Marmorförkläden (40 Foton): Köksmarmorförkläden Av Glas Och MDF, Vita Och Grå Kök Med Ett Marmorerat Förkläde Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Marmorförkläden (40 Foton): Köksmarmorförkläden Av Glas Och MDF, Vita Och Grå Kök Med Ett Marmorerat Förkläde Och Andra Alternativ
Marmorförkläden (40 Foton): Köksmarmorförkläden Av Glas Och MDF, Vita Och Grå Kök Med Ett Marmorerat Förkläde Och Andra Alternativ
Anonim

Marmorförkläden är en elegant och effektiv lösning för köksinredning. Från materialet i den här artikeln kommer du att lära dig om deras funktioner, sorter och designalternativ. Dessutom kommer vi att visa dig vad du ska leta efter när du väljer dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Marmorerade köksförkläden är ett alternativ till natursten. Till skillnad från honom är de inte lika tunga. Imiterad marmor integreras perfekt i alla interiörer och uppfyller prestandakraven för efterbehandlingsmaterial för köket . Denna beklädnad ger interiören ett respektabelt utseende. Det är estetiskt tilltalande, hållbart och har ett brett utbud av designmöjligheter. Marmorstrukturen döljer smutsen som är typisk för köksarbetsytan.

Förklädet med natursten har ett unikt mönster och ett stort utbud av färger . Detta gör att du kan välja efterbehandlingsalternativ för valfri färg och stilistisk designlösning. Marmormönstret är lämpligt i klassiska, vintage, ultramoderna design av hus och stadslägenheter. Produkter tillverkade av marmorsubstitut är inte så nyckfulla i drift. De behöver inte poleras för att behålla sitt goda utseende.

De kan vara sömlösa och sömlösa, små (på en del av väggen) eller stora (placerade upp till taket längs hela väggen). Deras styrkaegenskaper beror på vilken typ av material som används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Material för tillverkning av marmorerade köksförkläden är olika. Detta är en konstgjord sten eller andra motstående råvaror med marmorstruktur. Utifrån detta finns det flera sorter av marmorerad beklädnad.

Stengods i porslin förmedlar perfekt strukturen i en dyr sten. Kaklet, skapat med en speciell teknik, är resistent mot smuts, fukt och fett. Den är solid, stark, hållbar. Nackdelen med detta alternativ är installationens komplexitet med justeringen av sömmarna på elementen vid lederna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Agglomerera (krossade marmorflis) är hållbara och reptåliga. Det är billigare än marmor, imiterar dess struktur, men är rädd för solen och höga temperaturer. Monolitiska köksförkläden med bänkskivor är gjorda av det, vilket ger kanterna en lockig form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl (en konststen som består av akrylhartser, färgämnen och mineraler) är en modern typ av material för att skapa sömlösa förkläden. Dess styrka är jämförbar med agglomeratets, men själva materialet är inte resistent mot repor och höga temperaturer. En sådan konstgjord sten är dyrare än andra analoger.

Bild
Bild

Marmor belagd MDF - ett praktiskt alternativ för ett förkläde för köket. Ytor av MDF med imitation av marmor kännetecknas av en måttlig priskategori och en mängd olika färger på framsidan. De förmedlar strukturen av natursten, är lätta att installera och demontera, men inte lika hållbara som porslinstengods.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skinali (förkläden av härdat glas belagt med ett marmormönster) är opretentiösa vid underhåll och användning. Materialets yta är resistent mot frekvent rengöring med tvättmedel och hårda slipmedel. Marmorerat glasförkläde görs på beställning och specifika parametrar.

Dess köp och installation är dyrare än att köpa och lägga kakel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förkläden i plast skiljer sig åt i budgetpris och enkel installation. Faktum är att detta är paneler med ett marmormönster. De fästs direkt på profilerna eller med lim för fasadplattor. Denna typ av beklädnad är dock opraktisk och kortlivad. Under användning bleknar plastförkläden, de är instabila för mekaniska skador och till och med repor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Designen av marmorförkläden kan vara mycket varierande. Beroende på färgpaletten väljs den för att matcha hörnet eller för att framhäva arbetsytan i köket . Produkter från den andra gruppen skiljer sig i kontrast mot köksuppsättningens bakgrund. Till exempel kan förklädet vara vitt med gyllene vener, och headsetet kan vara träigt, grått, brunt.

Sömlös förklädesdesign är populär enligt modetrender . I detta fall kan panelen placeras inte bara mellan golv och väggskåp. Till exempel är det nu på modet att zonera arbetsytan med ett extraordinärt förkläde. Inte mindre intressant är användningen av förkläden komplett med en bordsskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marmorens struktur kan vara vilken som helst. Populära lösningar är följande färger:

  • med vit bakgrund, grafit och beige ådror;
  • monokroma beläggningar (kontrast av vitt med grått);
  • ljus beige med ett gyllene mönster;
  • marmormönster med vågiga ränder;
  • med en rökig bas, bruna fläckar;
  • med en mörk bakgrund och ljusblå ådror;
  • med en mörk smaragdbakgrund, ljusa ränder och fläckar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beläggningens struktur kan exakt återspegla elitkvaliteterna av italiensk marmor, som bryts i begränsade mängder . Det idealiska alternativet anses vara en vit sten utan fläckar av annan färg. Det ger interiören en speciell sofistikering och höga kostnader. Vita och grå kök med ett marmorerat förkläde är en modetrend inom köksinredning.

Typ av ytan på förklädet är matt och blank. Den blanka ytan förstorar utrymmet visuellt. Det passar bra med headsetets matta struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Valet av ett marmorerat köksförkläde beror på interiörens färgschema och köparens preferenser. Produktens färg ska vara i harmoni med inredningen, skuggan på vägg- och takbeklädnader och tillbehör. Samtidigt ska produkten inte uppmärksamma sig själv, vilket skapar en visuell obalans. Du kan beställa en praktisk version som inte blir gul med tiden.

Marmormönstret ger atmosfären en viss åtstramning, så den ska inte ingå i Provence . Sådana förkläden köps för interiörer i stil med minimalism, konservatism, nyklassicism, högteknologi. Det är att föredra att de köper eller beställer produkter i neutrala färger (vit, grå, svart). Ser vackert ut inuti och ett brunt marmorerat förkläde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer, ta hänsyn till komplexiteten i installationen . Plattorna måste anpassas med hänsyn till arrangemangets symmetri. Dessutom, med sömlös beklädnad, finns det ingen visuell uppdelning i fragment, som kakel. I detta avseende är gjutna förkläden bättre och mer estetiskt tilltalande.

Valet kan också bero på typen av väggar . Om de är porösa rekommenderas det att ta alternativet från ett material med en lägre vikt. När det gäller produkter med bänkskivor är alla inte lika praktiska som naturlig marmor. Detta är ofta slöseri med pengar, eftersom du inte kan lägga varma rätter på bänkskivorna. Du måste hantera dem så noggrant som möjligt, vilket är problematiskt i köket, där det ständigt lagas mat och städas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdregler

Underhåll av ditt köks backsplash beror på vilken typ av material som används

  • Varianter av konststen måste skyddas från kontakt med varma rätter, citronsaft, alkohol, produkter med färgpigment. Vissa arter, efter långvarig kontakt med vatten, kan behandlas med noll sandpapper.
  • Produkter som inte är resistenta mot repor tvätta med en mjuk trasa utan att använda hårda slipmedel. Du måste tvätta dem med hjälp av speciella rengöringsmedel eller använda en mjuk trasa och varmt vatten.
  • Förkläden i plast behöver noggrann vård . Vissa paneler har en intensiv rengörande tvättrock. Från dålig vård blir plastytan snabbt gul.
  • Suturfaner kräver särskild omsorg . Det ska inte tillåtas att bli smutsigt, för i framtiden blir det omöjligt att ta bort smuts. Vissa typer av beläggningar kan avlägsnas från rost med speciella dyra produkter.

Vård för alla typer av förkläden bör vara regelbunden och i rätt tid. Eventuella föroreningar (droppar fett, buljong, juice, vin) tas bort omedelbart utan att vänta på att de ska bli en del av marmormönstret.

Rekommenderad: