Ovala Köksbord (38 Bilder): Matbord I Trä I Köket, Små Halvovala Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Ovala Köksbord (38 Bilder): Matbord I Trä I Köket, Små Halvovala Och Andra Modeller

Video: Ovala Köksbord (38 Bilder): Matbord I Trä I Köket, Små Halvovala Och Andra Modeller
Video: Best 100 Wooden Dining Table Designs | Modern Dining Table Set 2021 | Wooden Furniture 2024, April
Ovala Köksbord (38 Bilder): Matbord I Trä I Köket, Små Halvovala Och Andra Modeller
Ovala Köksbord (38 Bilder): Matbord I Trä I Köket, Små Halvovala Och Andra Modeller
Anonim

Mys i köket är en av husägarnas viktigaste uppgifter. I ett litet utrymme är det nödvändigt att placera ett arbetsområde och ett matbord, där familjen kommer att äta dagligen. Beroende på rummets storlek och antalet personer som bor i lägenheten måste du kunna välja rätt köksmöbler. Valet av ett ovalt bord kan vara den bästa lösningen, därför är det värt att navigera i typerna, designen och funktionerna hos dessa möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Köket har länge upphört att vara en plats bara för matlagning; matplatsen ligger också här samtidigt, så en vikt läggs vid skönheten och bekvämligheten i rummet. Arbetsytan ser bäst ut i form av ett specialbeställt köksset som innehåller handfat, spis, vägg- och golvskåp och en arbetsyta. Denna del av köket bör utformas i en viss färg och stilistiskt intervall, för vilket möblerna också är valda för matplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det krävs ett bord i köket. Det är bakom honom som hela familjen samlas till frukost, lunch och middag, här möts gäster och vänner, därför måste man se till att bordet är tillräckligt stort, funktionellt och passar in i rummets design . Om tidigare matsatser av möbler var av samma typ, med ett minimum av alternativ för material för tillverkning och former, kan du nu välja vad som kommer att tilltala varje familjemedlem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de material som köksbord är gjorda kan man skilja:

glas

Bild
Bild

naturligt trä och dess derivat (MDF, faner, SHDSP)

Bild
Bild

plast

Bild
Bild

en sten

Bild
Bild

metall

Bild
Bild

En sådan sort gjorde det möjligt att skapa ett köksbord med en intressant form, utan att förlora sin funktionalitet.

Beroende på köksstorleken och designen i vilken den är gjord kan du enkelt välja rätt material och form av möbler för matplatsen. Ett ovalt köksbord används vanligtvis i små utrymmen, eftersom det gör det möjligt att visuellt expandera rummet på grund av de rundade hörnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Varje möbel kan ha sina fördelar och nackdelar, vilket kan sägas om ovala köksbord. De som ska köpa en sådan vara måste väga för och nackdelar. Bland de positiva aspekterna bör följande noteras.

  • Rymlighet . Bordet har plats för två till sex personer och bordsskivan rymmer ett stort antal rätter.
  • Funktionalitet . Det ägs av de modeller som har en vikbar struktur. När den fälls ut ökar produktens längd avsevärt, och när den monteras har bordet formen av en cirkel och passar enkelt var som helst i köket.
  • Variationen av tillverkningsmaterial . Med en viss köksdesign kan du komplettera den med en matplats i samma stil.
  • Hög säkerhetsprestanda . För barnfamiljer är ovala bord idealiska eftersom de minimerar risken för att barnet träffar det skarpa hörnet av ett rektangulärt eller fyrkantigt bord.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att ovala bord har tillräckligt med fördelar har de också ett antal nackdelar

  • Stora dimensioner av icke-vikbara modeller . Vid en solid bänkskiva måste bordet väljas så att alla boende i lägenheten och några vänner som kommer på besök kan passa bakom det.
  • Risken att köpa en undermålig produkt . Modern teknik gör det möjligt att skapa utseende av en högkvalitativ beläggning genom att applicera olika kompositioner på MDF eller spånskiva, vilket ger maximal likhet med naturligt trä. För att inte stöta på en falsk bör du handla i pålitliga butiker.
  • Pris . Om ett ovalt bord är tillverkat av naturligt trä eller sten, blir kostnaden mycket hög, vilket inte alltid är överkomligt för en vanlig person.

Genom att känna till de goda och dåliga sidorna av ovala bord är det lätt att göra ett val och avgöra om en matplats med denna form är lämplig för ett visst rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Ett ovalt eller halvovalt köksbord kan ha många sorter, därför bör du noga överväga dem innan du köper dem och bestämma vad som är bäst för ett visst rum. Matbordet är den viktigaste samlingsplatsen för hela familjen och en måltid, så du bör vara mycket försiktig med valet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk stationär

Matsalen av den klassiska typen har ganska stora dimensioner, därför rekommenderas det att installera den i rymliga kök. Denna typ har varit populär under en lång tid på grund av de främsta fördelarna, inklusive:

  • vackert utseende;
  • närvaron av en stor bordsskiva;
  • tillverkningsmaterial av hög kvalitet.

Färgschemat för klassiska bord är ofta vitt, vilket ytterligare pryder en redan original möbel.

Bild
Bild

Glidande

Moderna lägenheter har ofta små kök, och därför måste möbler för dem väljas noggrant nog. För att kunna äta middag med hela familjen vid ett stort ovalt bord eller gå i pension och dricka kaffe vid ett litet runt bord kan du köpa en glidmodell som ger dig denna möjlighet. Bland dess funktioner finns:

  • möjligheten till installation vikt i mitten av köket;
  • närvaron av en extra insats, som gör att du kan öka bordet med 30-40 cm och omvandla en rund form till en oval;
  • möjligheten att använda den ovala matsalen i vardagen, såväl som vid eventuella fester.

De som föredrar bekvämlighet och komfort i vardagen, liksom ett minimum av möbler hemma, bör välja just denna typ av bord.

Bild
Bild

Böcker

I de fall där matbordet inte används fullt ut är det bäst att köpa ett bokbord, som när det är monterat är ett litet nattduksbord. Om det finns ett behov av att träffa avlägsna släktingar, fira en födelsedag eller någon annan helgdag, med en enkel rörelse, blir kantstenen till ett fullvärdigt ovalt bord som rymmer från 4 till 8 personer. När du planerar köp av en sådan möbel är det bara nödvändigt att exakt beräkna produktens dimensioner när den fälls ut så att det finns åtminstone lite ledigt utrymme i köket för att flytta gäster.

Bild
Bild

Transformatorer

Skjutbord har blivit ganska populära, så tillverkarna bestämde sig för att inte sluta och skapade en mer progressiv version - ett transformerande bord. Den har små dimensioner när den är vikt, men kan omvandlas till ett större föremål. Bland funktionerna finns följande:

  • hög funktionalitet;
  • layoutmekanismen är mycket bekväm och enkel, därför kan demonteringen av bordet anförtros även barn;
  • original design.

För lägenheter med små dimensioner och ett litet antal invånare kommer ett omvandlingsbord att vara ett utmärkt alternativ. Det kommer särskilt att tilltala unga par som uppskattar originaliteten i former och stilistiska lösningar.

Bild
Bild

Med justerbara fötter

I förhållandena för små lägenheter finns det ibland behov av att ersätta flera liknande med en artikel. Så, istället för ett kök, gäst och soffbord kan du köpa en version av möbler, som har möjlighet att justera längden på benen och därigenom välja det mest praktiska alternativet för dig själv. Utformningen av sådana möbler kan vara mycket original och kommer definitivt inte att förstöra rummet.

Bild
Bild

Material (redigera)

Ett ovalt köksbord kan ha olika artvariationer. Materialen från vilka den är skapad kan också variera avsevärt. Varje värd väljer det mest lämpliga bordet för sig själv utifrån personliga preferenser och budget.

Glas

Glasbord har ett originellt utseende. Bland deras fördelar är styrka, eftersom mycket tjockt glas används, god tolerans mot höga och låga temperaturer, möjligheten att välja en produkt i vilken färg som helst, samt med en mängd olika mönster och ornament. Av nackdelarna kan endast särskild vård kallas, vilket kräver specialiserade medel för rengöring av glasytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Köksbordet i trä anses vara traditionellt och är fortfarande relevant idag. Bland dess fördelar är:

  • höga egenskaper hos hållfasthet och slitstyrka;
  • olika priskategorier;
  • miljövänlighet av möbler;
  • vackert utseende.

Av bristerna kan bara den betydande vikten av produkten noteras, därför är det ofta omöjligt att ordna om ett sådant bord.

Bild
Bild

Plast

Versionen av plastbord har också blivit mycket populär, som används både i öppna utrymmen och inomhus. Detta beror på sådana faktorer:

  • bra styrka indikatorer;
  • lång livslängd;
  • inga konsekvenser av exponering för varma eller kalla temperaturer;
  • lättviktig.

Nackdelen med plastbord är att de kan innehålla giftiga ämnen som gradvis kommer att förgifta luften i rummet, vilket kommer att påverka hälsan hos dem som använder det negativt.

Bild
Bild

Faner

Köksbord i faner är baserade på en kombination av plast och trä. Bland de positiva egenskaperna hos sådana möbler finns:

  • närvaron av en bordsskiva av naturligt trä, vilket skapar ett attraktivt utseende av produkten;
  • slitstyrka;
  • låg vikt på hela strukturen.

Fanerbord tolererar inte mekanisk skada, därför är det nödvändigt att skära på dem endast på brädor, vilket är en nackdel med denna möbel.

Bild
Bild

En sten

Det ovala stenbordet kan tillverkas av både natursten och konstgjord sten. Den största fördelen med en sådan produkt är dess utseende, som talar om ägarnas respektabilitet och konsekvens. Konstgjord sten är mindre vacker än naturlig, men den är lättare och lika stark som naturlig. Den negativa sidan av en sådan matplats är det höga priset och den tunga vikten.

Bild
Bild

Metall

Ovala metallbord är oftast gjorda av rostfritt stål. Deras utseende är mycket originellt och ovanligt, vilket lockar många köpare. Av fördelarna är det värt att notera varaktigheten av tjänsten, enkel underhåll, möjligheten att polera bordsskivan, vilket kommer att göra bordet vackrare och rummet kommer att få en viss lätthet. Om vi pratar om nackdelarna, så är detta ett högt pris och en betydande vikt av strukturen.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att komplettera köket med ett vackert och funktionellt bord är det viktigt att definiera dess form, storlek och färg. I mycket små rum måste du kunna ordna arbetsområdet och matmöbler så att de inte stör varandra och är praktiska att använda. Arbetsområdet går vanligtvis i rad med diskbänken och kakel, och bordet och stolarna väljs utifrån det återstående utrymmet.

I ett kök där det inte är möjligt att installera ett standardbord är det bäst att köpa en liten version, som vid behov kommer att omvandlas till ovala möbler som rymmer fler människor. Det är bäst att köpa stolar som följer med bordet så att matsalen får ett helhetsintryck.

Bild
Bild

Materialet kan vara vad som helst, huvudsaken är att det kombineras med hela köket som helhet. Färgschemat väljs också utifrån kompatibilitet med hela rummet. Vitt bord och stolar kommer att se lika bra ut i både stora och små kök, trämöbler hittar alltid en plats i köket och ljusa färger kommer att se organiska ut i modern design.

För att göra rätt val av köksmöbler måste du analysera kökets dimensioner, dess design och korrelera allt detta med antalet personer som kommer att använda det.

Rekommenderad: