Vitvaror Under Bänkskivan I Köket (24 Foton): Installation Av Tvättmaskin, Inbyggd Frys Och Diskmaskin

Innehållsförteckning:

Video: Vitvaror Under Bänkskivan I Köket (24 Foton): Installation Av Tvättmaskin, Inbyggd Frys Och Diskmaskin

Video: Vitvaror Under Bänkskivan I Köket (24 Foton): Installation Av Tvättmaskin, Inbyggd Frys Och Diskmaskin
Video: KÖK 2 FÖRNYELSER OCH REPARATIONER 3 BYT DISKMASKIN 2024, April
Vitvaror Under Bänkskivan I Köket (24 Foton): Installation Av Tvättmaskin, Inbyggd Frys Och Diskmaskin
Vitvaror Under Bänkskivan I Köket (24 Foton): Installation Av Tvättmaskin, Inbyggd Frys Och Diskmaskin
Anonim

Du kan möta en tvättmaskin eller en diskmaskin inbyggd i ett kök i nästan varannan lägenhet. Denna designlösning för att fylla köksutrymmet har fått en positiv respons från de flesta ägare av små lägenheter.

Vad är anledningen till denna lösnings popularitet och hur är installationen av utrustning under köksbänkens bänkskiva? Du kan ta reda på detta genom att läsa vår artikel.

Den inbyggda frysen sparar betydligt utrymme i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med en tvättmaskin under köksbänken

Att placera stora hushållsapparater under bänkskivan i en köksenhet är ofta en tvångsåtgärd, som har sina egna fördelar och nackdelar:

  • detta låter dig spara värdefullt utrymme i ett litet badrum;
  • en extra arbetsyta bildas i köksutrymmet, som kan användas för matlagning eller förvaring av små hushållsapparater (vattenkokare, mikrovågsugn, brödrost, etc.);
  • det blir möjligt att tvätta kläder oavsett om badrummet är upptaget av någon av familjemedlemmarna eller inte.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men om du bestämmer dig för att bädda in hushållsapparater i köksbänkskivan måste du hålla ut med några obehagliga stunder

  • Buller från tvättmaskinen (särskilt när du klämmer och tömmer vattnet) kan vara obekväma när du äter. Familjemedlemmar måste tala högre och TV -ljudet kommer att stängas av.
  • Det är ingen hemlighet att tvättpulver och andra tvättmedel (sköljmedel och sköljmedel) har en uttalad kemisk lukt, vilket är olämpligt i utrymmet för att lagra mat och äta.
  • Svårigheter kan uppstå på grund av att ytterligare åtgärder måste utföras. Till exempel, om tvättkorgen är i badrummet och tvättmaskinen är i köket, måste du först sortera den smutsiga tvätten, placera den i tvättställen, mäta ut den mängd tvättmedel som behövs och först sedan gå till köket. Att göra detta flera gånger om dagen kan vara tröttsamt.
Bild
Bild

Rekommendationer för val av tvättmaskin

Att välja en modell av en tvättmaskin som helst skulle passa in i köksutrymmet är inte så svårt som det kan tyckas från början. Du behöver bara följa några rekommendationer.

Det är ingen hemlighet att tvättmaskinen finns i två former. Det kan vara front- och topplastning. Det är logiskt att anta att det senare, för installation under en bänkskiva, inte är det mest praktiska alternativet. Därför rekommenderas det att ge företräde åt de främre modellerna, där belastningen utförs genom locket på enhetens frontpanel.

Men för en vertikal maskin finns det ett alternativ att installera en lyftbordsskiva. Men du måste vara beredd på att utrymmet på tvättmaskinen alltid ska vara ledigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den senaste generationens tvättmaskin är vanligtvis utrustad med en modern inredning som gör den nästan tyst. Således kan du laga mat på bänkskivan eller sätta små hushållsapparater på den.

I sin tur finns det möjlighet att placera tvättmaskinen direkt under diskbänken.

Men det är värt att nämna att enhetens höjd i detta fall inte bör överstiga 60 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plats och alternativ för installation av tvättmaskin under köksutrymmet

För att underlätta installationen av tvättmaskinen i en köksuppsättning är det nödvändigt att hålla ett avstånd mellan enheten och väggen på minst 10 centimeter. Detta gör att slangarna som leder till röret kan placeras fritt. I de flesta tvättmaskinmodeller är benen justerbara. Men ändå det rekommenderas att på förhand mäta avståndet mellan bordsskivan och golvet … Annars finns det en möjlighet att benen måste skruvas loss helt, vilket kan orsaka några besvär under installationsprocessen.

Detsamma gäller tvättmaskinens sidutrymme. Det rekommenderas att lämna minst två centimeter på vänster och höger sida.

Detta beror på att tvättmaskinen under drift kan vibrera och svaja från sida till sida (särskilt under intensiv tvätt). Glöm inte att oavsett hur tvättmaskinen kommer att placeras, bör det alltid finnas tillgång till dess komponenter, i synnerhet - till hålet för tvättmedel, sopfilter och vattentömning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att tvättmaskinen ska fungera måste du ansluta den till tre nödvändiga kommunikationer:

  • avloppsavlopp för vatten;
  • ett eluttag som ger enheten energi;
  • rör och slangar för vattenförsörjning.

Valet av installationsalternativ för tvättmaskinen är en oerhört viktig punkt, eftersom var och en av de möjliga alternativen har sina egna specifika egenskaper. Till exempel är det tillåtet att installera en tvättmaskin direkt på golvet eller på socklar.

I dokumentationen som följer med köpet av en tvättmaskin finns det ofta en anmärkning om att enheten måste stå exceptionellt på en stabil yta.

Detta ger vissa fördelar jämfört med installation på socklar. Exempelvis överförs vibrationer från apparaten under centrifugering eller intensiv tvätt uteslutande till golvytan. Samtidigt förblir köksapparatet stillastående, vilket gör att du kan använda arbetsytan även när tvättmaskinen är påslagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är överföringen av vibrationer till köksmöbler som är den största nackdelen med att installera denna enhet på socklar.

Om enheten är installerad uteslutande på socklar, rekommenderas att vidta alla tillgängliga åtgärder för att stärka dem .… Det är nödvändigt att begränsa möjligheten för deras rörelse från en plats, liksom för att säkerställa stabilitet. I sin tur kommer det att bli nödvändigt att utföra ett mödosamt justeringsförfarande - justera socklarna till en ojämn golvyta.

Liknande åtgärder utförs med hjälp av verktyg som byggnadsnivå och avtagbara justerbara ben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diskmaskinens installationsfunktioner

De flesta modellerna av diskmaskiner som presenteras i butiken har redan en design som harmoniskt kan passa in i alla färger i köksuppsättningen. Diskmaskinen har som regel små rullar som gör att du kan skjuta den helt fritt in i det fria utrymmet under bänkskivan på headsetet.

För enkel installation har alla enheter en standardstorlek: 60 (eller 45) centimeter breda, 82 centimeter höga och 55 centimeter djupa. I sin tur gör tillverkarna medvetet diskmaskiner något mindre än den deklarerade storleken, och en speciell låda för installation i en köksuppsättning är lite större än en hushållsapparat.

Således gör tillverkaren installationsprocessen enklare för konsumenten.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan egenskap hos diskmaskiner är samma montering på alla modeller. Därför är alla köksapparater utrustade med en speciell nisch med fixeringselement för installation av hushållsapparater. I sin frånvaro kan konsumenten helt enkelt vägra det genom att beställa ett standardpaket.

När du väljer en plats för diskmaskinen rekommenderas att du väljer apparatens framtida läge nära ett eluttag. Detta kommer att rädda dig själv från ytterligare arbete med elektriska ledningar, i avsaknad av erfarenhet och arbetsförmåga, som det är bättre att inte utföra processen själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Processen att ansluta till vattenförsörjningen blir mindre mödosam. I de flesta fall placeras diskmaskinen nära diskbänken .… Detta gör att du kan minimera rörelsen i köksutrymmet, eftersom det är bekvämt att ladda smutsiga diskar i diskmaskinen direkt från diskbänken och placera rena tallrikar på en torktumlare, ofta placerad ovanför diskbänken.

Anslutningen av en av vattenslangarna måste också göras i en sifon med en koppling placerad under tvättstället.

Om det beslutas att placera utrustningen på avstånd från diskbänken måste du köpa slangar för att öka dess längd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Liksom för en tvättmaskin är det också nödvändigt att uppnå stabiliteten för utrustningens position. Närvaron av rullar, även om det underlättar processen att installera enheten i en nisch i en köksuppsättning, men gör strukturen extremt instabil.

Var särskilt uppmärksam på om diskmaskinen är jämn. Om det finns ett ojämnt golv måste du justera höjden på de inbyggda apparaterna med hjälp av specialben … Annars kan vattenläckage uppstå under driften av diskmaskinen eller kommunikationsanslutningarna för noderna kan avbrytas.

Bild
Bild
Bild
Bild

På en lapp. Det rekommenderas inte att installera enheten nära en ugn eller kokplattor. Kökssatsens kropp, som ligger bredvid diskmaskinen, måste tätas med en ångspärr. Och när du justerar diskmaskinens höjd måste du se till att denna parameter matchar bordsskivans höjd och samtidigt tar hänsyn till behovet av ledigt utrymme mellan den och sidodelarna i headsetfodralet.

Rekommenderad: