp kommer att se bra ut på en liten toalett; här kommer smala hyllor ovanför toaletten också att se harmoniska ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om toaletten är stor kan du välja ett helt annat alternativ. I ett stort rum kan du placera inte bara ett väggskåp, utan också ett pennfodral eller en kantsten.

När du väljer ett väggskåp bör du ta hänsyn till de optimala måtten; du ska inte göra för breda hyllor så att de inte hänger över huvudet. Hyllor med en bredd på 20 cm är precis lagom för att få skåpet att se harmoniskt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Fundera över vilka material som är bäst att välja när du skapar ditt eget badrumsskåp. Produkten är gjord på en toalett, så för sanitära rum är det nödvändigt att välja material som inte är rädda för hög luftfuktighet. Om toaletten är ett separat rum, och inte kombinerat med ett badrum, i sådana rum kan du inte vara rädd för fukt. Valet av material för efterbehandling av enskilda toaletter blir större än med den kombinerade versionen av badrummet.

Det enklaste sättet är att bygga hyllor på toaletten med egna händer, för detta behöver du bara välja materialet för hyllorna och hänga dem med hörnen på en lämplig höjd för användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toalettskåp kan vara gjorda av många material

  • Spånskiva, MDF -brädor . Detta material pressas från sågspån med harts. Oftast används MDF -skivor för tillverkning av möbler.
  • Naturligt trä . Sådant material är ganska dyrt, så det kommer inte att vara lämpligt för ett budgetalternativ. För att sänka kostnaden för produkten något kan du ta MDF- eller spånskivor som grund och göra skåpdörrarna av trä.
  • Gipsvägg . Detta material används mycket ofta under reparations- och byggnadsarbete, det är lämpligt för beklädnad och utjämning av väggar, det kan användas i rum med hög luftfuktighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plywood . Om kakel läggs på väggarna i rummet kan du ta plywoodskivor som material. Sedan klistras de över med samma plattor som användes vid väggläggningen.
  • Plast . Plastprodukter används ofta i sanitära anläggningar, eftersom de inte är rädda för fukt.
  • Glas . Glasskåp kan kallas ett dyrare material. Om glas används för att göra skåpet ska kanterna slipas väl för att inte skada händerna. Efter slipning blir produktens kant slät.
  • Metall . För tillverkning av möbler för sanitära anläggningar kan du ta metall. Ofta används metallprodukter i rum där loftstil väljs.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

En toalett med garderob kan betraktas som ett slags förråd. Priset på den färdiga produkten i butiken kan vara betydande, så det är lättare att göra fasaden och ramen själv. Således kan hyllor hängas i en nisch och döljas med en dörr.

Några av elementen för skåpet kan köpas i butiken, huvuddelarna tillverkas oberoende . Om hyllorna placeras i en nisch och passerar genom rören, bör du klippa ut varje hylla separat, eftersom rören inte alltid är inriktade. Hål görs för den specifika storleken på varje hylla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standard gångjärn kan användas för att säkra dörren. Efter att du har fixat dörren, kontrollera hur bekvämt det är att öppna och stänga. När du väljer material för dörrar föredras trä, MDF eller spånskivor, även om det ofta är möjligt att hitta rullgardiner som dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer beslag behöver du inte spara pengar, du bör välja produkter från pålitliga och välkända tillverkare

Tillbehör som kan vara användbara för att göra ett skåp:

  • slingor;
  • ett eller två dörrhandtag, beroende på typ av hyllor;
  • magneter;
  • fästelement, hörn och så vidare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenproduktion

Se till att VVS fungerar innan du börjar reparera på toaletten. Om möjligt är det bättre att byta de gamla ventilerna i förväg, felsöka, allt detta gör att du inte kan tillgripa akutarbete på toaletten vid ett haveri.

För att göra en garderob på toaletten med egna händer måste du välja material och förbereda verktygen.

För arbete behöver du:

  • roulett;
  • nivå;
  • skruvmejsel;
  • elektrisk borr och sticksåg;
  • film eller annat material som är användbart för att täcka golvet från smuts.
Bild
Bild

Innan arbetet påbörjas bör en ritning göras med en detaljerad beskrivning av mätningarna. Ju fler detaljer som anges på ritningen, desto lättare blir det att utföra arbetet med tillverkningen av skåpet. Vid behov, köp av material, tillbehör.

Bild
Bild

Om ett träd tas för tillverkning bör trädets yta lackeras eller behandlas med speciella medel. Ofta används träfläck för träprodukter, ett sådant billigt material gör att du snabbt kan förfina även de billigaste sorterna av träd och ge produkten en viss nyans, allt från ljusa toner till bruna eller svarta. Ofta använder de ovanliga toner av träfläckar; ett skåp av trä, färgat med blått, grönt eller till och med rosa fläck, kan se väldigt originellt ut.

Bild
Bild

Efter det förberedande arbetet, fortsätt direkt till tillverkningen och installationen av skåpet. Märkningar görs på väggen för ramen.

I detta skede utförs installationen av hela strukturen, vilket möjliggör flera sekventiella åtgärder

  • Att göra en ram för skåpet. För att göra detta behöver du stänger som är anslutna till hörn.
  • Den förberedda ramen fästs på väggen med fokus på den preliminära märkningen. Ramen kommer att fungera som grund för skåpet, därför bör fästelementen väljas tillförlitligt så att de tål hyllans vikt med föremålen på dem.
  • Hyllhållare installeras (hörn, stift, stänger).
  • Formar hyllor. Vid sågning kan det ta lång tid att skära utrymme för röret om det går genom skåpet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Installation av hyllor.
  • I slutskedet, fäst gångjärnen och häng dörrarna. Om det är planerat att fästa film, kakel och annat material på dörrarna, utför de sådant arbete innan de installeras.
Bild
Bild

Det är inte särskilt svårt att göra en garderob för toaletten på egen hand, särskilt om du redan har lite erfarenhet av sådant arbete . Om sådant arbete verkar svårt kan du köpa möbler i butiken eller beställa den valda modellen att beställa. Anställda på företaget kommer att kunna gå hem, göra nödvändiga mätningar, ge nödvändiga råd och rekommendationer. En specialist hjälper dig att bestämma materialval, storlek och konstruktionstyp, hjälper dig att välja färg.

Vackra exempel i inredningen

I små sanitära rum är det värt att placera en garderob för att lagra saker som är nödvändiga för toaletten. Ett litet väggskåp eller en struktur installerad på golvet bakom eller bredvid toaletten kommer att vara en plats för förvaring av tvättmedel, handdukar, toalettpapper och andra redskap.

Det vita skåpet, som är installerat direkt på golvet, ser väldigt snyggt ut; sådana möbler kommer organiskt att passa in i toalettens inre i ljusa färger. Stängda hyllor döljer badtillbehör och hygienprodukter på hyllorna.

Bild
Bild

Inte mindre bekvämt blir ett litet skåp med utdragbara hyllor, installerade på golvet bredvid toaletten.

Bild
Bild

VVS -skåpet bakom toaletten kommer att dölja avloppsrör, ventiler och mätare.

Bild
Bild

DIY träskåp.

Bild
Bild

Ganska icke-standard design: även i ett så litet rum lyckades vi till och med lägga en tvättmaskin på hyllan.

Bild
Bild

Praktiska idéer för en liten toalett:

  • Ett smalt rum med en imitation av en bokhylla är en ganska ovanlig lösning för sanitära anläggningar.
  • Rullgardiner med en bild för att täcka badrummet.
  • Ett öppet metallställ med glashyllor gör att du kan lagra många nödvändiga saker direkt ovanför toaletten, en väl utförd installation eliminerar inträngande av skräp bakom tanken.

Rekommenderad: