Toalettbelysning (33 Bilder): Liten Taklampa, LED -vägglampor För Toalett Och Badrum

Innehållsförteckning:

Video: Toalettbelysning (33 Bilder): Liten Taklampa, LED -vägglampor För Toalett Och Badrum

Video: Toalettbelysning (33 Bilder): Liten Taklampa, LED -vägglampor För Toalett Och Badrum
Video: Top 100 small bathroom lighting ideas - LED recessed lights for bathroom decoration 2024, April
Toalettbelysning (33 Bilder): Liten Taklampa, LED -vägglampor För Toalett Och Badrum
Toalettbelysning (33 Bilder): Liten Taklampa, LED -vägglampor För Toalett Och Badrum
Anonim

Belysningsplanering för tvättrummet är en mycket viktig fråga. Om allt inte är genomtänkt i förväg kan det leda till ineffektiv drift av enheterna. Naturligt ljus är perfekt för ett tvättrum. Men i badrummen finns det som regel inte alls eller så finns det bara små höga fönster. I sådana fall måste du använda konstgjorda resurser fullt ut för att belysa rummet. Det är effektivt att använda en spegel i det inre, eftersom det återger ljus och ger känslan av ett större utrymme.

Takbelysning är ett utmärkt val, med solliknande ljusbollar inbyggda i toppen . För att säkerställa skönheten i toalettrummet kan du använda olika belysningstekniker. Den kan installeras på tak, väggar och till och med golv. Detta alternativ skapar en accent i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ju mer upplyst toaletten är, desto mindre trångt verkar det. Vissa människor gillar också att ta en bra bok till tvättrummet, men otillräckligt ljus för läsning kan vara skadligt för ögonen. Om du ofta är värd för gäster, kommer att gå på toaletten bli en integrerad del av deras vistelse hos dig. Att bara måla toaletten i attraktiva färger räcker inte om den enda ljuskällan är en gul glödlampa som hänger i taket. Tänk på att belysningsarmaturerna du väljer också ska hålla länge och inte kräver ständiga reparationer.

Välj dina glödlampor noggrant . Det är bäst att välja apparater som simulerar naturligt ljus. Det skulle vara mycket praktiskt att använda strömbrytare upplysta av en indikator. Detta kommer att göra det lättare för dig att hitta ljusomkopplaren i mörkret. Att placera en liten lampa på diskbänken är också en bra idé. Grundtanken bakom belysning är inte bara att ge ett jämnt ljus, utan också att hålla ljuset tillräckligt starkt samtidigt som man undviker direkt ögonkontakt. Det finns många nyanser när du väljer, och för att förstå denna fråga mer i detalj måste du överväga vilka lampor som är bäst för toaletten.

Det är lämpligt att välja en given rumsbelysning med en rörelsesensor, som automatiskt slås på.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Innan du väljer från ett brett utbud av belysningsarmaturer måste du bekanta dig med klassificeringen av typer av belysning. Så belysningen i toalettrummet kan delas in i tre typer: allmän, dekorativ och spot. Var och en av dem har sin egen viktiga funktion. En av dem används för att markera interiörartiklar, den andra har en viktig funktion att helt ge rummet utrymme och den tredje används till och med för att markera vissa delar av toalettrummet.

Idag kan följande klassificering av belysning särskiljas:

Takbelysning i tvättrummet består i att ge högkvalitativ belysning genom införande av strålkastare i taket. Denna teknik är främst avsedd för små rum. Lampor väljs i samband med toalettrummets design och inredning. Sådana takkonstruktioner gör att du kan belysa rummet ordentligt

Bild
Bild
Bild
Bild

Toalettväggbelysning fungerar på principen om både huvud- och extra ljuskälla. Denna typ av belysning är mycket bekväm att använda när taket är lågt och det är svårt att använda andra typer av belysning. Installation av en platta, LED -remsa, sällsynta lampor är möjlig. När du väljer, glöm inte att ta hänsyn till väggarnas bredd och efterbehandlingsmaterial. Med en liten bredd rekommenderas att använda en LED -remsa, men om väggarna är täckta med plast kan du använda modeller som inte kräver fördjupning under installationen. Ditt tvättrum ska inte bara vara vackert, utan också säkert, vilket säkerställs genom korrekt belysning

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Toalettgolvbelysning består av användning av belysning som kompletterar huvudljuset på ett originellt sätt. Ganska sällan i lägenheter eller hus, används den främst på restauranger, barer och klubbar, även om en så djärv och original design är mycket intressant att använda som ett dekorativt element i husets toalettrum. För att göra detta behöver du LED -spotlights inbyggda i golvet, det är också möjligt att installera LED -remsa i hörnen av rummet. Både det ena och det andra alternativet kommer att vara ojämförligt och kommer att lägga till chic inte bara i ditt toalettrum, utan i hela huset

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi kommer att skilja följande klassificering utifrån de typer av lampor som används i tvättrum. Det finns halogenlampor, vars främsta kännetecken är att de förbrukar väldigt lite ström, men samtidigt utför högkvalitativ belysning av rummet. Dessa lampor kan användas på de våtaste platserna i tvättrummet, och detta är ett klart plus som gör dessa lampor populära bland vanliga kunder på försäljningsmarknaden.

Nästa typ av lampor är LED, som också är mycket ekonomiska på grund av sin låga strömförbrukning . Sådan belysning används ofta bland dekorativ belysning och punktbelysning. Sådana lampor värms inte upp, vilket också är en fördel. En intressant och original egenskap är möjligheten att ändra färg på belysningen.

En annan typ av belysningsenhet är lysrör. Kostnaden för sådana lampor är jämförelsevis lägre än diodlampor, och det är ingen skillnad i energibesparingar, de är mycket praktiska i användning och är fördelaktiga för köpare.

På senare tid har vanliga glödlampor sällan använts, vars enda fördel är universell tillgänglighet på grund av deras låga pris.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsarmaturer

Var och en av oss vet hur nödvändigt ljus är inomhus, särskilt på kvällen. Och i ett rum utan fönster behövs ljus under dagen. Det är i toalettrummen som det ofta inte finns något fönster, och om det tillhandahålls är det högt och litet. I sådana små mörka rum är lampor nödvändiga, eftersom en lampa, även den mest intensiva, inte räcker.

Ett stort utbud av elektriska apparater presenteras på försäljningsmarknaden . För full och högkvalitativ belysning är interiören, väggarnas färg och närvaron av en spegel också viktigt. I små rum är det bättre att föredra väggar med ljusa färger, pastellfärger. Du kan göra golvet mörkt i färg, då kommer en sådan kontrast att se rik och mycket vacker ut, och viktigast av allt kommer lamporna att lysa ljusare på ljusa väggar, vilket visuellt kommer att öka det lilla rummet och ljusets ljusstyrka kommer att glädja ägarna. Var uppmärksam på taket, det får inte vara mörkare än väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även på försäljningsmarknaden intar den ledande platsen LED -strålkastare . De har intagit sina höga positioner på grund av egenskaper som kostnadseffektivitet, enkel installation och ett högt skydd mot hög luftfuktighet. Samtidigt är ljuset från sådan belysning väldigt mjukt, inte irriterande. Om du bestämmer dig för att installera ett undertak på toaletten och fördelar strålkastare jämnt runt hela omkretsen, blir resultatet snyggt, intressant och kostnadseffektivt. Den moderna designen i lägenheterna är också ett bakgrundsbelyst glasmålningsfönster. Sådan belysning kommer att göra alla rum spektakulära, även ett toalettrum.

En annan innovation som har en hög position på försäljningsmarknaden är ljuspaneler. Det är de som kan dekorera ditt rum om du placerar dem på bakväggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk inte att belysningen nödvändigtvis måste vara på de platser vi är vana vid, i design idag finns det inga gränser och tydliga regler. Du kan installera belysningen på en lämplig plats, vare sig det är en garderob, hylla eller handfat.

Vägglampor ser väldigt fina ut . De kännetecknas av ett stort urval av storlekar, former, färger. Även den mest krångliga köparen hittar exakt vad han behöver. Men om rummet är litet, bör du ge upp hängande lampor och välja taklampor. Men om toalettrummet ser ut som en lång korridor, kommer vägglamporna på båda sidor av väggarna att se väldigt eleganta och vackra ut. Ett sådant beslut kommer inte bara att glädja dig, utan också dina gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att dekorera alternativet med en toalett med lågt i tak med en vanlig platt nyans, vars utbud inte har några gränser. Du kan utöka fantasins gränser i ett stort toalettrum. Dessutom kan det antingen vara separat eller kombinerat med ett badkar. Här är det möjligt att använda alla slags lampor, lampor, golvlampor, vägglampor. En dekorativ spegel med belysning ser väldigt imponerande ut.

Trots de många designalternativen bör du inte glömma säkerhetsreglerna . Var noga med att följa platsen för lampor, uttag, de bör inte placeras nära handfat, toalettskålar, duschkabiner närmare än 60 centimeter. Placera inte öppna modeller på golvet för att utesluta möjligheten att bli våt. Anslut enheter med en tvåpolig jordfelsbrytare. Alla dessa rekommendationer gör din toalett inte bara vacker, utan också säker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Automatisering

Numera har automatisk belysning blivit mycket populär. Vi använder sällan el på toaletter, men detta blir inte ekonomiskt för detta, eftersom många helt enkelt glömmer att släcka ljuset i toaletten. För att undvika sådana problem och i slutändan spara energi kan du automatisera ditt tvättrum. För att göra detta måste du installera en valfri sensor - antingen sonisk eller ultraljud. Du kan också använda en infraröd sensor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig om vilka lampor som är bättre att installera i badrummet från följande video.

Rekommenderad: