Köksbuffé (68 Bilder): Hur Man Väljer En Köksbuffé? Moderna Skänk Och Skåp

Innehållsförteckning:

Video: Köksbuffé (68 Bilder): Hur Man Väljer En Köksbuffé? Moderna Skänk Och Skåp

Video: Köksbuffé (68 Bilder): Hur Man Väljer En Köksbuffé? Moderna Skänk Och Skåp
Video: 120 Modern Sideboard / Buffet Cabinet Designs | Sideboard Cabinet and Console Table Design Ideas 2024, April
Köksbuffé (68 Bilder): Hur Man Väljer En Köksbuffé? Moderna Skänk Och Skåp
Köksbuffé (68 Bilder): Hur Man Väljer En Köksbuffé? Moderna Skänk Och Skåp
Anonim

Vid planering av ett kök är skapandet av ett individuellt funktionellt utrymme av särskild vikt. Det är viktigt att det inte bara avlastar arbetsytor utan också har bekvämligheten med lagringssystem. Ett av möbleringselementen som uppfyller dessa kriterier är buffén. Materialet i den här artikeln kommer att göra läsaren bekant med egenskaperna hos sådana möbler och de viktigaste nyanserna i dess val.

Bild
Bild

Utnämning

Ett köksskåp är inget annat än möbler för förvaring av olika föremål. Den kan lagra:

  • uppsättningar och kristaller;
  • maträtter;
  • spannmål och kryddor;
  • kökshanddukar;
  • diskmedel;
  • små hushållsapparater (till exempel en kaffekvarn).

Dessa möbler kan bli en del av en köksuppsättning. Det kan installeras i köket-vardagsrummet, där det förutom sin huvudfunktion också kan ha en dekorativ belastning. Det är vackert, moderiktigt, snyggt. Dessutom anger skänk att designen tillhör en viss interiörstil. Det här är en viktig detalj när du skapar en viss stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sorter och deras egenskaper

Idag är marknaden för möbelprodukter full av erbjudanden, bland vilka det finns köksskåp i en mängd olika konfigurationer. Tänk på klassificeringen av produkter enligt flera kriterier.

Tillverkningsmaterial

Enligt materialtyp kan de tillverkas av olika råvaror, vilket påverkar modellernas hållbarhet. De vanligaste alternativen är träprodukter, MDF, spånskiva. Mindre ofta på försäljning kan du hitta alternativ gjorda av metall och hållbar plast. Rostfritt stål kan användas som metall; beroende på design kan metallytor målas.

De bästa produkterna är trämodeller behandlade med speciella fuktresistenta och brandbeständiga impregneringar. De ser solida och dyra ut, vilket höjer statusen på köksinredningen. Produkter från träderivat är konstruerade i 5-7 år. Under drift med hög luftfuktighet i köket kan de delaminera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall och plast används ofta som skär. Detsamma gäller glas: tack vare det ser skåpet estetiskt attraktivt ut. Sådana möbler fyller rummet med rymlighet, vilket är särskilt viktigt i ett kök. Glas kan användas för hyllor och fasader, och materialets struktur kan vara annorlunda (glansigt, frostat, tonat, plant eller med ett reliefmönster).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Strukturellt kan modellerna klassificeras i två kategorier: linjär och kantig. I detta fall har linjära produkter som regel en stor bredd, medan analoger av vinkeltypen kan vara mycket smala. Beroende på design och lagringsvolym har dessa modeller från en till tre ytor, formen på några av dem tenderar att vara avrundad. Andra modeller visar linjäritet: de liknar en sexkant i två delar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna kan vara monolitiska skenor eller likna vägg- och golvskåp anslutna med sidoväggar. Andra sorter har blinddörrar genom vilka det inte syns vad som lagras inuti. Detta är bra ur ordningssynpunkt: ju mindre rätter som syns, desto rymligare och snyggare verkar rummet. Andra ändringar utförs som vitrinskåp, vars syfte är att visa upp det interna innehållet. Sådana produkter installeras oftare i kök i kombination med ett vardagsrum som dekorerar matsalen i matsalen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på konstruktionen kan strukturerna ha ben eller inte. Stöden kan vara snidade, utsmyckade och till och med pretentiösa. Om stilen kräver minimalism är benen enkla. Ofta är de långa, vilket är bekvämt för rengöring. Antalet stöd beror på skänkens bredd: det kan vara 4 eller till och med 6. Samtidigt kan hörnmodifieringarna ha 4 fram och 2. De linjära motsvarigheterna har strikt symmetriska ben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturellt är det möjligt att klassificera produkter efter antalet moduler. Till exempel kan en skänk ha en struktur, eller den kan bestå av två eller till och med tre delar. I det här fallet kan produkten vara traditionell klassiker eller inbyggd i väggen. I det andra fallet försöker köparen ofta använda de nischer som finns i köket. Strukturen kan bestå av en övre hängenhet och en nedre enhet, liknande en köksskåp, utrustad med tre eller flera lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter form

Köksskåp kan skilja sig åt i bredd, längd, raka linjer. Till exempel kan de vara smala, vilket är särskilt viktigt för kök i små lägenheter. Sådana produkter tar inte mycket plats, men påverkar inte deras funktionalitet. Deras bredd kan vara 40-45 cm. Samtidigt kan bredden på de övre och nedre elementen variera för ändringar. Till exempel kan de övre lådorna vara mycket smala (30 cm).

Djupet på rymligare motsvarigheter kan vara cirka 50 cm. I detta fall kan djupet på de övre skåpen vara samma eller mindre med 10 cm. Bordsskivan kan skjuta ut utanför skåpen och därmed öka storleken. Andra sorter skiljer sig i djup upp till 60 cm. Modellernas form kan vara linjär, strömlinjeformad, rundad och ibland vågig. Vissa produkter har en trappliknande överkant, andra har en bågformad låda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter lagringstyp

Konventionellt kan alla sorter delas in i tre grupper: öppen, stängd och kombinerad typ. Varje sort har sina egna skillnader, vilket återspeglas i lagringssystemen och användbarheten för själva produkten. Modeller kan skilja sig åt i design, men deras huvudsakliga skillnader, enligt vilka de klassificeras, är alltid desamma. Låt oss överväga funktionerna i varje kategori.

Öppen typ

En representant för varje design av denna modell kännetecknas av det faktum att den inte har några dörrar. Dessa modifieringar är mer som hyllor. De har en enda ram som förenar alla hyllor såväl som bakväggen.

Det är omöjligt att kalla sådana sorter bekvämt för köksförhållanden: damm lägger sig snabbt på dem, och därför tvingas värdinnan att borsta bort det inte bara från hyllorna utan också från föremålen som lagras på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd typ

Sådana kökslådor skiljer sig från sina motsvarigheter genom att förvaringssystemen är stängda här. Det kan vara både olika typer av dörrar och lådor, system med skjut- och svängöppning. Dessa modeller är praktiska: förutom att de kan gömma en massa småsaker inuti, kommer det inte att ligga damm på lagrade föremål, det kommer inte fukt på dem . Naturligtvis, om fasaderna är av glas, kommer lagringsobjekten att vara synliga, men deras praktiska är en obestridlig punkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad

Sådana modifieringar är ganska praktiska och gör att du kan göra köksbordet till ett fullvärdigt element i en moduluppsättning. Till exempel kan modifieringar ha en bänkskiva som värdinnan kan använda för att laga mat. Faktum är att det förenande elementet i sådana produkter är tre väggar (baksida och två sidor). Dessutom kan lagringssystem kombineras. Till exempel kan några av hyllorna vara öppna, medan modellen kan ha lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Den klassiska skänk är av en kombinerad typ. Ett särdrag hos en sådan produkt är dess höjd: den liknar en garderob. Den har ett symmetriskt arrangemang av dörrar, det kan vara två eller tre av dem. Själva skänken kan ge både separata dörrar för att öppna övre och undre skåp, och enkeldörrar som öppnar allt på en gång. Konfigurationen av modellerna kan variera, men de har alltid 4 pålitliga stöd, en glasad topp och en tom botten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilval

Det moderna utseendet på köksarrangemanget har många funktioner. Till exempel, idag är det viktigt att alla möbler, liksom rumstillbehör, är designade i samma interiörstil. Det är inte bara vackert, utan skapar också en speciell inre atmosfär som fördjupar hushållsmedlemmar och familjegäster i den. Skänk för varje designriktning kommer att skilja sig åt i form, beslag, dekoration och även färg. Här måste du utgå från resursen i en specifik stil, som ligger till grund för att utforma en interiörkomposition. Tänk på några av de nuvarande stilarna som är favoriter idag i arrangemanget av kök.

Klassisk

Faktum är att i den klassiska stilen sammanflätas flera gamla eller till och med gamla stilar som är relevanta i tid. Den klassiska köksbuffén kännetecknas av ljusa färger och obligatorisk förekomst av stuckatur eller förgyllning. Handtag, smycken på fasaderna kan vara guld. Möblernas design kan väljas, den kungliga skalan ska kännas, prioriteten är vita och pastellfärger av färgpaletten.

En skänk för rätter måste nödvändigtvis vara av trä, gjord av värdefullt massivt trä, exklusivt, eventuellt antikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Retro

Sådana möbler innebär närvaron av ljusa och rika färger. Skänken ska kännas gammal men modern. Inköp av nya möbler bör återspegla visionen om den tid som planeras återskapas (50-, 60- eller 70 -tal). Garderoben kan vara enkel och ljus med en strikt spårbar geometri. Om preferensen ges till 60 -talets epok är det möjligt att köpa en produkt med blommigtryck på fasaderna. En 70-talsinspirerad version skulle vara invecklad, kanske i lackerat trä. Dessutom kan möbler åldras artificiellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Mode i det franska inlandet idag är på toppen av design popularitet. Sådana möbler ska verka gamla, med en touch av familjens historia. Det här är nödvändigtvis snidade ben, närvaron av monogram som dekoration på skänk, kanske köp av en produkt med smidda öppningar. Designen kan vara öppen, målad i ljusa färger på färgpaletten. Prioriteten är elfenben, vita och snöiga nyanser.

Skänkens material bör vara av trä, medan det är önskvärt att det är artificiellt åldrat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Land

Utformningen av denna stil accepterar inte prickiga färger och deras skarpa kontrast. Skåpet i lantlig stil ska inte ha plexiglas eller plastinsatser. Eftersom rätterna måste markeras måste produktens färg skilja sig från den. Till exempel är prioriteten den naturliga färgpaletten. Möbler bör ange de etniska särdragen i området, vars interiör du vill återskapa.

Det är viktigt att specifika nationella egenskaper spåras i dess design. Skänkens konsistens ska vara matt, färgresursen är trä, ljus beige, grönaktig, blå och bleka terrakottatoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Kraven i denna stil är överflödet av dyrt trä, formens plasticitet, krökningen av linjerna. För att skåpet ska se harmoniskt ut i ett sådant kök måste det vara kompakt, trä, med en slät och något ovanlig form. Möbelinlägg är välkommet, såväl som snidning. Skenken på skänk bör vara ljus (till exempel askrosa, blå, blekt lavendel, persika). Men toner av mörkt trä är också välkomna.

Modellen måste ha en strömlinjeformad form: vassa hörn och kanter är oacceptabla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Till skillnad från andra designriktningar är det oerhört viktigt att lyfta fram den konstgjorda komponenten i möblerna. En högteknologisk skänk bör vara gjord av konstgjort material. Här, som ingen annanstans, är förekomsten av glasfasader viktig, det är möjligt att använda rostfria element. Det ska vara så lite dekor som möjligt . Garderoben kan vara nästan helt gjord av glas, medan dess förvaringssystem bör vara så bekvämt att det minskar värdinnans rörelser när de letar efter det nödvändiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man ordna?

Installation av ett skåp för förvaring av rätter beror på specifikationerna i själva köket. Till exempel, om det kombineras med vardagsrummet, skulle placering av möbler i matsalen vara en utmärkt lösning. Till exempel kan du placera garderoben nära matbordet, mittemot ingången till köket. När produkten består av linjära och vinkelmoduler, installeras en av dem i ett hörn, den andra kan stå på ett visst avstånd och ligger vid en av de intilliggande väggarna.

Samtidigt kan du placera ett bord, en byrå, samt en kompakt soffa eller en fåtölj mellan modulerna. I ett litet kök installeras produkten så att den inte stör balansen i arbetstriangeln med topparna på kylskåpet, spisen och diskbänken.

Om det finns en plats mittemot headsetets linjära arrangemang kan du använda det specifikt för att installera buffén. Under alla omständigheter bör möbler inte störa rörelsen i köket; de kan byggas in i väggen mittemot matsalen eller på sidan av den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Välja denna eller den produkten för att ordna ett kök eller kök-vardagsrum, Det finns flera viktiga inköpskriterier att tänka på.

  • Skänkens storlek ska inte sticka ut mot bakgrunden av de befintliga möblernas dimensioner.
  • Färgen på möblerna kan relateras till headsetets nyans, matbord, stolar. Skuggan på porslinskåpet får inte låta sig smälta in i golvbeklädnadens ton.
  • Du måste köpa en produkt som är praktisk ur drift- och rengöringssynpunkt, vilket föredrar den stängda versionen.
  • Om väggarna i huset inte är porösa kan du titta närmare på produkten med hängande vitrinskåp.
  • Produktens form ska vara i harmoni med formen på de befintliga möblerna.
  • Det är viktigt att uppmärksamma beslag på alla möbler och till och med takbelysning, detta kommer att skapa effekten av enhetligheten i köksmöbelkompositionen. Skuggans temperatur spelar också roll: den ska vara densamma i hela rummet.
  • Garderoben ska inte se ensam ut: det kan vara värt att titta närmare på de tillgängliga tillbehören (till exempel blomkrukor), var uppmärksam på likheten mellan linjer, konturer, finish.
  • Produkten måste vara bekväm och funktionell, du måste se till att öppnings- och stängningsmekanismen fungerar korrekt och utan att det fastnar.

Hyllornas dimensioner och antalet fack väljs utifrån vad som exakt planeras att förvaras inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Vi föreslår att man hänvisar till flera exempel på fotogallerier, tydligt visar möjligheterna till funktionell förändring av utrymme genom köksskåp.

Färgmatchningen på skänken och klädseln på stolarna i matsalen skapar effekten av en möbelensemble

Bild
Bild
Bild
Bild

Bakgrundsbelyst modell, bestående av golvstående och väggmonterade moduler

Bild
Bild
Bild
Bild

En kompakt version av skänk med bänkskiva, inbyggd i en nisch

Bild
Bild
Bild
Bild

En variant i trä, anpassad till möblerna i matsalen

Bild
Bild

Vit modell som ger en känsla av ljus och luft i interiören

Bild
Bild

Ett vackert vitrinskåp för rätter som kan bli en dekoration i köket

Rekommenderad: