Omvandlingsbord För Köket (33 Bilder): Hur Väljer Man Ovala Skjutbord Och Andra Modeller? Funktioner För Att Använda Minibord

Innehållsförteckning:

Video: Omvandlingsbord För Köket (33 Bilder): Hur Väljer Man Ovala Skjutbord Och Andra Modeller? Funktioner För Att Använda Minibord

Video: Omvandlingsbord För Köket (33 Bilder): Hur Väljer Man Ovala Skjutbord Och Andra Modeller? Funktioner För Att Använda Minibord
Video: Herdins Träbehandlingsskola Bets 2024, April
Omvandlingsbord För Köket (33 Bilder): Hur Väljer Man Ovala Skjutbord Och Andra Modeller? Funktioner För Att Använda Minibord
Omvandlingsbord För Köket (33 Bilder): Hur Väljer Man Ovala Skjutbord Och Andra Modeller? Funktioner För Att Använda Minibord
Anonim

Människor har länge varit intresserade av problemet med att spara utrymme. Redan i slutet av 1700 -talet i England, under drottning Annes regering, uppfann och patenterade en viss skåpmaskin Wilkinson den glidande "sax" -mekanismen, med hjälp av vilken det blev möjligt, om det var nödvändigt, att öka arbetsytan avsevärt. Så här såg det första transformeringsbordet ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Omvandlingsbord är ett ovärderligt fynd för dem som har en liten lägenhet. I ett litet kök är ett sådant bord ett måste. Dess bekvämlighet och mångsidighet tillåter rationellt använda området och optimera utrymmet lokal. Sådana modeller smakade inte bara ägarna till småhus, utan också många ägare av lägenheter med ett stort kök - de som älskar mycket ledigt utrymme och inte tål stökiga möbler.

För närvarande finns det flera kategorier av transformerbara bord, som skiljer sig åt i form, material och metod för att byta matplan.

Bild
Bild

Tabellerna är formade som oval, rund och rektangulär … Det slutliga valet av modellen beror på konsumentens önskemål och möjligheterna i det specifika rummet där den valda möbeln ska placeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Tabellerna är gjorda av en mängd olika material. Det kan vara glas, trä, MDF, spånskiva, natursten eller konststen.

  • Glas bordet har ett härligt utseende, är absolut miljövänligt, motståndskraftigt mot yttre faktorer, men kräver noggrann uppmärksamhet när du lämnar.
  • Från trädslag vanligtvis används bok och ek. Den höga kostnaden för träbord hindrar dem inte från att bli populära.
  • Produkter från laminerad spånskiva och MDF lågt pris, varierad färgdesign, strukturell hållfasthet och hållbarhet.
  • Sten ett naturligt bord ser alltid original ut, men har en hög kostnad. Ett bra alternativ till en sådan produkt är ett bord av konststen, som är mycket billigare än en naturlig, är lättare i vikt och inte är sämre än en naturlig produkt när det gäller livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transformationsmekanismer

Produktens livslängd, bekvämlighet och säkerhet vid användning beror till stor del på kvaliteten på omvandlingsmekanismen.

  • " Akrobat " - den mest moderna och förbättrade mekanismen. En transformator med en sådan mekanism förvandlas enkelt till ett matsal, och när det är hopfällt är det ett soffbord.
  • Glidande mekanismen med hjälp av dolda sektioner, fixerade under produkten, ökar bordsskivans yta när bordet är upplagt. Det är bättre att välja ett metallalternativ, eftersom plast är mindre hållbar.
  • Lyft mekanismen är känd för alla från det sovjetiska förflutna som ett "bok" -bord, som fanns i nästan varje kök av den tiden. Dessa är enkla kompakta bord, men numera används de alltmer inte i lägenheter, utan i sommarstugor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Lägenhetsägare måste oftast välja ett transformerande bord för köket under förhållanden när en köksuppsättning redan har installerats, interiören har bildats och blivit bekant och bekväma saker har blivit kär. Vart i det finns många faktorer att tänka på:

  • stillösningen för inredning bör inte kränkas;
  • multifunktionalitet - möjligheten att använda den som andra möbler (till exempel ett nattduksbord, skåp, pennfodral eller till och med en extrasäng);
  • enkel design och tillförlitlighet hos omvandlingsmekanismen;
  • familjemedlemmars preferenser för stil och komfort;
  • miljövänlighet i tillverkningsmaterial;
  • kostnaden för produkten (för många ryska medelfamiljer är detta kriterium fortfarande viktigt) /
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utseendet på moderna förvandlingsbord och deras förmåga att snabbt ändra storlek och konfiguration gör att det passar in i den övergripande designlösningen för många köksstilar. Det enklaste sättet är att välja ett alternativ för kök med minimalistisk designstil ( minimalism, hi-tech, art deco ). För ett klassiskt kök är det inte så lätt att välja en tillverkad industriversion, men du kan alltid använda den skräddarsydda modellen som valts på designerns rekommendation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av en sådan möbel för köket som ett förvandlingsbord måste hanteras med allt ansvar, så att det inte bara organiskt passar in i interiörets övergripande stil, utan också blir dess "höjdpunkt", eftersom många av våra kolleger medborgare gillar att äta middag vid ett gemensamt bord med hela familjen. sitt bara med vänner över en kopp te, bjud in gästerna till en middag för något tillfälle. I den meningen är bordets form inte minst viktig.

Bild
Bild

Hur väljer jag ett ovalt skjutbord?

Moderna konsumenter föredrar bord med en oval bordsskiva. Sådana möbler kommer att ge atmosfären originalitet och sofistikering. Dessutom har det länge varit känt att släta rundade linjer i interiören bidra till psykologisk komfort när man kommunicerar med alla närvarande. Dessa bord är också väl lämpade för ett stort kök.

Ett ovalt skjutbord gör att du kan bjuda in ett stort sällskap av gäster till en fest utan att äventyra köksutrymmet, och för en stor familj är ett sådant bord bara en slags "trollstav". Du behöver inte oroa dig för att stygga barn oavsiktligt kan bli skadade av att de råkar träffa ett skarpt hörn under barnspel, och vuxna med ett sådant bord kan undvika besvärliga situationer med blåmärken, särskilt för familjer med äldre.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer färger, glöm inte resten av möblerna i köket så att den övergripande stilen förblir enhetlig.

En viktig kvalitet på det ovala skjutbordet är en pålitlig ram som garanterar säkerhet vid utfällning och vikning. Metall ramen är den mest pålitliga, träramen på vissa modeller anses också vara ett bra alternativ. Ram tillverkad av plast det är mycket oönskat att välja, eftersom det är kortlivat och snabbt kan misslyckas.

Ett ovalt skjutbord är långt ifrån det enda alternativet för ett transformerande bord för köket. Numera har möbelindustrin utvecklat och producerat ett varierat sortiment av alla typer av modeller. När du väljer ett bord kommer en köpare till ett kök med en specifik stil och i enlighet med hans preferenser säkert inte att ha några problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka andra sorter finns det?

Alla har inte ett rymligt kök och en separat matsal, men var och en av oss vill laga mat för hela familjen och leva under acceptabla förhållanden. Därför är det värt att tänka på hur man optimalt kan ändra det som är, ta en rejäl titt på situationen, slänga stereotyper.

Den bästa lösningen för en situation med ett mycket kompakt kök är ett minibord, som har flera versioner, från vilka du alltid kan välja det mest optimala för ett visst rum.

  • Väggbord … Den kan ha olika former (en hylla som liknar en bardisk, en halvcirkel, en halvoval, en rektangel). Det är en enkel struktur som fälls ut från väggen under måltiderna, som kan vikas mot väggen direkt efter lunch.
  • Minibord under fönstret … Detta är en vacker bänkskiva - en fortsättning av fönsterbrädan, gjord av MDF, spånskiva eller annat lämpligt material, beroende på preferenser och kapacitet hos ägaren av lägenheten.
  • Minibord i slutet av möblerna . Ett sådant bord kommer att bli en fortsättning på bänkskivan för köksmöbler.
  • Bord-piedestal . Detta alternativ är lämpligt om köket är mycket litet. Ett sådant bord kommer att fungera som ett bord, en arbetsyta och en plats för förvaring av köksredskap.
  • Vikbord . En sådan lösning gör att du ibland kan ta emot gäster i köket. Bordet ska snabbt och utan problem fällas ut när gästerna anländer och vika lika snabbt när de lämnar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett minibord för ditt kök bör du ta hänsyn till stolarnas höjd och möjligheten att ta bort dem efter en enkel lunch eller en festlig fest.

Färgen på matplatsen för ett litet kök måste uppfylla kriteriet för "lätta" möbler - det är lämpligt att välja ljusa färger eller bara vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I alla olika typer, modeller och designlösningar för köksmöbler, särskilt transformeringsbord, är det viktigt att inte gå vilse när man väljer rätt möbel, noga tänka om och beräkna alla möjliga nyanser, för att förhindra förhastade beslut när välja under påverkan av känslor, så att det valda elementet inte visade sig vara ett tvivelaktigt alternativ för inredningsstil.

Rekommenderad: