Mikrovågor I Retrostil: Beige Mikrovågsugnar Och Andra Färger, Inbyggda Modeller, Designfunktioner

Innehållsförteckning:

Video: Mikrovågor I Retrostil: Beige Mikrovågsugnar Och Andra Färger, Inbyggda Modeller, Designfunktioner

Video: Mikrovågor I Retrostil: Beige Mikrovågsugnar Och Andra Färger, Inbyggda Modeller, Designfunktioner
Video: Äggbomb i mikrovågsugnen 2024, Mars
Mikrovågor I Retrostil: Beige Mikrovågsugnar Och Andra Färger, Inbyggda Modeller, Designfunktioner
Mikrovågor I Retrostil: Beige Mikrovågsugnar Och Andra Färger, Inbyggda Modeller, Designfunktioner
Anonim

Köket är husets verkliga hjärta, där hela familjen samlas, har uppriktiga samtal och dricker te. Retro är den perfekta stilen för att inreda ett sådant rum. Och här uppstår frågan, vad man ska göra med modern teknik som inte passar in i en sådan inredning. Ett bra val skulle vara att använda en mikrovågsugn i retrostil, vilket är en fantastisk enhet som är lämplig för att skapa en färgstark inredning. I den här artikeln väljer du en mikrovågsugn i retrostil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Mikrovågor i retrostil, liksom andra modeller, är nödvändiga för uppvärmning och upptining av mat tack vare elektromagnetisk strålning. Naturligtvis är det förbjudet att använda metallfat, folie eller behållare som är tätt tillslutna. Det bör noteras, Trots vintageutseendet skiljer sig sådana enheter inte från vanliga . Deras funktioner och inre förblir oförändrade. Hantverkarnas arbete är att byta det yttre skalet genom att lägga till olika metall- och mässingsdelar.

Användningen av en sådan teknik kommer helt att omvandla interiören, göra den mer intressant och original.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och mönster

Naturligtvis, i retrostil, är det produktens färg och material som är av största vikt. Designen är vanligtvis stram och vintage. Den mest optimala färgen är beige eller elfenben . En sådan mikrovågsugn kommer att vara en utmärkt lösning för alla kök, oavsett dess design och andra funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

På den moderna marknaden erbjuder vissa tillverkare färdiga mikrovågor i retrostil, så det är inte nödvändigt att göra en beställning för att ändra fodralet. Låt oss överväga de mest populära modellerna.

Gorenje MO 4250 CLI - en unik mikrovågsugn med avancerad mikrovågsdistributionsteknik. Detta förbättrar avsevärt effektiviteten i tillämpningen av en sådan modell. Närvaron av en keramisk botten förenklar rengöringsprocessen och gör det omöjligt för bakterier att växa inuti. Enheten är tillverkad i färgen "elfenben" och kännetecknas av de emaljerade väggarna i arbetskammaren. Modellen kan fungera i både mikrovågs- och grilllägen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Electrolux EMM 20000 OC - en avancerad mikrovågsugn med en effekt på 700 watt. Fem effektnivåer möjliggör maximal användbarhet. Den inre beläggningen är tillverkad av emalj, medan den yttre är tillverkad i champagnefärgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kaiser M 2500 ElfEm - en modell som kännetecknas av ett elegant dörrhandtag och utmärkta tekniska egenskaper. Mikrovågseffekten på 900 W räcker för att laga mat eller värma mat och maträtt. Den inre delen är tillverkad av rostfritt stål, vilket garanterar produktens tillförlitlighet och hållbarhet. Närvaron av en elektronisk timer förenklar processen med att använda modellen avsevärt. Eftersom mikrovågsugnen är tillverkad i beige färg, kommer den framgångsrikt att passa in i inredningen i alla kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gorenje MO 4250 CLG - en annan representant från Slovenien, som kännetecknas av en emaljbeläggning och flera driftsätt. Dessutom har modellen en inre volym på 20 liter, vilket är en utmärkt indikator för mikrovågor i retrostil. Bland funktionerna finns närvaron av en grill, konvektion, samt möjligheten att justera deras effekt. Kontrollpanelen innehåller vridomkopplare av mekanisk typ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en mikrovågsugn i retrostil måste du inte bara vara uppmärksam på produktens utseende utan också på dess tekniska egenskaper. Naturligtvis är det oerhört viktigt att framgångsrikt passa in enheten i interiören, men samtidigt måste du vara säker på att den helt klarar de uppsatta uppgifterna. Först och främst måste du vara uppmärksam på typen av mikrovågsugn. Det kan vara standard (solo), grill eller grill och konvektion.

Det första alternativet är det mest prisvärda och lämpar sig för de mest grundläggande uppgifterna, inklusive uppvärmning, avfrostning och så vidare. Om du bara behöver tillaga smörgåsar, stek korv eller laga pizza på en butikstårta. Denna teknik anses vara mycket riktad och därför billig. Endast effekt och volym påverkar kostnaden

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mer funktionella och avancerade alternativ övervägs mikrovågsugn med grill vars särdrag är närvaron av ett värmeelement. Tack vare detta kommer det att vara möjligt att laga här rätter som utmärks av en krispig skorpa. I urvalsprocessen bör man ägna stor uppmärksamhet åt typen av grill, som kan vara tio och kvarts. Det andra alternativet anses vara mer lönsamt ur ekonomisk synvinkel. Om du behöver tillaga rätten så snabbt som möjligt kan du slå på båda lägena.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konvektions- och grillanordningar kommer att vara en utmärkt lösning för dem som föredrar variation. En liknande modell kan användas för ett stort antal kulinariska experiment. Att baka kött, pajer och andra rätter är tillåtet här. Det bör noteras att användning av varje läge separat inte kommer att ge några resultat, därför rekommenderar experter att kombinera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en inbyggd eller fristående mikrovågsugn bör du ägna stor uppmärksamhet åt typen av kontroll, som kan vara av tre typer.

Mekaniskt är det enklaste alternativet . Sådana anordningar kännetecknas av närvaron av en knapp för att ställa in tiden och välja önskad effekt. Den största fördelen är den långa livslängden, liksom den överkomliga kostnaden för produkten. Nackdelen är att det inte finns något sätt att ställa in en timer med sekunder, så du måste nöja dig med minut-för-minut-alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektroniska omkopplare - anses vara det mest bekväma alternativet, för på displayen kan du inte bara se enhetens tid och effekt, utan också tillagningslägen. Sådana modeller har vanligtvis redan inbyggda inställningar för tillagning av olika rätter. Dessutom har dessa mikrovågsugnar ett mer attraktivt utseende och är lätta att rengöra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sensorisk . Kontrollerna är nästan desamma som i de tidigare versionerna, med undantag för en - här är kontrollpanelen helt platt. Detta förenklar mikrovågsrengöringsprocessen avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan punkt att se upp för är den inre beläggningen.

Oavsett design och tekniska kapacitet kan beläggningen vara av flera typer

Keramisk - antibakteriell beläggning, som har ett antal styrkor. De är extremt lätta att rengöra, reptåliga och kan hålla mycket värme. Detta minskar avsevärt energiförbrukningen och låter dig också bevara vitaminer och näringsämnen i maten. Den enda nackdelen är att mikrovågsugnar med denna beläggning är ganska dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rostfritt stål är den optimala lösningen för konvektion och grillning. Den största nackdelen är att lämna, vilket är ganska svårt. Fett fastnar inte på en sådan beläggning, och det är extremt svårt att tvätta bort det. Det enda sättet är att använda slipande produkter, men du måste vara extremt försiktig med dem, eftersom du kan repa ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Emalj - ett prisvärt alternativ som inte kan skryta med bra hållbarhet jämfört med konkurrenter. Om du ofta använder mikrovågsugnen börjar problemen, eftersom emaljen inte klarar bra temperaturer. Dessutom måste man ägna stor uppmärksamhet åt underhållet, vilket måste utföras utan användning av slipmedel. Spåren av matlagning måste tas bort omedelbart för att inte skada ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således kommer en mikrovågsugn i retrostil att vara en bra lösning för köket.

Attraktivt utseende och originalitet gör att enheten kan bli det centrala elementet i interiören.

Recension av Gorenje MO4250CLI -modellen i videon.

Rekommenderad: