Installera En Vattenuppvärmd Handdukstork: Hur Man Installerar En Handdukstork I Badrummet Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Installera En Vattenuppvärmd Handdukstork: Hur Man Installerar En Handdukstork I Badrummet Med Egna Händer?

Video: Installera En Vattenuppvärmd Handdukstork: Hur Man Installerar En Handdukstork I Badrummet Med Egna Händer?
Video: Handdukstork - video om montering och fyllning | Svedbergs 2024, April
Installera En Vattenuppvärmd Handdukstork: Hur Man Installerar En Handdukstork I Badrummet Med Egna Händer?
Installera En Vattenuppvärmd Handdukstork: Hur Man Installerar En Handdukstork I Badrummet Med Egna Händer?
Anonim

Behovet av att installera en vattenuppvärmd handdukstork i badrummet kommer knappast att bestrids av någon. Du måste dock veta exakt hur du installerar en handdukstork i badrummet med egna händer. Förutom att ge steg-för-steg-instruktioner är de verktyg som används också viktiga här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna krav

Det verkar bara som att det är så enkelt att använda en vattenuppvärmd handdukstork och förbereda för dess användning. Detta är faktiskt en seriös och ansvarsfull utrustning som måste levereras med stor omsorg (för att undvika ytterligare problem). De grundläggande reglerna för arbete är följande:

  • strikt efterlevnad av anslutningsschemat som tillhandahålls av utvecklarna (eftersom det har valts betyder det att ingenjörerna har tänkt igenom allt och beräknat exakt för det);
  • om du fortfarande behöver ändra anslutningsmetoden måste du ändra alla rörledningar i rummet, och ibland i hela lägenheten, och demontera alla efterbehandlingsbeläggningar (eller arbeta innan du installerar dem);
  • strikt övervakning av överensstämmelse med VVS -trådar;
  • valet av exakt den typ av utrustning som uppfyller behoven (inte mer och inte mindre);
  • använder endast fästelement som rekommenderas av tillverkare (vanligtvis ingår i leveranssetet eller helt identiska med dem);
  • när du installerar en uppvärmd handdukstork i ett flerfamiljshus - stänger av vattnet genom hela stigaren;
  • demonteringsnoggrannhet;
  • installation på ett sådant sätt att dörrarna till skåp, tvättmaskiner inte blockeras ens delvis, så att det är bekvämt att använda dem;
  • begränsning av den uppvärmda handdukstorkens översta punkt (högst 1,7 m över golvet);
  • kontrollera att badrummet är inrett.
Bild
Bild

Vilka verktyg behöver du?

Det är omöjligt att säga detta i förväg och i allmänna termer. Du måste ta hänsyn till egenskaperna hos specifika rörledningar och torkanordningar.

Eftersom polypropenrör nu är de mest utbredda krävs ett lödkolv för att ansluta i de flesta fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skärning av sektioner av spåret i storlek utförs med en speciell kniv för polypropen. Också användbart:

  • Vinkelslip;
  • borra;
  • dör;
  • Mayevsky -kranar;
  • tätningsmedel;
  • tätningsanordningar för anslutningar (samma som vid andra VVS -arbeten).
Bild
Bild

Steg-för-steg installationsanvisningar

Du bör inte vara rädd för svårigheterna med att installera handdukstorkar i lägenheter på egen hand. Tiotusentals människor utför framgångsrikt sådant arbete varje år, och då har de ingen anledning till klagomål alls. Du bör börja med ett noggrant val av design. Som nämnts måste den matcha den faktiska anslutningen du använder . Därför rekommenderas det inte att jaga designläckerheter.

Bild
Bild

Du kan ansluta en torktumlare i badrummet med egna händer antingen till en centraliserad varmvattenledning eller till ett värmesystem . I det första fallet kommer enheten alltid att fungera när varmt vatten levereras (det vill säga året runt, med undantag av förebyggande perioden, samt nätfel). I den andra - bara under uppvärmningsperioden. Anslutning till värmenätet är endast tillåten när värmen är avstängd. Det vanligaste anslutningsschemat är att använda ett sicksackrör.

Bild
Bild

Ibland svetsades gamla spolar på stigaren . I det här fallet kan du klippa av dem med en kvarn. Återstående områden används för att skapa trådar.

En viktig regel: snittet i stigaren måste vara större i höjd än gapet som skiljer ett par torkmunstycken.

Bild
Bild

Experter rekommenderar starkt att inte överge installationen av förbikopplingar . Båda ändarna på torkaggregatet är utrustade med kulstängningsventiler. Om det behövs kan de tömma enheten utan att blockera rörelsen av vatten längs stigaren.

Fästen på väggarna installeras enligt markeringarna. Börja med introduktionen av pluggar. Fästena ansluts först till den uppvärmda handduksstången . Sedan fixeras hela enheten med skruvar. Slutligen, anslut enheten till bygelventilerna med hjälp av beslag; i motsats till rekommendationerna från vissa "experter" är det mer korrekt att täta lederna inte med släp, utan med fum-tejp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationen av en handdukstork i ett privat hus har sina egna egenskaper . Där behöver du inte samordna detta förfarande med grannar och med förvaltningsbolaget. När det gäller teknik är det ingen skillnad. Du måste följa samma universella regler och mönster som i stadshus. Det fina är att du kan sätta avstängningsventiler på vilken lämplig plats som helst - detta påverkar inte grannarna på något sätt.

Rekommenderad: