Barbord För Köket (38 Bilder): Funktioner I Höga, Smala Och Andra Modeller, Ett Urval Av Designerköksbord Och Stolar, Standardbordets Höjd. Exempel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Barbord För Köket (38 Bilder): Funktioner I Höga, Smala Och Andra Modeller, Ett Urval Av Designerköksbord Och Stolar, Standardbordets Höjd. Exempel I Interiören

Video: Barbord För Köket (38 Bilder): Funktioner I Höga, Smala Och Andra Modeller, Ett Urval Av Designerköksbord Och Stolar, Standardbordets Höjd. Exempel I Interiören
Video: Fixa lite i köket nytt barbord med 2 stolar 2024, April
Barbord För Köket (38 Bilder): Funktioner I Höga, Smala Och Andra Modeller, Ett Urval Av Designerköksbord Och Stolar, Standardbordets Höjd. Exempel I Interiören
Barbord För Köket (38 Bilder): Funktioner I Höga, Smala Och Andra Modeller, Ett Urval Av Designerköksbord Och Stolar, Standardbordets Höjd. Exempel I Interiören
Anonim

Barbordet placeras ofta i köket, eftersom det gör det möjligt att avsevärt spara utrymme. Om det behövs kan disken bli både ett arbetsområde och en matplats, och en extra förvaringsavdelning, och precis som en hemmabar. Slutligen ger barbordet alltid glädje åt utrymmet.

Typer och funktioner

Idag finns det ett stort antal barbord på marknaden, bland vilka du kan välja ett alternativ som passar bra för ett rum i alla storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Det klassiska barbordet används oftast för att dekorera köksutrymmen. Det är ganska högt, passar organiskt in i alla interiörer och uppfyller perfekt både en dekorativ funktion och zonindelning. Höjden på denna köksmöbel varierar från 1, 1 till 1, 15 meter. Kärnan i designen är att bordsskivan är fixerad på stångkonsolerna . Som regel placeras det klassiska stället bort från huvudmöbelutbudet.

Den enklaste modellen kan utrustas med speciella fotstöd eller armstöd. Det är vanligt att placera traditionella barstolar i närheten med justering, vars höjd kan ändras efter behov.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trösta

En förenklad version av ett cantilever bar -bord kan vara en konventionell bordsskiva installerad längs väggen med sin längsgående sida i en höjd motsvarande cirka 1,1 meter. Bordsskivan är tillverkad av valfritt material, dessutom behandlat av fukt och kan motstå interaktion med heta föremål. Dess storlek väljs beroende på storleken på själva köket. Ofta är en av kanterna rundad för att ge ytterligare skydd. Konsolen skiljer sig från andra moderna modeller genom närvaron av en ganska smal kant, som gör att du kan placera en inredning även i små rum.

Bild
Bild

Två nivåer

Bardisken i två nivåer används oftast för att dekorera vardagsrum i kombination med kök. Å ena sidan har en sådan inredning en arbetsyta, och å andra sidan en plats där du kan ta ett mellanmål eller dricka ett glas vatten. Båda zonerna ligger dessutom på olika nivåer: vanligtvis är matsalen högre än den som är avsedd för matlagning.

Bild
Bild

Minibord

Kompakta mini-modeller innehåller vanligtvis antingen ett hopfällbart eller hopfällbart barbord. I det första fallet fästs det på väggen, och i det andra avlägsnas det på ett visst sätt under arbetsytan. Ett fällbart bord är lämpligt för de trångaste utrymmena, eftersom det gör att du bara kan använda bordsskivan för matlagning eller äta, och frigöra utrymme resten av tiden för att röra sig fritt eller göra andra saker. Vid en fest kan denna minidisk vara en bra plats för snacks eller cocktails.

Bild
Bild

Ö

Ett barformat i öformat är endast lämpligt för gratis och omfattande kök, eftersom det upptar en stor yta. Denna möbel kombinerar som regel flera viktiga element: ett arbetsområde, ett handfat, en matplats och till och med en spis. På nedervåningen finns vanligtvis ett stort antal skåp, hyllor och andra förvaringsutrymmen, och ibland även en diskmaskin. Denna lösning är mycket bekväm och låter dig förenkla alla kulinariska åtgärder, eftersom allt är till hands.

Det är vanligt att göra ganska komplexa strukturer för att beställa och placera dem i studior eller kök i kombination med vardagsrum.

Bild
Bild

Materialval

Huvudkraven för materialet från vilket barbordet kommer att tillverkas är fuktbeständighet, motståndskraft mot mekanisk påkänning samt termisk påverkan. Den vanligaste lösningen är att göra denna möbel av spånskiva. Detta material är mycket tillgängligt och lätt att bearbeta. Dessutom låter det dig skapa en beläggning, vars nyans passar perfekt in i alla interiörer. Dessutom är plast-, glas-, sten- och tresorter populära. Ovanliga alternativ inkluderar betong, keramik och stål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Ett träbord är en utmärkt lösning för köksinredning. Sådant material fungerar länge, är mycket hållbart och orsakar ingen skada för vare sig människors hälsa eller miljön. Tyvärr kan racket snabbt misslyckas om det regelbundet utsätts för vätskor och kemikalier. Trämöbler ser väldigt anständiga ut, vilket motiverar de ganska höga kostnaderna. Som ett alternativ till äkta trä används ofta spånskiva och MDF. Sådana ytor måste dessutom behandlas för att öka fuktmotståndet och förmågan att motstå effekterna av temperaturfluktuationer.

Det är viktigt att nämna att träposten måste återställas regelbundet, även om det finns en speciell beläggning. Dessutom är det viktigt att se till att träet inte utsätts för eld och att försöka förhindra repor.

Barbord av detta material beställs oftast för inredning av kök i skandinavisk, klassisk stil, liksom country och Provence.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

Glasstångsräknare används inte ofta i interiören, men de ger det alltid en speciell känsla. Dessutom expanderar de i små kök utrymmet visuellt. Glaset som används måste förstärkas för att säkerställa större motstånd och lång livslängd. Som regel tas ett slagfast material för ställen, på vilka repor inte kommer att synas. Glasytor lider inte av kemikalier, extrema temperaturer eller exponering för vätskor. För rengöring räcker det att använda en vanlig mjuk disksvamp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ganska lätt att ta hand om dem, och även den mest grundläggande rengöringen kommer att hålla föremålet oförändrat i många år . För dem som inte gillar den klassiska transparenta versionen kommer det att vara möjligt att dekorera ytan med en mängd olika tekniker - från fotografisk utskrift till konventionell toning. Det är mest lämpligt att beställa en bänkskiva i glas för ett högteknologiskt kök eller variationer av en modern stil.

Bild
Bild

En sten

Natursten är det mest pålitliga alternativet för att göra ett barbord. Detta material påverkas inte och har en ökad livslängd. Möblerna passar alla inredningar. Nackdelarna med stenen är naturligtvis dess höga pris, liksom den komplicerade bearbetningsprocessen. Därför används ofta en konstgjord sten som kallas akryl som ett billigare alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Den största fördelen med plast är mångfalden av färger och till och med texturer. Utan stora svårigheter kan du välja en universell design som passar en befintlig köksuppsättning. Plaststället försämras inte med tiden, inte heller skadas det av vätskor eller kemikalier. Dessutom är det ganska billigt. Men plast går snabbt sönder när det interagerar med höga temperaturer - det är viktigt att förstå detta och undvika återflöde på alla möjliga sätt.

För att ta hand om det är det tillräckligt att använda ett speciellt polermedel. Det är värt att nämna att detta material kan tyckas ganska billigt för vissa människor.

Bild
Bild

Vad är viktigt att tänka på när du väljer?

När du väljer ett barbord för köket är det viktigt att tänka på många faktorer, vars huvudsakliga är rummets storlek. Till exempel är en ö lämplig för ett kök-vardagsrum, som bland annat kommer att utföra funktionen av rymdzon. För ett litet kök bör du välja tvålagersmodeller som används för både matlagning och ätning. Lämplig för ett litet rum och transformerande föremål, till exempel vikning, glidning eller svängning. Stora strukturer är också lämpliga för studior, där de återigen kan utföra flera funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom uppmärksammas storleken på det inre objektet, förekomsten eller frånvaron av skåp, stativ och andra detaljer, samt installationsmetoden. Till exempel kan höjden på ett barbord påverka inte bara användarvänligheten utan också hela bilden av hela köket. För höga strukturer kommer inte att lyckas för familjer med små barn, och för stora kommer att förstöra ett för litet kök. Det skulle vara logiskt att utrusta ett ställ som är avsett för användning av ett stort antal personer med ytterligare skåp, hyllor och andra förvaringsplatser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En bra lösning skulle också vara att köpa en modell med möjlighet att justera höjden på ytan - så även när du byter stol behöver du inte byta stället.

Installationsmetoden bestäms av själva designen och rummets storlek. I ett litet rum är det klokare att välja ett väggmonterat alternativ, placera möbler vinkelrätt mot väggen eller göra det till en förlängning av fönsterbrädan. I händelse av att installationen sker i en studiolägenhet, väljs platsen för att utföra den nödvändiga zonindelningen. Förutom, Det är viktigt att lämna ledigt utrymme för att placera stolarna, annars försvinner hela barens punkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardhöjden på en möbel är 120 centimeter, och bredden och längden varierar beroende på behoven. Experter rekommenderar inte att man väljer en bredd som inte når 30 centimeter, eftersom operationen i detta fall blir svår. Om köket är litet kan höjden på barbordet reduceras med upp till 90 centimeter, vilket blir en förlängning av det kompakta headsetet. Väggstolparnas höjd varierar vanligtvis från 110 till 130 centimeter. Längden väljs så att det är cirka 60 centimeter per person som sitter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i det inre av köket

För närvarande finns det många ovanliga designlösningar för utformningen av bardisken och dess placering. Mönster gjorda av ljust trä anses vara mycket snygga och vackra. Buren fortsätter upp i väggen och går upp till taket. Belysningsarmaturer är placerade på den. I botten bildas en annan nivå, som å ena sidan kan använda stället för matlagning och å andra sidan att använda det resulterande resultatet. Utformningen av denna ovanliga konstruktion innebär också att man använder en speciell bit för att hänga glasögonen.

Bild
Bild

Moderna minimalistiska interiörer kräver användning av det mest lakoniska barbordet. Det kan vara en vanlig mörkfärgad träskiva med ett tallriksben täckt med ett reflekterande material. Inga ytterligare detaljer används i detta fall. Det bör tilläggas att genom att placera stället vinkelrätt mot köksenheten blir det möjligt att spara utrymme, eftersom åtkomst till förvaringssystem inte går förlorad.

Bild
Bild

Stora rymdägare kan kombinera ett klassiskt rack med en ö. I det här fallet kommer människor att kunna rymma rymligt i matsalen utan att uppleva några besvär i benområdet. Samtidigt kommer matlagning att utföras i närheten på grund av närvaron av en spis och till och med en fläkt.

Rekommenderad: