Elektriska Handduksvärmare Med Dold Anslutning: Montering, Termostatmodeller, Vita Och Svarta, Smala Och Med Hylla, Andra

Innehållsförteckning:

Video: Elektriska Handduksvärmare Med Dold Anslutning: Montering, Termostatmodeller, Vita Och Svarta, Smala Och Med Hylla, Andra

Video: Elektriska Handduksvärmare Med Dold Anslutning: Montering, Termostatmodeller, Vita Och Svarta, Smala Och Med Hylla, Andra
Video: Handdukstork - video om montering och fyllning | Svedbergs 2024, Mars
Elektriska Handduksvärmare Med Dold Anslutning: Montering, Termostatmodeller, Vita Och Svarta, Smala Och Med Hylla, Andra
Elektriska Handduksvärmare Med Dold Anslutning: Montering, Termostatmodeller, Vita Och Svarta, Smala Och Med Hylla, Andra
Anonim

En uppvärmd handdukstork är ett måste för alla badrum. Denna VVS -utrustning är utformad inte bara för att torka saker, utan också för uppvärmning av rummet. Ett stort antal sådana enheter produceras för närvarande. Elektriska modeller med dolda anslutningar blir mer och mer populär.

Karakteristisk

Den elektriska uppvärmda handduksstången med dold anslutning är utrustad med en speciell modul. Att installera enhetens elektriska ledningar genom denna modul anses vara en mer komplicerad process jämfört med att installera ett konventionellt uttag .… Men samtidigt är detta alternativ mycket mer praktiskt och pålitligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana VVS -produkter har ett mer estetiskt utseende. Det är bättre att anförtro anslutningen av enheten till proffs. Att göra detta själv rekommenderas inte.

Ett stort antal sådana enheter produceras idag. De kan tillverkas med en vit, svart finish . Många modeller är belagda med en speciell krombeläggning. Utformningen av sådana produkter kan också variera. Många prover är ganska smala med ytterligare hyllor ovanpå.

Och också många modeller är utrustade med special termostater … Dessa mekanismer kommer att förhindra att enhetens yta överhettas. De tillåter enheterna att uppnå endast vissa temperaturförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Du bör bekanta dig med några modeller av elektriska handdukstorkar

TERMINUS "Euromix" P6 650x450 elektro . Enheten är tillverkad av rostfritt stål, vilket är mycket korrosionsbeständigt. Modellen har en standard stege design. Anslutningsriktningen är lägre. Totalt innehåller provet 6 metalltorkningssektioner. Den uppvärmda handduksstången har en maximal uppvärmningstemperatur på 65 grader. Produkten är utrustad med en termostat som skyddar mot överhettning. Dess totala vikt är 4 kilo.

Bild
Bild

TERMINUS "Victoria" P9 500x950 elektro . Denna uppvärmda handdukstork är också gjord av rostfritt stål. Den har formen av en stege. Uppvärmnings- och torkstrukturen består av 9 separata stänger. Produktens effekt når 146 watt. Den maximala ytvärmningstemperaturen är 70 grader. Denna sanitetsarmatur är också tillverkad med en termostat. Den totala vikten av utrustningen är 5 kilo.

Bild
Bild

" MC stål Trapezium" 500x800 med varm och roterande hylla KTX 4 . Denna stålhandduksvärmare består av 8 separata torkpartier. Dess effekt når 300 watt. Den maximala temperaturregimen är 80 grader. Enheten är utrustad med en termostat, ett alternativ för automatisk avstängning vid överhettning, en timer. I en uppsättning innehåller den också de fästelement som är nödvändiga för att ansluta strukturen under installationsprocessen. Enheten väger nästan 8 kilo.

Bild
Bild

Margaroli Vento 500 krom . Denna apparat är tillverkad av förkromad mässing. Den har en intressant M-form. Strukturen består av endast 4 metallpartier. Den är utrustad med ett system för automatisk avstängning vid överhettning. Den maximala uppvärmningstemperaturen är 70 grader.

Bild
Bild

TERMINUS "Twist" P5 500x950 elektro . Modellen är en standard stege design. Den består av 9 barer. Provet produceras med överhettningsskydd och med en termostat. Denna elektriska handdukstork har en effekt på 150 watt. Dess totala vikt är cirka 3 kilo.

Bild
Bild

Domoterm "Aurora" DMT 109-6 40x80 EK R . Stegen har 6 separata steg. Produkten har en termostat, en knapp för att slå på och stänga av enheten, ett system som skyddar mot överhettning under drift. Och alla fästelement som behövs för installationen ingår i en uppsättning.

Bild
Bild

" Formatstil" 40 P 600x400 . Den stegeformade handduksstången består av 5 barer. Dess effekt når 60 watt. Den maximala uppvärmningstemperaturen är 55 grader. Detta prov levereras också med en färdigmonterad fäste. Modellens totala vikt når nästan 4 kilo.

Bild
Bild

Urvalsregler

När du väljer en lämplig modell av en elektrisk uppvärmd handdukstork med en dold anslutningstyp, bör du vara uppmärksam på ett antal viktiga funktioner. Så en viktig plats kommer att upptas av material från vilken strukturen är gjord. Det bästa alternativet är rostfritt stål. Denna metall är den mest pålitliga och hållbara. Korrosion kommer inte att bildas på dess yta även under konstant drift.

Dessutom kommer rostfritt stål, även utan olika finish, att se ganska presentabelt ut. Sådana modeller kan perfekt passa in i nästan alla badrum.

Bild
Bild

Och även när du väljer bör du ta hänsyn till och konstruktionens dimensioner . Idag produceras stora prover, som inkluderar ett stort antal tvärstänger och ytterligare sektioner för att torka saker, men samtidigt kan de inte vara lämpliga för badrum med för liten yta.

Design Den uppvärmda handduksstången spelar också en viktig roll. För närvarande kan tillverkare av sådana produkter erbjuda alternativ utformade i en mängd olika färger. Vissa produkter är tillverkade med en bronsfinish.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsfunktioner

Om du ändå bestämmer dig för att installera en sådan uppvärmd handdukstork själv, bör du komma ihåg några viktiga regler för sådan installation. Så först måste du se till att den nya elektriska installationen kan anslutas till ett redan fungerande nätverk. För att göra detta bör du veta exakt värdet på dess effekt, som senare kommer att översättas till märkströmmen.

Då måste du välja rätt tråd. Lådan med enheten bör också innehålla detaljerade instruktioner, som nödvändigtvis indikerar att du bara kan använda trådar av koppar med ett tvärsnitt på minst 1 kvadrat millimeter.

Därefter monteras och testas torktumlaren på väggbeklädnaden. Tänk också på att avståndet mellan utrustningen och vattnet måste vara minst 60-70 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel är alla ledningar anslutna till botten av höger ben, men det finns andra sorter. Detta område bör omedelbart markeras och den uppvärmda handduksstången läggas åt sidan.

På den angivna platsen gör du en trådanslutning. Detta kan göras genom att klippa väggbeklädnaden i själva badrummet eller i ett intilliggande rum, du måste bilda ett genomgående hål. Därefter kastas en kabel från distributionsmodulen till enheten och anslutningen görs (de gör detta i ett speciellt plint).

Vid anslutning är det bättre att göra tre ledningar samtidigt, inklusive jordningsledaren … I slutskedet av installationen fixeras en elektrisk uppvärmd handdukstork med dolda ledningar på väggbeklädnaden. Efter att ha aktiverat och aktiverat motsvarande knapp på fodralet kommer enheten att kunna förse rummet med värme.

Rekommenderad: