Citruspress: Välj En Manuell Pressare Eller En Mekanisk Professionell Citruspress

Innehållsförteckning:

Video: Citruspress: Välj En Manuell Pressare Eller En Mekanisk Professionell Citruspress

Video: Citruspress: Välj En Manuell Pressare Eller En Mekanisk Professionell Citruspress
Video: 5 Best : Manual Citrus Juicer | Manual Citrus Press | Top 5 : Manual Citrus Juicer 2024, April
Citruspress: Välj En Manuell Pressare Eller En Mekanisk Professionell Citruspress
Citruspress: Välj En Manuell Pressare Eller En Mekanisk Professionell Citruspress
Anonim

Juicer pressade från citrusfrukter hemma är inte bara läckra, utan också hälsosamma drycker. De mättar kroppen med näringsämnen och vitaminer, vilket ger en laddning av livskraft och styrka, som kommer att vara hela dagen.

Bild
Bild

Om du tror att det är mycket lättare att få färdig juice i butiken, så är det inte så. Ofta är en sådan dryck gjord av koncentrat och har inte de fördelaktiga egenskaperna hos sin nypressade motsvarighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra juiceprocessen hemma snabbt och enkelt måste du köpa en citruspress av hög kvalitet. I den här artikeln kommer vi att förstå mer detaljerat funktionerna i de modeller som säljs, vi lär oss hur man väljer och använder dem korrekt.

Visningar

Bland de olika juicemodellerna utmärks dessa typer av liknande produkter.

Handpress för citrusfrukter är lätt att använda. För att få färskpressad juice måste du skära citrusen i två halvor. Den skurna delen fästs på tillbehöret. I processen att rulla handtaget pressas saften ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanisk press för citrusfrukter är det en mycket populär modell, eftersom denna typ av köksapparat gör att du kan få en stor mängd juice på kort tid. Dessutom kan du pressa ut nästan all vätska från citrusfrukterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borr juicepressar är elektriska hushållsapparater. Under deras funktion utför de malning av frukt eller grönsaker. I detta fall placeras juice och fruktkött i olika fack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Citrus spray - en sådan produkt kan fästas direkt på frukten, pressa ur saften ur den, analogt med en sprayflaska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pressare - manuell juicepress för saftning av citrusfrukter i en liten mängd. Den används ofta för professionell användning i barer för att få en färskpressad portion juice till en cocktail.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera alternativ för att pressa citrusfruktjuicer

En pressare, formad som en välkänd matberedare . Strukturellt ser en sådan anordning ut som en inverterad ribbad kon, som är installerad på en sikt med en bricka. En sådan produkt ligger lätt i handen; den har två små handtag på båda sidor av en sådan köksapparat. Det kan vara antingen plast eller rostfritt stål.

Bild
Bild
Bild
Bild

En pressare som fungerar som en vitlökspress . Den är ofta gjord av plast. Utseendemässigt liknar den 2 skedar som skiljer sig åt i diameter, som sitter fast på sidan av kroppen motsatt handtagen. Under pressningen går den övre delen av pressaren in i det nedre elementet. Det finns produkter på marknaden som skiljer sig åt i arbetselementens diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Squizer, i utseende som liknar en boll plattad från den vertikala delen bestående av metallspiraler. En sådan öppet köksapparat ser ut som en citron utsträckt i höjd. Det kan enkelt skruvas in i fruktmassan. Genom att klicka på citronen ovanifrån får du färskpressad juice. Nackdelen med en sådan produkt är att du måste använda stor kraft för att få saften, och även under pressningsprocessen sprutas vätskan och kan komma på dina händer och kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastprodukt , gjord i form av en platt skiva, som installerades i ett vertikalt plan. Citrusen pressas i den övre delen. Denna genomskinliga modell av pressaren ser väldigt imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klämare av rostfritt stål . Representerar 2 formade plattor med perforering. De är fixerade på ena sidan och avviker fritt från motsatsen. Det är nödvändigt att trycka på en sådan enhet i handtagen. När det gäller funktion och utseende liknar en sådan pressare en vitlökspress. Dessa köksprodukter används oftast av bartenders eftersom de är pålitliga och enkla att använda. Denna produkt kallas också citrustång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Välja en viss modell av citruspress, du bör uppmärksamma ett antal parametrar.

  • Materialet från vilket hushållsapparaten är tillverkad. Det kan vara antingen plast eller metall. Pressen, som har en metallkropp, kommer att hålla dig mycket längre, men det är svårare att underhålla, eftersom det inte är så lätt att tvätta bort fruktrester. Den vanligaste metallen är rostfritt stål eller aluminium. Plastprodukter är mer ömtåliga, men det är mycket lättare att rengöra dem från smuts. Var beredd på att metallprodukten väger mycket mer än dess plastmotstycke.
  • Slutförande - det bästa alternativet är närvaron av flera bilagor som gör att du kan pressa juice från både frukt och grönsaker.
Bild
Bild
  • Roterande element. Var uppmärksam på materialet från vilket det är gjort. Det är bättre att föredra rostfritt stål, eftersom en sådan enhet kommer att gå sönder mindre ofta och ha en längre livslängd.
  • Mått. Om ditt kök har en ganska blygsam storlek är det bättre att välja en mer kompakt modell, eftersom du i detta fall enkelt kan placera den. Observera att massiva produkter inte bara är svårare att dölja för nyfikna ögon, de har också en anständig vikt, så det blir svårare att bära dem från plats till plats.
  • Varumärke. Var beredd på att produkter från ett välkänt märke kommer att kosta mycket mer, men sådana tillverkare garanterar också hög kvalitet på sina hushållsapparater.
Bild
Bild

Hur man använder?

Beroende på vilken typ av citruspress du väljer, kommer processen för att använda den att skilja sig åt. Om du använder manuella juicepressar för att juicera, måste du skära citrusen i 2 halvor. En av dem måste fästas på den konformade delen av den manuella juicepressen med nedskuren del. Därefter måste du trycka på den med kraft medan du rullar. Mängden färsk juice som erhålls beror på ansträngningarna.

Bild
Bild

Placera citrushalvan med en spakpress på den konformade infästningen . Genom att trycka på spaken påverkar du den skalade frukten, som fixerades på munstyckets botten. I det här fallet kan du observera hur saften pressas ut. En gitterplatta är installerad för filtret, dess huvudsakliga syfte är att separera massan. De färdiga färska dräneras till en speciell tank, som ligger i den nedre delen. För att få 1 glas färskpressad juice behöver du bara göra 1-2 rörelser.

Bild
Bild

Utseendemässigt liknar augerjuicers en manuell köttkvarn. Huvudelementet är en spiralskruv som består av vassa blad. Genom att vrida sidohandtaget kommer du att sätta igång skruvdelen av mekanismen, vilket kommer att skjuta fruktköttet mot hålet för kakan. Fresh flyter genom gitterbasen och faller i en speciell behållare. Denna teknik gör det möjligt att krossa även granatäpplefrön. Därför kan du få en ovanlig granatäpplejuice med en original eftersmak.

Bild
Bild

Toppmodeller

Låt oss titta närmare på de mest populära citrusfruktpressmodellerna från olika märken.

Bild
Bild

Maskot

En sådan köksapparat är gjord av rostfritt stål och väger 8 kilo. Skiljer sig i utmärkt stabilitet på bänkskivans yta. Eftersom utformningen av den övre pressen har ett antal funktioner är det ganska lätt att pressa ur citrusjuice. Kvarvarande citroner, apelsiner eller mandariner har ingen fukt i skalen efter att ha använt denna juicepress. Tack vare den övre pressens ändrade lutningsvinkel kan du få 30% mer färdig färsk juice. Detta är en turkisk produkt, fodralets färg är gjord i antikt silver, så en sådan hushållsapparat kan inte döljas för nyfikna ögon, men skickligt passa in i kökets design.

Bild
Bild
Bild
Bild

RaChandJ 500

En sådan kökspress tillverkas i Mexiko. Den är tillverkad av aluminium av livsmedelskvalitet. Du kommer att kunna pressa citrusjuice, som är cirka 8,5 centimeter i diameter. Processen att erhålla färsk juice sker som i konventionella spakpressar.

Bild
Bild

Olimpus (Sana)

En sådan modell är tillverkad i USA och har en anständig vikt på 7, 8 kilo, eftersom en liknande produkt är tillverkad av rostfritt stål och gjutjärn. Ett särdrag hos en sådan press är en förlängd bas och närvaron av en sil. Hävstång gör det mycket lättare att juice citrusfrukter och granatäpplen.

Bild
Bild

OrangeX Jupiter

En sådan juicepress produceras av det välkända amerikanska företaget Fokus. I princip liknar denna modell ovanstående produkt. Skiljer sig i en lättare vikt på 7 kilo. Tillverkaren ger 6 månaders garanti för den mekaniska delen av en sådan produkt.

Bild
Bild

BeckersSPR-M

Denna press är tillverkad i Italien. Denna hushållsapparat kännetecknas av en gjutjärnskropp och en kon av rostfritt stål. Tack vare detta har en sådan juicer en lång livslängd och är mindre benägen att gå sönder. Ofta används denna handpress för att göra apelsin, citron eller grapefrukt färsk.

Bild
Bild

Bartscher 150146

Juicepress för professionellt bruk i barer, kaféer och restauranger. Det används för att göra färsk juice från apelsiner, mandariner, grapefrukt och granatäpple. Stommen i denna produkt är gjord av pressgjutet aluminium. Förpackningen för en sådan anordning innehåller en behållare för färsk juice, en konpress och ett munstycke av rostfritt stål. Löstagbara delar kan rengöras med diskmaskinen. De största fördelarna med en sådan produkt inkluderar den automatiska funktionen att slå på tryckspaken.

Bild
Bild

Gastrorag HA-720

Denna professionella enhet används för att pressa färska citrusfrukter på olika kaféer, barer och restauranger. Denna press är tillverkad av rostfritt stål, därför är den hållbar och hållbar, och är också korrosionsbeständig. Det är mycket enkelt och enkelt att använda. På grund av sin lilla storlek tar den inte mycket plats.

Bild
Bild

Klämmare

Squeezer -tillverkare som har bevisat kvaliteten på sina produkter inkluderar följande företag.

MG Steel tillverkas i Indien . Denna tillverkare producerar pressare i form av tång och en anordning med en behållare för att samla juice.

Bild
Bild

Fackelmann - pressare av detta märke tillverkas i Tyskland. Du kan köpa modeller av en sådan professionell enhet, som är gjorda av plast eller rostfritt stål.

Bild
Bild

Vinbukett - tillverkare från Spanien. Det tillverkar plast- och metallpressar. Du kan också hitta en liknande köksapparat, tillverkad i en extraordinär form, till exempel i form av en stöt med ett munstycke av rostfritt stål. Denna modell är utrustad med ett extra bekvämt plasthandtag, med vilket du enkelt kan pressa saften från citrusfrukter med minimal ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu vet du hur du väljer rätt press för citrusfrukter och du kan enkelt välja den modell som passar dig och glädja dig själv och dina nära och kära med färskpressad juice.

Rekommenderad: