Hård Grönsaksjuicer: Hur Väljer Man Den Bästa Manuella Modellen För Alla Typer Av Grönsaker? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Hård Grönsaksjuicer: Hur Väljer Man Den Bästa Manuella Modellen För Alla Typer Av Grönsaker? Recensioner

Video: Hård Grönsaksjuicer: Hur Väljer Man Den Bästa Manuella Modellen För Alla Typer Av Grönsaker? Recensioner
Video: What's the BEST Juicer?! Extensive Comparison...Stop Wasting Money! 2024, April
Hård Grönsaksjuicer: Hur Väljer Man Den Bästa Manuella Modellen För Alla Typer Av Grönsaker? Recensioner
Hård Grönsaksjuicer: Hur Väljer Man Den Bästa Manuella Modellen För Alla Typer Av Grönsaker? Recensioner
Anonim

Grönsaker är mycket användbara för vår kropp, så de bör konsumeras dagligen. För dem som är trötta på råa frukter finns det olika alternativ för deras tillagning: matlagning, stuvning, marinad.

För att diversifiera grönsaksmenyn är juicer också perfekta . Färsk juice håller hela vitaminsammansättningen praktiskt taget oförändrad, så de är lika användbara som färska grönsaker. Det är också ett bra sätt att släcka din törst. För att skämma bort dig själv med ett glas färskpressad grönsaksjuice varje dag bör du ha en juicepress i ditt kök.

Du bör känna till några av funktionerna i hennes val, eftersom det kommer att påverka dryckets kvalitet.

Bild
Bild

Särdrag

Kärnan i alla juicepressar är att separera fruktköttet från vätskan och pressa ur saften. Varje sådan anordning har en behållare för lagring av råvaror, en arbetsmekanism och en behållare för pressad juice.

Men grönsaker och frukter har olika konsistens: mjuka, hårda, utan ben, utan den. På grund av detta är utbudet av sådana enheter ganska stort. Det finns juicepressar för citrus, hårda frukter och gropar. De har olika kraft, som anpassar sig till massans struktur, liksom olika arbetsmekanismer.

Skilj enheter och mängden produkt som släpps ut. Till exempel kan en maskin bara pressa ut 200 ml juice åt gången, det vill säga 1 glas. Den andra kan ta ut en drink i liter, som hemmafruar framgångsrikt använder för att bearbeta trädgårdsgrödor.

När det gäller grönsaksjuicen finns det också flera alternativ . Till exempel måste en morotsbearbetningsmaskin ha hög effekt och en stark metallhackningsmekanism för att klara grönsakens hårda struktur.

Anordningen för att få juice från tomater är främst utrustad med en sil. Tomatmassa mals genom det, frön filtreras.

Bild
Bild

Grönsaksjuicepressar med smal profil gör ett bra jobb med vissa typer av frukt, men de är inte alltid lämpliga för andra. Det bästa alternativet skulle vara en universell maskin för hårda grönsaker och frukter, som gör att du kan extrahera juice från nästan alla frukt- och grönsaksvarianter. Frukt som är förbjudet för bearbetning måste anges i instruktionerna. Denna modell är utrustad med ett högkvalitativt filter och utför cirka 1000 varv / min. Det är dessa parametrar som gör att du kan mala och bearbeta hårda frukter.

Universella juicepressar fungerar i flera lägen, vilket gör att du kan tillgodogöra dig fruktens olika konsistens. Dessa enheter är tillverkade av högkvalitativt stål, som är resistent mot vegetabiliska syror och korrosion. Kolet i dess sammansättning gör det möjligt att förlänga mekanismens livslängd.

Trots de uppenbara fördelarna har en sådan anordning också nackdelar

  • imponerande dimensioner som inte passar in i alla kök;
  • högt pris;
  • kräver långvarig tvätt.

Alla juicepressar är konventionellt indelade i 3 typer: hushåll, industri, professionell. De två sista typerna används i fabriker, kaféer och restauranger, skolor, dagis, etc., det vill säga för massproduktion. Därför har de hög effekt och prestanda. De är gjorda av högkvalitativt och hållbart material, hållbara och har en hög arbetshastighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Juicemaskiner är av flera typer. Först och främst är de indelade i elektriska och mekaniska.

Elektriska juicepressar drivs av elnätet. Synonymt med detta koncept är centrifugala, roterande eller centrifugala maskiner.

Enheten fungerar enligt följande princip: produkterna läggs i en behållare, sedan krossas de med en cirkulär kniv. Denna process sker i en centrifug. Den krossade massan ackumuleras på filtret. När centrifugen roterar separeras saften från fruktköttet. Drycken kommer in i tanken som är avsedd för den, och kakan lämnar i en annan behållare eller förblir i huvuddelen. Denna juicemodell är idealisk för hårda grönsaker, men inte lämplig för urkärnade frukter.

Det finns två typer av liknande juicemodeller

  • Konisk centrifug . Det är bekvämt eftersom den har en separat behållare för massa. Det kan enkelt tas bort och tvättas; det kräver inte att enheten demonteras helt. Men när du arbetar med en sådan maskin är juiceavkastningen bara 65%.
  • Med en cylindrisk centrifug . Innan tvätt krävs fullständig demontering, men det släpper ut upp till 95% av saften.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med elektriska juicepressar är:

  • hög arbetshastighet;
  • saften är ren, utan massa;
  • mer produktiv;
  • frukter kan läggas hela.

Nackdelarna med anordningen inkluderar volym, buller under drift och eventuell oxidation av drycken.

Mekaniska anordningar kräver en viss ansträngning för att starta arbetsmekanismen. De är indelade i manuell och skruv.

Den manuella mekaniska maskinen har en ganska enkel struktur och är därför lätt att använda. Enheten består av en bas med en spak, under vilken det finns en konisk tratt. En skuren frukt läggs på den, håller den med en hand eller med en speciell keps, och saften pressas ut. Det rinner in i ett glas, som inte får glömmas att ersätta under tratten.

Sådana mönster kan vara spak och växel. I det första fallet beror mängden pressad dryck på ansträngningen du gör. I det andra alternativet överförs din kraft till växeln, vilket ökar dess intensitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Manuella juicepressar används sällan till grönsaker. I sådana fall används den för mjuka frukter. Bland fördelarna med hennes arbete är kompakthet och oberoende av elektricitet. På grund av detta är de tillämpliga där det inte finns. Dessa enheter fungerar helt enkelt, de är lätta att demontera och rengöra. En av deras huvudkvaliteter är frånvaron av buller, enheten värms inte upp och kräver inte driftavbrott. Den största nackdelen är långsiktig extraktion av juice och en liten utmatningsvolym. Lämplig för att göra 1-2 koppar åt gången, men inte för storskalig bearbetning av en riklig skörd.

Skruvjuicepressen liknar en köttkvarn. Beståndsdelarna representeras av följande element:

  • skruv eller räfflad kolv;
  • kniv;
  • penna;
  • rutnät;
  • skål för råvaror.

Sådana modeller används för massproduktion av juice, till exempel tomatjuice. På bara en timme bearbetas cirka 50 kg råvaror.

Skruvpressar är vertikala och horisontella.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vertikala modeller utför skruven inte bara rollen som att skära grönsaker, utan också en mekanism för deras framsteg. Därför är det inte nödvändigt att använda en pusher för denna typ av arbete.

Horisontella maskiner fungerar som en pusher, deras hastighet är något lägre. De är väl lämpade för bearbetning av gröna.

Beroende på antalet skruvar är enheterna indelade i enkelskruv och dubbelskruv

Skruvmaskinerna är mycket enkla att demontera och montera, de är kompakta i storlek - du kan enkelt hitta en plats för det i garderoben. Detta är ett ganska ekonomiskt alternativ, eftersom det inte kräver energikostnader. Det är mycket enkelt att använda en sådan enhet. Och dess prestanda beror på den kraft du tillämpar. Avfall genereras i en minsta mängd och produkter - i den optimala mängden.

Denna mekanism kommer att tjäna dig i många år eftersom det tar mycket ansträngning att bryta den. Den bearbetar grönsaker av vilken hårdhet som helst och även gröna.

Elektriska modeller finns också bland skruvtyperna.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att hitta rätt juicemodell finns det flera aspekter att tänka på. Viktigast av allt, bestäm vad du behöver enheten för - skäm bort dig själv med ett glas juice på morgonen eller bearbeta skörden från sommarstugan. Om du föredrar en viss typ av dryck kanske du vill köpa en apparat uteslutande för hårda eller mjuka grönsaksvarianter. För dem som älskar variation är det bäst att välja en universell modell som passar alla typer av grönsaker och frukter.

De viktigaste kriterierna att uppmärksamma i första hand, om du bestämmer dig för att köpa en elektrisk juicepress är detta effekt, hastighet och tid.

  • Kraft . Det fluktuerar inom vida gränser: från 40 till flera tusen watt. Högeffektsmaskiner används för att bearbeta fasta råvaror. Ju mjukare frukt, desto mindre kraft kräver den. Beroende på effekten finns det tre kategorier av varor: 500 W eller mindre, 500-1000 W, över 1000 W.
  • Hastighet . Det bestäms i antalet varv på 1 minut. För lite eller omvänt ett stort antal av dem ökar energiförbrukningen. Hastighet och kraft påverkar den tid det tar att arbeta. De är också de första indikatorerna som produktens pris beror på.

Var uppmärksam på det material som enheten är tillverkad av. Dess främsta egenskaper är styrka, hållbarhet och säkerhet. Rostfritt stål uppfyller dessa kriterier bäst. Produkter tillverkade av det är resistenta, det korroderar inte eller oxiderar.

Bild
Bild

Plastmodeller är av tveksam kvalitet. Inte alla typer av plast uppfyller standarder. Men om du valde just den här typen av produkter, se till att materialet inte knarrar eller sjunker under tryck och inte heller ger någon obehaglig lukt vid uppvärmning.

Andra funktioner inkluderar följande parametrar

  • Höghastighetslägen . Klämman har företrädesvis flera hastigheter. Detta gör det möjligt att använda frukter av olika hårdhet som råvaror, samt spara el.
  • Komponenter . Det är önskvärt att satsen dessutom innehåller minst en borste för att underlätta rengöring och en påskjutare. Det senare hjälper till att främja frukten. Vissa modeller har makuleringsfästen i form av en mixer, reservblad.
  • Filtrera Är en viktig del av en juicepress. Juicens kvalitet och transparens beror på den. Därför måste den vara gjord av ett lämpligt material. Det är bäst om det är stål.
  • Inloppsdiameter . Om den är mindre än 7 cm måste du skära frukten. För storlekar över 7 cm är det möjligt att ladda ner dem i sin helhet. Naturligtvis bör även grönsakens storlek beaktas.
  • Tankvolym för färdig juice: från 200 ml till 1,5 liter.
  • Skumavvisare . Hjälper till att eliminera skum som ofta dyker upp vid juicering. Ökar volymen, gör vätskan klar och transparent.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare ger sina produkter ytterligare funktioner. De är inte nödvändiga alls, men du kommer att njuta av att använda dem med enheten.

  • Auto rengöring . Hjälper till att ta bort lite smuts, men utesluter inte manuell rengöring.
  • Sista strået . Fördröj sista funktionen för att förhindra att den faller på bordet
  • Gummikuddar på undersidan av apparaten . De tillåter inte att den rör sig i förhållande till ytan.
  • Säkring . Om enheten är monterad felaktigt kan den inte slås på för att undvika skador.
  • Automatisk matning av grönsaker . Med en sådan funktion behöver du inte ständigt stå nära maskinen och vänta på att en frukt ska passera och det kommer att vara möjligt att starta en annan.

Och naturligtvis bör en korrekt utvald juicepress vara kompakt och harmoniskt passa in i köksinredningen. Så hon kommer inte att störa annat arbete med sin närvaro.

Välj en modell med tillräcklig sladdlängd - 1,5-2 m. Detta gör att du kan installera den på en plats som passar dig.

Vi uppmärksammar dig ett av de bästa alternativen för en komplett uppsättning juicepressor:

  • driftläge med hastighetsomkoppling;
  • behållare för uppsamling av tårta och färdig vätska;
  • skumavskiljare;
  • bred ingång för frukt;
  • skumavskiljare - låter dig kontrollera volymen av fruktmassa i saften genom att ändra konfigurationen av spåren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

När du köper en juicepress är produktens märke en viktig punkt. Företräde ges ofta till populära märken som har funnits på marknaden i mer än ett dussin år och redan har etablerat sig som produkter av hög kvalitet.

Som regel är modeller från utländska tillverkare mer populära: Philips, Moulinex, Bosch, Panasonic, Braun.

Även bland inhemska produkter kan du välja ett bra alternativ till ett överkomligt pris. De är sämre än importerade i design och ljudkvalitet, men de vinner i prestanda.

Det är svårt att säga säkert vilken juicepress som är bäst. Allt beror på personlig preferens. Här är en lista över enheter som är erkända som några av de mest populära.

Bild
Bild

Bosch MES25AO

Avser typen av centrifugal. Lämplig produkt för hemmet. Den är mångsidig eftersom den bearbetar råvaror av vilken hårdhet som helst. Det kan knappast kallas en minimodell, men samtidigt är den ganska kompakt. Fördelar:

  • har hög hastighet;
  • fungerar tyst;
  • ingången till receptionen är tillräckligt bred;
  • har ytterligare skydd;
  • setet innehåller rengöringsborstar;
  • gummerade sugkoppar finns längst ner på maskinen.

Kostnaden för enheten är 5500 rubel.

Bild
Bild

Tribest Solostar 4

Horisontell matningsskruvpress tillverkad i Korea, drivs av elnätet. Tillhör premiumklassen. Dess egenskaper:

  • hanterar alla typer av produkter, även tallnålar;
  • det finns olika bilagor som gör att du inte bara kan laga juice;
  • silen och skruven är gjorda av hållbart material;
  • hög kraft;
  • tyst arbete;
  • motorn är skyddad mot överhettning.

Kostnaden är 26 000 rubel.

Bild
Bild

Panasonic MJ-DJ31

Det är en kraftfull modell som kombinerar funktionerna hos en juicepress, mixer och hackare. Detta gör att du inte bara kan producera juice, utan också mala kaffebönor, göra cocktails, potatismos och mycket mer. Utmärkande egenskaper:

  • effekt - 800 W;
  • fruktbehållare - 2l;
  • nätet i centrifugen är tillverkat av högkvalitativt stål;
  • närvaron av en skumdämpare;
  • anti-drop system;
  • bred hals för frukt.

En av få produkttyper där inga brister har identifierats.

Bild
Bild

Bosch MES4010

Centrifugal typ av enhet. Egenskaper:

  • effekt - 1200 W;
  • juicetank - 1,5 liter;
  • direkt juiceförsörjning;
  • Anti-drop-funktion;
  • skumavskiljare;
  • produktionsmaterial - rostfritt stål, aluminium;
  • mångsidighet;
  • säkerhet;
  • automatisk extraktion av massa;
  • saftlinjeindikator.

Svårt att rengöra, men tål maskindisk. Nackdelarna inkluderar också snabbt slitage på gummifötterna och buller vid påslagning.

Bild
Bild

Recensioner

Först och främst är det värt att notera att de som redan har förvärvat en sådan hushållsapparat talar om dess oumbärlighet. Sådant borde finnas i alla hem, så att du och dina barn vid varje tillfälle kan njuta av ett glas färsk förstärkt dryck.

Med hänsyn till feedback från konsumenterna är modeller av medelhög och hög effekt fortfarande mer populära. De föredras för snabb frisättning av juice. De funktioner som gör det möjligt att få en transparent vätska beaktas. Detta är särskilt viktigt för barn, eftersom många barn inte gillar juice med fruktkött.

Bland materialen för tillverkning av produkten utmärks stål. Modellens mångsidighet och enkel rengöring beaktas. Men få människor uppmärksammar ytterligare funktioner. Och, naturligtvis, inte i sista hand är designen på bilen. Användare är mer benägna att föredra kompakta och snygga produkter.

Rekommenderad: