Bord Och Stolar För Köket (82 Foton): Hur Man Väljer Ett Matkökset? Funktioner Av Klassiskt Glas Och Andra Moderna Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Bord Och Stolar För Köket (82 Foton): Hur Man Väljer Ett Matkökset? Funktioner Av Klassiskt Glas Och Andra Moderna Modeller

Video: Bord Och Stolar För Köket (82 Foton): Hur Man Väljer Ett Matkökset? Funktioner Av Klassiskt Glas Och Andra Moderna Modeller
Video: Modern och praktisk matbord 2024, April
Bord Och Stolar För Köket (82 Foton): Hur Man Väljer Ett Matkökset? Funktioner Av Klassiskt Glas Och Andra Moderna Modeller
Bord Och Stolar För Köket (82 Foton): Hur Man Väljer Ett Matkökset? Funktioner Av Klassiskt Glas Och Andra Moderna Modeller
Anonim

Ett kök kan vara av alla storlekar och konfigurationer, ha en annan uppsättning möbler och hushållsapparater, men det är svårt att föreställa sig det utan bord och stolar. Men det är kökskvadratmeter som kommer att påverka valet av matköksuppsättning. Låt oss försöka ta reda på vad, förutom rummets storlek, kommer att påverka valet av möbler och vad är funktionerna i bord och stolar av olika material.

Bild
Bild

Särdrag

Det är svårt att säga vilket kriterium som är viktigast vid val av kökssats: underlåtenhet att uppfylla ett villkor kan göra köpet värdelöst. Det spelar ingen roll av vilken anledning du bestämde dig för att byta ut möblerna, men det borde motsvara det allmänna konceptet att ordna köksutrymmet. Och var noga med att ta hänsyn till följande funktioner i köksmöbler:

  • både bordet och stolarna måste vara fuktbeständiga: de kommer att placeras i ett rum med hög luftfuktighet och ofta rengöras våt;
  • de material som används för produktionen måste vara miljövänliga: bordets yta får inte avge skadliga ämnen i kontakt med livsmedel och redskap;
  • antalet familjemedlemmar som samtidigt kommer att sitta vid bordet och deras ålder;
  • vilka funktioner kommer den att utföra: bara en matplats eller till och med som ett skärbord, en mötesplats för gäster;
  • om möblerna kommer att överföras från köket till vardagsrummet och hur ofta det är planerat att göras;
  • mått: en medelstor person för en bekväm passform vid bordet behöver minst 65 cm på bordsskivans bredd, sätena ska inte ligga intill varandra; ansikte ", helst ett avstånd på 80 cm;
  • parametrarna i köket påverkar bordets och stolarnas form: en rund bordsskiva behöver mer utrymme än en rektangulär; pallar eller fällbara stolar kommer att spara utrymme i ett litet kök;
  • det måste finnas en fri passage mellan köksmöbler och vitvaror (helst minst 80 cm);
  • hög tillförlitlighet, stabilitet skyddar mot möjliga skador, brännskador, skärsår;
  • användarvänlighet: en överviktig person kommer att tycka att det är obekvämt att sitta på en pall vid en bardisk, en kort person vid ett högt bord på en låg stol; ett stort bord kommer i vägen i ett litet kök, liksom halvstolar eller fåtöljer;
  • estetisk överklagande hjälper till att skapa en mysig atmosfär vid ett gemensamt familjebord;
  • med ett kökspaket kan du zonera ett stort vardagsrum till en arbets- och matplats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

När de köper möbler försöker de köpa en matgrupp - ett bord och stolar, men det är inte nödvändigt. Ofta kan det vara bättre och billigare att köpa varor individuellt. När de köper dem uppmärksammar de flera kriterier.

Funktionell

Köksbordets funktioner kan vara olika.

  • Lunch … Det finns helt olika storlekar, former och konfigurationer. Även i ett litet kök kan du hämta ett bord för 2-3 familjemedlemmar.
  • Hackar … Som regel är en stationär möbel en del av en köksenhet för att skära mat med ett stort antal skåp och hyllor, men under vissa förutsättningar kan den kombineras med ett matbord.
  • Med en bardisk som perfekt zoner utrymmet. Under lång tid var det en slags symbol för välbefinnande, men gradvis går mode för det över, även om det fortfarande är en mycket bekväm möbel.
  • Bistro stil . Den kan användas som mellanmål, som en bardisk, men utan undervagn. Höga ben och olika former, konstruktionens lätthet utmärker dessa möbler.
  • Servering … Den används för att förvara tallrikar vid servering av bordet eller som en mobil utrullningsanordning på hjul. De producerar också serveringsbord utan skåp, som används för att flytta mat och dryck från arbetsområdet till vardagsrummet eller matsalen.
  • Bifogad … Används för att utöka det horisontella utrymmet när det finns ett stort antal gäster eller behovet av att ordna mat och dryck. Det är ofta vikbart, fristående eller transformerbart.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktioner

Av design är borden monolitiska eller transformerbara. Klassisk monolitisk - detta är stödets (benens) enhet med en horisontell yta eller omöjligheten att själva bänkskivan kan modifieras. Transformatorer kan expandera och utvecklas, öka i storlek, ofta ändra form och höjd.

Monolitisk bordet kan vara en matsal eller bardisk. Den är gjuten av plast, glas eller metall. Funktionalitet och praktiska egenskaper, bekvämlighet och estetik beror enbart på produktens design.

Bild
Bild

För produkter med en monolitisk bordsskiva kan du utöka funktionaliteten med underrede … Med ett genomskinligt glas eller plast bänkskiva kommer underramen att utföra en dekorativ funktion, med en ogenomskinlig kommer det att vara en förvaringsplats. Men sådana bord är också gjorda i ett lager utan underram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande bord är en mycket populär design som gör att du kan göra ett kompakt bord till ett stort matbord. Oftast för sådana modeller flyttas bordsskivans halvor isär och en extra sektion sätts in mellan dem. Men för vissa transformatorer kan du också ändra höjden på benen. Det finns vackra alternativ när flera bordsskivelement flyttas isär mekaniskt och ytterligare sätts in automatiskt. I andra fall rör sig underramen och blir en förlängning av bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar bordet kan vara fundamentalt annorlunda när det gäller rörlighet: det finns fristående strukturer eller konsoler fästa på en vägg eller skåp. Sådana produkter är stora rymdsparare. Mobila produkter har flera omvandlingsmetoder, de mest populära är "bok" och "fjäril". Dessutom har "fjärilen" flera modifieringar: antingen när bordsskivans halvor flyttas isär, stiger underramen och svänger med vingar, eller så kan bordshalvorna, monterade på gångjärn, ställas horisontellt och roteras 90 grader, vilket gör stödet mer stabilt. Fällbara konsoler är mer benägna att gå ner på väggen, men det finns modeller som fälls och fästs på skåpets ovansida.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolar har också designfunktioner: de kan fällas ihop, med höjdjustering och ergonomi.

Fällbara stolar kan förvaras i lager, en höjdjusterare hjälper dig att välja en stol för ett barn och en vuxen, och en ergonomisk (ortopedisk) stol gör att du kan slappna av i ryggmusklerna och vila bra även när du äter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stöd

Artiklar i matgruppen kan ha ett annat antal ben. De välbekanta fyra benen är en valfri standard.

  • Modeller med ena ben har sällan en stol eller bordsskiva med stor diameter, men själva stödet måste vara tillräckligt brett för att vara stabilt. I detta fall kommer bordet eller pallen (stolen) att ha en rund, oval eller triangulär form.
  • Möbler på två stöd - det här är invecklade metallstrukturer eller två vertikala fasta stolpar, men inte ett par ben. Det är bekvämt att sitta på sådana stolar, men det är obekvämt att vara vid bordet från sidorna, eftersom sidopanelerna - stativ stör.
  • Tre-bärande modellerna kommer definitivt att passa modernismens älskare. Det här är små runda bord och pallar eller halvstolar. Sådana ben är placerade både vinkelrätt mot golvet och i en vinkel på 45-75 grader.
  • Boka bord har mer än fyra stöd: ben och paneler för extra stabilitet, eftersom bordsskivan är ganska stor.
  • Original designmöbler kanske inte har uttalade ben, men representerar en monolitisk bas. Eller ha ett stort antal ben både vid stolen och vid bordet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Köksstolsmöbler är:

  • vanlig stol med rygg;
  • pall rygglös eller med mini ryggstöd;
  • barstol på ett högt ben;
  • hårda stolar med armstöd och hög rygg;
  • mjuka fåtöljer med låg rygg;
  • minisoffor - en korsning mellan en mjuk stol och en fullvärdig soffa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tillverkare strävar efter att diversifiera möbelformerna, så de representerar ofta en symbios av olika alternativ. Bänkskivor kan se ut så här:

  • kvadratisk eller rektangulär sparar köksutrymme om det står längs väggen;
  • triangulär kan vara en fristående möbel eller sidobord;
  • runda behöver mycket utrymme;
  • oval installeras oftare i vardagsrummet än i köket;
  • lockig används ofta som en halvö i ett kök eller som en matö och kan se helt godtyckligt ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stelhet

Köksstolar är konventionellt uppdelade i två grupper:

  • fast - de har ingen klädsel;
  • mjuk - endast sätet eller sätet och ryggstödet, armstöd kan stoppas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädselns mjukhet påverkar inte bara komforten, utan också produktens pris.

Dessutom kommer klädmaterialet att vara viktigt, eftersom köket är en plats för ökad förorening. Därför väljer många fasta möbler, men använder kappor, dekorativa kuddar som enkelt kan tas bort. Och det är mycket lättare att ta hand om dem.

Bild
Bild

Material (redigera)

Materialvalet är en kombination av personlig lust, designidé och hantverk och driftsförhållanden. Ganska ofta är hela uppsättningen gjord av ett material. I andra fall används flera material. Med rätt val ser uppsättningar ovanligt vackra ut, där varje möbel är gjord av ett annat material.

Massiva trämöbler - den klassiska versionen, ett sådant kit kommer att bli väldigt dyrt. Och samtidigt är hemlagade möbler gjorda av trä. Sådana träprodukter är värdefulla för författaren själv och familjemedlemmar, har ett unikt utseende och låg kostnad. Särskilt uppskattas möbler av ek, al, tall, ask, bok. Det är viktigt att skickligt kombinera matgruppen med kökets design, då kommer den att glädjas med sin skönhet länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exklusiva föremål är föremål från hakar och stubbar . Sådana möbler är endast gjorda av träelement eller med glas, metall. Träets tillförlitlighet och glasets skörhet, den avsiktliga grovheten och kallheten i metall i förening med värmen i hemmet hemma är fantastiskt vackra saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rotting vinstockar Är smidighet och nåd. Oftare används dessa möbler i hus på landet, men det ser också bra ut i lantlig stil. Precis som alla träd kräver det särskild vård, eftersom det blir smutsigt tillräckligt snabbt. Tillverkare erbjuder också konstgjorda rottingmöbler. Det är lätt och billigare än naturligt.

Bild
Bild

Spånskiva, spånskiva och MDF - liknande material, som är spånskivor tillverkade med olika tekniker. Bättre kvalitet och mer hållbar är MDF. Med hjälp av laminatfilm och laminat kan du göra ljusa, vackra saker. Fördelen med dessa material är tillgänglighet och variation. Det är av laminerad spånskiva och MDF som möbler tillverkas "under ett träd".

Bild
Bild

Härdat glas göra gjutbord eller bara bänkskivor. Transparenta föremål kommer visuellt att öka utrymmet, och färgad lacobel kommer att skapa en inredning för alla kök. Huvuddragen i glasbord är en hög hygiennivå, liksom möjligheten att ge ett objekt absolut vilken form som helst. Det är inte vanligt att göra stolar och pallar av glas. Genomskinlighet för dem uppnås genom användning av plast.

Bild
Bild

Metall i köket används det som möbelelement: ben, ryggar, överliggare. Det kan vara förkromat stål och järn med patina, mycket mindre ofta brons. Smidda bord och stolar används oftare på verandor, men om köket är inrett på ett loft eller till och med skandinavisk stil, är användningen av metall ganska motiverad. Metallbänkskivor används inte för köket, det här är ett alternativ för gatan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast i vilken version som helst, inklusive plexiglas - det är lätthet, säkerhet, variation, skönhet. Detta är en bekväm möbel för små barn. Det är lätt att ta hand om, men det är kortlivat, eftersom alla repor förstör utseendet. De billigaste produkterna avger en obehaglig lukt som är helt olämplig för slutna utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sten gör både bänkskivor och bas. En sådan produkt är lämplig i stora rum. Natursten som marmor är inte bara dyrare, utan också ömtåligare. Dessutom kommer inte alla golvbeläggningar att bära sin vikt. Ett stenstöd kombineras ofta med en bänkskiva i glas eller trä. Vid tillverkning av stolar fungerar sten som ett dekorativt element.

Bild
Bild

Keramikplatta på bänkskivan är inte heller ett billigt nöje. Men ett sådant bord (och stolarna) ser väldigt imponerande ut. Det mest slående utseendet är keramisk mosaik. Ytor är inte rädda för höga temperaturer, det är lätt att ta bort smuts från dem. Men möblerna blir ganska tunga.

Bild
Bild

Konstgjort läder (arpatek), eko-läder, fläsk och kalvkött används som dekor för pallar, stolar och ibland bordskanter. Detta gör möblerna mer bekväma och praktiska. Det valda materialet kommer att ha en betydande inverkan på priset på matgruppen.

Bild
Bild

Varje material har sina egna egenskaper. Trä, keramik, glas, sten, rotting är naturmaterial, och deras främsta fördel är miljövänlighet och hållbarhet. Men träprodukter behöver noggrann vård för att skydda dem mot svamp och kvarnbaggar. Glas och sten är tunga material. Möbler av dem kommer att vara svåra att transportera från plats till plats. Men dessa monumentala bitar ser utomordentligt vackra ut.

Spånskiva, spånskiva gillar inte vatten, och de slits ut tillräckligt snabbt. Mer hållbar - MDF. Men dessa material är allmänt tillgängliga på grund av deras pris. Plast är också billigt.

Bild
Bild

När du väljer material för din matgrupp är det stor sannolikhet att det blir en "gyllene medelväg" - flera typer som kompletterar varandra.

Stilar

Glöm inte att bekvämligheten inte är det enda kriteriet när du köper möbler. Det är viktigt att det passar in i eller blev grunden för den stil som köket är inrett i. Ibland är det inte strikt att följa reglerna för att använda stil i inredningen som är viktigare, utan en känsla av skönhet, en kombination av färg, textur. Att känna till grunderna i stilar hjälper dig dock att välja bord och stolar för ditt kök eller vardagsrum.

Förtrupp

Avantgarde-köket är tillräckligt ljust, så du måste vara mycket försiktig när du använder denna stil i ett litet rum. Det finns inga standarder i kombinationen av färger, linjer och material . Blanda, blanda allt och allt. Men i stora områden kan du skapa en mycket intressant matplats.

Bild
Bild

Empire stil

Empire -stil kommer att kräva skapandet av ett lämpligt följe: utrymme, ljus, förgyllning, snidning på naturligt trä av värdefulla arter, gobelänger. Nåd för dem som vet mycket om det.

Bild
Bild

Art déco

Art Deco är möbler med patos: användning av billiga material är olämpligt här, men glans behövs; ljushet och nåd är inte välkomna, men själva platsen för dimensionella möbler, här behöver du en snygg kombination av färger och material.

I den här stilen är det enkelt att ordna inte bara den vanliga matgruppen, utan också en bardisk med pallar.

Bild
Bild

Barock

Pretentiöshet och nåd, lätthet och kokettri - så här kommer en matgrupp i denna stil att se ut. Sådana möbler erbjuds av italienska tillverkare, till exempel fabriken för klassiska elitmöbler Modenese Gastone. Italienarna anses inte förgäves vara de första i tillverkningen av möbler . De skapar riktiga konstverk.

Bild
Bild

Östlig riktning

Den östra riktningen är många olika stilar, mycket olika från varandra - arabisk ljusstyrka med användning av keramiska mosaiker; Indisk praktik i lugnande färger och material; Kinesisk anslutning till feng shui -traditioner, förnekar ett stort antal ämnen; Japanskt bambubord och tatami istället för stolar.

Men i de flesta fall är det låga, breda möbler, ofta sittdynor.

Bild
Bild

Land

Vid själva omnämnandet blåste det en vind och gav landet dofter av mjölk och hö. Stilen för amerikanska cowboys liknar Provence, men enklare, grovare.

Bild
Bild

Klassisk stil

Den klassiska stilen har också flera riktningar. De ursprungliga klassikerna kännetecknas av släta symmetriska former, snidade ben och en oval bordsskiva. Det är svårt att föreställa sig dessa möbler utan vitt. Den kombineras med blått, grönt och guld. Men den moderna klassikern är mindre sofistikerad och billigare . Klassikerna behöver i alla fall plats. En sådan grupp är svår att placera i ett vanligt kök, den skapades för ett vardagsrum eller en studio.

Bild
Bild

Kitsch

Kitsch är inte tillgängligt för alla. Och det handlar inte om priset, utan om kombinationen av det inkompatibla. Det finns fyra riktningar i stilen. Beroende på det valda köket kan det helt enkelt bli ett ljust, med inslag av parodi på händelser och personligheter, eller till en smaklös färgexplosion. Möbler i denna stil kan vara absolut alla: billigt material, inredning, form, färg, design.

Det kommer att vara problematiskt att ständigt vara bland sådana ljusa färger i ett litet rum.

Bild
Bild

Konstruktivism

Konstruktivism kallas en maskulin stil, för allt är klart här: korthet, funktionalitet, brutala texturer, logik. Oftast har möbler fyra ben, men det finns några intressanta undantag . Det kan inte finnas några dukar eller färgade kuddar, inga lockar eller guld.

Bild
Bild

Loft

Loftet kan vara väldigt annorlunda: ett bord och stolar av grovt bearbetat trä eller en bordsskiva av tjockt härdat glas på ett metallstöd. Metallstolar är nät eller barstolar.

Som dekor - sittdynor i en skotsk bur eller samma handduk på bordet.

Bild
Bild

Minimalism

Minimalism är en utan krusiduller matgrupp. Enkla former och material, ett massivt stöd eller fyra vanliga ben. Lugna färger, matta nyanser.

Bild
Bild

Modern

Modernt är en obligatorisk smidighet, en övergång från ett element till ett annat. Det är i denna stil som köksöar och halvöar ofta används. Här är inte bara bord lämpliga, utan även bardiskar.

Glas, blank MDF, plast, trä - allt är lämpligt.

Bild
Bild

Provence

Ett enkelt träbord och stolar i trä, möjligen artificiellt åldrat. På stolarna finns ljusa kuddar, blommönstrade säten, och på bordet finns en virkad duk. Det kan inte finnas något glas eller sten, inget utrymme för elegant inredning . Ljusa pastellfärger och stiliserade blommor på textilier.

Bild
Bild

Rokoko

Rokoko - det här är lockar som ser ut som skal, eller en pappersrulle, böjda ben, mycket textilier och bara ett överflöd av dekorativa element. Vitt, rosa i förgyllning är färgerna av kvinnlighet, sofistikering, ungdom.

Bild
Bild

Skandinavisk stil

Skandinavisk stil har förändrats från ursprungligt maskulin brutal till enkel men bekväm plast och metall. Det viktigaste är enkelhet och bekvämlighet.

Vit färg med små men ljusa dekorelement, eller inga krusiduller trämöbler.

Bild
Bild

Högteknologisk

Hi-tech är en stil som bara de lata inte pratar om. Och allt för att den är enkel att genomföra. Svart, grått, silver används för att dekorera bordsskivorna och sätena, medan krommetall används för benen och benen . Glas och plast, läder och MDF är lämpliga här.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns flera regler för att välja en matgrupp.

  1. Det är nödvändigt att bestämma med bordsuppgift och med hur många funktioner den kommer att utföra.
  2. Mät noggrant området i rummet att välja inställt efter storlek . Det är nödvändigt att komma ihåg inte bara om platsen för passagen, utan också om värmeradiatorerna, närheten till uttagen, belysning och baseboards.
  3. Förse bekväm passform beroende på plats för andra möbler och utrustning. Stolarnas höjd ska vara sådan att benen ligger på golvet över hela foten, medan det finns en vinkel på 90 grader under knäet. Glöm inte bort en plats för en barnstol.
  4. Ta reda på allt om material varifrån möblerna är gjorda. Om du planerar att montera och demontera transformationsbordet varje dag, bör det inte vara tillverkat av material av låg kvalitet. Om köket är för fuktigt är spånskiva inte det bästa alternativet för möbler.
  5. Hållbarhet och tillförlitlighet - de viktigaste egenskaperna hos de möbler som rätterna med varm mat eller tunga hushållsapparater kommer att stå på.
  6. Bordsform bör organiskt passa in i utrymmet.
  7. Bordsskiva ska vara slät, lätt att rengöra.
  8. I ett litet kök bordet måste betjäna flera funktioner, inklusive att vara ett lagringsutrymme. Så du måste välja en modell med lådor. Samtidigt är lådor och roterande strukturer inne i bordet bekvämare och rymligare.
  9. För små utrymmen är det viktigt transformations- och rörlighetsfunktion när matbordet lätt förvandlas till ett soffbord, och de extra stolarna fälls ihop och förvaras i förrådet.
  10. När du väljer stationära möbler kan du välja färg för att matcha interiören kök. Om bordet och stolarna måste flyttas från hallen till köket och tillbaka, måste du här se till att möblerna passar båda rummen. Ett win-win-alternativ är ett svart, vitt eller transparent kit.
  11. Om något vid köpet hindrar önskan att köpa möbler, - skynda dig inte … Du kommer att behöva snubbla på dessa föremål länge varje dag. Om något avvisar redan vid köpet är det bättre att hitta ett annat alternativ.
  12. Ytterligare funktioner du kan söka i alla bord: hemliga lådor eller skärbräda, minikylskåp eller till och med ett akvarium.
  13. På riktigt dyra saker inte ens den rikaste personen har råd att köpa. Du behöver bara fråga om rabatter och kampanjer och inte sträva efter att lösa köpfrågan på en dag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Lunchgrupper kan vara väldigt olika: vanliga och ovanliga, inköpta och hemlagade, författare och fabrik. I alla fall kan intressanta och vackra exempel hittas.

Till exempel som det här hemlagade bakgrundsbelysta bordet. Naturligtvis kommer du knappast att använda starka ljus på bordet vid varje middag, men idén förtjänar uppmärksamhet. Dessutom är den enkel att utföra. Det viktigaste är att bordet står bredvid uttaget, eller förlängningssladden är placerad så att den inte kommer i vägen under dina fötter.

Bild
Bild

Detta ovanliga bord med riktigt grönt gräs kommer att dekorera interiören i ett stort kök. Men tänk om du planterar persilja och basilika, dill och ruccola istället för vanliga örter? Då kommer det alltid att lukta sommar i köket och färska örter på bordet.

Bild
Bild

För små lägenheter är ett utrullningsbord en riktig räddning. Det kommer att avsevärt spara utrymme och göra värdinnans liv mer bekvämt.

Bild
Bild

För en liten familj är denna uppsättning utdragbara bord och säten ett mycket bekvämt alternativ. Det viktigaste är ett starkt förtroende för tillförlitligheten hos sådana möbler.

Bild
Bild

Vem sa att möbler måste köpas? Om det finns en riktig jack av alla affärer i huset, så kommer det alltid att finnas något att sitta på och något att sitta vid. Sådana möbler uppskattas inte bara av hushållsmedlemmar utan också av husets gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte är möjligt att köpa en ny matsats måste du återställa den gamla. Till exempel som det här bordet med en bit gammal tyll, akrylfärg och möbellack.

Rekommenderad: