Skänk För Köket (30 Bilder): Välj Ett Kök Smalt Och Brett Skänk För Rätter I Modern Stil

Innehållsförteckning:

Video: Skänk För Köket (30 Bilder): Välj Ett Kök Smalt Och Brett Skänk För Rätter I Modern Stil

Video: Skänk För Köket (30 Bilder): Välj Ett Kök Smalt Och Brett Skänk För Rätter I Modern Stil
Video: Övergång. Dagbok som håller hemska hemligheter. Gerald Durrell # 1 2024, April
Skänk För Köket (30 Bilder): Välj Ett Kök Smalt Och Brett Skänk För Rätter I Modern Stil
Skänk För Köket (30 Bilder): Välj Ett Kök Smalt Och Brett Skänk För Rätter I Modern Stil
Anonim

Fram till nyligen var en skänk för köket i den associativa raden starkt förknippad med en gammal dacha eller mormors hus. Men dagens inredningsmode anser att en sådan möbel inte bara är acceptabel, utan också mycket organisk i modern design. Därför, om du plötsligt tänkte bli av med arvet från det förflutna, skynda dig inte.

Sådana uttrycksfulla och ljusa detaljer dekorerar otroligt interiören, lägger till uttrycksfullhet, ger atmosfären till önskad "grad". Mysigt, iögonfallande köksskåp ser bra ut i modern stil.

Bild
Bild

Vad det är?

En skänk är en typ av skåp för förvaring av köksartiklar, mat, vitvaror, textilier. Tidigare kallades en skänk för en likhet buffé med glasdekoration. Förutom köket passar skänkan organiskt in i matsalen eller vardagsrummet. Designen av ett modernt skänkskåp består av följande element.

  • Nedre delen , avsedd för förvaring, antingen i form av ett skåp utrustat med lådor, eller i form av dörrar, som antingen bara kan vara av trä eller dekorerade med ornament.
  • Övre del , bestående av öppna hyllor utan dörrar alls eller med glas. I vilket fall som helst visas innehållet på toppen.
  • Plats mellan botten och toppen används den som bordsskiva eller stativ, men i moderna modeller kan den vara helt frånvarande.
  • Skåpet om det finns, och inte är monterat i taket, kan det användas som hylla för dekoration: ljus, figurer, blomsterarrangemang.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En modern skänk ser oftast mer koncis ut än sin retro-samling. Dess finish är diskret, saknar inveckling, så att du kan passa garderoben i nästan vilken inredning som helst … Så även om du inreder ditt kök med stil hi-tech, modern, eco, country eller minimalism , kan du säkert betrakta skänk som en designartikel. Också, ekonomiska möjligheter spelar ingen roll, det finns ganska billiga modeller i en showcase -stil.

Skänkens storlek kan vara annorlunda, bara köksutrymme, takhöjd och personlig smak är viktiga här. När det gäller möbelfabriker kan du i nästan alla prissegment hitta många varianter av skänk - smal, med en skärm, bred, med två eller flera dörrar.

Skänk kan ta liten plats eller stå upp nästan längs hela väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller den interna organisationen av rymden är allt inte heller detsamma här. Skänk kan fyllas olika lådor, hyllor, avdelare , både mycket funktionell och dekorativ. Det finns i alla fall gott om lagringsutrymme där, vilket frigör utrymme från onödiga delar och organiserar det korrekt.

Fundera på om det finns tillräckligt med utrymme i ditt kök för att rymma en skänk, som i ett litet rum kommer det att se skrymmande och tungt ut … Detta möbelattribut är ganska krävande, så du bör inte överväga för lyxigt inredda skåp i små kök.

Ju mindre utrymme, desto mer lakonisk borde skänk vara. I små kök kan du säkert överväga hörnstrukturer, de är mer kompakta, funktionella.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Innan man beslutar om ett sådant förvärv, bör man komma ihåg att förutom betydande fördelar har skänken också några nackdelar. Fördelarna kan säkert tillskrivas:

  • en stor mängd förvaringsutrymme - ett sådant skåp är mycket rymligt, består av bekväma lådor från vilka redskap, tallrikar och andra köksartiklar lätt kan tas bort;
  • möjligheten att välja en garderob både utan överdriven inredning, pretentiösa detaljer och med dem;
  • en rätt vald skänk passar perfekt in i ditt kök, oavsett riktning;
  • interiören med en skänk ser original, elegant ut;
  • om ditt kök är tillverkat i någon retro eller klassisk stil, kommer skänken att ge aristokrati och status till det;
  • oftare är de gjorda av naturligt trä, därför är de miljövänliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla fördelar kan tyvärr streckas över med en enda, men mycket allvarlig nackdel. Skänk - oberoende möbel , det tillåter dig inte att passa in i ett litet rum, där det är nödvändigt att spara och använda mer ergonomiskt utrymme.

Om köksdelen låter dig experimentera med möbler, se till att överväga en skänk som ett av alternativen för köksskåp.

Kom bara ihåg att en garderob av naturligt trä av hög kvalitet inte kommer att vara särskilt budgetmässig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Köksskåp kan dock vara ganska varierande Huvudtyperna utmärks:

  • en stängd skänk - den måste nödvändigtvis ha dörrar som döljer hyllorna för allmänheten, medan det oftast finns åtminstone ett litet fönster genom vilket föremålen är lätt synliga;
  • en öppen skänk - utan dörrar visar den alla föremål inuti det övre skåpet, och ofta det nedre;
  • en skänk med en bordsskiva, där toppen och botten kan vara av vilken typ som helst;
  • treskiktad skänk med dörrar, hyllor och ett helt öppet lager.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Tidigare gjordes skänk uteslutande av naturligt trä och var ganska dyra. I modern möbeldesign är trä inte sämre än sina positioner, men möjligheterna till bearbetning gör valet enklare.

Naturligt trä av en värdefull art är fortfarande en konstant ledare, särskilt om du planerar en inredning i en av de pretentiösa stilarna: rokoko, barock. Dom är tjäna mycket länge, se dyrt ut och status , fasader är gjorda i olika dekorationer, dekorerade med sniderier. Deras pris är högt. Det finns andra nackdelar, till exempel känslighet för effekterna av den yttre miljön: fukt, extrema temperaturer.

Tyvärr kan en skänk av naturligt trä svälla eller krympa, vilket leder till deformation av den yttre karaktären: förlust av färg, dåligt stängande dörrar.

Bild
Bild

Spånskiva, MDF redan länge i popularitet är de inte sämre än matrisen och överträffar det ofta, eftersom skåpen för dem är mycket mer budgetmässiga. När det gäller utseendet gör modern teknik det möjligt att skapa föremål från dessa material både i en lakonisk återhållsam design och i en antik, med en skenning av pretentiöshet. Detta material räcker hållbart och slitstarkt.

Metall och plast sällan, men fortfarande används för att göra skänk. Ser bra ut i minimalistiska, industriella, futuristiska interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i olika stilar

Beroende på den valda stilriktningen för köket väljs också en skänk.

  • Klassisk … En snidad garderob i massivt trä passar perfekt, eftersom den klassiska stilen innebär användning av lyxiga, dyra möbler. Han kommer att lägga till en touch av aristokrati och sofistikering i rummet.
  • Provence … En snidad eller vanlig vit skänk passar bäst här. Atmosfären på den franska landsbygden betonas perfekt av utsökta små detaljer: dörrhandtag med antik effekt, hängen, cameos.
  • Land … Denna praktiska stil kommer perfekt att komplettera den lackade skänken i en diskret design. Många detaljer är inte välkomna här, så beslagen är så lakoniska som möjligt. Men antalet öppna hyllor bör vara stort.
  • Minimalism, loft, eko och andra moderna stilar kommer att vara bra om du placerar en funktionell skänk i dem, där fyllning kommer först, inte utseende. Visuellt bör ett sådant skåp ha enkla linjer. Dekorativa finish kommer att överbelasta interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan lära dig hur du använder "mormorsbuffén" i följande video.

Rekommenderad: