Pentry Utan Bord: Hur Väljer Man Ett Pentry Utan Bord Och Stolar? Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Pentry Utan Bord: Hur Väljer Man Ett Pentry Utan Bord Och Stolar? Fördelar Och Nackdelar

Video: Pentry Utan Bord: Hur Väljer Man Ett Pentry Utan Bord Och Stolar? Fördelar Och Nackdelar
Video: Hur sköter Mattsson om bord och stolar i matsalen? 2024, April
Pentry Utan Bord: Hur Väljer Man Ett Pentry Utan Bord Och Stolar? Fördelar Och Nackdelar
Pentry Utan Bord: Hur Väljer Man Ett Pentry Utan Bord Och Stolar? Fördelar Och Nackdelar
Anonim

Köksmöbler i matsalen ska inte bara vara bekväma, utan också funktionella. Moderna möbelbutiker erbjuder ett brett utbud av denna typ av möbler. Artikeln berättar om för- och nackdelar med ett pentry utan bord och stolar, samt rekommendationer för att välja.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Matsalen i moderna lägenheter är där hela familjen samlas. Följaktligen bör den vara stilfullt inredd och i harmoni med köksinredningen. Ofta används hörnen som en avgränsare för 2 zoner: matsal och arbete. Soffor har många fördelar jämfört med en komplett matgrupp bestående av ett bord och minst 6 stolar. Först och främst är det komfort och bekvämlighet, det är alltid trevligt att sitta på något mjukt under en utsökt lunch eller middag . En annan fördel är möjligheten att ta emot fler människor och få ut det mesta av hörnområdet i rummet, som ofta förblir tomt.

Om det finns en TV i köket kan värdinnan använda hörnet som ett rekreationsområde. Det finns också funktionella alternativ med lådor för förvaring av köksredskap. Ett stort plus är möjligheten att välja och byta klädseln själv.

På några minuter kan du byta inredning i ditt kök bara genom att byta soffklädsel och hänga andra gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest praktiska är de vikbara hörnen, från vilka en fullvärdig sovplats erhålls. Detta är mycket bekvämt, särskilt om du har frekventa gäster.

Trots konstruktionernas visuella volym tar kökshörnen betydligt mindre plats än stolar, men samtidigt har de fler sittplatser

Men denna möbel har också nackdelar, vars huvudsakliga är svårigheten att ändra hörnets position. Om du känner dig obekväm måste du flytta bordet; du kan inte flytta soffan på något sätt. Och det är inte så lätt att flytta en tom struktur, det kan komplicera processen att rengöra och byta inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Kökshörn klassificeras enligt olika kriterier. Det är bättre att läsa varje artikel noggrant innan du köper.

Tillverkningsmaterial

Moderna mönster är gjorda av spånskiva, plast, metall eller trä. För små soffor används spånskiva, men om köket tillåter kan du beställa en stor struktur av metall eller trä.

Det kommer att kosta mer, men det kommer att vara av bättre kvalitet och kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Den vanligaste formen är L-formad. Den är praktisk, funktionell, tar lite plats, men är samtidigt mycket rymlig och har minst 5 sittplatser, vilket är viktigt för ett litet rum. Det finns modeller gjorda i form av bokstaven P. De är också mycket bekväma, men designade för ett stort kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

Hörn utan bord köps om det redan finns eller kommer att köpas separat.

Det är i alla fall viktigt att alla köksmöbler kombineras med varandra och är gjorda i en enda stilistisk riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionalitet

När du planerar ett kök vill du tilldela så mycket lagringsutrymme som möjligt. Många vinklar under sätet har rymliga förvaringslådor. De kan vara infällbara eller vikbara. En annan tilläggsfunktion för kökssoffor är möjligheten att fälla ut och bilda en sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sittstyvhet

Soffor med hårda säten är lätta att rengöra och samlar inte upp damm. De behöver inte klädsel; det räcker med att köpa mjuka madrasser. Klädseln kan enkelt tas bort och tvättas i maskin . Kuddar glider dock ofta på ytan och ger inte önskad komfort. Mjuka säten är inte bara mer bekväma, utan också visuellt mycket mer attraktiva . Nackdelarna med modeller är vårdens komplexitet och snabba slitage.

Faktum är att fyllmedlet kan sjunka med tiden, och bucklor kommer inte bara att förstöra utseendet på möblerna utan också sänka nivån på bekvämligheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Denna artikel är en av de viktigaste när du köper hemmöbler. Innan du köper måste du noggrant studera kökshörnens dimensioner, särskilt om varje meter är fördelad i rummet. Var noga med att mäta området där soffan kommer att placeras för att förenkla urvalet och undvika eventuella problem . Om det behövs kan du beställa en struktur av den storlek du behöver, som kommer att göras med en noggrannhet på en centimeter.

För ett litet kök är det bättre att köpa en liten soffa eller bänk utan rygg, de tar mindre plats. I ett stort rum kan du sätta mer subtila möbler, med mjuka säten och en bekväm rygg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel

Moderna butiker erbjuder flera alternativ för klädsel för hörnkökssoffor på en gång. De klassificeras efter design och material. Det mest eftertraktade är läder, det är lättskött och mer hållbart. Nyligen väljer dock allt oftare tygklädsel i tyg för köket.

Klädselns utformning ska överensstämma med resten av efterbehandlingsmaterialen. Försök att välja gardiner, kökstillbehör så att de matchar i färg med soffan.

Rekommenderad: