Toalettluftfräschare: Vilket är Bättre, Automatiskt Och Vanligt, Hur Man Gör Det Själv Hemma

Innehållsförteckning:

Video: Toalettluftfräschare: Vilket är Bättre, Automatiskt Och Vanligt, Hur Man Gör Det Själv Hemma

Video: Toalettluftfräschare: Vilket är Bättre, Automatiskt Och Vanligt, Hur Man Gör Det Själv Hemma
Video: Kan du skriva meningarna rätt? Testa dig själv 2024, April
Toalettluftfräschare: Vilket är Bättre, Automatiskt Och Vanligt, Hur Man Gör Det Själv Hemma
Toalettluftfräschare: Vilket är Bättre, Automatiskt Och Vanligt, Hur Man Gör Det Själv Hemma
Anonim

En badrumsluftfräschare gör att du kan skapa den nödvändiga komfortnivån. Även med god ventilation samlas obehagliga lukter i rummet. Du kan hantera dem båda med hjälp av butiksverktyg och gjorda för hand.

Bild
Bild

Särdrag

Toalettluftfräschare används för att eliminera obehaglig lukt. Kvalitativa kompositioner fyller omedelbart rummet med friskhet och behaglig doft. Vissa luftfräschare kan också fungera som ett desinfektionsmedel genom att döda skadliga bakterier i luften. Produktens egenskaper påverkas främst av dess kemiska sammansättning.

Luftfräschare har olika driftsprinciper . Det finns aromatiska, deodoranta och kombinerade medel. Dofter dödar inte en obehaglig lukt, utan döljer den bara. Sådana produkter har vanligtvis en ihållande och stark doft som verkar på luktreceptorerna, vilket gör att du kan maskera dålig lukt i rummet.

Deodorantfräschare verkar på molekylerna själva, som är ansvariga för bildandet av dålig lukt och neutraliserar dem. Deodoranter kommer vanligtvis utan doft. Doftande deodorantfräschare klassificeras som kombinationsprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Utbudet av luftfräschare växer ständigt. Medel skiljer sig inte bara i sin sammansättning och lukt, utan också i deras handlingsprincip.

Huvudindelningen är följande:

  • aerosol-burkar;
  • mikrospray;
  • geler;
  • väggelektroniska apparater;
  • torra fräschare i form av toalettplattor;
  • automatiska sprutor.

Sprayfräschare är den vanligaste typen av produkter. Aerosoler är enkla att använda. För att spraya den smaksatta kompositionen behöver du bara skaka flaskan, ta av locket från den och tryck på knappen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mikrospray med åtgärdsprincipen skiljer sig inte från vanliga aerosoler. Skillnaden ligger i blandningens sammansättning och den erhållna effekten. Microspray är mer koncentrerat, vilket gör att du effektivt kan hantera obehagliga lukter och fylla rummet med en behaglig doft längre. Produkten finns i form av ett litet fodral med utbytbara sprayburkar, som fästs på väggen.

Gelfräschare är en liten patron med en doftande gel inuti . Patronen placeras i en speciell ram som är installerad på ett stativ. Bekvämligheten med denna typ är att gelén ständigt fyller luften med en behaglig doft tills den torkar helt. Patronen kan sedan enkelt bytas ut mot en ny.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektroniska anordningar för att bekämpa obehagliga lukter har dykt upp relativt nyligen. Enheterna drivs av ett elnät eller batteri. Utbytbara aerosolburkar eller gelpatroner är installerade i enheten.

Enheterna är utrustade med speciella sensorer som gör att du kan justera enhetens driftsläge:

  • Ställ in sprutans frekvens och intensitet.
  • Reglera enhetens drifttid.
  • Ställ in begränsningar för sprutningen av luftfräschare. Till exempel kan en sensor reagera när ett ljus tänds.

Toalettfräschare kan tillverkas i form av torra hårda tallrikar eller speciella block med en gel inuti. När vattnet tvättas bort tas en del av ämnet ut på utsidan och aromatiserar luften.

Automatiska nebulisatorer är en enhet med utbytbara aerosolburkar. Enheten sprinklar luftfräscharen på egen hand i enlighet med det valda läget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket är bättre?

När du väljer en luftfräschare måste du först och främst vara uppmärksam på dess typ och sammansättning. Vissa produkter kan vara osäkra för hälsan: de kan påverka luftvägarna negativt eller orsaka allergier.

Den största hälsorisken bärs i form av sprayer . Aerosolfräschare innehåller giftiga ämnen som lätt tränger in i människokroppen efter sprutning av blandningen. Medel i form av geler innehåller också skadliga komponenter, vilket gör dem inte mindre skadliga än aerosoler.

När du köper en luftfräschare är det inte värt att spara. Billiga sprayer eliminerar inte obehagliga lukter, utan maskerar dem bara tillfälligt. Kvalitetsprodukter fungerar på en annan princip: först neutraliserar de en dålig lukt och fyller sedan rummet med en behaglig doft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kundrecensioner hjälper dig att välja rätt produkt för att eliminera obehaglig lukt på toaletten. Klassificeringen av de mest populära luftfräscharna inkluderar endast kända märken.

  • Luft veke . Produkter som tillverkas under detta märke har ett brett utbud av lukt. Produkterna finns i form av aerosolburkar. En automatisk spruta med utbytbara burkar produceras också.
  • Glänta . Dofter av detta märke finns i form av aerosoler och automatiska automater. Köpare noterar produktens höga kvalitet och den låga kostnaden. Glade luftfräschare döljer inte obehagliga lukter, utan eliminerar dem.
  • Ambi Pur . Märket är mycket populärt, främst på grund av den utmärkta kombinationen av pris och kvalitet.
  • Bref . Fräscharen av detta märke finns i form av block med gelfyllmedel och i form av små flaskor gel. Produkten är avsedd för toalettskålar och hjälper inte bara till att bekämpa obehaglig lukt utan också mot bakterier.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det säkraste alternativet att fräscha upp luften på toaletten är att använda hemlagade formuleringar av naturliga ingredienser. När du gör en produkt med dina egna händer kommer du att vara säker på att det inte finns några skadliga ämnen och syntetiska dofter i dess sammansättning. Låt oss titta på de mest populära recepten för produkter mot lukt.

Att göra en fräschare själv hemma är inte särskilt svårt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eteriska oljor

En av de enklaste hemmet för att ta bort obehaglig lukt är eterisk olja. Utbudet av aromatiska oljor är ganska omfattande, så du kan enkelt välja rätt doft efter eget tycke. Det rekommenderas inte bara att använda vätskor med för stark söt lukt.

För att göra en fräschare baserad på eteriska oljor behöver du en glasflaska med en volym på mer än 20 milliliter under läkemedel med en bred mun. I botten av behållaren måste du lägga bomullsull rullad till en boll. 5 droppar aromatisk olja måste droppas på bomullen.

Bild
Bild

En öppen behållare måste placeras bredvid det varma röret . Uppvärmning av bubblan kommer att främja aktiv avdunstning av eterisk olja. Det rekommenderas att byta bomull minst en gång i veckan.

Ett annat recept för en fräschare är att röra om en eterisk olja (20 droppar), ett halvt glas nio procent ättika och vatten (1,5 koppar). Den resulterande lösningen placeras i en glasburk. Behållaren stängs med ett lock, i vilket flera små hål tidigare har gjorts, och installerats på heta röret. Alternativt kan du lägga blandningen i en sprayflaska och spruta luftfräscharen efter behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppfriskande gel

Fördelarna med gelprodukter ligger främst i den ekonomiska förbrukningen. Sådana fräschare framställs på basis av gelatin. På en gasspis är det nödvändigt att värma 500 milliliter vatten nästan till en koka. Häll 30 gram gelatin i varmt vatten och rör om ordentligt.

Till den resulterande blandningen tillsätt 20 milliliter glycerin, en halv tesked kanelpulver och 10 droppar eterisk olja. Oljan kan ersättas med naturliga ingredienser som citronskal eller myntablad. Den beredda kompositionen måste placeras i en glasburk med en bred mun och placera behållaren i toaletten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips och tricks för användning

Egenskaperna med att använda en toalettluftfräschare beror först och främst på produkttypen. För varje produkt på förpackningen finns en detaljerad instruktion, som beskriver produktens handlingsprincip och ger rekommendationer för användning.

Luftrenare i butiken innehåller ofta skadliga ingredienser som kan påverka hälsan negativt. Detta gäller särskilt för sprayprodukter. Spraya inte sådana luftfräschare för ofta och i stora mängder.

De mest praktiska är automatiska sprutor. Sådana fräschare har en låg förbrukning. Dessutom fungerar enheten enligt det valda läget.

Toaletten är ett speciellt rum, eftersom utrymmet är ganska begränsat och det är ofta ingen bra ventilation.

Frekvent användning av butiksfräschare kan bara förstöra luften i rummet och fylla den med en för stark och stark arom.

Rekommenderad: