Rött Kök (63 Bilder): Köksuppsättningens Röda Färg I Det Inre Av Köket, Designfunktioner I Matta Och Glansiga Kök

Innehållsförteckning:

Video: Rött Kök (63 Bilder): Köksuppsättningens Röda Färg I Det Inre Av Köket, Designfunktioner I Matta Och Glansiga Kök

Video: Rött Kök (63 Bilder): Köksuppsättningens Röda Färg I Det Inre Av Köket, Designfunktioner I Matta Och Glansiga Kök
Video: Lackering av köksluckor 2024, April
Rött Kök (63 Bilder): Köksuppsättningens Röda Färg I Det Inre Av Köket, Designfunktioner I Matta Och Glansiga Kök
Rött Kök (63 Bilder): Köksuppsättningens Röda Färg I Det Inre Av Köket, Designfunktioner I Matta Och Glansiga Kök
Anonim

Det röda köket i inredningen ser ljust och intressant ut. Denna lösning hjälper dig att skapa ett elegant utrymme i både stora och små områden. För att välja rätt köksuppsättning i rött, överväga tipsen och designnyanserna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den röda färgen på köksenheten är ganska specifik och krävande. I vissa fall kan denna lösning visa sig vara en vinnande, medan det i andra fall är bättre att överge den till förmån för mindre catchy nyanser. Det finns några positiva aspekter av den röda köksenheten.

  • Den röda köksuppsättningen kommer att bli en ljus accent i din inredning, vilket gör det enkelt att skapa en trendig, minimalistisk miljö . Du behöver inte dekorera utrymmet med en massa tillbehör och dekorativa element - själva headsetet kommer att locka uppmärksamhet och se intressant ut även med den mest lakoniska designen.
  • Mängden röda nyanser låter dig välja rätt köksfärg för vilken inredning som helst . Om du är rädd för alltför prickiga lösningar är det inte nödvändigt att välja en ren mättad skarlet färg. Du kan välja rödbrun, rödrosa, rödbrun eller korall. Vissa nyanser av rött kan till och med framgångsrikt kombineras med varandra.
  • Rött är livsbekräftande, levande och positivt .… I utrymmet i rummet kommer han att kunna återuppliva interiören och ge dig ett gott humör i köket. Samtidigt är headsetskåpen mycket lämpliga för att använda denna färg. Det rekommenderas inte att dekorera väggarna i röda toner, eftersom hela rummet blir för ljust och kan irritera människorna i det. Små tillbehör i rött, å andra sidan, skapar ofta en känsla av fragmentering och är inte lämpliga för en blek inredning.
  • Rött är mycket bekvämt för alla typer av färgkombinationer: det är nästan universellt. Du kan välja ett rött kök för kalla grå nyanser, beige finish, bleka och rika ljusa färger eller komplexa nyanser. Till exempel kommer khaki, turkos, blekrosa och lila färger att se bra ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Det röda headsetet har också ett antal betydande nackdelar

  • Det rekommenderas inte att göra ett rött kök i ett mycket litet utrymme: det mesta av området kommer att upptas av röda skåp, vilket kan visa sig vara onödigt catchy. Det kommer att vara obekvämt att vara i ett rum med mycket röd färg. Bättre att överväga ett tvåfärgat kök, som kombinerar en röd nyans med mer dämpade alternativ.
  • När det gäller dess praktiska egenskaper är rött betydligt sämre än headsetets mörkare nyanser. Grått, svart eller brunt blir mer bekvämt eftersom de visar mindre smuts och håller köket fläckfritt hela dagen är inte lätt. Om du föredrar rött, var beredd på att rengöra ofta. Ett mattrött headset blir mer praktiskt och fläckar kommer att visas nästan konstant på den blanka versionen.
  • Fans av små tillbehör och dekorativa element måste begränsa sin fantasi. Om du placerar ljusa vaser, handdukar, fat, tavlor eller elektriska apparater i rummet, komplett med ett rött köksset, kan interiören bli överbelastad och till och med vulgär. När du väljer en ljus färg bör du återhållsamt närma dig valet av tillbehör: det ska inte vara för många av dem, och bleka eller mörka färger passar bättre.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Moderna köksuppsättningar är mycket olika. Förutom färg finns det massor av andra egenskaper att välja mellan. Baserat på egenskaperna hos din lägenhet eller hus, din föredragna stil och praktiska behov.

  • Var först och främst uppmärksam på ytan på ditt kök . Den kan vara matt eller blank. Det snygga och glänsande headsetet passar perfekt in i en modern inredning. Det är också en bra lösning för ett litet kök: den blanka ytan reflekterar dessutom ljus och låter dig visuellt utöka hela tillgängligt utrymme i rummet. Samtidigt blir den matta versionen mer praktisk för rengöring: alla slags fläckar kommer att märkas mindre på en sådan yta.
  • Du måste också vara uppmärksam på materialet från vilket ditt headset kommer att tillverkas . Det kan vara trä, spånskiva eller plast. Materialvalet bestäms vanligtvis av inredningsstilen: plast är lämplig för moderna kök, medan finsmakare av traditionell estetik bör föredra något annat. Det är också värt att notera att kök i massivt trä är relativt dyra i motsats till spånskiva och plast. Var uppmärksam på färgningen: trädet är vanligtvis målat ovanpå med vanlig färg, plasten har en enhetlig färg både inifrån och ut, och spånskivan klistras ofta över med en speciell film med önskad färg.
  • Kökslayout är mycket viktigt . Om du har ett litet kök eller en lägenhet, bör du begränsa dig till ett rakt eller vinklat headsetalternativ. Om du har ett rymligt kök kan du visa din fantasi: U-formade headset, ö-alternativ eller ett tvåradigt kök-alla dessa alternativ är tillgängliga för dig. Glöm dock inte att det inte ska vara för mycket rött i interiören: om du gillar att laga mat och välja ett stort headset för hela rummet är det bättre att välja ett tvåfärgat alternativ.
  • Köksset, bestående av skåp i två eller tre färger, är nu inte ovanligt . Tre nyanser bör endast väljas för ett mycket stort kök i ett rymligt rum: i andra fall, stanna vid två. Om du har lite utrymme och vill expandera det visuellt, gör de undre skåpen i en färg och de övre i en annan. I detta fall bör botten vara en mörkare eller ljusare nyans. Om du inte behöver öka utrymmet visuellt kan du välja originalalternativ, när två eller tre bland de röda skåpen kommer att ha en annan färg i slumpmässig ordning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Nyanser

Rött kök är långt ifrån en uttömmande definition. Röda nyanser är mycket olika. Oftast betyder ett rött headset ett alternativ i ljusa färger. Det kan vara en rik skarlet färg. Det är viktigt att inte överdriva det med det: tvinga inte hela rummet med ett headset och välj inte ljusa tillbehör.

Dekorationen av ett sådant kök ska vara ganska fasthållet och om du väljer en ljusröd färg på headsetet är det bättre att föredra komplexa komposittoner för allt annat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mer återhållsamma alternativ kommer att vara möbler i mörkrött, vinrött samt headset målade i rödbruna toner. En sådan lösning kommer inte längre att se för flashig ut: ett liknande kök kan göras i ett litet rum, och i valet av tillbehör kan du experimentera med ljusa färger. Andra färger av dekoration och inredning är lämpliga för komplexa mörka nyanser av rött: vitt, blått och gult kommer att se mycket fördelaktigt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa nyanser av skarlet kommer visuellt att utöka utrymmet i rummet. Du bör titta närmare på de rödrosa och korallalternativen. De passar bra med mörka väggar, och som tillbehör kan du välja liknande nyanser som är flera toner ljusare eller mörkare. Ljusröda kök är de minst praktiska, men de ser ofta bra ut: det här alternativet är lämpligt om du vill lägga till röda toner i ditt interiör, men är rädd för överdriven ljusstyrka.

Tvåfärgade kök förtjänar särskild uppmärksamhet: kombinationen av färger bör väljas beroende på den valda stilen och inredningen i rummet.

Numera är rödvitt, rödblått, rödgult, rödgrått kök, liksom en kombination av rött och blekrosa, populärt. Överdriv samtidigt inte med detaljer: de kommer att krossa utrymmet ytterligare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilval

Det röda köket är en ganska specifik lösning. Det är svårt att föreställa sig ett rött headset i klassisk stil eller i lantlig stil. Ändå kan snygga och vackra mönster skapas inom olika stilar.

Först och främst är det värt att överväga ett kök i modern stil . Du kan välja en blank uppsättning med vallmo eller en ros målad på den, ovanliga ytor och former: allt detta kommer att se ljust och fördelaktigt ut. Tillbehör i modern stil ska inte vara för pråliga, men du kan inte klara dig alls: välj flera vaser eller en målning med abstrakt målning för att dekorera utrymmet. När det gäller väggdekoration är färg eller tapeter i mörka eller bleka färger lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan överväga köket i stil med minimalism . I det här fallet är det bättre att välja ett monokromatiskt headset utan präglade dekorationer, ritningar: endast röda skåp utan handtag med en blank eller matt yta. Så att avsaknaden av dekorativa element inte ser tråkig ut för en sådan design, är det viktigt att framgångsrikt välja en kombination av färger. Se till att nyanserna står i kontrast med varandra.

Välj inte ljusa färger för efterbehandling: de kommer i konflikt med den röda uppsättningen och låter dig inte skapa en harmonisk inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En träuppsättning kan se intressant ut inom den provensalska stilen: i detta fall kombineras rött ofta med vitt eller med färgen på ljust trä . Målade tegelväggar, textilier med blommönster, korgtillbehör - allt detta kommer att fördjupa dig i den förtrollande atmosfären i en fransk by. Undvik ljusa färger i tillbehör, det är bättre att välja känsliga pastellfärger: blått, rosa och smaragd. När det gäller själva headsetet passar vanligtvis korall- eller vinröda nyanser av rött in i denna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Rött kan kombineras med många andra nyanser, men det är viktigt att hitta rätt kombination och färgförhållande för en viss interiör. Du måste överväga färgen på finishen, eftersom den anger huvudfärgen på hela rummet. Och du måste också ta hänsyn till nyanser av textilier, andra möbler i köket, tillbehör och dekorativa element. Tänk på alla nyanser för att välja rätt headset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För efterbehandling

Om du har en tapet med levande mönster är det bäst att undvika djupa röda i ditt headset. Välj bourgogne eller ljusa alternativ. Den rödfärgade färgen passar bäst om väggarnas nyans är enhetlig: vanlig tapet eller färgning. Ett litet rum ska vara så ljust som möjligt. I ett rymligt rum har du råd med fler kontraster: mörkt med ljust, ljust med blekt. Försök samtidigt att fördela accenterna jämnt i rummet.

Om ditt kök är ljust rött måste du stödja det i matsalen med dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rött passar bra med minimalistiska interiörer. Notera tanken på att måla väggarna i två eller tre färger: det kommer att göra interiören intressant utan att behöva detaljerad inredning.

För möbler och textilier

Möbler och textilier bör väljas för en specifik stil. Om du inreder ett modernt kök med en bardisk, är mörkgrå nyanser eller tvärtom vita och beige nyanser lämpliga. För en mer traditionell inredning är mörkt wengeträ eller pastellfärgade möbler lämpliga.

Subtila röda element kan användas i textilier för att stödja köksfärgen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller hushållsapparater passar skarlaken bra med metallens gråa färg: både glansiga och matta alternativ är lämpliga. För ett litet rum är lösningar med fläkt, ugn och kylskåp inbyggt i headsetet relevanta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Original designlösningar

Tänk på goda idéer i inredningen för att tänka över din unika design med ett rött kök.

  • Ett dämpat rött kök ser bra ut i kombination med en vit finish i en lakonisk minimalismstil. Trots den starka färgen på det massiva headsetet är det bekvämt att vara i det här rummet. Ljuspunkter placeras harmoniskt och svarta element avfärdar perfekt headsetets vackra nyans.
  • Detta är ett mycket elegant och funktionellt modernt köksalternativ. Det finns gott om skåp och gott om matlagningsutrymme för dem som har en passion för matlagning. På grund av de ovanliga strömlinjeformade formerna ser headsetet samtidigt väldigt ovanligt ut, och tack vare ön med ett litet bord blir köket väldigt kompakt.
  • Det röda köket i provensalsk stil ser väldigt mysigt ut. För att inte överbelasta interiören med blommor är det bäst att välja en vit finish. Det var möjligt att diversifiera interiören här med hjälp av trästolar, ovanliga nyanser för lampor och färska blommor.

Rekommenderad: