Små Handdukstorkar: Små El- Och Vattenmodeller För Badrummet. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Små Handdukstorkar: Små El- Och Vattenmodeller För Badrummet. Hur Väljer Man?

Video: Små Handdukstorkar: Små El- Och Vattenmodeller För Badrummet. Hur Väljer Man?
Video: Handdukstorkar med Christoffer - 3 tips 2024, Mars
Små Handdukstorkar: Små El- Och Vattenmodeller För Badrummet. Hur Väljer Man?
Små Handdukstorkar: Små El- Och Vattenmodeller För Badrummet. Hur Väljer Man?
Anonim

De flesta badrummen i lägenheten kan inte skryta med rymlighet, varför ägarna måste ta ansvar för att välja en handdukstork. En modell i rätt storlek kommer inte att "stjäla" utrymmet, det kommer harmoniskt att passa in i ett litet rum, bidra till att minska luftfuktigheten och därmed förhindra uppkomsten av mögel och mögel.

Lösningar med hyllor, vikstrukturer, alternativ från mässing, rostfritt stål från inhemska och utländska tillverkare - det finns hundratals uppvärmda handdukstorkar på marknaden. På grund av det stora sortimentet är det svårt att göra rätt val. Låt oss försöka förstå olika modeller och hjälpa dig att förstå vilken spole som är rätt för dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett badrum är ett rum där du inte kan klara dig utan en extra värmekälla. Dessa inkluderar en uppvärmd handdukstork. Med hjälp kan du behålla en optimal temperaturregim, torka våta handdukar och andra saker . Den lilla handduksvärmaren för badrum är den perfekta lösningen för små utrymmen där det är viktigt att ta vara på varje ledig centimeter.

Bild
Bild

Detta är de främsta fördelarna med de kompakta modellerna

  1. Stort sortiment av inhemska och utländska uppvärmda handdukstorkar . Det finns produkter till salu med olika indikatorer på design, funktionalitet och andra parametrar. Du kan snabbt hitta en lösning som uppfyller både tekniska egenskaper och kostnad.
  2. Extern perfektion . De flesta modellerna kan harmoniskt passa in i vilken inredning som helst, vackert dekorera en tom vägg i badrummet. På försäljning kan du hitta designlösningar, vissa företag tillverkar enheter på beställning, med hänsyn till varje kunds krav.
  3. Enkel installation . Små spolar, tack vare sin låga vikt, är enkla att installera.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med kompakta uppvärmningsanordningar inkluderar omöjligheten att lägga på dem alla önskade textilier för torkning.

Typer och modeller

Det finns många typer av spolar. De skiljer sig åt i typ av arbete, design, tillverkningsmaterial. Låt oss överväga varje typ mer detaljerat.

Efter typ av värmekälla

Enheterna är vatten, elektriska och kombinerade . De första är avsedda för tappning av varmvattenförsörjningssystemet. Fördelarna med sådana modeller inkluderar låg kostnad, tillförlitlighet och hållbarhet. De är enkla att självständigt ansluta till värmesystemet eller varmvattenförsörjningen. När varmvattentillförseln stängs av blir en sådan spole kall - detta är dess största nackdel.

Bild
Bild

Elektriska modeller är beroende av elektrisk energi . För att enheten ska bli varm måste den vara ansluten till ett 220 V. uttag. Sådana enheter är enkla att installera, de kräver inte anslutning till ett varmvattenförsörjningssystem och utmärks av sin rörlighet. Många modeller stöder autonom drift: på grund av tidtagare och temperaturregulatorer kan du ställa in de optimala värmelägesinställningarna för dig själv.

Bild
Bild

Kombinerade spolar är anslutna till varmvattensystemet, men samtidigt kan de också drivas från det elektriska nätet . Deras främsta nackdelar inkluderar höga kostnader jämfört med tidigare typer av enheter, begränsade samlingar.

Bild
Bild

På grund av dessa funktioner är kombinerade spolar inte populära bland konsumenter.

Genom design

Modeller har olika design

  1. Hopfällbar . Sådana uppvärmda handdukstorkar är utrustade med en speciell omvandlingsmekanism, tack vare vilken de inte tar mycket plats när de är vikta.
  2. Gångjärn . Dessa enheter finns i olika storlekar och former. De är U-formade, M-formade, i form av en stege, med kantiga eller strömlinjeformade former. Ofta finns det modeller med hyllor där du kan placera skor, handskar, halsdukar och mycket mer för torkning. Roterande strukturer är intressanta: de är utrustade med en speciell mekanism som gör att du kan vrida enskilda element i spolen 180 grader.
  3. Utomhus . De är utformade för att placeras på golvet. Det finns vatten och el.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter tillverkningsmaterial

För tillverkning av små uppvärmda handdukstorkar, rostfritt eller svart stål, används oftast icke-järnmetaller. Rostfria modeller anses vara de mest pålitliga och hållbara. Tack vare polering får det yttre lagret av produkterna en spegelliknande glans. Rostfria lösningar utsätts inte för korrosion, de är prisvärda . Deras nackdelar inkluderar problematisk anslutning.

Bild
Bild

Svarta stålprodukter är mindre hållbara på grund av snabb rostning (särskilt för spolar som inte har behandlats med en korrosionsskyddande beläggning) . Deras nackdelar inkluderar också ett obeskrivligt utseende. Sådana modeller är ofta täckta med färg, det är osannolikt att de blir en spektakulär möbel. Bland deras fördelar noteras budgeten - sådana modeller kommer att kosta köparen billigare än andra.

Bild
Bild

För tillverkning av uppvärmda handdukstorkar från icke-järnmetaller kan mässing eller brons användas . De kännetecknas av god värmeledningsförmåga, snabb uppvärmning och korrosionsbeständighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat viktigt plus är deras låga vikt. På grund av deras låga vikt kan enheterna placeras på "bräcklig" beklädnad.

Den största nackdelen med koppar- och mässingspolar är deras höga kostnad.

Bild
Bild

Valbara kriterier

När du köper en liten handdukstork måste du vara uppmärksam på ett antal viktiga nyanser

  1. Typ av utrustning . Vilken modell att välja (vatten, elektrisk eller kombinerad) beror på installationsplatsen för värmaren och önskan att ha en stationär eller mobil enhet.
  2. Tillverkningsmaterial . De optimala handdukstorkarna när det gäller förhållandet tillförlitlighet, hållbarhet och kostnad är gjorda av rostfritt stål.
  3. Anslutningsmetod, stigardiametrar och centrumavstånd . Med fel val måste du tillhandahålla adaptrar som ökar risken för läckage.
  4. Antikorrosionsbeläggning . Spolarna kommer att användas i förhållanden med hög luftfuktighet, så det är bäst att föredra modeller med korrosionsbehandling.
  5. Tillverkare . Du måste betala mer för produkterna från de marknadsförda varumärkena. Du bör välja enheter som är prisvärda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en värmare, be säljarna om ett kvalitetscertifikat och teknisk dokumentation. Passet ska ange vilket tryck den uppvärmda handduksskenan är avsedd för och till vilket system du behöver ansluta den (varmvattenförsörjning eller till värmesystemet).

Rekommenderad: