Reparation Av Kök-vardagsrummet (35 Bilder): Layouten Av Det Kombinerade Rummet I En Vanlig Lägenhet Och Dekoration

Innehållsförteckning:

Video: Reparation Av Kök-vardagsrummet (35 Bilder): Layouten Av Det Kombinerade Rummet I En Vanlig Lägenhet Och Dekoration

Video: Reparation Av Kök-vardagsrummet (35 Bilder): Layouten Av Det Kombinerade Rummet I En Vanlig Lägenhet Och Dekoration
Video: Ekerö Bostäder Presentation Kök och Badrumsrenovering 2024, April
Reparation Av Kök-vardagsrummet (35 Bilder): Layouten Av Det Kombinerade Rummet I En Vanlig Lägenhet Och Dekoration
Reparation Av Kök-vardagsrummet (35 Bilder): Layouten Av Det Kombinerade Rummet I En Vanlig Lägenhet Och Dekoration
Anonim

Det är svårt att reparera köket, som är den mest tekniskt avancerade delen av lägenheten, och om det också kombineras med vardagsrummet, kräver situationen ett särskilt tillvägagångssätt. I detta fall ökar kostnaden för felet bara. Du måste agera långsamt och tydligt förstå rätt algoritm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det kombinerade köket-vardagsrummet ska se ut som en komplett ensemble. Överflödet av små detaljer i ett så stort utrymme leder ofta till misstag, eftersom många människor glömmer praktiska och befintliga verkligheter. Resultatet är en extravagant men opraktisk renovering av köket som är anslutet till hallen.

De vanligaste misstagen:

  • det finns för få utlopp för teknik;
  • inget utrymme tilldelat utrustning;
  • materialen passar inte ihop i olika delar av det kombinerade rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det första steget i renoveringen bör vara att göra en detaljplan. Titta på riktiga foton, visa dina idéer i layouten och visa dem för dina vänner på jakt efter nya tankar. Skynda dig inte att genomföra dina planer, utan lita snarare på en professionell designer som ser bristerna kommer att klargöra hur vissa punkter kan implementeras och korrigera dem.

Tänk på allt: markera layout och uppdelning av zoner på diagrammet, se om önskad utrustning passar in i rummet . Om du har ett smalt rum med icke-standardstorlekar, välj de modeller som passar dig när det gäller egenskaper och passar in i projektet när det gäller dimensioner. Beräkna alla kostnader och börja reparera endast om du har de nödvändiga medlen för att slutföra det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall måste till och med avlopps- och vattenförsörjningssystem, fönster och elektriska ledningar bytas ut. I detta fall bör lokalerna få ett "noll" utseende.

Om byte av fönster är en del av dina planer måste du börja med det: det kommer mycket damm och väggen deformeras. Du kan skydda ett helt nytt dubbelglasfönster under det fortsatta arbetet med en enkel plastfolie.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra viktiga punkten är elektriska ledningar och uttag . Om planen upprättades korrekt och i tillräcklig detalj bör ägaren i förväg veta var och i vilken mängd apparaterna kommer att stå, och det kommer att finnas många av dem i köket-vardagsrummet: du behöver ett kylskåp, en mikrovågsugn ugn med fläktkåpa och en typisk TV -apparat i vardagsrum, musikaliskt centrum eller golvlampa. Ibland händer det att på grund av en glömd mixer måste du köpa en förlängningssladd, vilket förstör utseendet på rummet.

Förresten, just nu är det bättre att byta ut alla gamla ledningar mot en ny, för under reparationen köps ofta ny, kraftfullare utrustning och byte av utbrända ledningar kräver att väggarna bryts.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fortsätt analogt med avlopp och VVS: det är också bättre att byta ut dem för att undvika eventuella läckor och skador på dyra reparationer. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt rören uppifrån: om fogen mellan de nya och gamla rören förblir i din lägenhet kvarstår risken för genombrott.

Förresten, byte av rör ger ett litet utrymme för liten ombyggnad: till exempel kan handfatet vanligtvis flyttas inom en halv meter från sitt ursprungliga ställe.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att jämna ut golvet tar mycket lång tid, eftersom en grundlig ersättning innebär att man häller en ny cementbeläggning, som torkar länge - som ett resultat kommer detta steg att ta minst en vecka. Dessutom är idag en allt populärare lösning att installera ett "varmt golv" (inklusive under keramiska plattor), men då kommer reparationen definitivt att dras ut i flera veckor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan ytbehandlingen påbörjas måste även väggarnas yta jämnas. Takförberedelser beror på typ av installation.

Som ett resultat bör du i detta skede ha ett kök -vardagsrum med kommunikation och fönster, redo för dekoration - med plana ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak och väggar

Vid processen för att avsluta köket-vardagsrummet bör en viktig regel komma ihåg: allt efterbehandling utförs enligt schemat uppifrån och ner, så att senare reparationsstadier inte förstör det som redan har gjorts. De börjar vanligtvis från taket, även om ett undantag kan göras för stretchmodeller: väggar kan bli färdiga tidigare.

Det är dock nästan alltid värt att börja med att jämna ut ytorna, eftersom även ett sträcktak inte helt kommer att eliminera den synliga krökningen om det berör hörnenas geometri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de alternativ som beskrivs ovan är tapeter eller till och med färg också lämpliga som dekoration för taket ., liksom vissa andra material, men det är viktigt att komma ihåg att de måste vara icke-brandfarliga: eld är inte en sällsynt förekomst i köket, och det kan spridas mycket snabbt genom det kombinerade rummet.

Förresten utförs indelningen av köket-vardagsrummet ofta just på grund av taket på flera nivåer, men ett sådant designdrag bör tänkas ut i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Situationen är liknande med väggarna. Köket och vardagsrummet är ibland zonerade med en skiljevägg eller en lockig gipsskivvägg som dekorerar interiören. Bland efterbehandlingsalternativen är valet mycket brett: tapeter, väggpaneler från olika material och keramiska plattor är populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svårigheten ligger i det faktum att om taket fortfarande kan vara detsamma, måste väggdekorationen vara annorlunda . Anledningen är enkel: en del av köket kräver inte bara motstånd mot effekterna av eld, utan också mot interaktion med fukt. Dessa material kostar vanligtvis lite mer och är inte lämpliga för värd och familjesemester.

Om en köksuppsättning köps utan en speciell panel som förkläde, bör en del av väggen nära arbetsområdet trimmas med ett speciellt värmebeständigt material, till exempel kakel.

Designerens uppgift i det här fallet är att sådan (eller någon annan) insättning av främmande material inte bara inte verkar främmande, utan möjligen visar sig vara en trevlig diskret accent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvfinish

Golvreparation är det sista steget i efterbehandlingen, eftersom väggdekoration kan leda till dess skada. Kraven på golv i vardagsrummet och köksdelen är helt olika, därför används ofta två olika beläggningar i ett kombinerat rum - samtidigt blir uppdelningen i zoner uppenbar.

I vardagsrumsdelen är det enda kravet materialets villkorliga komfort ., men i köket är det lämpligt att använda icke-brännbara och fuktbeständiga material som är neutrala mot tvättmedel och motståndskraftiga mot nötning. Oftast väljer de linoleum, keramiska plattor, porslinstengods eller ett speciellt fuktresistent laminat - varje material har sina egna fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att golvläggningen är klar installeras golvlisten först efter att dörrarna har installerats. För att inte skada dörren utförs installationen först efter att all efterbehandling är klar. Möjliga mindre skador på det intilliggande golvet och väggarna är vanligtvis täckta med ett lock och tröskelstruktur. Efter installation av golvlisten, ordning av möbler och apparater kan reparationen anses vara klar.

Rekommenderad: