Citrusjuicer: Hur Man Använder Den Manuella Och Mekaniska Modellen?

Innehållsförteckning:

Video: Citrusjuicer: Hur Man Använder Den Manuella Och Mekaniska Modellen?

Video: Citrusjuicer: Hur Man Använder Den Manuella Och Mekaniska Modellen?
Video: Демонстрация соковыжималки для цитрусовых Black & Decker CJ625 2024, April
Citrusjuicer: Hur Man Använder Den Manuella Och Mekaniska Modellen?
Citrusjuicer: Hur Man Använder Den Manuella Och Mekaniska Modellen?
Anonim

Citrusfrukter innehåller ett stort antal fördelaktiga spårämnen som stärker immunsystemet. Därför finns det många fans av färskpressad juice. Nu kan du hitta många modeller och varianter av olika enheter som gör att du kan pressa juice, men det är ganska svårt att bestämma vilken som är mer bekväm och lämplig. Innan du köper en sådan enhet bör du ta reda på typerna och egenskaperna för varje modell - först då är det möjligt att köpa ett värdigt alternativ som kommer att glädja ägaren med en hälsosam och välsmakande drink under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns många tillverkare som erbjuder ett stort urval av sådana enheter. Juicepressar är extremt populära och efterfrågade, eftersom färskpressad juice, tillagad av en själv, behåller alla nödvändiga mineraler och vitaminer, eftersom drycken inte värms upp.

Den enklaste och billigaste enheten kräver mycket ansträngning för att få en drink från frukt. Nedan följer några varianter av saftanordningar.

Bild
Bild

Den mekaniska modellen är den mest efterfrågade av alla . Den har en ganska enkel och bekväm design och mekanisk kontroll, så det är extremt lätt att pressa ur saften med den. Den är avsedd för citrusfrukter, men du kan också få saft från tomater, granatäpplen och andra frukter och grönsaker.

Bild
Bild

Den bärbara versionen eller minipressen klarar sin uppgift ganska snabbt. Han kan pressa en drink från citron, apelsin och grapefrukt. Designen liknar den som är utformad för vitlökstryck.

För att få juice måste du lägga hälften av citrus mellan två metall- eller plastplattor . Den släppta saften kommer in i den beredda behållaren med hjälp av en urtagning. Efter att ha fått drycken måste enheten sköljas under rinnande vatten. Det här alternativet är bekvämt om du behöver en liten mängd juice (att klä en sallad eller göra en cocktail).

Bild
Bild
Bild
Bild

Sprutanordningen utvecklades för samma ändamål som de bärbara modellerna. Lite skal ska skäras av frukten. Ett spiralrör placeras i hålet. Det finns ett sprayhuvud på enheten genom att trycka på vilken färsk juice kommer att flöda från sprutan.

Bild
Bild
Bild
Bild

En handpress, liknande en borr, är en kon. Ett liknande alternativ kan vara tillverkat av metall eller plast. Frukten skruvas in i konen, och drycken kommer in i skålen med hjälp av ett spår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skruvjuicepressen är en riktig universell assistent för hemmafruar. Denna design har en liknande design som kvarnen. Frukterna ska skäras och placeras i nacken. Sedan rullas de med en skruv och matas till galler i form av puré. Efter det pressar pressen ut den resulterande massan, vilket resulterar i att juice erhålls.

Enheten kan pressa ut inte bara citrusfrukter utan även granatäpple och bär . Pressen är rimligt prissatt och är ett pålitligt alternativ. Men det finns också nackdelar: det blir smutsigt ganska snabbt, så det måste tvättas efter användning.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper är det viktigt att tänka på några av de aspekter som beskrivs nedan.

  • Kroppen kan vara metall eller plast. Det första alternativet är säkrare och mer hållbart, men problematiskt under drift, särskilt om det är nödvändigt att tvätta enheten. Det andra materialet är ganska ömtåligt, men lättare att rengöra.
  • Det är nödvändigt att noggrant studera förpackningens innehåll. Det blir bättre om det kommer att innehålla vissa typer av bilagor för en mängd olika grönsaker och frukter.
  • Det är viktigt att uppmärksamma materialet från vilket den roterande enheten är tillverkad. Rostfritt stål är perfekt.
Bild
Bild
  • Det är värt att överväga storleken - trots allt, om köket är litet, är det bättre att köpa en liten modell som tar liten plats och är lätt att rengöra.
  • Om enheten har ett högt pris är den inte alltid av hög kvalitet, så du måste studera dess egenskaper och förstå om det är värt att betala för mycket för det.
  • För att veta hur mycket nypressad dryck enheten kan dosera måste du titta på volymen och formen på fodralet.
  • De bästa alternativen för enheter har en långsträckt pip så att det är bekvämt att hälla drycken.
Bild
Bild

För att köpa en praktisk sak måste du först bestämma för vilket syfte du behöver en juicepress. Om du behöver det för att pressa ut en liten mängd juice till apelsinjuice till frukost, bör du köpa en kottmodell.

Det finns många populära konkonstruktioner som har ett speciellt filter som rengör drycken. Detta filter fungerar också som ett lock för skålen som saften hälls i. Det är extremt bekvämt och praktiskt, varför sådana modeller är populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan naturligtvis föredra en elektronisk enhet som gör att du inte gör stora ansträngningar för att få juice, men den manuella versionen behåller de fördelaktiga egenskaperna hos färsk frukt, vilket har en positiv effekt på hälsan. Om du behöver förbereda stora mängder av en drink, bör du köpa en elektrisk modell.

Vissa människor tror att ju mer komplext filterdesignen är, desto bättre blir saften . Det är det dock inte. Du kan välja ett mindre komplext filter, som är ett dubbelmask med olika hålformer. Det övre nätet fångar upp de större fruktstyckena, och det nedre nätet fångar upp det som är kvar. Om ägaren behöver pressa juice från frukter av olika storlekar (lime eller grapefrukt), använd sedan en enhet med utbytbara munstycken som passar var och en av frukterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

De mest populära och bekväma alternativen presenteras nedan.

Ucsan manuell juicer har en volym på 600 ml. Vid tillverkningen används högkvalitativ plast av livsmedelskvalitet, vilket är helt säkert och pålitligt. Enheten är liten i storlek. Det finns många färgalternativ tillgängliga. Du kan till exempel köpa en gul eller grön enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan enhet är lättskött: den kan tvättas utan problem i diskmaskinen. Lätt, rymlig design kommer att hålla länge, har ett snyggt och estetiskt utseende.

Citrus zinger - en liten, bekväm modell som du enkelt kan ta med dig på en promenad eller till jobbet. Flaskan är tillverkad av plast eller silikon av livsmedelskvalitet.

Den har en original, attraktiv design. Det finns en gängad anslutning på nacken och botten. Inkluderar färgglada förpackningar, flaska, lock med hål. Perfekt för personer med en aktiv och hälsosam livsstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sana Citrus Press - en presspress, som oftast används på ett café, bar eller restaurang, eftersom den producerar ganska mycket dryck.

Materialen som används vid tillverkningen är gjutjärn och rostfritt stål. Skiljer sig i stabilitet i arbete och stabilitet. Det finns speciella sugkoppar nedanför. Det är extremt lätt att rengöra, håller ganska länge. Handtaget är bekvämt, har vertikal riktning. Modellen är resistent mot olika mekaniska skador.

Det är inte svårt att välja ett bra alternativ - du behöver bara ta hänsyn till tips och rekommendationer, samt studera recensionerna om enheterna som lämnas av juicers ägare.

Bild
Bild

Det är viktigt att välja enheten på ett ansvarsfullt sätt för att använda den med nöje.

Rekommenderad: