Kökprojekt (59 Foton): Utforma Och Välja Design Av En Köksuppsättning. Hur Man Ritar En Skiss Av Möbler Med Dimensioner?

Innehållsförteckning:

Video: Kökprojekt (59 Foton): Utforma Och Välja Design Av En Köksuppsättning. Hur Man Ritar En Skiss Av Möbler Med Dimensioner?

Video: Kökprojekt (59 Foton): Utforma Och Välja Design Av En Köksuppsättning. Hur Man Ritar En Skiss Av Möbler Med Dimensioner?
Video: Lär dig rita - Porträtt kvinna (Del 1) 09 2024, April
Kökprojekt (59 Foton): Utforma Och Välja Design Av En Köksuppsättning. Hur Man Ritar En Skiss Av Möbler Med Dimensioner?
Kökprojekt (59 Foton): Utforma Och Välja Design Av En Köksuppsättning. Hur Man Ritar En Skiss Av Möbler Med Dimensioner?
Anonim

Köket är platsen där misstag är irrelevanta. Samtidigt kan korrekt planering och utförande av arbetet uppnå mycket bra resultat. Låt oss försöka räkna ut dessa invecklingar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man starta?

Ett välgjord kök serverar från 10 till 30 år. Men du ska inte bara lita på lycka, inspiration och välvilja hos leverantörer av möbler och utrustning. En tydlig arbetsplan bör följas. Experter rekommenderar att hela designen delas upp i flera sekventiella steg.

Det första steget är att noggrant överväga alla dina behov och relaterade krav. Så för ständiga fester och bara helgdagar måste du definitivt ta plats för en service och en miniatyrbar. Ganska många familjer klarar sig inte utan hembakat bakverk. Och det betyder att ugnen ska vara större, med en rymlig ugn, och möbeldelen ska innehålla plats för en brödmaskin, formar och specialrätter. Det är bäst att omedelbart sammanställa en detaljerad lista över alla nödvändiga enheter och tillbehör

Den ursprungliga listan ska lämnas ensam och återvändas till den om 2-3 dagar. Det finns en 90% sannolikhet att "saknade" tillbehör, tillbehör eller hushållsverktyg kommer att hittas.

  • Vidare kommer det att bli nödvändigt att leta efter en lämplig allmän idé och tänka efter. Det som ser väldigt bra ut på en webbplats, i en salong, på ett foto i en tidning ser inte alltid harmoniskt ut i en viss interiör. Det är värt att skilja essensen (framgångsrika och originella lösningar) från deras direkta genomförande.
  • När grundkonceptet är definierat är det nödvändigt att gå vidare till detaljerad planering. I sin uppmärksamhet ägnas huvudsakligen uppmärksamhet åt fasadernas utseende och delarrangemang i förhållande till varandra.
  • När geometrin är vald kan du fokusera på rummets färg. Först väljer de exakt färgerna, först då bestäms de med rymdens stil.
  • Nästa steg är att noggrant mäta alla nödvändiga delar av rummet. Mätresultaten bör återspeglas i en detaljerad plan. Experter rekommenderar att du gör ett grovt utkast först. Sedan tänker de om det igen, förtydligar nyanser, om det behövs, rådfråga designers.
  • Först efter det kan du utarbeta det slutliga schemat för arrangemang av möbler och utrustning. Det rekommenderas att rita moduler på grafpapper. Men för vissa människor är den bästa lösningen att använda speciella datorprogram. Sist men inte minst väljs fyllningen (olika tillbehör och mindre detaljer).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

Frågan om stilistik är av yttersta vikt; den kan inte underskattas. Rummets funktionalitet och bekvämlighet beror också till stor del på detta ögonblick.

Uppmärksamhet bör ägnas åt sådana nyanser som:

  • personliga preferenser för invånare;
  • inredning i andra rum i bostaden;
  • dess område;
  • antal personer;
  • funktioner i staden eller området som helhet (ibland blir de en inspirationskälla).
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att börja analysera stilar från det klassiska formatet … Detta alternativ kan uppenbarligen inte bli föråldrat, eftersom det verkar ha skapats organiskt för design av kök. Men ändå är det värt att komma ihåg att klassikerna avslöjar alla sina fördelar bara i ett rymligt rum. Kanonerna i denna stil föreskriver en kombination av externt dyra möbler och komfort inomhus. Experiment med färger och nyanser bör vara extremt strikta.

Ett verkligt klassiskt rum är övervägande målat i vita eller beige toner. I varje fall ges företräde åt en enda färg. Endast erfarna designers introducerar mångfärgade inneslutningar skickligt och harmoniskt i den traditionella interiören. Utan särskild utbildning finns det inget att tänka på.

En riktigt klassisk miljö innebär också att man föredrar mörka möbler. Det är önskvärt att sträva efter maximal komfort - detta är det första kravet.

I motsats till populär stereotyp är denna stil oförenlig med användning av förgyllning och andra lyxiga element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter klassikerna är det värt att överväga utformningen av köket i Provences anda .… Det eleganta och samtidigt enkelt utseende rummet kommer att charma de allra flesta människor. Komfort skapas inte bara genom valet av huvudkomponenter, utan också genom designtekniker.

Till skillnad från klassiska kompositioner är provensalska kök kategoriskt oförenliga med användning av mörka toner. Även de mest "ädla" möblerna i svart, mörkgrå eller tjockbrun kommer att se ut på sin plats. Men känslan av en karakteristisk "som om vårdslöshet" kan bara välkomnas.

Förutom stil kan du säkert använda elegant inredning - ju mer, desto bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk köksdesign är ganska populär. Högteknologisk stil innebär sådana funktioner som:

  • lakoniska linjer;
  • uttrycksfull geometri, inte maskerad av andra tekniker;
  • komplexa former;
  • kontrasterande färger.

Men mängden möbler i en sådan inredning är strikt begränsad.

Inredningen ska absolut inte användas. Designers fokuserar på fullständigheten av kombinationen av element med varandra. Inredningen ska se sträng ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

För alla moderna människors sug efter högteknologi måste dock andra alternativ övervägas.

Bland dem förtjänar uppmärksamhet, naturligtvis, den moderna stilen … Linjerna är inte strikta, men släta, det finns många fler böjar än i en högteknologisk miljö. Du kan inte vägra att använda släta glänsande element - detta är en av de karakteristiska egenskaperna hos modernitet.

I ett kök av denna stil används möbler i dosering så att det inte finns någon känsla av ett trångt rum. Moderna möbler innebär en preferens för mjuka, omättade färger .… Om det finns kontraster är de obetydliga. Experter kan inte entydigt säga om textilsmycken kan användas i det här fallet. De väljs individuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mätningar

Stylistik är naturligtvis en mycket viktig punkt. Emellertid är möbeluppsättningens dimensioner inte mindre relevanta. Det är inte för ingenting som alla specialiserade företag börjar sitt arbete med sin definition. Mätaren går till objektet samtidigt som designern eller till och med före honom. Det är värt att notera att allt ska mätas i millimeter, då blir felnivån minimal och fel utesluts.

Kontrollpunkter som är markerade med en hård tejp bör användas för ytterligare mätningar. Experter rekommenderar att du förbereder en elektrisk fackla: den kommer att vara mycket användbar när det är dags att mäta dåligt upplysta områden och nischer. Eftersom ett antal mätningar görs på en höjd är en trappstege oumbärlig. I vissa fall ersätts det med ett robust och pålitligt bord, även om det är mindre bekvämt.

Det är mycket bra om en skiss på grafpapper kompletteras med fotografier, då presenteras informationen tydligare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst är det nödvändigt att mäta avståndet mellan väggarna, och först då - deras längd. Mätningar görs på tre nivåer, till exempel:

  • på en höjd av 0,15 m över golvet;
  • på en höjd av 0,85 m;
  • på nivån 2 m.

Viktig! Vid mätning får vi inte glömma utsprång och urtag, batterier och dörrar (i öppet och stängt läge).

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att mäta alla hushållsapparater. Avsluta med att definiera följande placeringspunkter:

  • uttag;
  • växlar;
  • dräneringshål;
  • rörledningar och kabelkanaler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Välja typ av köksuppsättning

Typen av headset bestäms främst av dess layout.

  • Linjär krets det anses vara det enklaste - du behöver bara ordna alla möbler längs en av väggarna. En liknande lösning används när rummet är mycket trångt.
  • Alternativ med två rader , innebär att arrangemanget av möbler längs inbördes parallella väggar. Denna komposition rekommenderas för avlånga rum. Det bästa av allt är att tvåradssetet visar sig i köket, där dörrarna är placerade precis mittemot fönstret.
  • I både medelstora och stora rum du kan applicera det L-formade arrangemanget … Möbler placeras nära två inbördes vinkelräta väggar. På väggen, som är längre, monterar de pennfodral och skåp. I ett fyrkantigt rum är valet av en plats för dem efter eget gottfinnande.
  • U-formad komposition ser trevligt och bekvämt ut. Det beter sig dock inte bra i ett trångt utrymme. Om en sådan lösning väljs måste du tydligt tänka över syftet med varje vägg. Det ena området är reserverat för förvaring av mat och det andra för matlagning eller tvätt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte illa och jämnt ö -headset visar sig ganska moderna … Slutsatsen är att en del av möblerna ligger mitt i rummet.

Öarna ser annorlunda ut, det kan vara en buffé, ett skärbord, ett fullt matbord och en hembar. Men i alla fall ställer uppsättningen ö-typ ökade krav på köket. Det passar bara bra i ett utrymme på minst 15 kvm. m område. Och även med tillräckligt med utrymme, om kökets layout är långt ifrån en kvadrat eller rektangel, kommer en sådan lösning att se väldigt dålig ut. Försök att skapa ö -headset i trånga rum har gjorts flera gånger. Och även enastående designers misslyckades med att ge dem den nödvändiga praktiska, för att uppnå mys och harmoni.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest populära och en bekväm lösning är det klassiska tillvägagångssättet - med organisationen av "arbetstriangeln " … Denna metod föreslogs först på 1940 -talet, men den är fortfarande relevant. Den otvivelaktiga fördelen är det enkla arbetsflödet. Alla som ständigt arbetar i köket vet exakt hur tråkigt detta förfarande är. Uppsättningen, gjord enligt arbets triangel -schemat, förenklar alla åtgärder avsevärt och kan avsevärt minska kostnaderna för ansträngning och tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kärnan i konceptet är enkel - det finns tre huvudområden, till exempel:

  • lagringsutrymme (kylskåp, hyllor och garderob);
  • tvättområde;
  • kokplats (spis, mikrovågsugn och några andra apparater).

Avståndet mellan sådana områden bör vara 1–3 m. Om avståndet är för kort, kommer rummet inte att”vända”. Om den är för stor förloras den karaktäristiska fördelen - krafternas ekonomi vid rörelse. Innan du väljer möbler och andra komponenter bör du därför noggrant beräkna triangelns totala yta och längderna på sidorna. I en sådan fråga ger specialiserade simuleringsprogram utmärkt hjälp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men samtalet om typerna av headset för köket kan inte begränsas till deras geometri. Det finns ett val mellan tre alternativ för arrangemang.

  • Köper färdiga set … Detta alternativ är det billigaste. Dessutom kan du omedelbart bestämma den totala kostnaden och headsetets storlek. Och du kommer att behöva spendera mindre tid. Men kvaliteten på färdiga fabrikssatser är inte alltid densamma. Och om du inte gillar något är det omöjligt att ändra kompositionen.
  • Beställning enligt personliga preferenser och enligt rummets egenskaper. En individuell ordning låter dig visa din originalitet, för att demonstrera nyanserna i ett estetiskt förhållningssätt. Men du kommer att behöva spendera mycket pengar.
  • Montering av kök från olika typer av moduler … Modulsystemet är mycket mer flexibelt, det är många gånger lättare att anpassa det till dina önskemål än att köpa färdiga uppsättningar. Priset varierar också avsevärt. Men du måste fortfarande ta hänsyn till standardiseringen av komponenternas höjd och djup. Om de nödvändiga indikatorerna inte passar in i det färdiga sortimentet stiger betalningen för produktion av en lämplig modul märkbart.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnader mellan headset visas också i de material som de är tillverkade av

  • Användningen av spånskiva och MDF gör att du kan spara … Och installationen av strukturer gjorda av dem är möjlig med dina egna händer. Spånskiva kan dock blekna. Och konstant kontakt med vatten orsakar svullnad av detta material.
  • En lite dyrare underart av spånskiva - det här är den så kallade postformningen. Tack vare den laminerade plastbeläggningen kan den fungera upp till 30-40 år utan att ändra dess egenskaper.
  • Akrylsten kostar lite mer … Det bleknar inte på länge. Varma föremål bör dock inte placeras på akryl utan skyddande underlägg.
  • Applicering av granit och agglomerat låter dig göra utseendet på köket mer attraktivt. Men bara bänkskivor kan göras av dem, och kostnaden är mycket hög.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustningsplaceringsregler

Att planera platsen för hushållsapparater är inte mindre viktigt än att tänka på designnyanser, välja typ av möbler. Praktiken visar att det bara finns en idealisk plats för varje enhet. Tilldela "våta" och "heta" områden.

Följande anordningar är placerade i det våta området:

  • Diskmaskin;
  • tvättning;
  • kylskåp;
  • vid behov en tvättmaskin och en separat frys.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det heta segmentet i köket innehåller spisar, spisar, ugnar och andra värmeutrustningar … Att välja en plats för kylskåpet är avgörande. Eftersom du behöver röra dig fritt runt köket placeras det i hörnen eller vid ingången. Vi får inte glömma kylutrustningens känslighet för uppvärmning. Det handlar inte bara om att komma bort från batterier, torktumlare, spisar. Även på ett betydande avstånd från värmekällor kommer kylskåpet att överhettas helt enkelt från solens strålar om det placeras fel.

Spisar (även elektriska, och särskilt gasol) är i stort behov av en huva. Avståndet mellan henne och köksredskapen väljs noggrant. För stort gap minskar arbetseffektiviteten. Om avståndet är väldigt litet är detta både obekvämt och hotar med eld. Om det finns ett akut behov är det tillåtet att höja huven, men den kan inte sänkas.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en plats för kaminen, beaktas bekvämlighets- och säkerhetshänsyn samtidigt. Både till fönstret och till dörren (eller bara öppningen) måste det vara minst 0,5 m. Försök att minska detta avstånd provocerar ofta att elden bleknar. Och mycket värre, det kan vara en brand. Gasugnar bör endast installeras i omedelbar närhet av distributionsledningen.

Ett annat krav är enkel åtkomst till ventilen som blockerar gasflödet. När det beslutas att använda en elektrisk spis, kommer det att vara nödvändigt att tillhandahålla kraftfulla (stora sektioner) ledningar. En separat ugn rekommenderas att placeras ovanför bänkskivan. Detta arrangemang förenklar hanteringen, underlättar våt- och kemtvätt och ger barnskydd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rita en teckning

Så, alla möbler och apparater har valts ut, platserna för dess plats har varit förutbestämda. För att layouten ska kunna kontrolleras, för att säkerställa att fel undviks, måste du rita en skiss på papper. Det rekommenderas att tillaga det även när du planerar på en dator. När du monterar möbler, apparater och andra komponenter är det mindre bekvämt att konsultera en bärbar dator och till och med en surfplatta än ett papper. Så oavsett kunskapen om modern teknik och vanan att använda den, måste du fortfarande använda en penna. Grafitledning ger mer exakt ritning än kulspets- och gelpennor. Pennstrecket blir inte smutsigt av att vidröra med våta händer, blir smutsigt, suddas inte ut.

Viktig! Om du har förmågan att hantera professionella ritverktyg kan du använda dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att designa en köksuppsättning är ett intressant och spännande företag, så du ska inte vara rädd för det. Det finns inga fasta standarder i denna fråga. Men man måste komma ihåg de begränsningar som dimensionerna av de inbyggda delarna medför. Det krävs inte bara att rita upp diagram och rita ritningar, utan också att bestämma vad som kan göras med egna händer. Om möjligt bör du följa de typiska måtten på utdragbara delar, särskilt lådorna.

Design är föremål för mer än bara rumsstilsöverväganden. Det är först och främst nödvändigt att styras av bekvämligheten med att organisera arbetsytan. Om det är obehagligt att arbeta, kommer ingen yttre skönhet att hjälpa.

Om det inte är möjligt att utforma köket korrekt, orsakar processen långvarig plåga och uppvärmda tvister, det är bättre att beställa projektet från proffs. Kostnaden för en sådan beställning skulle vara relativt liten.

Bild
Bild

Men tillbaka till självständigt arbete. Först och främst väljer de platsen för skåpen i de övre och nedre nivåerna. Om du inte kan placera ett typiskt skåp på något sätt behöver du inte överge det alls utan välja en icke-standardkopia.

Ritningarna ska spegla indrag från väggarna och mellan enskilda möbler, hushållsapparater. För att planera ditt eget köksapparat korrekt måste du först studera de allmänna reglerna för teknisk ritning. Då kommer visningen av alla rader, ledare, konturer och andra element att verifieras perfekt. Det kommer till och med att vara möjligt att omedelbart överföra ritningen till specialister, och de kommer att göra det du behöver utan några frågor, utan justeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men man måste uppmärksamma inte bara storleken på skåpen. Deras interna innehåll (utrullningskorgar och utdragbara lådor) bör också återspeglas i diagrammet. Platsen för alla hyllor och krokar visas också.

Glöm inte kanten på möblerna. Tjockare kanttejp används för dekorativa föremål. Rent strukturella delar av headsetet kompletteras med en tunn tejp, och det är inte nödvändigt att ange det på ritningarna. Normala toleranser kompenserar alla skillnader. När du markerar den framtida fasaden måste du tänka på att se till att alla dimensionella element är separerade och inte stör varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga misstag

Det skulle ta lång tid att studera användbara tips för att designa och ordna en köksuppsättning. Det är dock lika viktigt att utesluta karakteristiska fel. De kan göras av ägarna själva, eller till och med av inte alltför kompetenta designers.

  • Först och främst är det värt att påpeka det innebörden av "arbetstriangeln" kan inte absolutiseras … Om arbetsområdet på grund av det är orimligt sträckt, är det bättre att välja en annan lösning.
  • Ganska seriöst valet av material som är obekvämt att använda är också ett misstag … Några av dem ser bara attraktiva ut i butiken och på fotografier, men visar många infall i sitt dagliga arbete.
  • Det är klart nödvändigt hålla gränsen mellan huvud- och dekorativa fasader … Det senare kan täckas med vad som helst.
  • Rörande köper hushållsapparater är det ganska acceptabelt att inte dyka in i ett kredithål, utan att förvärva det i delar … Det är dock desto viktigare att omedelbart avgöra vad som exakt passar i köket, vilka storlekar och var exakt. Vi får inte glömma kommunikation för anslutning: el, vatten, gas, avlopp.
  • En annan frekvent ett misstag är en överdriven rusning när det gäller att designa och välja ett headset … Helst utförs dessa arbeten när väggarna är inriktade, plattorna läggs, golvet och taket är färdigt. Om du rusar kan det hända att hela eller delar av möblerna inte passar i de angivna områdena. I värsta fall kommer det inte att passa på något sätt, även om det bryter mot den ursprungliga harmonin.
  • Ganska ofta tror folk att de definitivt kommer att behöva göra fasningar och böjningar. Faktum är att om det finns tillräckligt med utrymme, raka linjer och skarpa hörn kan undvikas … Sannolikheten för skada när det finns tillräckligt med utrymme minimeras.
  • När man tittar på foton på webbplatser, i tidningar drömmer de ofta om hur vackert ett utrymme kommer att se ut, där det finns ett minimum av skåp och maximalt med hyllor. Men i verkligheten flyter sådana kök snabbt över och börjar se fula ut. Stängande nischer, hyllor och andra element med blanka fasader ger omedelbart charm .
  • Men tro inte att helt enkelt ge upp hyllorna, bara lägga skåp, kommer att lösa alla problem på en gång. Samiska skåp bör inte ha massiva handtag … På grund av dem är det ofta svårt att öppna dörren helt. En bra utväg är system som öppnas när de trycks in ..
  • Utbredd valet av blanka fasader är också ett misstag … De kommer nästan oundvikligen att ha "spår av ofrivilligt fingeravtryck". Matta ytor påverkas mycket mindre av detta problem.
  • Kännare rekommenderar att titta närmare på höga skåp … Över ett stort område är de mycket mer praktiska än de populära knäböjdesignerna. Men att jaga bordets betydande storlek, särskilt i ett litet område, är uppriktigt sagt orimligt.
  • När man väljer platser för hushållsapparater glömmer de ofta bort små enheter .… Även om allt annat är okej är det väldigt irriterande att inte kunna hitta en plats för en vattenkokare, brödrost eller mixer.
  • Utrymmet under diskbänken ska vara så ledigt som möjligt .… Ibland glömmer designers detta och tillhandahåller till exempel utrullningsboxar där. Sådan fyllning är mer elegant än vanligt, men vid problem kan det störa.
  • Du kan inte vägra ytterligare lagringssystem för tallrikar och handverktyg … Om de läggs ut på banker, på bänkskivan och så vidare skapar de bara ytterligare olägenheter för sig själva.

Rekommenderad: