Hyllor För Köket (46 Bilder): Välj En Trä- Eller Metallhylla För Hushållsapparater Och Tallrikar, Funktioner I Hyllor På Hjul

Innehållsförteckning:

Video: Hyllor För Köket (46 Bilder): Välj En Trä- Eller Metallhylla För Hushållsapparater Och Tallrikar, Funktioner I Hyllor På Hjul

Video: Hyllor För Köket (46 Bilder): Välj En Trä- Eller Metallhylla För Hushållsapparater Och Tallrikar, Funktioner I Hyllor På Hjul
Video: Ballingslövs smarta funktioner i köket - hörnskåp med hyllor 2024, April
Hyllor För Köket (46 Bilder): Välj En Trä- Eller Metallhylla För Hushållsapparater Och Tallrikar, Funktioner I Hyllor På Hjul
Hyllor För Köket (46 Bilder): Välj En Trä- Eller Metallhylla För Hushållsapparater Och Tallrikar, Funktioner I Hyllor På Hjul
Anonim

Hyllan som ett element i köksarrangemanget blir en originallösning när man skapar en funktionell inredning. Som en arrangör av ett visst antal hyllor, förenade av en låda, passar den perfekt i olika designgrenar. I artikeln kommer vi att överväga funktionerna, typerna av köksställ och ange de viktigaste kriterierna för deras val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är de till för?

Dessa möbelelement bär två laster: estetiska och funktionella. Syftet med köksstället är att organisera de olika föremålen som värdinnan använder i matlagningsprocessen. I själva verket är detta system för förvaring av kryddburkar, flaskor, flingor, tallrikar, handdukar och rengöringsartiklar. Racken utformades ursprungligen som möbler för lossning av arbetsytor.

Dessa hyllor gör att du kan organisera saker effektivt . Tack vare dem kommer alla objekt att finnas till hands, har sin egen systematik. Du kan lagra ofta använda föremål på sådana hyllor, liksom små hushållsapparater, receptböcker, korgar för frukt och grönsaker, servetter för dukning och dekorativa element i interiören (till exempel små krukor med inomhusblommor).

Hyllor av denna typ ersätter flaskhållare och köksskåp.

Bild
Bild

Tack vare sin funktionalitet kan köksställ ställa olika föremål på hyllorna utan att överbelasta själva hyllorna . Samtidigt kan du placera små saker enligt en viss systematik, ta bort saker på övervåningen som används mindre ofta. Hyllor för förvaring sparar användbart utrymme i köket, samtidigt som de kan zonera dess utrymme och frigöra utrymme för fri rörlighet i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Idag är köksställ mycket varierande, både externt och konstruktivt. I detta fall kan modifieringar villkorligt delas in i två kategorier: öppen och stängd. De första produkterna är inget annat än hyllor i olika höjder. Stängda motsvarigheter är praktiska eftersom mindre damm avsätts på dem. Dessutom täcker de allt som lagras inuti.

Bild
Bild

Modifieringar kan vara linjära och kantiga . Vid arrangemang av kök används de första modifieringarna huvudsakligen. Samtidigt kan förvaringssystemet på köksställen vara väldigt olika.

Hyllor kan rullas ut, vilket används vid begränsat utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellerna skiljer sig åt i konfigurationsfunktioner . Vad som inte kan vara mobilt, i form av stegstegar, de liknar ofta piedestaler, ibland är de ett slags skiljeväggar. Ett bekvämt alternativ för ett rymligt kök kan vara en hylla med flera nivåer av hörntyp med ett metallställ. En sådan produkt kan användas för att ekonomiskt rymma levande inomhusväxter. Dessutom kan en av hyllorna definieras för mobiltelefoner, en anteckningsbok med penna, som ska finnas till hands vid rätt tidpunkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Racket för köket kan vara tillverkat av olika material. Som regel beror valet av önskat alternativ på materialet i de befintliga möblerna och den stilistiska utformningen av interiören. De flesta modifieringarna är gjorda av trä och dess derivat. Ramar, såväl som tvärbalkar, samt hyllor kan vara gjorda av trä, med furu, ek, mahogny, bok för detta.

När det gäller valet av en eller annan typ av matris måste den matcha i färg eller textur med bänkskivans ton köksset eller kombinerat med matbord, stolar. Träet används för tillverkning av klassiska, klassicism, skandinaviska, Provence, ekostilhyllor. För områden som högteknologi, minimalism eller modern, behövs en syntetisk komponent. Det är möjligt att använda laminerade brädor eller till och med plastinsatser. Små modeller är helt tillverkade av högkvalitativ plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Budgetalternativ är gjorda av laminerad spånskiva, OSB och plywood . Dessutom används glas vid tillverkning av hyllor: både hyllor och estetiskt attraktiva fasader erhålls från det. I kombination med målade träfasader kommer det att se harmoniskt ut i lantliga och Provence -stilar. Om du behöver ett ställ för ett loftkök bör du föredra metall (till exempel rostfritt stål).

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallhyllor, stödda av flaunted kommunikation och huvar, kommer att se snygga och effektiva ut här . De ser harmoniskt ut med liknande hushållsapparater (med mikrovågsugn, kaffemaskin). I det här fallet kan hyllorna, liksom väggarna, smides, med staket, virknålar. Metallställ kan tillverkas i krom eller målas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Beroende på designidén, liksom parametrarna för ett visst kök, kan hyllor för förvaring av olika föremål skilja sig åt i design. Modeller kan vara inbyggda, stationära och mobila, utrustade med ben med små hjul . Produkterna kan vara små, placerade på bordsskivor, fullvärdiga golvstående med pålitliga och stabila ben, liksom stora, som sträcker sig från botten nästan till överkanten av väggskåpen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller tillverkas i produktionen och hemma. På begäran av kunden görs ändringar för en specifik köksuppsättning som passar in i den befintliga nischen. Ibland är de inbyggda i headsetet som flaskhållare. Sådana ändringar är de smalaste, de är ofta av utrullningstyp, som ligger vinkelrätt mot golvet eller hänglådorna i köksuppsättningen.

Bild
Bild

Ofta är deras bredd cirka 15-20 cm. Detta påverkar dock inte funktionaliteten: ett skjutställ kan ha flera hyllor med olika höjder inuti, och ibland även fack för att ordna burkar för kryddor och kryddor. Sådana ändringar är stängda, vilket är mycket bra för att ordna små kök: att frigöra utrymme för en massa små föremål ger utrymme till rummet och gör det visuellt renare och större.

Bild
Bild

Hyllor kan inte bara vara smala: andra sorter når en bredd på mer än 45 cm. Detta är bra för att placera köksredskap, inklusive grytor och kokkärl. Dessutom kan en av dessa hyllor användas för en mikrovågsugn eller mixer, matberedare.

Beroende på sort och designidé kan modellerna inneslutas i en enda låda, ha en övre hylla som inte stängs av en ram, höga ben för enkel rengöring och möjligheten att använda detta utrymme för andra hushållsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av hyllor för ditt kök beror på ett antal faktorer. Med tanke på att det är hög luftfuktighet i köket måste du köpa en produkt gjord av material med fuktbeständig impregnering. Dessutom måste tillverkningsmaterialet ha en viss grad av skydd mot brand, och därför kommer det antingen att vara en metallversion eller ett träställ som behandlats med en eldfast förening.

Modellbredden kan variera beroende på headsetalternativ . Till exempel, om ett linjärt arrangemang av möbler tillhandahålls, bör hyllan inte sticka ut från en enda linje. När hyllorna installeras separat kan bredden skilja sig från det befintliga headsetet. När det gäller designen kan alternativen vara mycket olika. Till exempel kan ett rack bestå av inte bara ett, utan också två block.

Dessutom kan de isoleras från varandra, vilket om möjligt gör det möjligt att installera dem på olika platser i köket.

Bild
Bild

Vissa sorter liknar till och med halvstängda byråer . Till exempel kan sådana modeller likna golvskåp i en köksuppsättning, ha en egen bänkskiva, som kan användas som arbetsyta för matlagning. Själva stället kan bestå av två vertikala lådor med fyra och fem fack i olika höjder.

Dessutom kan några av dem vara lådor med praktiska handtag.

Bild
Bild

Av praktiska skäl kan hyllan utrustas med hyllor och en lamellfot. Detta är bekvämt om värdinnan planerar att använda hyllan för att torka disk. För att produkten ska hålla längre och vatten från otorkade rätter inte kan komma upp på andra hyllor bör du titta närmare på produkter som är utrustade med infällbara brickor. När du köper ändringar med ett infällbart lagringssystem måste du notera en varning: sådana modeller måste vara stabila och därför är det bättre att deras ben inte har hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer denna eller den produkten måste du ta hänsyn till platsen för dess planerade placering . Till exempel kan smala hörnversioner med kvartcirkelhyllor installeras där det finns lite utrymme för ett skåp mellan hörnet och fönstret eller dörröppningen. I köket-vardagsrummet kan en sluten hylla ersätta en garderob, den kan placeras i matsalen eller längs väggen med en öppen spis. Trappstegshyllan ska placeras där den inte kommer att träffas av fötter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkten måste matchas med färgen på huvudmöblerna eller något kökstillbehör. Formen, effektiviseringen av linjer eller vice versa, deras rakhet ska återspegla köksuppsättningen eller möblerna i matsalen. Skuggan kan vara relaterad, men färgen och dess temperatur bör inte motsäga det allmänna stilistikbegreppet. Till exempel för Provence -stilen kan du också använda en metallhylla, men målad i en ljus färg, som kökets huvudsakliga bakgrundsdesign.

För loftstil bör ytan vara förkromad halvblank; för modern stil är glans önskvärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Ingenting berättar om mångfalden av design och funktionalitet för hyllorna i köket, som illustrativa exempel på ett fotogalleri.

Användning av hyllor som vitrinskåp

Bild
Bild

Hängande rack gör att du kan organisera installationen av TV: n

Bild
Bild

En mobil hylla på hjul som smälter harmoniskt med en öppen planlösning

Bild
Bild

Användning av hyllor som element i modulära möbler, kombinerat förvaringssystem

Bild
Bild

Hyllor i loftstil av metall, organiskt sett mot bakgrunden av en tegelvägg

Bild
Bild

En kreativ metalllösning inbäddad i taket och golvstående köksskåp

Bild
Bild

Kompakta hyllor inbyggda i väggen nära fönstret

Bild
Bild
Bild
Bild

En modell av tilläggstyp på korta ben för hushållsapparater och disk, som påminner om en sak

Bild
Bild

Produkt gjord av två block med olika hyllplan, av trä

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompakt rack på hjul, som är en struktur av tre rymliga korgar för grönsaker

Rekommenderad: