Hörnuppvärmd Handdukstork: Vatten Och El. Mått. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Hörnuppvärmd Handdukstork: Vatten Och El. Mått. Hur Väljer Man?

Video: Hörnuppvärmd Handdukstork: Vatten Och El. Mått. Hur Väljer Man?
Video: Handdukstork - video om montering och fyllning | Svedbergs 2024, Mars
Hörnuppvärmd Handdukstork: Vatten Och El. Mått. Hur Väljer Man?
Hörnuppvärmd Handdukstork: Vatten Och El. Mått. Hur Väljer Man?
Anonim

I ett litet badrum är det viktigt att använda utrymmet så effektivt som möjligt. För att göra detta måste du välja rätt storlek och form för ett bad, ett handfat, skåp och en handdukstork. En spole behövs i varje badrum: med dess hjälp är det bekvämt att torka fuktiga textilier, samt att hålla en behaglig temperatur i rummet. Hörnmodeller hjälper till att spara utrymme och avlasta utrymme. De är tillverkade av olika material, de är vatten och elektriska. Låt oss ta reda på vad du ska tänka på när du väljer sådan utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Hörnuppvärmd handdukstork är utformad för installation i ett inre eller yttre hörn av rummet (platsen beror på modellen). De flesta av dessa torkanordningar är stegar, vars länkar är placerade i en vinkel på 90 grader i förhållande till varandra.

Fördelarna med hörnstrukturer:

  • möjligheten att maximalt spara ledigt utrymme i ett litet rum;
  • ett stort utbud av modeller: från små budgetmodeller till stora lösningar med en uppsättning tilläggsfunktioner;
  • ett brett utbud av designlösningar, på grund av vilka du kan välja ett alternativ för din interiör;
  • produktens tillförlitlighet och hållbarhet med rätt val;
  • enkel installation.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar den högre kostnaden för hörnstrukturer jämfört med traditionella spolar.

Visningar

Hörnuppvärmda handdukstorkar är indelade i 2 stora grupper. De är vatten och elektriska. De första omdisponeras för att anslutas till värmesystemet (i privata hus, stugor) eller till varmvattenförsörjningen (i lägenheter) . En vattenuppvärmd handdukstork är billig, men innan du börjar använda den måste enheten "inbäddas" i värmesystemet: detta kräver kunskap, verktyg och ledig tid. En sådan torkanordning värms inte upp när varmt vatten stängs av (till exempel under reparations- eller underhållsarbete): detta är dess största nackdel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska hörnuppvärmda handdukstorkar är mobila . De är beroende av el och fungerar på ett 220V hushållsuttag. Sådana modeller är golvstående eller hängande. Golvmodeller kan enkelt flyttas från ett rum till ett annat, om det behövs. Till skillnad från en vanlig radiator har elektriska handdukstorkar extra skydd mot elektriska stötar, så att de säkert kan användas i rum med hög luftfuktighet. En betydande nackdel med sådana radiatorer är det högre priset jämfört med klassiska vattenmodeller.

Storleken på båda torkanordningarna är varierande: tillverkare erbjuder både kompakta modeller och övergripande sådana för rymliga rum. Produkterna kan vara smala med en bredd på 30 cm eller breda 50 cm. Höjden är också annorlunda: det finns modeller till salu med en höjd av 40 cm till en och en halv meter. Enheter kan utrustas med hyllor, krokar, effektregulatorer (elektriska modeller).

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Hörnuppvärmda handdukstorkar kan tillverkas av olika material, som alla har sina egna egenskaper. Billiga alternativ är gjorda av svart stål. Sådana anordningar är kortlivade eftersom de är mottagliga för korrosion . Ståltorkar rekommenderas inte för användning i lägenheter, eftersom det ofta förekommer tryckfall i värmesystemet och varmvattenförsörjning.

Rostfritt stål är det mest populära materialet vid tillverkning av handdukstorkar . Det kännetecknas av ökad hållfasthet, motståndskraft mot vattenhammare och plötsliga tryckfall i systemet. Tack vare den interna korrosionsskyddsbeläggningen motstår rören perfekt rost och är lämpliga för vatten av alla sammansättningar. Handdukstorkar i rostfritt stål är billiga och attraktiva i utseende: produkter kan förkromas, imitera icke-järnmetaller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med anordningar av rostfritt stål inkluderar vikt, men ju större massa desto bättre värmeöverföring kommer enheten att ha.

Dyrare hörnuppvärmda handdukstorkar är gjorda av koppar och mässing . Koppar leder värmen bra. VVS-produkter av denna icke-järnhaltiga metall är mindre hållbara än stålmodeller, men samtidigt bär de laster bra.

Mässing är svagare än koppar . Det tolererar inte hydrauliska stötar bra, varför det inte rekommenderas att använda handdukstorkar i mässing i lägenheter. Ett undantag är privata hus, där det inte finns några trycksteg i värmesystemet, och det finns en liten intern belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Först och främst måste du bestämma vilken typ av uppvärmd handdukstork: vatten eller el. Om det förekommer frekventa avbrott i GVO-systemet är det lämpligt att titta närmare på de fristående 220 V. Du kan välja en kombinerad enhet som kan fungera i två lägen. Om en vattentorkare föredras är det viktigt att den skyddas mot korrosion. Produkter med korrosionsskydd är lämpliga för alla vattenkompositioner, de kommer inte att misslyckas under de närmaste åren och kommer att behålla sin estetik trots svåra driftförhållanden.

När du väljer bör du också tänka på följande kriterier

  1. Material . Erfarna rörmokare rekommenderar modeller av rostfritt stål. Tänk på att enhetens väggtjocklek inte bör vara mindre än 3 mm. Det är bäst att välja produkter som inte har svetsade sömmar, eftersom sådana skarvar avsevärt minskar strukturens hållfasthet.
  2. Placeringsmetod . Inomhus och utomhus hörnuppvärmda handdukstorkar är lika effektiva för att spara utrymme. När du väljer en typ för denna parameter måste du ta hänsyn till badrums layout och dina personliga preferenser.
  3. Produktens mått . Oftast väljs produkterna i enlighet med rummet i rummet. Om det är litet är det bättre att välja kompakta modeller, och för en rymlig, leta efter en helhetslösning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en handdukstork ska du tänka på tillverkarens rykte, enhetens utseende och dess tekniska egenskaper.

Rekommenderad: