Installation För Bidé: Geberit Toalettmodell, Tece-bidédesign, Grohe 2-i-1-system Och Vitra-enhet

Innehållsförteckning:

Video: Installation För Bidé: Geberit Toalettmodell, Tece-bidédesign, Grohe 2-i-1-system Och Vitra-enhet

Video: Installation För Bidé: Geberit Toalettmodell, Tece-bidédesign, Grohe 2-i-1-system Och Vitra-enhet
Video: Установка унитаза на инсталляцию 2024, April
Installation För Bidé: Geberit Toalettmodell, Tece-bidédesign, Grohe 2-i-1-system Och Vitra-enhet
Installation För Bidé: Geberit Toalettmodell, Tece-bidédesign, Grohe 2-i-1-system Och Vitra-enhet
Anonim

Utbudet av VVS -artiklar som anses vara avgörande för hushållsbruk ökar gradvis. Nyligen har den inkluderat en sådan nyhet som en installation för en bidé. Dessutom lyckades utvecklarna komma med en mängd olika versioner och varianter av denna viktiga enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Brist på ledigt utrymme i badrum begränsade bidéernas popularitet tills nyligen. Och den låga efterfrågan ledde till att handelsföretag nästan inte behövde det. Endast ibland på skyltfönster och hyllor fanns liknande enheter som bara köptes av entusiaster. Men situationen har förändrats, och det som förblivit oförändrat är att bidén levereras, om den inte är komplett med toaletten, så bör den åtminstone "spela i samklang med den." Detta krävs av rummets estetik.

Bild
Bild

Visningar

Installationen för en bidé kan installeras på en toalett på två sätt: vissa modeller placeras på golvet, andra hängs på väggen. Det första alternativet är mer bekant, strukturen är bultad mot golvets bas eller är limad. Ett förstärkt”ben” blir ett särdrag hos ett sådant system - som ett resultat är produkten svår att skilja från en enkel toalettskål. Inbyggda enheter berövas naturligtvis en massiv fixeringsdel. För dem används ett upphängningsfäste, oftast maskerat av falska väggar gjorda av gipsskivor eller plastpaneler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationer för en bidé med en två-i-ett-funktion är nu på toppen av sin popularitet . En sådan lösning är särskilt attraktiv för små badrum, där bokstavligen varje kvadratmillimeter måste fås med svårighet. Skillnaderna är relativt små: skålen blir mer långsträckt och enhetens övergripande dimensioner växer oundvikligen. Men jämfört med ett par fristående enheter uppnås fortfarande en rejäl platsbesparing. Den totala vattenförbrukningen genom den kombinerade toaletten blir högre än genom en enkel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom den mekaniska (VVS) delen finns även elektronik inuti den kombinerade apparaten, som samordnar dess arbete. Vattentillförseln i bidén utförs med hjälp av speciella munstycken, placerade antingen på beslagen vid kanten eller inuti skålens sida. När bidén slutar fungera rör sig kopplingen under fälgen och är i linje med den. Om munstyckena enligt schemat placeras i fälgen startas vattentillförseln helt enkelt när den slås på. Endast kallt vatten går fortfarande in på toaletten, men för bidén måste du också ge varmt vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en mer sofistikerad version kan en bidé i kombination med en toalett värma den inkommande vätskan på egen hand . Förutom de komponenter som redan anges finns det ibland hårtorkar, små hissar under sätet, vattenregulatorer, pendelanordningar i munstyckena.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana tillägg gör det enklare att använda enheten, men om du överger dem och väljer den enklaste modellen kan du spara en ganska stor summa.

Material

Toaletter i kombination med en bidé är mestadels gjorda av porslin och fajans. Den ökade kostnaden för porslinsstrukturer motiveras av deras styrka och ökade tillförlitlighet. Det finns ingen risk för avlagringar, skorpa eller fula fläckar på ytan. Förutom praktisk prestanda och tillförlitlighet bör ökad uppmärksamhet ägnas åt att uppfylla de valda alternativen med grundläggande sanitära krav.

Förutom dessa två material kan de också användas:

  • gjutjärn;
  • rostfritt stål;
  • plast;
  • en sten;
  • glas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Storleken på golvbidéer kan variera inom ett ganska brett intervall, men måtten på de flesta modeller är 35,6 cm i bredd, 40 cm i höjd och 50–54 cm på djupet. Upphängda enheter har inga speciella skillnader, eftersom deras utskjutande del är monterad i samma rum. Installationer tar oftast 82 x 50 x 13,1 cm. Om du väljer en toalett med bidéfunktion blir dess storlek cirka 77 x 36 x 63 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det senare alternativet, som framgår av de angivna siffrorna, är verkligen mer kompakt än ett par autonoma fordon för samma ändamål.

Stil och design

Det finns ett stort antal alternativ på marknaden, inklusive de målade i de mest ovanliga färgerna, ibland lite förknippade med VVS.

Utbudet av ledande tillverkare innehåller nu versioner som kan dekorera interiören i en mängd olika stilar:

  • retro;
  • högteknologisk;
  • modern;
  • minimalism;
  • provence.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller installationer förbättrar de kvaliteten på utrymmet och gör att du kan dölja fula detaljer. Det ursprungliga steget är att välja en kontrasterande bidé med avseende på badrumets vita väggar - ljusa färger eller till och med svart. När man tänker på designprojektets funktioner bör man komma ihåg att det inte ska försämra enhetens tillförlitlighet. Det är färgspelet som gör att du kan förverkliga de idéer som har uppstått utan onödiga problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

De senaste trenderna dikterar en förskjutning mot minimalism.

Urval och installation

Blockinstallation är endast lämplig för badrum med fasta väggar. Positioner för fixering av armeringen tillhandahålls initialt i kroppen. I ramversioner, som namnet antyder, används en stålram. Hälften av de fyra förankringspunkterna är placerade på golvet, resten på väggen. Sådana strukturer kan fästas inte bara på huvudväggarna; ibland är partitioner lämpliga för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avståndet (höjd från avlopp till rent golv) regleras inte av några standarder . För golvstående bidéer bör fälgen vara cirka 0,4 m högre än golvet. Men mer exakta siffror kan endast erhållas genom att "försöka" en specifik enhet. Prova det, efterlikna en typisk applikation, och det kommer omedelbart att bli klart på vilken höjd det är bekvämt att placera bidetten.

Bild
Bild

Justering med speciella förlängningar gör att du kan lägga till 12,5-18 cm.

Tillverkare och recensioner

Märkesprodukter Geberit , som visade sig tidigare än andra på den ryska marknaden, fortsätter att glädja konsumenterna med dess höga kvalitet än idag. Företaget tillverkar bidéer och levererar pålitliga fästelement med dem. Sortimentet inkluderar golvstående och hängande enheter i olika storlekar. De flesta produkterna är utrustade med låga installationer, som är de mest populära. Varumärket Tece, som började sin kommersiella resa tillbaka på 1950 -talet, vet mycket om den praktiska användningen av produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kunder som köper bidéer och installationer från denna tillverkare noterar den höga designlösningen, bekvämligheten och enkel installation. Produkter Grohe bekräfta än en gång att den tyska kvaliteten bevaras även under det andra decenniet av 2000 -talet. Installationer som levereras under detta märke utmärks av sin tystnad - det uppnåddes med företagets patenterade teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Företag Vitra levererar dolda vattenspolningssystem för 3 eller 6 liter, med installationsdjup från 90 till 120 mm. Du kan också köpa hängande bidéramar som är lämpliga för installation på gipsskivor. Alcaplast Är ett avancerat tjeckiskt varumärke som noggrant bevarar sitt rykte. Bland företagets senaste utveckling är det värt att notera rörliga knähållare, liksom enheter för anslutning till hygieniska duschar. Viega Är en annan tysk koncern vars produkter anses ganska värda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allt tillhör kategorin elit. Användarna noterar en genomtänkt design och minimal anslutningskonsumtion. Villeroy Boch levererar nästan universella installationer som är idealiska för att fästa bidéer från andra tillverkare. Alla nödvändiga element ingår alltid i leveransuppsättningen. Cersanit Är ett varumärke i världsklass. Installationerna som säljs till henne kan hittas både i privata hus och i de mest välrenommerade institutionerna, kvaliteten på det material som används är inte sämre än "de stora".

Bild
Bild

Winkel levererar ramfästen av hög kvalitet för bidéer och toaletter. Polska ingenjörer har lyckats skapa system som passar bra till både huvudväggar och skiljeväggar. Konsumenter noterar den långa livslängden och stabila användningen av strukturerna. Samtidigt är kostnaden för östeuropeiska produkter ganska sparsam.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland varor i budgetklass är detta det bästa valet.

Framgångsrika exempel och alternativ

En bidé med en inbyggd installationstyp kan se ganska attraktiv ut. Så här ser två separata enheter ut (toalett och bidé), och det finns inga element som förstör utsikten.

Bild
Bild

Och här syns tydligt att mot bakgrund av en vägg av tråkigt rödaktigt material uppfattas allt ännu mer förfinat. Hängande tvillingbidéer, tack vare en högkvalitativ installation, visar sig vara mycket robusta och konsekvent utföra sin funktion.

Bild
Bild

Och det här fotot visar ett av de bästa alternativen för monteringsramen.

Rekommenderad: