Köksmoduler: Vad är Det? Vi Väljer Standardmoduler Från Tall Och Andra Material För En Tvättmaskin Och En Diskmaskin I Köket

Innehållsförteckning:

Video: Köksmoduler: Vad är Det? Vi Väljer Standardmoduler Från Tall Och Andra Material För En Tvättmaskin Och En Diskmaskin I Köket

Video: Köksmoduler: Vad är Det? Vi Väljer Standardmoduler Från Tall Och Andra Material För En Tvättmaskin Och En Diskmaskin I Köket
Video: Amazon basics 14 plate dishwasher machine while washing inside 2024, Mars
Köksmoduler: Vad är Det? Vi Väljer Standardmoduler Från Tall Och Andra Material För En Tvättmaskin Och En Diskmaskin I Köket
Köksmoduler: Vad är Det? Vi Väljer Standardmoduler Från Tall Och Andra Material För En Tvättmaskin Och En Diskmaskin I Köket
Anonim

Idag har många tillverkare bytt till modulära headset. Detta gör det möjligt för köpare att själva bestämma vilka möbler som är viktiga för deras kök. Nu finns det ingen anledning att pressa de standarder som fabriken ställer i dina små bilder. För att göra rätt val måste du studera alternativen för modulerna, jämföra dem med köksförmågan, designkonceptet och dina önskemål om headsetets funktionella innehåll.

Bild
Bild

Särdrag

En moduluppsättning är en "konstruktör" från vilken en färdig möbellinje byggs eller hela köket byggs upp. Den består av tunga volymetriska piedestaler i den nedre delen och lättare smala skåp i den övre delen.

Du kan också köpa och integrera kolumnskåp (pennfodral) i headsetet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje fabrik väljer storleksstandarder för sina möbler själv - det finns inga allmänna regler här . När du väljer möbler för ett specifikt kök måste du göra rätt mått på det fria området. Teckensnittet summeras över bredden på varje modul. Var uppmärksam på djupet på golvpiedestalerna så att de i framtiden inte lastar passagen vid ytterdörren och gör det möjligt att flytta mellan andra möbler.

Djupet på skåp och skåp är också viktigt för inbyggda apparater: spis, ugn, diskmaskin, kylskåp, diskbänk. Ibland är en tvättmaskin också inbyggd i köksuppsättningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det modulära systemet underlättar i hög grad arrangemanget av ett modernt kök, och har också ett antal obestridliga fördelar.

  • Värdinnan kan själv välja moduler med nödvändigt innehåll. Hon kommer inte att ha extra lagringssystem eller sakna sådana, som är fallet med standardfabrikat.
  • De valda möblerna behöver inte installeras under en vägg, det modulära systemet låter dig dela upp uppsättningen i sektioner och skapa önskad interiör, vilket är absolut omöjligt med monolitiska möbler.
  • Med tiden kan den irriterande miljön ändras genom att byta moduler.
  • Ett kök utrustat med fabriksmodulära möbler blir billigare än en anpassad inbyggd.
  • Ett stort antal sådana headset produceras med olika styling, färg och fyllningssystem, vilket gör det lättare att välja när du skapar din egen unika interiör.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr har modulära headset också sina nackdelar

  • I de flesta fall är detta budgetmöbler, och det är monterat av billiga material.
  • Modulsystemet förlorar för den inbyggda anpassade genom att det inte står "som en handske" och inte fyller hela utrymmet. Damm samlas på svåråtkomliga platser (bakom bakväggen och ovanpå möblerna).
  • Det är svårt att perfekt matcha det till ett kök med komplex geometri, som har nischer, avsatser eller ett burspråk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layout

Innan du slutför och bygger ett headset bör du bestämma platsen för varje modul, med hänsyn till dess funktionalitet. För en mer rationell och bekväm användning av arbetsytan vid utformningen av situationen är det nödvändigt att ta hänsyn till regeln för "arbetstriangeln". Det består i det faktum att de tre huvudsakliga arbetselementen ligger inom gångavstånd, det vill säga på ett avstånd av högst 2,5 m från varandra . Detta är ett kylskåp, spis och handfat.

Bild
Bild

Om köket har en standardgeometri, utan utsprång och nischer, kan linjerna med modulära headset i det ordnas på fyra sätt

I en rad . Med denna layout är möblerna installerade under en vägg. Platsen är lämplig för ett smalt rektangulärt kök. Den långa väggen rymmer tillräckligt med moduler, men samtidigt är utrymmet inte överbelastat med den andra möbelraden. Spisen och diskbänken placeras nära varandra - genom ett skåp med en arbetsyta. Om längden på raden tillåter kan en garderob och pennfodral byggas in i headsetet.

Bild
Bild

I två rader . Layouten är lämplig för ett standard rektangulärt rum, till exempel 3x4 kvm. m. Två linjer står upp mot varandra (under parallella väggar). Detta alternativ är lämpligt för stora familjer, eftersom det har tillräckligt med utrymme för utrustning och köksredskap. Du kan inte använda en tvåradig layout i ett kök som är för smalt: det kommer att ta ut ett rör, dörrarna till båda linjerna kommer att störa varandra.

Bild
Bild

L-formad (vinkel) . Den vanligaste typen av layout är när två headsetlinjer konvergerar till ett hörn. Lämplig för rektangulära och fyrkantiga kök. Den kantiga versionen låter dig harmoniskt bygga en fungerande triangel, kompakt och bekvämare att ordna resten av modulerna. Svårigheter kan uppstå när det finns ett fönster. Inbyggda möbler är beräknade och sveper runt fönstret från alla sidor. Det blir mycket svårare att välja och placera moduler i väggarna mellan fönstren.

Bild
Bild

U-formad . Möblerna är ordnade i tre rader. Med en sådan layout måste ett fönster eller en dörr ingå i möbelraden. Problem kan uppstå både med de övre lådorna och med kylaren. I sådana fall överförs batteriet till en annan plats genom att välja en smal vertikal modell, eller det överges helt till förmån för ett varmt golv. Om båda alternativen inte är lämpliga måste du bygga in kylaren i modulen och skapa ett smalt hål i skåpets yta för varm luftcirkulation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av moduler

Korrekt genomtänkta och placerade moduler skapar en bekväm och ergonomisk köksinredning. Förutom arbetstriangeln bör förvaringssystemet vara utformat på ett sådant sätt att de mest nödvändiga köksartiklarna alltid finns till hands, och sällan använda saker och hushållsapparater finns i avlägsna moduler. De övre och nedre raderna på headsetet kan utrustas med dörrar med olika öppningssystem: sväng, skjut, lyft. För att underlätta valet av sektioner är det värt att överväga mer detaljerat deras funktionalitet.

Bild
Bild

Nedre piedestaler

I motsats till den övre nivån är pullerterna på nedre våningen djupare och mer massiva, eftersom de tar på sig den största arbetsbelastningen. En ugn, diskbänk, ugn, diskmaskin, frys är inbyggda i den nedre delen. I botten utrustar de en sektion för hushållsavfall. Den nedre raden av piedestaler är installerad på benen och har ett djup på cirka 60 cm.

  • Traditionella förvaringsutrymmen finns i ett standardskåp med hyllor. Tunga rätter, grytor, kokkärl läggs på dem. Samma hyllor kan innehålla lager av mjöl och spannmål. Allt innehåll är dolt bakom sektionens dörrar.
  • Det finns ett antal moduler med ett utdragbart system. Några av dem är utrustade med samma lådor för små föremål. Andra har en stor bottenlåda för krukor och en platt låda för bestick.
  • Uttagbara system inkluderar flaskhållare och sektioner för hushållskemikalier.
  • Det finns moduler som har både nedre hyllor och övre lådor.
  • Diskbänken har ingen bakvägg. Det rymmer inte bara ett handfat, utan också filter, vattenledningar och en sektion för sopor.
  • När du väljer moduler för stora hushållsapparater bör du se till att de passar ihop.
  • Ändmoduler i nedre och övre raden är gjorda med böjda eller fasade hörn. Förutom stängda piedestaler har de yttre sektionerna öppna displayhyllor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Övre lådor

Headsetets övre nivå är lättare med ett djup på cirka 40 cm. Det består av individuella upphängda moduler av samma höjd. Men på begäran kan förkortade sektioner också köpas. De placeras över spisen eller arbetsytan där takräcken planeras att installeras. De övre modulerna kan ha glasfronter, delvis öppna hyllor för kryddor.

  • Ett standardhängande skåp är utrustat med hyllor och dörrar bakom som tallrikar, tekannor, koppar, sockerskål, kaffe och te är gömda.
  • Diskens torkdel är installerad ovanför diskbänken. Dörren ovanför den kan lyftas upp med ett lätt tryck, vilket är lätt att göra även med våta händer.
  • Öppna displayhyllor är designade för dekoration, vackra rätter, söta burkar med spannmål, socker, te och kryddor. När du väljer modulmöbler kan du också köpa utställningsavsnitt, men det bör komma ihåg att de kräver ofta underhåll, eftersom damm kommer att samlas på små föremål.
Bild
Bild

Kolonnskåp

Dessa inkluderar solida moduler placerade i höjd på båda nivåerna samtidigt. Dessa inkluderar pennfodral, höga skåp, kylskåp. Ofta är hushållsapparater inbyggda i sådana skåp: en mikrovågsugn, en kaffemaskin, en ugn. Det återstående utrymmet är fyllt med hyllor och gömt bakom dörrar.

Bild
Bild

Idag erbjuder möbelindustrin ett brett utbud av köksmoduler. Deras fasader imiterar tall, ek, cederträ, äpple, al och kan enkelt matchas med alla stiliserade interiörer.

Rekommenderad: