Prefabricerade Metallställningar (69 Bilder): Hopfällbara Järnkonstruktör-ställ För Skafferiet Och Förstärkt, Aluminium För Omklädningsrummet Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Prefabricerade Metallställningar (69 Bilder): Hopfällbara Järnkonstruktör-ställ För Skafferiet Och Förstärkt, Aluminium För Omklädningsrummet Och Andra Modeller

Video: Prefabricerade Metallställningar (69 Bilder): Hopfällbara Järnkonstruktör-ställ För Skafferiet Och Förstärkt, Aluminium För Omklädningsrummet Och Andra Modeller
Video: Top 30 Amazing Workers That Are On Another Level, Creative Tools Work, Fastest Construction Worker 2024, April
Prefabricerade Metallställningar (69 Bilder): Hopfällbara Järnkonstruktör-ställ För Skafferiet Och Förstärkt, Aluminium För Omklädningsrummet Och Andra Modeller
Prefabricerade Metallställningar (69 Bilder): Hopfällbara Järnkonstruktör-ställ För Skafferiet Och Förstärkt, Aluminium För Omklädningsrummet Och Andra Modeller
Anonim

Att lagra ett stort antal olika saker i ett begränsat område är en uppgift som kräver användning av hyllor på flera "våningar". Om antalet våningar i en sådan struktur är ganska signifikant krävs en fast struktur förutsägbart, företrädesvis av metall. Samtidigt är det önskvärt att vi inte pratar om ett skåp av en stabil storlek - det är värt att välja möbler som, om det behövs, låter dig lägga till ytterligare hyllor eller ta bort befintliga. Vi var inte de första som tänkte på denna enkla sanning - sådana möbler används inte bara i stora lager, utan också i många privata garage. Denna typ av möbler kallas korrekt en prefabricerad metallhylla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Hopfällbara ställningar skiljer sig från ett vanligt skåp genom att de inte har något standard och förutbestämt - antalet hyllor och deras exakta dimensioner bestäms bara av samlaren själv. Liknande det finns inget begrepp om en specifik storlek på strukturen - och den, och till och med formen, bestäms av parametrarna i det använda rummet och visionen om vem som ska använda möblerna.

Bild
Bild

Faktiskt, ett järnställ i försäljningsstadiet är inte ens en möbel, utan snarare en konstruktör som liknar en barns leksak … Du spelade förmodligen med detta i barndomen, när du har en uppsättning delar från vilka du kan montera färdiga hantverk, medan du helt använder din egen fantasi.

I detta fall kan delar köpas när som helst genom att öka måtten på originalenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Praktiken och bekvämligheten hos hylldelarna beror på köparens val - han måste förstå att även de delar som verkar vara desamma inte alltid är lika. Till exempel, Tillverkaren kan avsiktligt runda hörnen på hyllorna för att minska risken för skador på arbetstagare under snabb lastning och lossning.

Materialet kan vara annorlunda, det kan appliceras med en pålitlig korrosionsskyddande beläggning. Metallens tjocklek och hållfasthet måste anges i det tekniska databladet - därifrån kan du få information om den tillåtna maximala belastningen. Högkvalitativ perforering och korrekt utvald hårdvara gör det möjligt att snabbt montera och demontera strukturen, utan att tvivla på dess hundraprocentiga tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Under de senaste decennierna har prefabricerade metallhyllor upplevt en rejäl boom i efterfrågan, och det är inte förvånande - de har ett antal fördelar för att möta inte bara industriella eller kommersiella utan även inhemska behov. Det är därför sådana produkter efterfrågas idag.

Elementarmontering . Även om du inte är så van att arbeta med dina händer, så har säkert alla män erfarenhet av att leka med det enklaste byggsetet - här blir det samma, bara i lite större skala. Speciellt för nybörjare i denna bransch, tillverkare tillverkar hela uppsättningar - till exempel 2000x1200x300 mm. I själva verket är detta redan närmare skåpet för självmontering, men konsumenten, som inser hur enkelt allt är, kan i framtiden enkelt köpa enskilda delar och lägga till, säg, ytterligare en 900 mm bred sektion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utmärkt lyftkapacitet . Stålkonstruktioner är förutsägbart den mest populära typen av hyllenheter på grund av sin överlägsna styrka. Även med avsiktlig exponering är det svårt att skada metallen, och av en slump kommer det inte att fungera desto mer. När det gäller att klara belastningen slår snabbmonterade celler i allmänhet alla rekord - i genomsnitt kan en hylla placeras från 90 kg, även om denna punkt bör förtydligas i produktdatabladet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Prisvärd kostnad . Metall är inte ett dyrt material, men det säljs överallt. Det är relativt billigt att köpa ett set för montering av ett ställ, och det kommer att kosta mindre än att köpa ett fullvärdigt skåp av samma storlek.

På grund av självmontering inkluderar dessutom produktens kostnad inte monteringsarbetets arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhet . Metall, till skillnad från trä, som är det vanligaste konkurrerande materialet, brinner inte alls, och för lagerbesök, bibliotek och så vidare är detta goda nyheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varaktighet . Metallhyllor av alla slag, under normala driftsförhållanden och korrekt vård, kan tjäna ägarna i många decennier. Egentligen är det inte svårt att lämna - allt du behöver göra är att skydda strukturen från direktkontakt med vatten eller regelbundet förnya det skyddande skiktet av polymerfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Estetism . Om du, efter att ha lärt dig om användningen av sådana möbler i lager, omedelbart föreställde dig den mest obeskrivliga versionen av sådana möbler, skyndar vi att försäkra dig om att ingen bryr sig om att välja ställ och hyllor med ljusare färger. Tack vare detta kommer racket inte bara att passa in i interiören, utan det kommer också att glädja ögat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Fällbara metallställ har olika användningsområden och därför även kan klassificeras efter syfte i flera klasser.

Lager (industriellt) . Så att säga, "tungt artilleri" i hyllvärlden är den största och mest hållbara strukturen utformad för att klara många centners vikt. Deras dimensioner är verkligen gigantiska - längs hela vägg i rummet, med hyllor upp till 1 meter djupa. Sådana strukturer når ofta taket på det lager där de står.

Bild
Bild
Bild
Bild

Handel eller utställning . Om ovanstående kategori bara är för förvaring, förutsätter dessa ställningar att deras innehåll enkelt kan inspekteras. Sådana produkter finns ofta i butiker eller på samma bibliotek, på utställningar och på museer. Deras höjd överstiger vanligtvis inte 1,5-2 meter - personen som överväger innehållet ska kunna se allt på nära håll, eller till och med plocka upp det. I många fall är hyllor med denna design speciellt utrustade med en nedre sockel - en prislapp är fäst vid den. Många exemplar är utrustade med hjul för snabb utfällning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arkiv . I huvudsak liknar de utställningsvyer och är också utrustade med hjul. Men all belastning som tilldelas dem är mappar med dokument och papper, eftersom sektionerna här är relativt små. Designbelastningen är inte heller för hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontor . De representerar samma arkivställ, eftersom de också är inriktade främst på att lagra dokument (och ibland liten utrustning).

Den grundläggande skillnaden ligger i det faktum att det finns fler stilkrav för kontorsdesignen - det är många av dem som ser dem, de ska inte förstöra intrycket av lokalens design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hushåll . De används för att organisera lagring av hushållsartiklar i ett relativt litet område. De kan användas för att placera böcker, köksredskap, verktyg och så vidare. Eftersom det är svårt att bestämma lastens vikt i förväg måste de på förhand vara starka och pålitliga, samt rymliga, eftersom det inte finns något sätt att ordna en rymlig förvaring i en lägenhet eller garage. För ökad säkerhet föreslår de vanligtvis möjligheten att montera på en vägg. Det är absolut nödvändigt att ställen uppfyller ökade estetiska krav, eftersom de kommer att bli en integrerad del av vardagsrummets inre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Ovan har vi redan delvis berört ämnet att klassificera prefabricerade metallställ, men har ännu inte övervägt alla kriterier för att dela upp i klasser. Så, stödkonstruktioner och hyllor kan också särskiljas av det specifika tillverkningsmaterial som används - det finns aluminium, galvaniserad, förkromad och andra strukturer . Det finns dock en ännu större klassificering av typerna av sådana produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mobil

Denna design är en komplex teknisk utrustning som fritt flyttar vanliga ställningar runt i rummet och lämnar möjligheten att flytta dem och skjuta isär dem. Detta är nödvändigt för att uppta 90% av utrymmet med hyllor i ett mycket begränsat utrymme och lämnar bara en passage mellan de många raderna. Vid behov, för att veta var exakt de nödvändiga sakerna eller varorna lagras, stänger operatören den onödiga gången och öppnar raderna för att få åtkomst till det önskade stället.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning av denna typ är betydligt dyrare än vanliga hyllor, men det låter dig radikalt öka praktiken i lagret . Med tanke på detta används sådana system intensivt i stora lagringsanläggningar, oavsett om det är banker, arkiv, huvudkontor eller storskaliga bibliotek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor

Denna typ av prefabricerade hyllor är exakt den typ av förvaringsmöbler som de flesta läsare omedelbart föreställde sig i början av artikeln. Denna design är extremt enkel och förekommer så ofta som möjligt . - den består av delar av samma typ, som är sammankopplade med en av de vanliga typerna av fästelement med en vanlig skiftnyckel.

Genom att kombinera delar med varandra i en annan ordning kan ägaren skapa förutsättningar för att lagra valfritt antal föremål i alla former och storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av ram, balkar, överliggare och hyllor utförs av montören själv, de motsvarar inte nödvändigtvis perfekt varandra och behöver inte alltid vara av samma typ, om de bara kan sättas ihop. Oftast lämnas cellerna öppna, men du kan dessutom skydda innehållet genom att förvara dem i lådor eller lådor - de är vanligtvis plast, inte metall.

Om en del av strukturen inte är involverad och stör rörelse kan den demonteras - i denna form tar den mycket mindre plats. Dessutom kan du enkelt transportera "skåpet" från plats till plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

På krokarna

Kroken är designad speciellt för att montera och demontera metallställ på ett lager ännu snabbare. Vid en första anblick är en sådan uppsättning mycket lik en vanlig hyllsats, men det är en skillnad, och den är betydande . Så för monteringen krävs varken några separata fästelement eller något speciellt verktyg för att arbeta med hårdvara, eftersom delarna har speciella krokar som snabbt kan träs in i speciella hål på andra delar. Faktum är att vi har att göra med en tung-och-spår-mekanism som gör det möjligt att montera på kortast möjliga tid, bokstavligen med bara händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna tekniska lösning låter dig ändra strukturen och dess dimensioner extremt snabbt, vilket är mycket bekvämt och gör att du snabbt kan få tillbaka produktens kostnad . Frånvaron av bultar påverkar inte på något sätt hållarens styrka, som i vissa fall kan byggas upp till tiotals meter i höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt finns det en viktigaste varning - krokarna hålls i sina spår endast på grund av tyngdkraften, sin egen vikt och frånvaron av skakningar . Om racket sätts på hjul och kommer att transporteras då och då (och det är vanligtvis fallet), bör golvet i lagret vara helt plant, bättre självutjämnande. Annars kan alla ojämnheter som strukturen stöter på i hastighet få racket att kollapsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förstärkt

I vissa fall inser en potentiell köpare av hyllor i förväg att belastningen på hans framtida egendom kommer att bli mycket större än vad som vanligtvis är fallet i liknande situationer. I det här fallet är det vettigt att uppmärksamma speciella förstärkta ställningar - dessa produceras vanligtvis endast för behoven hos stora lager och stora lagringsanläggningar . I utseende kan detta vara en ram av den vanliga typen, men kvalitetsmässigt jämför den sig positivt med sina motsvarigheter - en mer hållbar och pålitlig metall används här, ytterligare förstyvningar tillhandahålls.

Med ett ord, samtidigt som den vanliga designen bibehålls, klarar sådana möbler många gånger den ökade belastningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt finns det fundamentalt olika typer av förstärkta hyllor. Förutom de vanliga front- och djupsystemen, som bara skiljer sig på hyllans djup, är det värt att lyfta fram andra typer. Till exempel, gravitationssystem , där istället för horisontella hyllor finns rullbanor med en liten lutning, som liksom driver de yttre lådorna mot lossning på motsatt sida. Observera också fribärare speciellt utformade för förvaring av långa föremål-de är uppdelade i ensidiga och dubbelsidiga strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

När det gäller många produkter föredrar en oerfaren konsument, som inte vill gå in på detaljerna om att välja en produkt för specifika egenskaper, att välja ett framtida köp, beroende på tillverkarens auktoritet. I många fall är detta ingen dålig lösning, men det fungerar vanligtvis inte med prefabricerade metallhyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns helt enkelt inga erkända märken i denna bransch - produkterna tillverkas främst av lokala verkstäder , som extremt sällan kan erbjuda något ovanligt för en extremt enkel design. Stora köpare beställer ännu oftare rack för beställning för önskad storlek och form. Verksamheten för workshops är inriktad specifikt på denna konsument, så du kommer definitivt inte att hitta "märkta" utländska produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt kan flera populära modeller urskiljas, som i teorin kan tillverkas på närmaste företag på din begäran. Bland sådana annonserade hyllor kommer vi att peka ut MS-152, TSU, "Light-2535", T-12/1, "Astek ". De har alla olika egenskaper. Innan du gör ett köp bör du därför noga studera det tekniska databladet för satsen och fundera på om priset är motiverat, med hänsyn till den applikation som du tänker för denna produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

De flesta konsumenter som vill använda prefabricerade metallhyllor i sitt hem kommer inte att plocka upp delar på egen hand. Förutom att de inte vill göra en beställning med tillverkaren med detaljerade parametrar för den framtida produkten - istället är det mycket lättare för dem att välja en av de färdiga uppsättningarna.

Lyckligtvis är leverantörerna redo att arbeta i småkonsumenternas intresse, men de senare måste ta hänsyn till några kriterier som hjälper dem att inte göra ett misstag när de väljer en viss produkt

Mått och form . En hylla som inte fysiskt passar in i rummet där den planeras installeras kan inte anses vara ett bra val. Det är ganska uppenbart att i en lägenhet och även i ett rymligt hus finns det mycket mindre ledigt utrymme än i ett konventionellt lager.

För ett omklädningsrum bör du välja en inte för stor design och till och med något väldigt litet för ett skafferi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Antal hyllor . En separat punkt är strukturens kapacitet, som starkt beror inte bara på cellens storlek utan också på storleken på de lagrade föremålen. Uppenbarligen bör helst varje cell fyllas nästan helt - bara i det här fallet kan vi prata om effektiviteten i rymdanvändning. Om platta föremål lagras på varje stor hylla, på vilken ingenting kan placeras ovanpå, räcker inte ens det största stället.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning av metall . Det är ganska uppenbart att olika metaller har olika egenskaper, så det vore fel att jämställa alla prefabricerade metallställ. Till exempel kännetecknas stål av ökad hållfasthet, och aluminium är bra eftersom det är väldigt lätt i sig och inte skapar ytterligare påfrestningar på golvet. Det är också mycket bekvämt att transportera det på grund av strukturernas låga vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallbeläggning . Färg, om någon, ska inte uppfattas rent som ett estetiskt tillskott - i själva verket är det bland annat också utformat för att skydda metallytor mot korrosion. Om dina förhållanden inte alls innebär att stativet kommer i kontakt med fukt alls, och ingen speciell estetik krävs, kan du spara tillräckligt för att ta en omålad struktur alls. Om du tar målade delar, se till att färgskiktet är av hög kvalitet och hållbart, eftersom ett skalat rack kommer att se fult ut och inte kan anses vara skyddat mot korrosion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg och design . Konsumenten är helt enkelt skyldig att ta hänsyn till inredningens stilistiska krav när man väljer ett ställ för ett rum som inte är lager eller industriellt. Håller med om att den mest enkla och grova versionen av designen, utan färg och dekorationer, kommer att se hård ut i en lägenhet. Detta passar bara in i loftstil, i andra fall blir hemmet till ett obegripligt garage. Tillverkare som inser behovet av närvaro av hyllor även i bostadshus, har tillverkare länge behärskat produktionen av snygga och vackra produkter som inte kränker komforten alls.

Rekommenderad: