Design Av En Liten Toalett (89 Bilder): Reparation Av Ett Litet Badrum I En Lägenhet, Moderna Inredningsidéer 2021

Innehållsförteckning:

Video: Design Av En Liten Toalett (89 Bilder): Reparation Av Ett Litet Badrum I En Lägenhet, Moderna Inredningsidéer 2021

Video: Design Av En Liten Toalett (89 Bilder): Reparation Av Ett Litet Badrum I En Lägenhet, Moderna Inredningsidéer 2021
Video: Björn bygger bo – Renovera badrum 2024, April
Design Av En Liten Toalett (89 Bilder): Reparation Av Ett Litet Badrum I En Lägenhet, Moderna Inredningsidéer 2021
Design Av En Liten Toalett (89 Bilder): Reparation Av Ett Litet Badrum I En Lägenhet, Moderna Inredningsidéer 2021
Anonim

Mycket ofta, i moderna lägenheter, finns det för lite plats för ett badrum, där det ofta är omöjligt att placera något annat än en toalettskål. Om levnadsförhållandena inte ger stora möjligheter till förbättring av sådana områden är det viktigt att veta hur du exakt kan hantera problemet och vilka tekniker du ska använda. Reparationsarbete och design av en toalett i ett litet område bör vara noga genomtänkt och planerat med hänsyn till alla funktioner i rummet, då blir det möjligt att göra något vackert, funktionellt och bekvämt på toaletten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett badrum finns i alla moderna lägenheter, men ju äldre byggnaden är, desto mindre utrymme gavs för den. Minsta storlek på ett sådant rum är 1, 2 m², så det kan vara svårt att placera något annat än en toalettskål i ett sådant rum. För att skapa utformningen av en liten toalett i en lägenhet korrekt måste du ta hänsyn till dess specifika dimensioner, takhöjden och antalet föremål som finns i rummet.

Den enklaste designidén är färger och texturer. För små rum är traditionella ljusa färger och en kombination av ljusa med pastellfärger. Att använda accentpunkter i den optimala mängden hjälper till att späda ut utrymmet och visuellt göra det mer omfattande och intressant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

11 bilder

När du planerar reparation av toaletten är det nödvändigt att se till att alla material som kommer att användas i arbetet och VVS är av högsta kvalitet, vilket direkt påverkar användarkomforten. Den korrekta utformningen av alla detaljer i toalettrummet gör det möjligt att placera allt som behövs i det, utan att överbelasta utrymmet och göra det ännu mer funktionellt.

Lokaltyper

Varje era präglas av sina egna egenskaper i allt, även i byggandet av hus. Så i "Chrusjtjov" är traditionellt små toaletter och förhållanden långt ifrån idealiska boenden, men allt kan ändras om så önskas. I ett panelhus är situationen inte bättre, och på vissa sätt ännu värre. På grund av den lilla storleken på badrummet och toaletten är det mycket svårt att installera en tvättmaskin eller annan utrustning i sådana rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett litet utrymme är den mest korrekta lösningen att bygga om utrymmet. Ibland är det nödvändigt att ansluta det till badrummet för att öka storleken på badrummet, även om det inte är bekvämt i alla fall. För att placera en toalett behöver du minst 1 kvm. meter utrymme så att du bekvämt kan använda lokaltjänsterna. Om det är möjligt att bygga ut det, måste du lägga en bidé bredvid toaletten. I badrummet kan du ta bort badkaret och installera en bås för att få plats med tvättmaskinen.

Om dusch och toalett är två fristående, men mycket små rum, kan de anslutas genom att ta bort partitionen . Detta kommer att öka utrymmet och rymma många fler objekt som tidigare var otillgängliga. Genom att kombinera lokalerna, på platsen för VVS, görs också ändringar som rör platsen för vart och ett av föremålen. Toaletten roteras vanligtvis 45 grader, placerad diagonalt i hörnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med att ansluta dessa zoner är bekvämligheten med att placera allt du behöver, det är enkelt att ansluta ett handfat och en tvättmaskin från badrums vattenrör, och toaletten i sig behöver inte alltid flyttas, den är helt enkelt utplacerad eftersom det är mest bekvämt.

En egenskap hos gamla lokaler är problematisk vattentätning. Efter rivningen av skiljeväggen är det nödvändigt att helt täcka hela det kombinerade utrymmet med isolering, medan det i nya hus är tillräckligt för att endast bearbeta området för den rivna väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man skall registrera?

Toalettens lilla storlek påverkar vilken typ av inredning som är bättre att göra i den. För att rummet inte bara ska vara funktionellt utan också attraktivt är det viktigt att hitta en optimal balans med den befintliga designen av andra rum. Du måste utgå från hur reparationerna utfördes i korridoren och köket, liksom de rum som ligger närmast badrummet. De spelar en viktig roll i valet av material och färg i rummet.

Om toalettrummet är litet är det viktigt att dekorera det i ljusa färger, eftersom de hjälper till att visuellt utöka utrymmet, och närvaron av ljusa accenter i en liten mängd kommer bara att betona rummets originalitet. Det är inte svårt att reparera toaletten med egna händer, det viktigaste är att bestämma vad som exakt ska vara där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på dina önskemål och möjligheter kan du dekorera väggarna med tapeter, kakel, gips eller Euroboard. Det är bäst att underhålla hela rummet med ett enda material som har valts, men lägga till ytterligare detaljer eller inredning till det. Om detta är en euroboard kan du måla enskilda element i en annan färg för att markera ett specifikt område. För kakel kommer användningen av lappplattor att vara original, vilket ger en trevlig färg till rummet. Tapeter eller väggfärg kan vara i olika nyanser eller ha små skillnader i tryck.

För att rummet ska vara funktionellt är det viktigt att markera området med en nisch ., där alla nödvändiga hushållsartiklar kommer att finnas. Du kan göra en sådan nisch med dina egna händer, för vilka gips är bäst lämpade, med vilka du helt kan dekorera toalettrummet. Med det här alternativet kan du skapa ett holistiskt utrymme där allt är på plats, nischer och hyllor finns inuti strukturen och därmed inte dölja utrymmet visuellt. Om det är möjligt att placera några möbler på toaletten, kan ett rum med en garderob lösa huvudproblemet med att rymma allt du behöver på ett ställe.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Själva toaletten spelar en viktig roll i reparationen av toalettrummet. Förutom funktionella komponenter och bekvämlighet för lägenhetsägare kan den också ha en intressant design. Det finns alternativ för utförandet av denna artikel i olika färger och former, vilket gör att den sticker ut i interiören. Du kan dessutom markera området där toaletten ligger för att skapa en helhetsbild. Detta är viktigt i fallet när toaletten och badet är placerade tillsammans och det finns en önskan att visuellt separera var och en av zonerna, för vilka användningen av färgfläckar är bäst lämpad.

Toalettens design bör vara i harmoni med dess funktionella komponent och inte störa den . Så, om ett rum med en varmvattenberedare, måste du hitta en lämplig plats för det eller ordna det så att detta element av teknik inte fångar ögat och verkar lösa sig i rummet. Det är bekvämt att konstruera en skåpstyp eller rackliknande struktur för detta, som antingen täcker eller döljer varmvattenberedaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du tänker på de stilistiska designalternativen för toaletten kan du välja det som passar bäst för denna typ av rum.

  • Skandinavisk stil . Det förutsätter enkelhet och koncis, ljusa färger och ett minimum av föremål i rummet. Huvudbetoningen ligger på naturligheten i alla material från vilka renoveringen är gjord. Du kan kombinera olika typer av efterbehandlingsmaterial, tapeter med kakel eller färg, vilket kommer att göra ett litet rum visuellt stort.
  • Hi-tech och modernt . Dessa stilar innebär användning av anpassade material, former och färger. Ju ljusare och mer ovanlig finish, desto bättre betonas stilen. Du kan komplettera interiören med teckningar eller fotografier med extraordinärt innehåll.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence . Efterbehandlingsmaterial väljs i en specifik stil och färgschema. Valet av VVS bör vara underordnat huvudidén, vilket innebär att toaletten, handfatet, badrummet ska skilja sig åt i böjda former med obligatoriska dekorativa element.

När du skapar ett unikt utrymme för en toalett eller ett kombinerat badrum är det viktigt att hitta en plats för varje objekt i rummet och placera dem på sina platser. Det är rätt arrangemang av möbler och VVS som gör rummet bekvämt och vackert.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Toalettväggar

För en vacker dekoration av toalettens väggar kan du välja olika material, men du måste veta vilken som är bäst lämpad och vilka sorter som är mer lämpliga. Det enklaste och billigaste sättet blir tapeter, vars färg och struktur kan vara absolut vilken som helst. Baserat på den höga luftfuktigheten i toaletten är den bästa typen av tapeter vinyl, som håller länge och har ett mycket vackert utseende.

Innan du börjar klistra in måste du utföra allt grundläggande arbete på väggarna . Förutom att de ska vara så jämna som möjligt är det viktigt att applicera ett svampdödande medel för att undvika utveckling av svamp och förhindra skador på tapeten. Valet av mönster beror på lokalernas ägare, deras smak, temperament och andra funktioner. Alla väljer sin egen färg och design. Det kan vara abstraktion, blommor eller tydliga linjer, det viktigaste är närvaron av ljusfläckar som gör rummet stort. Ju fler ljusa färger som kommer att placeras på toaletten, desto större kommer det att verka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller färg är vita, gröna och blå tapeter bäst lämpade för tvättrummet, särskilt de med små dimensioner. Bakgrunden kommer att se väldigt vacker och original ut. De kan matchas med den allmänna ideologiska betydelsen av rummet, knuten till den dekorativa lösningen i korridoren eller badrummet, för att få ett allmänt koncept, som samtidigt kommer att skilja sig åt i enskilda funktioner.

Ett annat efterbehandlingsmaterial är keramiska plattor.

För hennes rätta val på toaletten måste du vara uppmärksam på följande indikatorer:

  • storlek - storleken ska vara bekväm att lägga, vilket minimerar antalet skurna bitar;
  • form - ett icke -standardrum eller individuella dekorativa element kan läggas ut med ovanliga fyrkantiga eller rektangulära plattor;
  • typ av läggning - baserat på de två första kriterierna kommer arbetsalternativet att bestämmas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För små toaletter är det mest lämpliga valet små rektangulära produkter. Kakel i små storlekar är väl lämpade, eftersom de maskerar sömmarna perfekt. Användning av plattor med komplexa former och mönster rekommenderas inte.

Själva läggningsprocessen kan ske på flera sätt

  • Den diagonala vyn innebär att plattorna läggs diagonalt uppifrån och ner, vilket gör utrymmet större genom att expandera det.
  • Om rummet har smala sidor, är det nödvändigt att använda rektangulära plattor för att göra deras artificiella visuella ökning i tunna men långa rader.
  • Om du lägger plattorna i två nivåer: en ljus topp, sedan en delande tunn kakelremsa och en mörkare, kommer visuellt att förstora rummet.
  • Du kan höja taket visuellt med färgade plattor och placera dem vertikalt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilt vacker, om än ganska dyr, är användningen av flytande tapeter. För att arbeta med dem är det mycket viktigt att väggytan blir helt jämn för att applicera tapeter i nästa steg. Processen att bearbeta en vägg med en beläggning är ganska komplicerad, därför rekommenderas det att söka hjälp av specialister.

För att flytande tapeter på toaletten ska få ett originellt utseende kan olika glittrar eller siden trådar läggas till deras sammansättning. Vanligtvis läggs ingenting till en sådan beläggning, men väggarna är dekorerade med speglar, statyetter, men bara om det finns plats för dem eller de logiskt passar in i rummet. Du kan välja snygga möbler med dyra inredningar, tillbehör för tandborstar, tvålfat, hyllor för små saker, som tillsammans kommer att skapa en hel ensemble, dekorera och inte klämma utrymmet på toalettväggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om väggarna i rummet är mycket ojämna och arbetet med deras utjämning nästan är omöjligt, är det bäst att använda gips. Det här alternativet är tillgängligt där det finns en liten marginal på rumsdimensioner och det kommer inte att minska avsevärt på grund av installationen av nya väggar. Så snart alla sidor är uppdaterade kan vilken färg som helst appliceras ovanpå gipset, skapa intressanta ritningar, abstraktioner eller leka med blommor, limma tapeter eller till och med lägga små kakel. Valet av alternativ är tillräckligt stort och beror på preferensen för ägaren av toalettrummet.

Bild
Bild

Badrumsgolv

Det mest praktiska, pålitliga och hållbara golvbeläggningen för en toalett är en kakel. Kaklet tål konstant kontakt med vatten, är lätt att rengöra och behåller sitt ursprungliga utseende länge. För att hålla rummet varmt och mysigt kan du installera ett varmt golv, och även på vintern blir det trevligt att stå på plattorna. Om du vill ge rummet ett mysigare utseende kan du enkelt använda speciella mattor eller till och med matta med detta.

Det rekommenderas att använda fyrkantiga plattor för att lägga på golvet ., som kommer att tjäna mer pålitligt på grund av den jämna fördelningen av vikten på kvadratets yta. Dessutom tillåter installationen av sådant material att minimera kakelklippning, vilket minskar kostnaderna för det. Färgen på beläggningen kan vara vilken som helst, men det är bäst att välja ett alternativ som kommer att harmonisera med väggarna och betona designidén.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Marmor kakel anses vara den mest mångsidiga och mest populära typen av toalettgolv. Det kommer att se lika bra ut med en mängd olika tapeter, målarfärger eller väggplattor, och om du vill kan du gömma det under mattan ett tag.

Material och verktyg som krävs

För en bra och högkvalitativ toalettreparation måste du välja rätt material och välja rätt verktyg för dem. Det bästa efterbehandlingsmaterialet för både väggar och golv är kakel. Det är hållbart, inte rädd för fukt, och moderna prover hjälper till att skapa en unik design av rummet. För att arbeta med kakel måste du ha en blandning för installation, en murslev med tänder för att applicera murbruk och injekteringsbruk för fogar.

Bild
Bild

Det mest lyxiga efterbehandlingsalternativet för både badkar och toalett är naturlig marmor . Det är mycket dyrt, men det kommer att tjäna mycket länge och kommer aldrig att förlora sin relevans, vilket glädjer ägarna med ett elegant utseende. Installationen utförs på nästan samma sätt som för kakel, så verktygen kommer att behövas desamma. Om det inte är möjligt att avsätta en betydande summa för reparation av badrummet, kan du använda ett billigare, men inte mindre intressant alternativ, som plastpaneler. De är perfekta för att dekorera och skydda väggar, och tack vare olika texturer och färger är det möjligt att förkroppsliga alla designbeslut. För installationen behöver du profiler, skruvar och en skruvmejsel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fuktresistent tapet kan betraktas som ett enkelt alternativ för väggdekoration, de är billiga och enkla att installera. För att limma dem måste du ha en behållare för lim, sax och en rulle. Om väggarna i rummet är jämna kan arbetet utföras utan förberedelse, även om det är lämpligt att behandla ytan med svampdödande medel. Ett intressant alternativ skulle vara att använda trä, men eftersom det inte tolererar fukt bra är det bättre att minimera mängden i interiören.

Ett bekvämt alternativ för väggdekoration är gips . Genom att täcka väggarna med paneler kan du bli av med betydande oegentligheter i väggarna, vilket gör dem perfekta och redo för alla finish. För att arbeta med gips behöver du en snickarkniv för att skära ark, en lösning för installation på en vägg, som appliceras med en spatel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att välja material för efterbehandling med hänsyn till rummets egenskaper och materialindikatorerna för rummets ägare.

Designers rekommendationer

Inredningen i toalettrummet kan vara mycket varierande och beror på förmågor och fantasi hos ägarna i rummet.

Om toaletten är liten kan du öka dem genom att använda vissa tekniker

Att demontera gammalt VVS och installera en ny, modern, strömlinjeformad form gör det möjligt att frigöra lite utrymme och ge interiören ett nytt, attraktivt utseende, och installationsalternativet kommer att betona det unika i ett visst rum

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En toalett med förvaringsutrymme i form av skåp och hyllor i ett litet utrymme bör vara logiskt och tjäna ett specifikt syfte. Det är bäst att placera dem i området där avloppsrören ligger på väggen, så att du kan dölja dem och samtidigt göra området funktionellt. För att inte ta upp plats är det nödvändigt att använda smala skåp och hyllor, du kan utrusta dörrarna med en spegel eller göra dem helt speglade, vilket kommer att skapa en illusion av mer utrymme.
  • Du kan utrusta en vacker och funktionell toalett med rätt material och färger. Vägg- och golvdekor kan använda samma material eller olika kombinationer. Med accentfläckar på ljusa väggar kan du med fördel betona rummets design, vilket gör det lätt och intressant.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna idéer och alternativ

Tack vare tillgången till modern teknik och material kan du skapa unika designalternativ för alla rum, inklusive toaletten. Verkliga exempel som kan ses på Internet är ett bevis på detta

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av vita plattor ger rummet ljushet, och det avlånga mönstret förlänger visuellt utrymmet. Det minsta antalet rumskomponenter gör det rymligt och bekvämt. Lagrings- och röråtkomstområdet stängs snyggt av ett inbyggt skåp

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träklädsel kommer att se väldigt bra ut i lanthus. För reparationer kan du använda både naturligt trä och plastpaneler med träimitation. Det praktiska arrangemanget av alla element gör att du kan göra ett litet utrymme helt funktionellt och vackert

Rekommenderad: