Toalett Av Wellpapp (16 Bilder): Lantlig Utomhustoalett Av Wellpapp Med Egna Händer Enligt Ritningar Med Mått

Innehållsförteckning:

Video: Toalett Av Wellpapp (16 Bilder): Lantlig Utomhustoalett Av Wellpapp Med Egna Händer Enligt Ritningar Med Mått

Video: Toalett Av Wellpapp (16 Bilder): Lantlig Utomhustoalett Av Wellpapp Med Egna Händer Enligt Ritningar Med Mått
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Toalett Av Wellpapp (16 Bilder): Lantlig Utomhustoalett Av Wellpapp Med Egna Händer Enligt Ritningar Med Mått
Toalett Av Wellpapp (16 Bilder): Lantlig Utomhustoalett Av Wellpapp Med Egna Händer Enligt Ritningar Med Mått
Anonim

Sommarstugan är ett paradis för dem som vilar i kropp och själ, som arbetar på jorden. Traditionen att bygga små hus omgiven av härliga sängar har överlevt till denna dag, men vanligtvis är civilisationens bekvämligheter och fördelar svåra i avlägsna områden. En gatutoalett är ett av de knep som människor tar till för att göra en dacha bekväm för sig själva. Att möta den med wellpapp anses vara det mest populära alternativet bland sommarboende.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En lanttoalett av ett profilerat ark har ett antal egna egenskaper.

Först och främst är det väldigt enkelt att installera: du behöver bara välja de önskade dimensionerna på metallplattorna och stöden . Och beroende på toalettens inre struktur blir det lätt att underhålla.

Dess utseende kommer inte att förlora sin glans på länge, eftersom wellpapp inte lämpar sig för korrosion, och en mycket resistent färg används för att ge den färg. Förutom den trevliga designen är materialet som plattorna är tillverkade av hållbart och lätt. Priset för att installera en utomhustoalett av wellpapp kommer att glädja även den mest ekonomiska köparen.

Det finns få nackdelar med en sådan toalett: den enda svårigheten som en person kommer att möta är att laga en profilram.

På sommaren är en sådan toalett kanske inte särskilt bekväm: solens strålar värmer metallen, vilket gör den täppt inuti.

Bild
Bild

Träning

Det första steget i förberedelsen bör vara att välja en lämplig plats för toaletten. Rengöringsutrustningens ingång ska vara bred och bekväm, och luckan ska vara rymlig och med god åtkomst. Det är mycket viktigt att ta hänsyn till egenskaperna hos jorden som strukturen kommer att ligga på. För att förhindra att avfall täpper till vattenkällor bör avståndet mellan dem och toaletten vara:

  • för lera - 20 meter;
  • för leror - 30 meter;
  • för sand och sandig lera - 50 meter.
Bild
Bild

Djupet av botten av cesspoolen bör inte gå ner mer än 3 meter, medan ytterligare 1 meter jord ska ligga kvar till grundvattnet.

Bild
Bild

Därefter är det värt att bestämma vilken typ av grop du behöver använda på platsen: helt förseglad eller dränering med en saknad botten.

Standardstorleken på gropen för en sluten grop når 2 meter djup, 2 meter lång och 1,5 meter bred . Själva toaletten kommer att vara ungefär lika stor. Du måste gräva ett hål för att lämna en marginal för tegel och cement, så djupet ökar naturligtvis med 15 centimeter. Det ges också en lutning mot luckan genom vilken avlopp kommer att samlas upp.

Bild
Bild

Därefter täcks botten med ett tjockt lager sand, gropen täcks med en lufttät film, som kläms fast med armering och fylls sedan med cement för att bilda en 1 cm tjock betongplatta längst ner.

Tack vare krossad sten, som är en viktig ingrediens i blandningen, kommer denna platta att vara tillräckligt stark om en vecka för att fortsätta arbeta med den.

Tjockleken på tegelväggen, som uppförs inuti gropen längs varje sida av den, bör vara upp till 25 cm . Sömmarna mellan blocken måste vara tätt fyllda med bitumenmastik för att vara täta. För att bevara teglet måste det täckas med cement-sandgips.

Det är lättare att utrusta en dräneringsgrop: här behöver du bara tegel, som inte ens behöver putsas och förseglas . Ju fler sömmar i den, desto bättre, och botten ska strös med bara sand.

Bild
Bild

Byggstadier

Efter att hålet i dacha har grävts och alla förberedelser har gjorts är det dags att installera toaletten.

Att göra det själv är väldigt enkelt - följ bara ett enkelt schema

Bild
Bild

Det första steget är att installera ställen: enligt ritningarna som visar de genomsnittliga måtten bör deras höjd vara minst 2 meter och väggtjockleken ska vara 40 eller 60 millimeter . De formade rören sätts in i förgrävda hål och det hela fylls med betong. Stolparna bakom sumpen ska vara lägre än de främre för att göra det lättare att montera det lutande taket.

Bild
Bild

Efter att ha betongat golvet med hjälp av träformar och beslag, tilldelat utrymme för ett hål som öppnar tillgången till gropen kan du börja bygga en toalettstol. För att göra detta, bygg en tegel "räknare" runt hålet. Höjden på dess väggar bör inte vara högre än 50 centimeter, annars blir det helt obekvämt att sitta ner.

En vecka senare, när golvet har stelnat, kommer avståndet från det till toppen av toalettstolen att vara bara 40 centimeter.

Bild
Bild

Att laga en bandning från en profil med egenskaperna 0, 4x0, 2 eller 0, 6x0, 4 centimeter är en svår uppgift, därför bör du antingen kontakta en specialist eller installera bultade fästen om du inte har erfarenhet av detta . Efter installationen av den nedre metallramen svetsas de remmar som förbinder stativens övre punkter. Nästa steg är tillverkning av svarv för taket: delar av profilen (fram och bak - 50 cm, på sidorna - 30 cm) sticker ut utanför väggarna, vilket gör det lättare att fixa wellpappet.

Bild
Bild

För att förstärka väggarna fixeras ytterligare en metallbit - diagonalt och på alla tre sidor, förutom dörren.

Till dörren tillagas en karm av fyra profilbitar, skurna i en vinkel på 45 ° . Tvärdelar är monterade på denna rektangel för att göra dörren ännu starkare. Gångjärnen som den ska fästas på installeras på ett avstånd av 25 centimeter från toppen och botten.

Bild
Bild

Toaletten ska vara mantlad med C20- och C21 -profilerade lakan . Tjockleken varierar från 0,5 till 0,7 centimeter, installerade med speciella överlappande skruvar, de skyddar personen som sitter inuti från regn och vind.

Det sista steget i toalettkonstruktionen är diskens foder. Den stängs med ett fuktbeständigt plywoodskikt med ett utskuret hål, på vilket fälgen sedan monteras. Toaletten ska dekontamineras före användning.

Rekommenderad: