Citrusjuicepress: Betyg På De Bästa Elektriska Och Automatiska Modellerna, Välja En Industriell Spakpress

Innehållsförteckning:

Video: Citrusjuicepress: Betyg På De Bästa Elektriska Och Automatiska Modellerna, Välja En Industriell Spakpress

Video: Citrusjuicepress: Betyg På De Bästa Elektriska Och Automatiska Modellerna, Välja En Industriell Spakpress
Video: 5 Best Citrus Juicer 2021 || Best Electric Citrus Juicer Review 2024, Mars
Citrusjuicepress: Betyg På De Bästa Elektriska Och Automatiska Modellerna, Välja En Industriell Spakpress
Citrusjuicepress: Betyg På De Bästa Elektriska Och Automatiska Modellerna, Välja En Industriell Spakpress
Anonim

Frukt- och grönsaksjuicer kan ge många positiva känslor och hälsofördelar. Köpta drycker är dock inte alltid av hög kvalitet, ibland utgör de en fara för människor. Därför försöker många använda juicepressar, men dessa hushållsapparater måste väljas så noggrant som möjligt.

Visningar

En citrusjuicer är mycket värdefull om den fungerar som den ska och uppfyller konsumenternas behov.

För ett kompetent val av enheter rekommenderas att studera följande parametrar för varje juicer:

  • behållarens kapacitet;
  • kraften hos själva enheten;
  • rengöringskvalitet;
  • vibrationsnivå.
Bild
Bild

Men redan innan du bekantar dig med dessa egenskaper måste du tydligt förstå vad konsumenterna förväntar sig av enheten, vad den ska vara. Hemma är ett automatiskt system alltid bättre än en manuell juicer. Denna enhet frigör människors fritid och energi. Du behöver bara förbereda enheten för arbete och lägga frukt beredd enligt instruktionerna i den.

Klämsystem:

  • skär citrusfrukter i 2 delar;
  • pressa ur saften ur dem;
  • kommer att kasta skalet i en speciell behållare.

Efter att ha väntat på att den elektriska juicepressen ska fungera kan du omedelbart ta den färdiga juicen och dricka den helt lugnt. Eftersom ingenjörerna har tagit hand om att ta bort skalet på citroner och apelsiner kommer de eteriska oljorna från det inte att komma in i drycken. Därför kommer saften att bli så god som möjligt, det kommer inte att finnas några smaker i den. Det finns bara en nackdel med sådana hushållsapparater: det är starkt beroende av strömförsörjning. Om det inte är garanterat är det bättre att köpa en handpress.

En av deras varianter liknar utåt en stor vitlökskross. En liknande mekanism gör att du kan få 50-100 g juice för salladsdressing. Men att pressa ut minst ett glas av drycken är redan svårare.

Bild
Bild

Därför måste du i de flesta fall välja en juicepress som har en skål och ett munstycke. Frukterna skärs manuellt i 2 delar och halvorna vänds omväxlande på ett munstycke: som ett resultat kommer saften in i behållaren och skalet förblir intakt.

Ingenjörer som har försökt att förbättra traditionella mönster och övervunnit sina brister har skapat en handhållen sprayjuicer. Det kräver ingen preliminär skärning av frukten. En speciell stav sätts in i frukten. Sedan, genom att trycka på sprayflaskan, samlas saften upp. Nackdelen med denna design är dess låga produktivitet - sprayen kan bara bevattna fisk och kött innan den skickas till ugnen.

Den manuella juicepressen liknar en mekanisk köttkvarn. Funktionsprincipen är densamma:

  • råvaran läggs i en bricka;
  • när handtaget roteras går det genom en speciell skruv;
  • den pressade vätskan passerar genom metallnätet och fasta partiklar hålls pålitligt kvar på den.

Industriella elektriska juicepressar används i restauranger, kaféer, barer och kantiner. Sådana system gör att du kan få en betydande mängd juice. Utvecklarna tillhandahåller nödvändigtvis ett lock som skyddar bartenderns händer.

Bild
Bild

Leveranssetet innehåller tillbehör i olika storlekar. Men varken dessa attraktiva egenskaper eller den yttre nåd tillåter inte att sådan utrustning anses vara användbar för hemmet.

I den personliga ekonomin är det överdrivet produktivt och motiverar inte de pengar som investeras i köpet. Dessutom är det omöjligt att använda en seriös juicepress utan fullständig teknisk kunskap. Professionella rekommenderar att du läser instruktionerna flera gånger i rad för att undvika skador på dyr utrustning. Men när man talar om priset på produkter kan man inte bortse från att en spak (med en tryckspak) juicepress är dyrare än andra manuella modeller. Spaken fixerar frukten i ett förutbestämt läge. Nästan alla dessa konstruktioner är tillverkade av högkvalitativt aluminium eller rostfritt stål.

Manuella juicepressar, även om de är oberoende av strömförsörjningen, pressar ut för lite juice . För att få samma dryck som med pressar eller skruvsystem måste du använda dubbelt så mycket citrus. Spakpressar fungerar genom att skjuta handtaget nedåt. Den utpressade saften passerar genom filtret och hamnar i en behållare som ligger under pressen. Men om du behöver maximal prestanda måste du prioritera skruvapparaten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Färsk juice är bara ett nöje om du inte behöver vänta för länge på det. När allt kommer omkring, även på en ledig dag, vill du gå in i ditt personliga företag så snart som möjligt, och under arbetstid väntar ingen alls på dem som är sena på grund av den långsamma driften av juicepressen. Hemma används enheter med en effekt på 20 till 100 W. Principen är enkel: ju kraftfullare enheten desto snabbare blir det möjligt att hälla saften i glaset.

Men det är naturligtvis också väldigt viktigt vart det kommer att flyta. Färskpressade fruktdrycker tappar mycket näringsämnen på några minuter och blir mindre goda. Därför är de flesta juiceskålar fyllda med 2-3 glas juice. Det finns också modeller som serverar en färsk drink direkt i ett glas eller en kopp. Oavsett detta måste du vara uppmärksam på typen av juicepipen. Denna detalj bör inte tillåta att ens en liten droppe av drycken passerar förbi skålen. Om pipen är utrustad med ett annat filter för att komplettera huvudenheten blir detta mycket bra.

Experter rekommenderar att man föredrar omvända mönster. Denna funktion kommer att säkerställa att den maximala mängden juice pressas ur citrusfrukter.

Bild
Bild

Vissa juicepressar är avsedda för ren juice, medan andra för fruktdrycker. Det är nödvändigt att välja ett eller annat alternativ från början. Det är lämpligt att köpa sådana mekanismer som gör att du kan variera måtten på spåren i munstycket. Detta gör att du kan få mer eller mindre massakoncentration. Men oavsett vilken juice som tillverkas, konstruktionsmaterialet är mycket viktigt.

Juicekroppen är tillverkad av plast eller metall . Alla delar som kommer i kontakt med fruktmassan måste dock vara av rostfritt stål. Detta ämne har en optimal balans mellan mekanisk styrka och kemisk inertitet. Beten i satsen bör ha olika storlekar, eftersom citrusfrukter kan skilja sig väsentligt från varandra. Men oavsett vilken frukt du måste bearbeta, måste du också tillhandahålla en särskild hållare. Denna del låter dig arbeta bekvämare och säkrare.

Oavsett juicepressens konfiguration och mängden juice du behöver ta emot måste du vara uppmärksam på tillverkarens val. För dem som vill köpa en högpresterande maskin med en anständig design finns det Philips- och Bosch-produkter.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Men även bland produkterna från ledande tillverkare måste du noggrant välja den ändring som passar dig. Bland centrifugalapparater är det värt att uppmärksamma Philips HR1922 … Det uppskattas av konsumenterna som en kraftfull och bekväm enhet att arbeta med. 1200 W -motorn säkerställer effektiv juiceutvinning även från hårda frukter. De flesta citrusfrukterna kan laddas in i arbetsfacket helt utan att dela sig i delar.

Konstruktörerna kunde uppnå att juicepressen extraherar upp till 3 liter vätska på en körning. Avtagbara delar är lätta att rengöra i diskmaskiner. Men det är värt att notera att den här modellen har ett högt pris.

Bild
Bild

Ett bra alternativ är Bosch MES25A0 … Denna modifiering fungerar snabbt och effektivt, den kan bearbeta även de hårda delarna av frukten. Den breda halsen gör att du kan ladda frukten helt, men när du förbereder saften kan du inte ta ut den helt från kakan. Men enheten har praktiskt taget inget brus. Den tyska juicepressen är stabil. Att tvätta produkten är relativt enkelt. En borste för rengöring av nätet ingår.

Bild
Bild

Kitfort KT-1104 - en juicepress som arbetar enligt långsam kallpressning. Denna design bevarar noggrant smak och näringsämnen. Med hjälp av ett extra filter utrustat med ett stort nät kan du få juice med fruktkött. Juicemotorn låter den arbeta i 30 minuter utan avbrott. Omvänd funktion finns.

Bild
Bild

Från turkiska tillverkare kan du rekommendera Maskot -produkter. Hennes modeller är gjorda av rostfritt stål i olika färger:

  • blå;
  • orange;
  • brons;
  • grön.
Bild
Bild

Tips för användning

För att få god juice måste du veta hur du använder en juicepress, annars hjälper inte ens de bästa enheterna. Det spelar ingen roll om du pressar saften själv eller använder en pålitlig motor, de grundläggande reglerna kommer att vara ungefär desamma. Valet av själva frukterna är mycket viktigt. Det är oacceptabelt att använda citrusfrukter som är smutsiga eller börjar försämras. Dessutom kan du inte förbereda en drink från frukter skållade med kokande vatten. Även om apelsinerna, mandarinerna eller citronerna själva var av oklanderlig kvalitet kommer deras saft att vara uppriktigt smaklös. Lägg inte i äpplen eller andra frukter i citruspressen.

Innan du startar enheten måste du kontrollera:

  • är det korrekt monterat;
  • om den är ansluten till elnätet;
  • om det är stabilt.
Bild
Bild

I modeller av hög kvalitet styrs allt detta av automatisering. Det är dock mycket mer korrekt att undvika minsta risk redan från början. Nätkablar, deras anslutningar, uttag och kontakter måste kontrolleras för att upptäcka de minsta defekterna. En sådan avvikelse måste korrigeras omedelbart. Det är inte tillåtet att tvätta elmotorn.

Instruktionerna i instruktionerna för det kontinuerliga arbetets varaktighet måste följas strikt. Om du överskrider denna period kan du snabbt bryta mekanismen. Även när nacken tillåter dig att lägga frukten helt, bör du försöka skära dem i små bitar. Detta förlänger inte bara juicens livslängd, utan också påskyndar mottagandet av drycken. Du kan bara trycka frukterna inuti nacken med pusheren som ingår i satsen, men inte manuellt.

Bild
Bild

Recensioner

Scarlett SC-JE50C03-modellen har fått positiva recensioner från konsumenter. Det är en av de billigaste juicepressarna, och dess diskreta utseende gör att den kan smälta in harmoniskt med alla miljöer. Av bristerna noteras en mycket liten längd på nätsladden. Det är cirka 1 m, så även i ett litet kök är det inte möjligt att placera enheten överallt. Men den här tråden döljs lätt inuti juicepressen, så att den under lagring tar relativt lite plats.

Polaris PEA 0930 fungerar bara bra med finhackad frukt. Men du behöver inte köra citrusfrukter två gånger, de pressas ut ordentligt omedelbart.

Rekommenderad: