Bidetblandare: Väggmonterade Sanitetsartiklar Med Hygienisk Dusch, Grohe-kran Med Duschhuvud, Inbyggd Produkt, Inbyggd Design

Innehållsförteckning:

Video: Bidetblandare: Väggmonterade Sanitetsartiklar Med Hygienisk Dusch, Grohe-kran Med Duschhuvud, Inbyggd Produkt, Inbyggd Design

Video: Bidetblandare: Väggmonterade Sanitetsartiklar Med Hygienisk Dusch, Grohe-kran Med Duschhuvud, Inbyggd Produkt, Inbyggd Design
Video: Installation Video GROHE Rapido SmartBox & SmartControl Concealed 2024, April
Bidetblandare: Väggmonterade Sanitetsartiklar Med Hygienisk Dusch, Grohe-kran Med Duschhuvud, Inbyggd Produkt, Inbyggd Design
Bidetblandare: Väggmonterade Sanitetsartiklar Med Hygienisk Dusch, Grohe-kran Med Duschhuvud, Inbyggd Produkt, Inbyggd Design
Anonim

Nyligen har installationen av bidéer i badrum blivit mycket populär. Bidén är ett litet badkar avsett för intim hygien. Nu finns det ett stort utbud av denna typ av produkter på marknaden. Men när du väljer en bidé för badrummet, bör du också vara särskilt uppmärksam på mixern. Bekvämligheten med att använda utrustningen som helhet beror på dess designfunktioner.

Särdrag

Bidetblandare skiljer sig från varandra i sättet att installera dem, på deras monteringsplats och i deras tekniska nyanser. När du väljer en specifik modell bör du fokusera på funktionerna i dess placering, anslutningsmetod och användning. Inte alla typer av apparater passar en viss skål, eftersom bidéerna skiljer sig åt i hur de levererar vatten till badet.

Innehållet och funktionsprincipen för bidéblandare skiljer sig inte i grunden från anordningen för andra analoga blandare. Men det finns små skillnader i deras funktionalitet och innehåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blandarens huvudsakliga egenskaper inkluderar:

  • närvaron av en termostat och munstycke;
  • mjukare justering av vattentillförselns tryck och temperatur;
  • närvaron av en luftare som ger atomisering av vattenflödet;
  • har förmågan att ändra vattenflödets riktning inom ett brett område.
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är en väggmonterad inbyggd enhet med en bottenventil på en stång ganska populär. Det är önskvärt att det är enarmat.

Olika sorter

Det finns flera typer av bidéblandare. Låt oss överväga var och en av dem mer i detalj.

  • Med hygienisk dusch . Närvaron av en dusch gör att du kan utföra vattenprocedurer mer grundligt. En sådan mixer är bekväm och lätt att använda. För att växla vattentillförseln till "dusch", tryck bara på knappen eller vrid regulatorn, som ligger direkt på enhetens yta. Olägenheten av denna typ är bara att duschen måste hållas med handen, och det kan vara obekvämt att göra.
  • Med förmågan att justera vattnets riktning . Utvändigt skiljer sig utrustningen inte från en vanlig köksblandare. Det främsta kännetecknet för denna utrustning är närvaron av en rörlig luftare. Tack vare detta kan vattenflödets riktning ändras. Som regel är kostnaden för sådana enheter låg.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med termostat . Tack vare närvaron av en termostat är det möjligt att förinställa den önskade temperaturen för utgående vatten. Det gör det också möjligt att hålla denna temperatur för nästa användning. Dessutom har sådana blandare möjligheten att automatiskt stänga av vattnet vid en kränkning av vattentillförselns integritet. Priset på sådana installationer är ganska högt.
  • Med intern vattenförsörjning . En sådan anordning är endast avsedd för typer av bidéer, där vatten inte kommer in genom kranen, utan genom speciella element som är placerade under utrustningens kant. En sådan mixer består av två kranar och en gemensam vattenbrytare. Sanitetsstrukturen installeras direkt på golvet eller botten av bidén.
  • Sensorisk . Utrustningen kännetecknas av närvaron av en speciell fotosensor. Sensorn fångar UV -strålning, det vill säga när du närmar dig enheten utlöses kranen automatiskt och vattnet börjar rinna. Mekanismen drivs av ett litiumbatteri. Dessutom kan en sådan mixer dessutom ha en termostat. Berörings- eller beröringsfri blandare säkerställer en hög hygiennivå genom att helt eliminera behovet av mänsklig kontakt med enhetens yta. Det är enkelt och bekvämt att använda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du väljer en mixer bör du vara uppmärksam på materialet från vilket det är gjort.

Bidetblandare kan tillverkas av:

  • mässing;
  • keramik;
  • plast;
  • brons;
  • krom;
  • silumin.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se finns det ett val, men brons och mässing anses vara bättre och mer tillförlitliga material för blandare. De är inte mottagliga för korrosion, så de kommer att hålla länge. Vissa tillverkare applicerar ytterligare nickel eller förkromning på ytan för att förlänga livslängden och skydda mot korrosion.

Blandare av andra material är inte särskilt robusta och hållbara , men kan inträffa när bidén planeras användas sällan eller om toaletten har en bidéfunktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Utvändigt är mixern till bidén en kran med en kort pip. Kranens längd varierar från 85 mm till 116 mm, höjden är från 55 mm till 120 mm. Dessa storlekar är utformade för enkel hygien. Bidetkranar är faktiskt samma kranar som är installerade på diskbänken, men de har vissa strukturella skillnader.

Förutom sin lilla storlek är denna VVS -enhet lätt att använda . Det finns möjlighet att justera kranens funktion med baksidan av handen eller med flera fingrar. Den svängbara luftaren gör att du enkelt kan rikta vattenströmmen i önskad riktning. För mer bekväm processkontroll är en stor spak utformad för att slå på och av vatten med våta händer. Dess längd kan variera från 75 mm till 105 mm beroende på modell. Bidet kranstillverkare erbjuder ett brett utbud av snygga och vackra enhetsalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När badrummet är litet och det inte finns någon plats att installera en bidé, är det möjligt att köpa ett speciellt toalettlock med bidéfunktion. Detta är en komplett installation - det finns ingen anledning att installera en mixer till den. Det krävs bara att enheten ansluts korrekt till vattenförsörjningen och installeras på toaletten.

Det finns ett annat enkelt alternativ för att spara utrymme i badrummet - att installera en mixer med ett duschhuvud utan bidé . En sådan enhet är monterad på väggen nära toaletten, och toaletten används som en bidéskål. Vattenkannan är utrustad med en på / av -knapp för vattentillförsel. Dess dimensioner är små, vilket gör det enkelt att utföra nödvändiga hygienprocedurer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Utrustningens färg beror direkt på materialet från vilket den är tillverkad. Som regel är dessa gråfärger med metallisk glans. Bronsblandare med nyanser av grönt, gult, brunt och grått är också mycket populärt. De passar perfekt in i badrummet i varma färger (i ljus och vitt).

Ett stort urval av sanitetsutrustning gör att du kan dekorera ditt badrum snyggt och elegant . Om du har en bidé i ditt badrum ger en kran i brons ett sofistikerat utseende, särskilt om modellen är antik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett badrum med bronsarmaturer är inte bara bekvämt, utan också estetiskt attraktivt. Detta ger interiören en unik stil, gjord i nästan vilken stil som helst.

Bidet kranar kan också göras i guld nyanser. I sådana fall kommer badrummet att se helt enkelt lyxigt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil och design

Bidetblandare finns i olika utföranden

  • Ventilblandare . En sådan mixer har två ventiler: en är ansvarig för tillförsel av kallt vatten, den andra - varm. Genom att justera båda ventilerna ställs den optimala vattentemperaturen in. Nackdelen med denna typ är att när vattentrycket ändras kan temperaturen förändras i en eller annan riktning, och detta kan orsaka betydande obehag för användaren. Därför rekommenderas att installera en extra kran och backventiler på rören, som ansvarar för vattentillförseln.
  • 1 -greppsblandare . Med denna typ av installation styrs trycket och temperaturen på vattnet med en spak. När spaken släpps stängs vattnet av. För att justera trycket bör du smidigt lyfta upp det. Och för att ställa in den optimala temperaturen måste spaken flyttas åt höger eller vänster, beroende på vilken temperatur som krävs.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontaktlösa blandare med inbyggd termostat . Idealisk enhet för att säkerställa god hygien. Det tillåter en person att inte komma i kontakt med enheten, eftersom den har en fotosensor som utlöses automatiskt. Och den inbyggda termostaten levererar den tidigare inställda temperaturen, vilket sparar tid. Temperaturen kommer att vara konstant även om vattentrycket sjunker i rören.

Baserat på ovan beskrivna principer för mixers arbete kan du välja vad som passar dig externt. Det finns många olika mönster för utförandet av dessa VVS -enheter., Så att välja det som är rätt för ditt rum är inte svårt. Uppsättningen kan dessutom innehålla ett prefix.

Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

Här är en lista över de mest kända tillverkarna av bidékranar, kännetecknas av den utmärkta kvaliteten på utrustningen de producerar.

  • Grohe Är ett tyskt företag. Tillverkar blandare av olika slag till olika priser. Företaget är känt för sina produkters höga kvalitet tack vare användningen av högkvalitativa komponenter och arbetet från förstklassiga specialister. Grohe är marknadsledande inom blandare.
  • Lemark - ett tjeckiskt företag som har funnits länge på marknaden för VVS -utrustning, är allmänt känt i Ryssland. Det är mycket efterfrågat bland konsumenterna, eftersom det är av hög kvalitet och lågt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hansgrohe Är också ett tyskt företag som tillverkar VVS -armaturer. Företaget har 10 fabriker som producerar kvalitetsprodukter med en unik sofistikerad stil.
  • Det bulgariska företaget Vidima specialiserat sig på tillverkning av utmärkta kranar och andra tillbehör för badrum och kök. Vidima erbjuder attraktiva priser och vackert utformad utrustning för alla smaker. Sanitetsartiklarna för detta märke är populära både i Europa och i Ryssland, det har en hög kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland tillverkarna av kvalitetsprodukter kan märken också särskiljas: AM. PM, Laufen, Mohono, Euroeco, Bravat, Axor. Deras kranar är hållbara och snygga och vackra på utsidan.

Urval och installation

När du väljer en mixer, besluta i förväg om platsen för installationen. Oavsett om det blir en vägg, en sida av ett handfat eller en bidé - allt beror på dina preferenser, liksom tillgängligheten av ledigt utrymme i badrummet.

Välj den enhet som passar bidén . Och glöm inte heller badrummets design: mixern ska harmoniskt passa in i badrummets övergripande interiör.

Installationsmetoden bör beaktas och all nödvändig kommunikation bör tas med i förväg till den plats där det är planerat att installera en bidé med en mixer.

Bild
Bild

När du köper, läs noggrant produktens förpackningsinnehåll . En blandare av hög kvalitet måste ha alla nödvändiga komponenter för problemfri anslutning av produkten till vattenförsörjningssystemet.

Glöm inte att dessutom köpa en bidetsifon för att ansluta till vattenförsörjningssystemet.

För en mer tillförlitlig drift av mixern är det bättre att undvika närvaro av plastdelar. Välj en robustare och mer tillförlitlig design och var noga med att uppmärksamma närvaron av tillverkarens garantikort vid köpet.

Bild
Bild

För att installera en extern mixer behöver du: en justerbar skiftnyckel, en tätning för anslutningar (till exempel FUM -tejp) och flexibla slangar (måste inkluderas).

Installationsprocessen omfattar flera steg:

  • montering av utrustning, fastsättning av nödvändiga slangar;
  • fixering av mixern på bidéns yta med en mutter (packningar sätts in på den ena och andra sidan av bidén);
  • flexibla slangar är anslutna till rörledningsnätet;
  • alla befintliga anslutningar är insvepta med FUM -tejp eller annat för att undvika läckage.
Bild
Bild

För att installera en inbyggd mixer måste du tänka på allt i förväg: även vid reparationsstadiet

  • Förbered platsen där enspaks- eller dubbelspaksblandaren ska installeras. Om efterbehandlingen är klar är det nödvändigt att demontera en del av efterbehandlingen från väggen.
  • Dra rören till den plats där du planerar att installera mixern. Bestäm fästpunkten noggrant så att du inte behöver göra om allt arbete.
  • Blandaren är monterad i en nisch gjord i väggen speciellt för den. Vidare är den ansluten till vattenförsörjningssystemet via slangar.
  • Efterbehandlingen av väggen runt kranen håller på att slutföras.
Bild
Bild

Och i slutskedet är en extern panel ansluten, som är utrustad med ventiler för reglering av vattnet. Denna process är ganska viktig - den måste göras mycket noggrant.

Det är bäst att överlåta sådant arbete till en specialist inom VVS -enheter, men med viss kunskap, erfarenhet och att följa installationsplanen är det möjligt att göra det själv.

Rekommenderad: