Öppna Hyllor I Köket (22 Bilder): Välj Väggmonterade Hyllor För Köket, Deras Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Öppna Hyllor I Köket (22 Bilder): Välj Väggmonterade Hyllor För Köket, Deras Fördelar Och Nackdelar

Video: Öppna Hyllor I Köket (22 Bilder): Välj Väggmonterade Hyllor För Köket, Deras Fördelar Och Nackdelar
Video: 50+ Best Kitchen Shelving Ideas 2021 2024, April
Öppna Hyllor I Köket (22 Bilder): Välj Väggmonterade Hyllor För Köket, Deras Fördelar Och Nackdelar
Öppna Hyllor I Köket (22 Bilder): Välj Väggmonterade Hyllor För Köket, Deras Fördelar Och Nackdelar
Anonim

Inget modernt kök klarar sig utan skåp och många hyllor. Många hemmafruar älskar exakt öppna hyllor i köket, eftersom de kan ge den interiören en speciell stil. Detta alternativ för hyllor kan säkert hänföras till en praktisk och snygg modern lösning. Hur man väljer öppna hyllor för köket kommer vi att berätta för dig just nu.

Fördelar och nackdelar

Väggskåp med öppna hyllor ser alltid mycket mer intressanta ut än stängda. Det är därför många föredrar just sådana hyllor för sitt kök, tack vare vilket de kan ge utrymmet en speciell stil och utseende. Sådana mönster har ett antal fördelar, som är värda att diskutera mer detaljerat.

Genom att välja öppna alternativ för kökshyllor kan du enkelt visuellt utöka utrymmet, vilket är viktigt för små utrymmen. Dessutom är det mycket praktiskt, eftersom alla nödvändiga kryddor eller redskap finns till hands, och du behöver inte leta efter något du behöver i skåp eller lådor varje gång.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana hyllor ser alltid intressanta och originella ut i alla moderna kök, vilket ger uttryck för den övergripande stilen och hjälper till att skapa en unik hemkomfort.

Tack vare sådana hyllor kan du köpa originaluppsättningar, vackra burkar och andra behållare för kryddor och spannmål. Och det kommer att vara möjligt att skapa en unik stil och ge lite friskhet och originalitet till den övergripande designen med hjälp av originalartiklar.

Upphängda hyllor kostar inte lika mycket som stängda alternativ, eftersom det kommer att ta mindre material och tillbehör för att göra dem . Förresten, på grund av den ständiga öppningen och stängningen av dörrarna till många köksskåp behöver de snart mindre reparationer, de börjar knarka och så vidare, men detta kommer inte att hända med öppna alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om nackdelarna, så finns de naturligtvis också . Öppna hyllor blir smutsigare snabbare, så du måste damma oftare och ta bort olika smuts. Dessutom ska alla rätter och små föremål alltid vara på sina platser och hyllorna ska vara i perfekt ordning, annars kommer allt att se oestetiskt ut.

Om du är redo att stå ut med dessa mindre brister, är det fullt möjligt att välja intressanta alternativ för sådana hyllor för ditt kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

I vår moderna tid kan du hitta liknande mönster från olika material. Det mest populära alternativet är metallprodukter. Perfekt för modern eller klassisk design. Var uppmärksam på alternativen med stötfångare, som är mycket praktiska.

Träalternativ är en klassiker som fungerar utmärkt för en mängd olika stilar och hjälper till att skapa en mysig, hemtrevlig atmosfär i köket . Sådana hyllor ser bra ut om det finns massiva köksmöbler av naturligt trä i inredningen. Och även glashyllor är lämpliga för ett sådant kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen på hyllorna bör väljas med hänsyn till väggarnas och köksenhetens färgschema . Om interiören är gjord i ljusa färger är det bäst att välja transparenta glashyllor eller mönster i vita, beige eller mjölkiga nyanser.

Dessutom bör du vara uppmärksam på själva designen. Till exempel är små överliggande strukturer bra för förvaring av böcker, kryddor, koppuppsättningar och andra stora föremål. De kan placeras i valfri väghöjd eller under väggskåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan mycket väl vara en struktur i ett stycke, som är ett helt ställ med öppna hyllor. Basen i strukturen kan vara av trä, men själva hyllorna kan vara antingen av trä eller glas. Detta alternativ är perfekt för ett kök-vardagsrum och är mycket organiskt kombinerat med olika apparater och möbler. Detta alternativ för öppna hyllor är en värdig ersättning för klassiska köksskivor.

Om det finns en så kallad ö i det inre av köket, är det fullt möjligt att välja upphängda öppna strukturer . Som regel fästs dessa direkt i taket med kedjor. De ser väldigt harmoniska ut och stör inte alls utrymmet. Och även ena sidan av själva "ön" kan utrustas med öppna hyllor. Det ser väldigt intressant ut om köket flyter smidigt in i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Slutligen har vi några användbara tips för alla älskare av öppna kökshyllor. Dessa riktlinjer hjälper dig att få estetik till den övergripande stilen och designen i ditt kök.

  • Innan du väljer sådana strukturer för förvaring av rätter eller kryddor i köket är det värt att överväga stilen på själva inredningen. Till exempel, för ett kök som är tillverkat i en klassisk, enkel stil, är detta alternativ inte helt lämpligt. Men för ovanliga stilar som country, rustik eller loft - det här är helt perfekt.
  • Om du vill välja hyllor för ett litet rum, är det värt att överväga ett antal nyanser. Sådana hyllor ser bra ut i ett litet kök och hjälper till att visuellt utöka utrymmet bara om det inte finns någon stor utrustning i rummet. Om utrymmet är överbelastat med apparater, olika föremål och många skåp, kommer sådana hyllor att vara överflödiga.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sådana strukturer är bäst placerade längs arbetsområdet. Då kommer det att vara möjligt att placera på dem inte bara tallrikar och kryddor, utan också olika köksprylar och små hushållsapparater. Till exempel kan du passa en kaffemaskin, matberedare och till och med en mikrovågsugn. Detta kommer att ladda ur skrivbordet och spara utrymme.
  • Lägg aldrig mat med papper eller plast på hyllorna. Det är bäst att köpa en uppsättning glas- eller keramikbehållare så att de alla har samma stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Olika receptböcker och sällsynta matlagningsutgåvor kommer att se bra ut på sådana hyllor. Du kan också placera ovanliga vinflaskor.
  • För att de ursprungliga och ovanliga rätterna ska se intressanta ut i det övergripande interiören i ditt kök, bör väggen som den öppna hyllan kommer att vara av en lugn monokromatisk färg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Helst är det bäst att välja vitt, beige eller ljusgrått. Om rätterna är klassiska vita kan du välja en kaffefärg för väggdekoration.

Rekommenderad: