Toalettborste (43 Bilder): Golvlång Keramikborste Med Stativ, Vägghängande Borste

Innehållsförteckning:

Video: Toalettborste (43 Bilder): Golvlång Keramikborste Med Stativ, Vägghängande Borste

Video: Toalettborste (43 Bilder): Golvlång Keramikborste Med Stativ, Vägghängande Borste
Video: Brosse soufflante Remington : le test ✨ Marion Blush 2024, April
Toalettborste (43 Bilder): Golvlång Keramikborste Med Stativ, Vägghängande Borste
Toalettborste (43 Bilder): Golvlång Keramikborste Med Stativ, Vägghängande Borste
Anonim

En toalettborste är en speciell borste på ett mycket bekvämt handtag med liten kapacitet, som fungerar som ett stativ. Idag har denna artikel av VVS -vård blivit en mycket snygg inredningsartikel. Det är anpassat inte bara för att utföra vissa funktioner med hög kvalitet, utan också för att perfekt harmonisera med den allmänna stilen i rumsinredning. Tack vare det stora sortimentet av denna typ av produkter kan du köpa en borste som kommer att se snygg ut i vilken design som helst.

Särdrag

Denna enhet anses vara en viktig egenskap i varje badrum. Men intressant nog gäller detta inte hem för europeiska och amerikanska vanliga. Många av dem kan inte ens föreställa sig vilken typ av enhet det är och varför det i allmänhet behövs. Saken är att toalettutformningarna i väst skiljer sig allvarligt från dem som finns i våra hem. Tömning av vatten i europeiska och amerikanska enheter sker i ett konstant läge, och därför startar flödet snabbt och effektivt alla spår av besök av en vanlig person på toaletten.

Bild
Bild
Bild
Bild

I strukturer som installeras i det post-sovjetiska utrymmet rinner vatten i portioner och kan inte tvätta hela toalettskålen i ett slag i erforderlig omfattning. Därför behövs för dessa ändamål en bra toalettborste, med vilken du kan göra högkvalitativ rengöring av VVS.

Dessa borstar har följande funktioner:

  • mycket praktiskt;
  • med rätt val kommer de att hålla länge;
  • bekväm att använda;
  • har ett estetiskt utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Efter plats i badrummet kan ruffar delas in i tre typer.

  • Utomhus . "Glas" finns var som helst i badrummet och kan vid behov flyttas.
  • Väggmonterad . Fixerad med en bas på väggen för större bekvämlighet.
  • Upphängd . Borsten hängs upp av handtaget på ett speciellt behållarfäste.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan hitta några mycket intressanta lösningar:

  • strukturer med en rulle för att säkra pappersrullen;
  • borstar med en extra borste;
  • animalistiska designprodukter tillverkade i form av roliga djur;
  • snygga uppsättningar, som inkluderar en borste själv, en vacker tvålrätt och andra tillbehör som är gjorda i samma stil, till exempel glasartiklar inredda i ett nautiskt tema.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter som installeras på golvet anses vara de vanligaste . De kallas "glas" eftersom toalettskålens ruff är i ett speciellt glas placerat på golvet. Förresten, formen på detta glas är helt annorlunda: från formen på en cylinder till formen av en cirkel eller en fin konfiguration. Den golvstående produkten är mest efterfrågad, men experter anser att den är den mest ohygieniska modellen. I ett stativ som står på golvet, är ruffen ständigt i en ganska smutsig miljö, har inte möjlighet att ventilera, så skadliga bakterier kan föröka sig på det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggmonterade toalettprodukter innebär installation av en behållare där ruffen ska sättas in i badrumsväggen. Detta kommer att göra rengöring av golvet mycket enklare. Men om installationen utförs ordentligt kommer det att vara mycket svårt att tvätta själva stället. Endast en pensel hänger i den hängande produkten, och själva behållaren ligger också på golvet. Det här är de mest praktiska produkterna, eftersom de gör att du enkelt kan tvätta inte bara borsten utan även glaset om det behövs. Och denna metod för lagring av produkten kallas den bästa av specialister. I det här fallet måste borsten hängas på en speciell krok, och vattnet som rinner ut från det kommer att falla ner i glaset, som placeras omedelbart under borsten. Då är hygienartikeln helt perfekt ventilerad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många företag inkluderar toalettborstar med sina ställningar eller väggfästen .som kommer att utföra 3-4 funktioner samtidigt. Samtidigt kan borststället också innehålla ett snyggt tillbehör för toalettpapper eller våtservetter. Och det kan också finnas en hylla för en fräschare. Det här är de mest praktiska lösningarna som hjälper dig att lösa ett antal problem och inte slösa pengar på fristående tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudkrav

Toalettborstar är gjorda av specialmaterial som är resistenta mot olika tvättmedel och fukt, så att du kan börja rengöra toaletten utan problem vid rätt tidpunkt. Även med användning av hårda rengöringsmedel förlorar toalettborsten inte sitt snygga utseende. Innan du köper en toalettborste är det värt att överväga hur mycket den kan uppfylla dina förväntningar, specifika kriterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en hel lista med egenskaper som varje produkt av detta slag nödvändigtvis måste uppfylla

  • Rengöringselementet måste vara tillverkat av högkvalitativa syntetmaterial med en viss styvhet i borsten. Med sin hjälp blir det mycket lättare att ta bort smuts.
  • Handtaget ska vara slätt, av rätt längd och av högkvalitativt och hållbart material. Det ska vara så bekvämt som möjligt att använda, men samtidigt ska det inte vara särskilt böjt.
  • Det är bäst att välja hopfällbara modeller, eftersom de är mycket lättare att rengöra än andra alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Beroende på tillverkningsmaterialet är toalettborstar följande:

  • plast;
  • metall (förkromad);
  • keramisk;
  • silikon.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta vanliga människor väljer produkter med en syntetisk borste ., som kan bytas vid behov, och ett smidigt handtag som är lätt att rengöra. Handtaget i billiga modeller är ofta plast, borsten är plast eller gummi. I dyrare borstar är handtaget av metall eller glas, mycket ofta även av keramik eller en kombination av alla dessa material. En alltför hård borste är inte rätt val. Perfekt, om borsthandtaget är tillverkat av rostfritt stål, tål det hårt tryck när du tvättar toaletten. Men många vanliga människor väljer produkter med ett trähandtag, som ser mer elegant ut, men inte lika hållbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastmuff kan ha olika former och alla slags färger. Det är förresten inte synd att slänga den om den går sönder. Plastprodukter är inte särskilt hygieniska, men de är billigare än andra. Keramik- och porslinsbehållare ser ganska eleganta och lyxiga ut. De är dock lätta att slå. Därför är en borste av denna typ endast lämplig för vanliga människor som är mycket försiktiga när de använder ett sådant tillbehör. Denna typ av produkter produceras av många europeiska företag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill lägga till lite antik eller klassiker i interiören, är det bättre att köpa en elegant borste av mässing eller brons (kanske till och med gjutjärn), är sådana alternativ ofta dekorerade med gjutning, smide och andra catchy element. Moderna badrumsdesigner innehåller ofta ett stort antal ljusa kromytor. Många borstar är gjorda i denna stil, för vilka behållarna är gjorda av rostfritt stål. Vanligtvis har de en strikt cylinder- eller kubform. Akrylmaterial fyller vårt hem mer och mer. Denna mycket hållbara polymer är extremt flexibel och hjälper tillverkare att skapa mycket vackra och originella mönster både i färg och form. Denna borste är extremt praktisk att rengöra och ser modern ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och färger

Toalettborstar finns i alla storlekar för att möta alla potentiella konsumenters behov. Därför kan du i butiker enkelt hitta en borste med det längsta eller kortaste handtaget, med en hög eller låg hållare. Valet beror på interiörens behov. Glöm inte de olika färgerna, vilket är viktigt när du väljer detta tillbehör. De mest populära är färger som harmoniskt smälter in i badrummets eller toalettens övergripande design. Med en snövit toalett bredvid ser en vit toalettborste bra ut, en svart produkt kommer att se bra ut när du dekorerar ett badrum med svarta kakel. Förkromade metallprodukter eller borstar stiliserade i brons väljs för högteknologisk eller minimalistisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten, utåt kan sådana enheter se väldigt imponerande ut . Det är mycket vanligt att hitta plastborstar i form av blommor i krukor, bowlingnålar, glas för drinkar, giraffer eller roliga katter. Djurborstar är mycket populära nu. Den körsbärsformade modellen är mycket efterfrågad. Dess runda röda kolvglas är tillverkat i form av detta bär, borsthandtaget är grönt och huvudet är rött. Allt ser väldigt trevligt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Ett exempel på en mycket praktisk golvprodukt är modellen K-1027 från en tysk tillverkare. WasserKRAFT … Kolven i rostfritt stål står på tre gummifötter som inte repar golvet. Inuti finns en annan kolv av svart plast. Den kan enkelt tas bort för rengöring. Ovan är ett metalllock med en plastinsats som gör att du snabbt kan ta upp och sätta in borsten tillbaka. Elegance keramiska golvborste från Wess kommer att förvåna dig med snygg prakt och strama funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Märke Spirella (Schweiz) producerar mycket eleganta modeller av borstar av hållbar polystyren i 7 ljusa färger, bland vilka du definitivt kan hitta rätt färg. Formgivarna av varumärket Comptoir de Famille har kommit med en mycket elegant modell av ett golvtypstillbehör som kallas "Angel". Behållaren med föremålet är gjord i form av en keramisk kanna, som är dekorerad med ett vackert monogram på sidan. Handtaget är av metall. Och golvprodukter från märket Wenko är ett verkligt exempel på tysk noggrannhet. Ett glas i rostfritt stål som vilar på ett stativ uppifrån, kompletterat med en rulle för att hålla papperet.

Bild
Bild
Bild
Bild

På Ikea du kan hitta en mängd catchy tillbehör från olika material. Till exempel är Kalkgund -modellen tillverkad av hållbart rostfritt stål. Glaset i form av en cylinder har en öppning på sidan. Borsthuvudet kan bytas snyggt och snabbt om det behövs. Handtaget är också tillverkat av högkvalitativt rostfritt stål. Plastborste Ikea "Takkan" har en lakonisk design. Denna produkt tillverkas i endast en färg, men vitt är lämpligt för många moderna lägenheter. Produkten har en kompakt storlek, så den tar inte mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

boende

Om du vill lämna produkten på golvet, är en vanlig golvmodell lämplig, som kan flyttas vid behov, om det behövs. Om du gillar tanken på att placera borsten på en höjd, är väggmodellen det bästa valet. Samtidigt kan du fästa borsthållaren på väggen med hjälp av en sugkopp, vilket innebär enkel borttagning och att använda bultar för styrka. Om du vill hänga borsten själv, och inte hållaren, måste du välja vilken hängande modell som helst. Förresten, idag kan du hitta utbytbara borstar och hållare i butiker. De tillåter att inte ändra hela strukturen, utan bara en del av den som har tappat sitt utseende.

Bild
Bild

Hur man använder och sköter?

Det kan vara konstigt, men det finns särskilda regler för rengöring av VVS med en borste.

För att produkten ska fungera längre och mer effektivt bör dessa regler vara kända:

  • du måste ta ett bra grepp om borstens handtag med hela handflatan (på vissa modeller är grepppunkten markerad);
  • för högkvalitativ rengöring av eventuell förorening måste du först doppa borsten i vatten och sedan lägga till ett antibakteriellt medel på toaletten;
  • i slutet av rengöringen måste du tömma vattnet helt från tanken, samtidigt byta borsten under den rinnande vattenströmmen;
  • återstår bara att torka bort fukten från borsten och återföra enheten till förvaringsplatsen.
Bild
Bild

Det är inte nödvändigt att lagra ruffen ordentligt i ett helt stängt tillstånd ., och utan att röra glaset - i en upphängd form, varför alla experter anser att upphängda modeller är de mest framgångsrika. Många modeller har en extra rengöringsborste under toalettkanten, där det som bekant samlas smuts, bakterier och obehaglig lukt. Om borsten är i glaset hela tiden, är det bäst att tillsätta ett speciellt tvättmedel och desinfektionsmedel till det. Vätskan som borsten ligger i behöver ofta bytas ut.

Enligt bruksanvisningen ska ruffen själv bytas minst en gång var tredje månad. Efter varje användning rekommenderas att skölja produkten noggrant genom att sprinkla den med ett speciellt medel. Borsten till badrummet måste tvättas då och då. Och ju oftare du gör detta, desto säkrare blir dess dagliga användning.

Bild
Bild

I grund och botten finns det två av de mest effektiva rengöringsmetoderna:

  • du måste sänka borsthuvudet i en desinfektionsvätska för att bli av med olika bakterier och infektioner;
  • borsten ska blötläggas med vanlig ättika eller vithet.

När desinfektionen är klar måste du sänka borsten i toaletten, sänka tanken för att skölja produkten från alla sidor. Efter det kan du lägga det på sin vanliga plats. Det är värt att göra denna typ av rengöring minst en gång i månaden. Om en av familjemedlemmarna har en tarminfektion, bör ruffen rengöras en gång i veckan.

Rekommenderad: