M-formade Handdukstorkar: Vattenvärmare Av Rostfritt Stål Och Elektriska Spolar, Modeller 500x500, 600x600 Och Andra Storlekar, Deras Installation I Badrummet

Innehållsförteckning:

Video: M-formade Handdukstorkar: Vattenvärmare Av Rostfritt Stål Och Elektriska Spolar, Modeller 500x500, 600x600 Och Andra Storlekar, Deras Installation I Badrummet

Video: M-formade Handdukstorkar: Vattenvärmare Av Rostfritt Stål Och Elektriska Spolar, Modeller 500x500, 600x600 Och Andra Storlekar, Deras Installation I Badrummet
Video: Electric Towel Rail – Consumer Guide to Buying, Operating & Installation 2024, April
M-formade Handdukstorkar: Vattenvärmare Av Rostfritt Stål Och Elektriska Spolar, Modeller 500x500, 600x600 Och Andra Storlekar, Deras Installation I Badrummet
M-formade Handdukstorkar: Vattenvärmare Av Rostfritt Stål Och Elektriska Spolar, Modeller 500x500, 600x600 Och Andra Storlekar, Deras Installation I Badrummet
Anonim

Trots designens enkelhet förblir den M-formade handdukstorkaren, eller den så kallade spolen, favoriten i sitt segment. Detta är ett bra alternativ för dem som snabbt och kostnadseffektivt behöver byta ut en handdukstork i badrummet. Därför, om en fullfjädrad reparation inte är planerad, men du bara behöver ett nytt rör istället för det gamla, kommer en vatten- eller elektrisk spole att vara ett utmärkt val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

M-formad handdukstork för väggmontering är ingen nyhet på hemmamarknaden. Produkten har länge varit känd som en "spole" för invånare i gammaldags flervåningshus, där tidigare års värmesystem är installerat.

En sådan värme- och torkanordning kombinerar höga tekniska egenskaper till en överkomlig kostnad . Dess relevans och förtroende från konsumenterna bygger på tidstest och kompakta dimensioner (faktiskt i ett litet område). Samtidigt visar enheten motstånd mot frekventa förändringar i tryckkraften i rören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spolar för rysk produktion kan tåla ett tryck på 4-10 atmosfärer, vilket inte kan sägas om moderna importerade motsvarigheter . Vatten -M -formade enheter tillverkas inte förgäves med en sömlös metod, vilket förhindrar det vanligaste problemet med sådana enheter - bildning av luftstopp.

Den första och huvudsakliga indikatorn för någon typ av utrustning är dess prestanda. I detta uppvisar den M-formade uppvärmda handduksstången låg prestanda. Värmeöverföringshastigheten överstiger inte 500 W.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vatten

Badrum i flerbostadshus är standardutrustade med liknande produkter. En spole är ett M-format krökt rör anslutet till ett centralt vattenförsörjnings- eller värmesystem. Varmt vatten cirkulerar i röret och värmeöverföring sker. När enheten är ansluten till varmvattenförsörjningen fungerar den året runt och är ansluten till värmesystemet - endast under den kalla årstiden när pannhusen slår på värmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av nackdelarna med anordningar av vattentyp kan ett antal faktorer noteras

  • När uppvärmningen är avstängd kommer torkanordningen att vara inaktiv i flera månader om året. Vilket är helt ogynnsamt för konsumenterna.
  • Luftlås bildas ofta i rören. Och detta kräver extraordinära reparationer och relaterade kostnader.
  • Sediment från hårt vatten täpper gradvis i rören, och snart måste du byta enhet till en ny.
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk

Uppvärmda handdukstorkar av denna typ fungerar uteslutande från det elektriska nätet. De byter säkert ut vattenmodeller och blir en praktisk ersättare för dem.

Det finns ganska många fördelar med elektrisk torkning i badrummet

  • Enheten kan fungera autonomt, oberoende av uppvärmning och varmvattenförsörjning.
  • Låter dig spara pengar när de slås på när det behövs.
  • Skiljer sig i enkel installation. Det räcker att fästa den uppvärmda handduksstången på väggen nära uttaget och sätt i kontakten.
  • Den kan installeras var som helst i lägenheten där det finns strömförsörjning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar kommer att visa sig i form av ökade belopp som ska betalas för el. Men det är värt att notera att enhetens drifttid kan justeras oberoende. Det möjliggör rationell användning av termiska resurser.

Kombinerad

Enheter som kombinerar designegenskaperna hos en vatten- och eluppvärmd handdukstork. Efter behov kan enheten fungera i valfritt läge . När uppvärmning är avstängd utförs uppvärmning när den är ansluten till nätverket.

Bild
Bild

Nackdelen med sådana produkter är den högre kostnaden . Detta faktum kan stänga av potentiella köpare. Men efter att ha uppskattat alla fördelar ändrar många sig och förvärvar exakt den kombinerade modellen av den uppvärmda handdukstorkaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Storlekarna på M-formade badrumsuppvärmningsprodukter finns i olika storlekar, så det är lätt att hitta rätt modell. Den mest praktiska och efterfrågade storleken på enheten är 600x600 mm. Uppvärmda handdukstorkar med parametrar: 500x500 mm, 500x600 mm, 500x800 mm och 600x400 mm anses också vara ekonomiska och praktiska . Med sådana dimensioner består produkten av fyra sektioner, som är mer än tillräckligt för det erforderliga resultatet av enhetens funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en M -formad handdukstork, se till att ta hänsyn till rörets diameter, som måste matcha rörledningens storlek - anslutningspunkten. Ofta är denna siffra 28 mm eller 32 mm.

Väggarna på själva produkten måste vara minst 2-3 mm tjocka, annars kommer spolen snart att misslyckas. Spoltorkens vikt varierar från 2-3 kg, vilket är en av de uppenbara fördelarna, eftersom det är möjligt att montera den på vilken vägg som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

Bland de mest populära och pålitliga tillverkarna kan du, enligt konsumentrecensioner, göra ett betyg på de bästa handdukstorkarna av den beskrivna typen.

Terminal

Företaget tillverkar högteknologiska väggmonterade apparater av en ny generation. Du kan köpa en spole som är utmärkt i alla avseenden till en överkomlig kostnad. Modellerna har bekväma installationsmått och effektivt torra badhanddukar och andra fuktiga textiltillbehör . Ett urval av elektriska och vattenapparater tillhandahålls. Produkter kommer med 10 års garanti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Argo

Ryskt märke av uppvärmda handdukstorkar med hög funktionalitet. Den eleganta designen hjälper till att välja enheten för vilken badrumsinredning som helst. Företaget har varit känt sedan 1999 som en oberoende tillverkare av de enklaste M-formade modellerna. Idag intar "Argo" en ledande position på marknaden för handdukstorkar . Sortimentet uppfyller den högsta nivån av moderna standarder vid tillverkning av produkter för badrum.

Bild
Bild

Produkterna utmärks inte bara av oklanderlig kvalitet och tillförlitlighet, utan också av sitt attraktiva utseende och ursprungliga design.

Sunerzha

En annan värdig inhemsk tillverkare av badrumsvärmeapparater. Förutom hög funktionalitet utmärker sig Sunergy handduksvärmare genom sin eleganta design, som framgångsrikt passar in i interiören och fyller badrummet med mysig värme . I mer än 20 år har företaget förbättrat produktionen, optimerat tekniska processer och erbjuder endast enheter av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

Ger billiga handdukstorkar i rostfritt stål med elektriska eller varmvattenanslutningar. Tillgängliga produkter med höger eller vänster anslutning lockar med lakonisk yttre estetik och ett komplett utbud av utmärkta kvaliteter . Dessa är pålitliga och konstruktivt framgångsrika enheter för dem som värdesätter enkelhet, men bara håller med om det bästa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tera

Tillverkaren har tillverkat uppvärmda handdukstorkar och tillbehör sedan 2003. Bland produkterna finns vatten och eluppvärmda handdukstorkar i rostfritt stål. Idag är Tera ett av de ledande inhemska företagen inom detta handelssegment.

Bild
Bild
Bild
Bild

Margroid

Pålitliga enheter från en liknande leverantör med namn och erfarenhet av tillverkning av olika typer av handdukstorkar. "Margroid" förser M-formade vattenanordningar med en Mayevsky-kran. Företaget är en officiell tillverkare av elektriska och vattenanordningar för badrum och levererar motsvarande komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dvin

En av de bästa tillverkarna av uppvärmda handdukstorkar av olika typer och former i Ryska federationen. Varje produkt är tillverkad i enlighet med befintliga standarder och omsorg för konsumenternas komfort. Dvin -enheter kan placeras i ett litet duschrum eller ett rymligt badrum . Uppvärmda handdukstorkar är gjorda av rostfritt eller kolstål. I produktionsprocessen används innovationer i form av elektroplasmapolering och vakuumsprutning. Enheternas livslängd är 10 år. Tillverkaren ger en obligatorisk 3-års garanti från försäljningsdatum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Termosmart

Oklanderligt högkvalitativa produkter skapade genom introduktion av innovativ teknik och kvalitetskontroll i varje produktionsskede. Sortimentet inkluderar handdukstorkar av olika typer, utföranden och storlekar. Termosmart-enheter har 15 års garanti.

Bild
Bild

Nyanser av val

En tveklös kvalitetsindikator i förhållande till en handdukstork är det material som det är tillverkat av. För tillverkning av sådana anordningar används rostfritt stål oftast med fördelarna i form av:

  • estetiskt utseende;
  • korrosionsbeständighet;
  • inget behov av färgning (för en vattenuppvärmd handdukstork);
  • ofarlighet för hälsan, eftersom den inte avger skadliga ämnen;
  • lång livslängd - M -formade uppvärmda handdukstorkar används i upp till 20 år.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även M-formade anordningar för torkning av våta handdukar är gjorda av svart stål med en pulverskyddande beläggning. Polymerbeläggning förlänger livslängden för uppvärmda handdukstorkar.

Det finns också kopparuppvärmda handdukstorkar. Men många konsumenter avvisas av sitt överpris och inte särskilt attraktiva utseende. Kopparytan är inte lackerad, utan bara täckt med en utvändigt oestetisk film. Syftet med den applicerade patinan är inte så mycket dekorativt som det är utformat för att förhindra frätande processer.

Bild
Bild

När du väljer en enhet för uppvärmning av badrummet och torkning av handdukar, är design och färgschema inte det sista . Ofta är den klassiska versionen förkromad rostfritt stål. Men förutom spegelkrom finns det möjlighet att köpa en modell i brons, svart, vitt, rött och grönt. Om det behövs kommer tillverkaren att ge rören absolut vilken nyans som helst eller uppfylla en order på en modell av kombinerade färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på att fästelement och andra tillbehör som kranar, armaturer och andra inte levereras med den uppvärmda handduksstången. Det maximala du kan räkna med när du köper en enhet är en teleskopfäste för montering i en mängd av 1 st.

Installationstips

Produktens M-form är den mest populära i typiska "Chrusjtjov" -designer. Sådana enheter väljs på grund av kombinationen av höga tekniska egenskaper till en överkomlig kostnad . Anslutning görs beroende på vilken modell som köps. Det finns särskilda krav på vattenapparater. Och när det gäller elektriska uppvärmda handdukstorkar - allt är mycket enklare. En erfaren ägare klarar enkelt installationen på egen hand. Det viktigaste är att fixa den uppvärmda handduksstången på väggen och sätt i kontakten i närmaste uttag. Resten av konsumenterna rekommenderas att söka hjälp från en mästare med yrkeskunskaper för att installera VVS -armaturer.

Bild
Bild

För att ansluta apparaten ordentligt till rören behöver du fasta rak- eller armbågsbeslag av lämpliga dimensioner . Dessutom kan enheten monteras på väggen med hjälp av speciella klämmor eller teleskophållare. En förutsättning är att arbetstrycket i rören inte ska vara mer än 15 atmosfärer. Om detta värde är högre är det nödvändigt att installera en begränsningsväxel. Installation och anslutning måste utföras i enlighet med instruktionerna i det bifogade produktpasset. Det är bättre att överlåta detta till en specialist som har tillstånd att arbeta med tekniska nätverk. Efter anslutning är det nödvändigt att kontrollera enheten för läckage. Och slå på den elektriska torktumlaren. Om du missar viktiga installationspunkter och fixar enheten inte enligt normerna och kraven måste du snart ändra den till en ny. Men alla ägare skulle vilja förhindra en sådan utveckling av händelser.

Rekommenderad: