Bardiskar I Loftstil (40 Bilder): En Hörnstång För Köket Och Andra Typer, Trä- Och Metallräknare För En Bar I En Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Bardiskar I Loftstil (40 Bilder): En Hörnstång För Köket Och Andra Typer, Trä- Och Metallräknare För En Bar I En Lägenhet

Video: Bardiskar I Loftstil (40 Bilder): En Hörnstång För Köket Och Andra Typer, Trä- Och Metallräknare För En Bar I En Lägenhet
Video: 120 Bar cabinet design ideas for modern home 2020 | Bar counter unit design | Home bar cabinet ideas 2024, April
Bardiskar I Loftstil (40 Bilder): En Hörnstång För Köket Och Andra Typer, Trä- Och Metallräknare För En Bar I En Lägenhet
Bardiskar I Loftstil (40 Bilder): En Hörnstång För Köket Och Andra Typer, Trä- Och Metallräknare För En Bar I En Lägenhet
Anonim

Bardisken är en populär designlösning. En sådan möbel passar bra till stadstrender, så i ett kök i loftstil kommer disken att se ganska lämplig ut och hjälpa till att spara utrymme. Olika modeller gör att du kan välja det perfekta alternativet för alla interiörer.

Särdrag

Även om baren ursprungligen var ett attribut för klubbar och andra anläggningar, tog den snabbt rot i moderna lägenheter. Flera faktorer bidrog till detta.

  • Liten storlek . Jämfört med ett vanligt bord tar disken mycket mindre plats, och eftersom många människor bor i studior eller enrumslägenheter är frågan om att spara utrymme relevant för dem.
  • Estetik . Att återskapa atmosfären i en bar hemma är ingen dålig idé. I en sådan miljö är det trevligare att koppla av, och vänner kommer att uppskatta lösningen.
  • Bekvämlighet . Diskarna är efterfrågade inte bara bland unga och älskare av barutrustning, utan också bland affärsmän som tillbringar nästan all sin tid på jobbet. Om du knappt äter hemma är ett stort bord värdelöst.
Bild
Bild

Strukturen är en långsträckt bordsskiva på stöd . I detta fall kan utrymmet under disken användas för att installera köksutrustning eller förvaringssystem. Vissa modeller har redan inbyggda lådor. Ställningarna är ofta ganska höga, så du behöver matchande stolar med långa ben för att bli bekväm. Om din lägenhet har ett kombinerat kök-vardagsrum, kan bänkskivan användas som ett zonverktyg, som visuellt delar arbetsområdet för matlagning och viloplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bardisk i loftstil innebär vanligtvis en ganska lakonisk design, frånvaron av onödig inredning . Massiva och till och med grova former används ofta. Det är bättre att välja färgerna i enlighet med det allmänna färgschemat i interiören.

Trots alla fördelar med denna lösning är det värt att överväga att den inte passar alla. Bordsskivan är som regel avsedd för 2-3 personer, så det här är inte det bästa alternativet för en stor familj. Dessutom är stativet inte mobilt, så det kan inte flyttas snabbt till en annan plats om det behövs.

Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns olika typer av mönster, som gör att du kan hitta lämpliga möbler för både ett litet kök och ett rymligt rum. Alternativen skiljer sig åt i form, placering och utrustning.

Öhyllor . De är placerade separat från headsetet, och ledigt utrymme sparas runt. Även om dessa möbler skiljer sig åt, är de oftast gjorda i samma stil som andra köksmöbler. Detta möjliggör enhetlighet i designen. Detta alternativ är lämpligt för rymliga rum. Formen kan vara annorlunda-det finns U-formade, L-formade, rektangulära eller halvcirkelformade modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda ställningar . De är en fortsättning på köksenheten, bänkskivan kan sticka ut åt alla håll. Ofta använder hon det inaktiva området nära fönstret, så att du ergonomiskt kan använda utrymmet och beundra utsikten medan du äter frukost.

Bild
Bild
Bild
Bild

Racks-partitioner . Den optimala lösningen för studiolägenheter eller kombinerade rum. Sådana inredningsdetaljer gör att du kan dela upp utrymmet och markera matlagningsområdet och matsalen. Bänkskivan är ofta monterad direkt mot väggen och parallell med resten av möblerna. Och även för zonindelning kan du använda hörnalternativ, som är en fortsättning på köksuppsättningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nivåställ . De är inte oberoende objekt, utan installeras på en befintlig yta. Faktum är att detta är en extra plattform för stöd, som ligger ovanför arbetsplatsen. Med tanke på detta måste du köpa stolar med långa ben, motsvarande i höjd.

Bild
Bild

Minirack . Lämplig för små kök där varje centimeter räknas. Ofta är dessa modeller hopfällbara eller infällbara, så efter lunch kan du ta bort dem så att de inte stör rörelsen. Längden på sådana bordsskivor är avsedd för 1-2 personer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Egenskaperna och kostnaden för olika modeller kan variera markant. Materialet som valts till bänkskivan spelar en viktig roll i detta.

Spånskiva . Det mest prisvärda alternativet. Materialet är en bräda, pressad av träflis, laminerad ovanpå. Sådana produkter låter dig förkroppsliga en mängd olika designlösningar, eftersom ytan kan imitera trä och sten är det också möjligt att applicera originaltryck. Spånskivmaterial är ganska resistent mot temperatur och fukt, men det är inte särskilt hållbart, så dess livslängd är inte den längsta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl . Detta moderna material låter dig skapa möbler med knäppa former och kurvor, samt en blank yta. Om du vill kan du göra en plattform med en stenimitation. Dessutom är akrylprodukter lätta att rengöra, tål hög luftfuktighet och förlorar inte sitt attraktiva utseende på länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sten . Det kommer att se vackert ut inuti, men en sådan lösning är inte billig. Dessutom är stenposten ganska tung, så den behöver starka metallstöd. Och även ytan kräver särskild omsorg, användning av vissa rengöringsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas . Moderna produktionsmetoder gör det möjligt att få mer hållbara sorter av detta material, så det finns ingen rädsla för oavsiktlig skada. Ytan kan vara transparent, färgad eller mönstrad. Man bör komma ihåg att en sådan bänkskiva måste torkas noggrant, eftersom fläckar är särskilt märkbara på den.

Bild
Bild

Trä . Naturligt trä ger köket en speciell komfort, och massivträbänken blir riktigt original. Med rätt bearbetning kommer detta material att hålla mycket länge, det är hållbart och tåligt. Kostnaden för ett sådant förvärv blir dock betydande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Loftstilen har vissa funktioner, så möblerna ska harmoniskt passa in i miljön. Interiören bär vanligtvis avtryck av ett industrirum . - grova betong- eller tegelväggar, öppna kommunikationer, stora fönster och högt i tak.

Det finns olika grenar av denna stil, till exempel ecoloft, där trä och sten råder, eller ett futuristiskt loft med högteknologiska anteckningar . Bardisken passar perfekt in i en sådan interiör och bibehåller atmosfären av kreativ oaktsamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller utförande bör den allmänna formen vara kortfattad. Strikta geometriska linjer, frånvaron av pretentiös inredning är välkomna. Du kan använda artificiellt åldrade ytor, i den här stilen kommer de att se lämpliga ut.

Det är önskvärt att bordsskivan är i harmoni med köket i textur och färg . Även om du kan välja andra kombinationer, till exempel, välj en ljus räknare som matchar kylskåpet, eller gör det till en separat accent, dela rummet i delar. Själva ytan kan vara av trä, glas eller sten, glansiga plattformar är också tillåtna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft är stilen hos kreativa människor, det förutsätter viss eklekticism, så det är inte nödvändigt att strikt följa reglerna. Du kan experimentera med texturer och färger, välja en ovanlig form, dekorera utrymmet på ett originellt sätt.

Bild
Bild

Nyanser av val

Möbler ska inte bara vara vackra, utan också bekväma. därför när du väljer är det nödvändigt att välja rätt rackmått:

  • en person bör ha minst 600 mm längd, tänk på detta om du är van att äta på ett företag;
  • bänkskivans bredd är från 300 mm, det bästa alternativet är 500-600 mm, annars fungerar det inte bekvämt;
  • höjden kan vara annorlunda, det finns modeller från 86 cm - detta är nivån på ett standardköksset, och klassiska barställ har vanligtvis parametrar på 110-130 cm.
Bild
Bild

Det är också värt att välja rätt stolar. Skillnaden i höjd mellan dem och bordsskivan bör vara cirka 30 cm. För att spara utrymme kan du använda pallar utan ryggstöd - de glider lätt under plattformen och stör inte passagen.

Bild
Bild

Snygga exempel i interiören

En liten disk med en blank svart finish hjälper till att definiera gränsen mellan köket och vardagsrummet. Den minimalistiska designen passar bra ihop med interiören i loftstil

Bild
Bild

Belysning är ett lika viktigt designelement. Med dess hjälp kan du också placera accenter och markera områden. Ljusarmaturerna ovanför baren fångar omedelbart din uppmärksamhet. Du kan plocka upp originalmetallmodeller som passar bra in i miljön

Bild
Bild

Ett träställ kombinerat med en arbetsyta är ett intressant fynd. Det är inte bara bekvämt, utan också originalt, själva träets struktur blir en ljus accent i rummet

Bild
Bild

En skiljevägg är ett bra alternativ för zonindelning av ett utrymme. Kombinationen av tegel och trä är ganska i ett lofts anda. Trots designens maximala enkelhet och jämnhet ser den väldigt snygg ut

Bild
Bild

Ömodellen är lämplig för ett rymligt kök. Det är tillräckligt stort för att vara ett bekvämt alternativ till ett vanligt bord. Och den kan också användas som en extra arbetsyta under tillagningen. Lampor ovanifrån kommer inte bara att vara en original inredning, utan också ytterligare belysning

Rekommenderad: